Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Oι ακριβότεροι δρόμοι στον κόσμο


Η Αθήνα έχει την Ερμού, το Λονδίνο έχει την New Bond Street. Κάθε μεγαλούπολη στον κόσμο έχει έναν εμπορικό δρόμο που ξεχωρίζει και συγκεντρώνει τα περισσότερα και συνήθως ακριβότερα καταστήματα της περιοχής.

Ποιος δρόμος όμως είναι αυτός με το ακριβότερο ενοίκιο για τον καταστηματάρχη που έχει στήσει την επιχείρησή του σε αυτόν; Την απάντηση ήρθε να δώσει μια μελέτη ειδικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι.

Επί συνόλου 274 κεντρικών εμπορικών δρόμων στον κόσμο, ο πιο ακριβός ανακηρύχτηκε για όγδοη συνεχή χρονιά η διάσημη 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης. Και πώς να είναι αλλιώς, αφού το ενοίκιο του ενός τετραγωνικού μέτρου στα καταστήματα της 5ης Λεωφόρου φτάνει τα 13.027 ευρώ, που έχει μάλιστα μειωθεί κατά 8,1% από πέρσι.

Αντίστοιχα, στο Χονγκ Κονγκ και την λεωφόρο Κόουσγουεϊ, που φιγουράρει δεύτερη στη σχετική λίστα, η τιμή ανά τετραγωνικό φτάνει τα 11.687 ευρώ, ενώ τα καταστήματα στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, που έρχονται τρίτα, κοστίζουν 7.732 ευρώ το τετραγωνικό.

Την τέταρτη θέση στον κατάλογο των ακριβότερων εμπορικών δρόμων στον κόσμο έχει η Οδός Μοντεναπολεόνε στο Μιλάνο, όπου το ενοίκιο ανέρχεται στα 6.800 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ η οδός Γκίνζα στο Τόκιο που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση απαιτεί ανά τετραγωνικό 5.950 ευρώ. Η διάσημη New Bond Str. στο Λονδίνο κοστίζει στους καταστηματάρχες 5.885 ευρώ/τ.μ. και τέλος η Μπανστράσε στη Ζυρίχη είναι η φτηνότερη με… μόλις 5.246 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share