Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέα φωτογραφική: Κάντε focus μετά την λήψη!


Sample lens

Μια νέα φωτογραφική μηχανή θα κάνει την εμφάνιση της, η οποία μεταξύ άλλων, θα υποστηρίζει εστίαση σε οποιοδήποτε θέμα πάνω στην φωτογραφία μετά την λήψη της!

Η εταιρεία Lytro με ιδρυτή τον Ren Ng υποστηρίζει αυτήν την επανάσταση στις φωτογραφικές μηχανές.

Η Lytro ολοκλήρωσε την θεωρία και την εξερεύνηση αιώνων πάνω στα πεδία φωτός και ενσωμάτωσε αυτήν την τεχνολογία σε ένα μικρό μέγεθος.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την συγκεκριμένη τεχνολογία σε μία προσομοίωση μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή που θα βρείτε εδώ.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες!

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια Σοφία" ΚΑΙ "Επίγεια κωμωδία" ΜΑΖΙ...




Για σήμερα έχουμε ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "Επίγειας Σοφίας" δυο αξιολογότατων λογοτεχνών, με την "Επίγεια Κωμωδία" ένός απ τους ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ της σύγχρονης Ελλάδας . Ολοι τους έφυγαν σαν σήμερα...

"Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις
Να μην τις παίρνει ο άνεμος."
MAΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Ελληνας Ποιητής






"Ευχαριστώ τον Θεόν ότι δεν με έκαμε παλιάνθρωπον, αλλά τον μέμφομαι ότι με έβαλε να ζω με παλιανθρώπους."
Ανδρέας Λασκαράτος ( 1811-1901 , Σατιρικός συγγραφέας)

"Όποιος θέλει, βρίσκει καιρό. Όποιος δεν θέλει, βρίσκει πρόφαση."
Ανδρέας Λασκαράτος ( 1811-1901 , Σατιρικός συγγραφέας)

"Φιλελεύθερος είναι εκείνος όπου αυθορμήτως ζητεί να ΔΩΣΕΙ ελευθερίες."
Ανδρέας Λασκαράτος ( 1811-1901 , Σατιρικός συγγραφέας)

Και λίγη ΚΩΜΩΔΙΑ... (Τον "γίγαντα" που τά ΄πε βρείτε τον μόνοι σας...!!!)

"Εγώ απλώς προεδρεύω"

"Τσοβόλα δώσ’ τα όλα"

"Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!"

Διαβαστε Περισσοτερα...

  
 

ΗΠΑ: Εικόνες - σοκ στα πακέτα των τσιγάρων - δείτε φωτό

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυκλοφόρησε άγνωστο χειρόγραφο ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα



Ένα χειρόγραφο ημερολόγιο του επαναστάτη Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα με λεπτομέρειες για το αντάρτικο στη Σιέρα Μαέστρα εναντίον του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα κατά την έναρξη της Κουβανικής Επανάστασης, κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες με την ονομασία «Το Ημερολόγιο ενός Μαχητή» από τις εκδόσεις «Ocean Press». Πρόκειται για ένα από τα πολλά ημερολόγια που κρατούσε ο Τσε Γκεβάρα και περιγράφει τα πρώτα χρόνια του αγώνα στην Κούβα (1956-958), ξεκινώντας μάλιστα από την πρώτη μέρα της αποβίβασης των επαναστατών του Φιντέλ Κάστρο και του Ραούλ στη χώρα με το θρυλικό πλοίο «Γκράνμα».
Διάφορα ημερολόγια του Τσε που έχουν δημοσιευτεί προγενέστερα όπως τα πολύ γνωστά «Ημερολόγια της μοτοσυκλέτας» αναφέρονται στις περιοδείες του Τσε Γκεβάρα σε διάφορα μέρη σε όλη τη Λατινική Αμερική όπου εργάστηκε ως ψυχίατρος πριν φτάσει στην Κούβα. Ωστόσο, το νεοεκδοθέν ημερολόγιο ρίχνει νέο φως σχέση του Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα με τον Φιντέλ Κάστρο. «Η μεγάλη αντικειμενικότητα και η ανθρώπινη αξία που αποκαλύπτεται όταν κάποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο, προσφέρει μια σε βάθος αποτίμηση της αντίληψης του Τσε για την κουβανική πραγματικότητα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και το πολιτικό πλαίσιο της νήσου» αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του εκδοτικού οίκου.
Η έκδοση του διασωθέντος ημερολογίου συμπίπτει με την αποχώρηση του Φιντέλ Κάστρο από το προσκήνιο, σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Κούβα, καθώς προσπαθεί να επιβιώσει, κάνοντας ένα άνοιγμα στην ελεύθερη αγορά. Την επιμέλεια του «Ημερολογίου ενός μαχητή» ανέλαβε η χήρα του Τσε, Αλέιντα Μαρτς, η οποία είναι πρόεδρος του Κέντρου Σπουδών Τσε Γκεβάρα.
0

Διαβαστε Περισσοτερα...

Oι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2011


20η πιο ακριβή πόλη: Παρίσι



Γρήγορο γεύμα: $28,50
Μπίρα σε μπαρ: $11,23
Ένα κιλό ρύζι: $4,20
Μια ντουζίνα αβγά: $5,70
Εισιτήριο κινηματογράφου: $15,50
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Διάφορες Γυφτιές...!


Να έχεις να κάνεις μπάνιο 9μιση εβδομάδες και να φοράς κολόνια να καλύψεις την ιδρωτίλα. (το κουνάβι της περιοχής σας, σας εύχεται καλό 15αύγουστο)...

Να χτίζεις εξοχικό στο Κρυεκούκι /Ζούμπερι / Ξυλόκαστρο /Αλεποχώρι/ Κινέτα / Μέθανα και να δίνεις οδηγίες στον αρχιτέκτονα να το κάνει φτυστό σαλέ του Γκστάαντ με σκεπή επικλινή για να φεύγει το χιόνι, «όσο και αν κοστίσει»
Να βουτάς στη Βάρκιζα με πλήρη στολή δύτη, μαχαίρι στο πόδι και ψαροντούφεκο για φαλαινοκαρχαρίες (στη Βάρκιζα ως γνωστόν, οι φαλαινοκαρχαρίες έρχονται μέχρι έξω και τους πετάνε παπάρες οι θαμώνες των παραλιακών ρεστωράν).........................



Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com/..Ο Γ. Κατσαρός στο Ράλι αντίκας



ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γ. Κατσαρός θα παραβρεθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό προκειμένου να πραγματοποιήσει στο πλαίσιο τελετής, την απονομή των επάθλων του 14oυ Θερινού Ράλι της ΛΕ.Κ.Α.Μ. (Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας). Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του λαού, στα Παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας, το μεσημέρι της Κυριακής ώρα 12:00 την 26η Ιουνίου 2011. Προσκλήθηκαν o δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννης, ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Σπ. Στάλιας και οι αντιδήμαρχοι Μ. Διαβάτης και Τ. Καρύδης. Το 14oυ Θερινό Ράλι της ΛΕ.Κ.Α.Μ. πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου, του Επιμελητηρίου και του Ενιαίου Φορέα. Share

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ρουσφέτια ?


Κι ενώ έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι
λεφτά δεν υπάρχουν και μας ζητούν όλο και περισσότερες θυσίες.
Ο ΟΠΑΠ, που εποπτεύει ο υπουργός
 Πολιτισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος,
δίνει χορηγία 3,6 εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο
 πρόεδρος είναι η μητέρα του, για μια βυζαντινή έκθεση που θα γίνει
 στην Αμερική το 2013! Γεγονός, το οποίο προσπάθησαν να κρατηθεί 

Διαβαστε Περισσοτερα...

11 Πράγματα που δεν ξέρουμε... Του Νίκου Δήμου


και άρα μπορούμε να τα συζητάμε αδιάκοπα…
Image

1. Υπάρχει Θεός;


Δεν έχουμε καμία τελεσίδικη λογική απόδειξη για την ύπαρξη Θεού ή Θεών. Όλες οι αποδείξεις καταρρίφθηκαν από τον Κάντ κι έκτοτε δεν αναβίωσε καμία τους (παρά μόνο σε ορισμένα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια θρησκευτικών). Οι αποδείξεις αναφέρονταν στην παραδοσιακή έννοια του Θεού όπως την διαμόρφωσαν οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Ισλάμ). Σύμφωνα με αυτές ο Θεός ήταν ο δημιουργός του κόσμου, άναρχος, παντοδύναμος και πανάγαθος.
...............................



Διαβαστε Περισσοτερα...

70 πολυεθνικές φωνάζουν με καταχώρηση: "Σώστε την Ελλάδα"

Image
Με διαφημιστική καταχώρηση 70 πολυεθνικές από τη Γαλλία και τη Γερμανία, προσπαθούν να αντιστρέψουν το κλίμα για τον ευρωπαϊκό νότο! Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handesblatt, στην καταχώρηση αυτή αναφέρεται ότι « μια κατάρρευση του ευρώ, θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη». Το κείμενο υπογράφουν εταιρίες-κολοσσοί όπως.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καρπουζένια. Η γοητεία της γαστρονομικής ταλαιπωρίας.





Ήταν ένα βράδυ λίγο μετά που είχα γνωρίσει τη μετέπειτα φίλη μου Φαίδρα και είχαμε εμπλακεί σ'αυτές τις πρώτες "σοβαρές" συζητήσεις που κάνεις μ'εναν άνθρωπο που δεν ξέρεις καλά και θέλεις να διερευνήσεις αν θες να τον γνωρίσεις καλύτερα. Εκείνο το βράδυ μιλούσα εγώ και της αφηγιόμουν συνοπτικά και με τον χαρακτηριστικά "ξερό" μου τρόπο -που τύφλα να΄χουν τα δάκρυα μπροστά του, το κομμάτι της ζωής μου που αφορούσε στην τελευταία δεκαπενταετία. "Κοίταξε να δεις" με διέκοψε κάποια στιγμή για να συνεχίσει: "νομίζω πως...............

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Η ικανότητα χωρίς την εξουσία είναι εξίσου ανίσχυρη με την εξουσία χωρίς ικανότητα."
Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ψυχολόγος









"Αν αναλάβεις κάποια θέση που ξεπερνά τις δυνάμεις σου, αφενός θα ρεζιλευτείς αφετέρου θα παραλείψεις να κάνεις αυτό που μπορείς."
Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος








"Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους."
Ζώρζ Κλεμανσώ, 1841-1929, Γάλ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φράσεις λαϊκισμού που λέγονται από το 1980 έως σήμερα (χωρίς ντροπή)!


Έγιναν λάθη και παραλείψεις.
Χωρίς να εξηγείται ποτέ από ποιους και γιατί. Οι επικοινωνιολόγοι επιμένουν ότι ο απολογητικός λόγος στον λαό πάντα πιάνει. Περισσότερες εξηγήσεις και αναλύσεις δεν χρειάζονται, γιατί μάλλον θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα αν μαθευτεί τελικά η αλήθεια των "λαθών και παραλείψεων". Αντίθετα η παραπάνω φράση συνοδευόμενη από ένα περίλυπο ύφος ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του ψηφοφόρου οπότε είμαστε όλοι ΟΚ.

Θα βάλουμε φρένο στη σπατάλη του δημοσίου.
Αυτό το λέει συνήθως η εκάστοτε αντιπολίτευση. Ξέρει φυσικά ότι το μεγαλύτερο έξοδο του δημοσίου είναι οι μισθοί, αλλά προτιμά να μην αγγίξει το ιδιαίτερο αυτό θέμα έως ότου βγει κυβέρνηση. Μέχρι τότε αναφέρεται γενικόλογα στα λειτουργικά έξοδα, τα οποία έχουν στραγγαλιστεί τόσο πολύ που δεν έχουν πλέον βενζίνη τα περιπολικά και μελάνι οι εκτυπωτές.

Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας.
Τη συγκεκριμένη φράση τη χρησιμοποίησε ο Καραμανλής το 2004 εναντίον του Σημίτη και ο Παπανδρέου το 2009 εναντίον του Καραμανλή. Ο Σημίτης δεν μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για τους προηγούμενους καθώς παρέλαβε από τον Αντρέα και εκεί έκανε τζίζ. Ιστορικά, θέμα παραλαβής τέθηκε και από τον Αντρέα και από τον Μητσοτάκη κατά τις θητείες τους. Είναι ένα κόλπο που πάντα πιάνει και πολώνει τον ψηφοφόρο που φτάνει σε σημείο να λυπάται-συμπαθεί-κατανοεί τον ηγέτη του και να οικτίρει τον αντίπαλο για το μπάχαλο που άφησε πίσω του.

Το νερό και το ρεύμα είναι δημόσια αγαθά.
Αλήθεια; Και εμείς δηλαδή γιατί τα πληρώνουμε; Αν ήταν όντως έτσι, η φορολογία θα αρκούσε για να τα παρέχει το κράτος στους πολίτες χωρίς επιπλέον χρέωση, όπως γίνεται με τα σχολεία π.χ. Αντιθέτως το ρεύμα, κατ’ αναλογία μισθών, είναι από τα ακριβότερα στην Ευρώπη, για να συντηρούμε τους Φωτόπουλους των 5 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Φυσικά η παραπάνω φράση εκστομίζεται από τα μπουμπούκια του συνδικαλισμού και τους μπράβους τους εντός κοινοβουλίου μόνο στο παρά πέντε πωλήσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Ποτέ σε περίοδο αυξήσεων των τιμολογίων που πάντα περνάει στα "ψιλά" εφημερίδων και δελτίων ειδήσεων.

Το δημόσιο ο μεγάλος ασθενής της χώρας. Θα το επανιδρύσουμε – αναδιοργανώσουμε (γενικώς και αορίστως).
Τα τελευταία 25 χρόνια το δημόσιο καταγγέλλεται από όλες τις παρατάξεις και ταυτόχρονα συνεχώς μεγαλώνει και ξεχειλώνεται. Μόνιμη μέριμνα του πολιτικού προσωπικού ήταν, μέχρι σήμερα, η δημιουργία οργανισμών και θέσεων και η τοποθέτηση φρέσκων ψηφοφόρων εντός. Δυστυχώς τώρα πρέπει να ακολουθήσουν την αντίθετη πορεία με κατάργησή τους. Η αντίσταση είναι σθεναρή από τη Σοσιαλιστική κυβέρνηση (αλλά και από την δεξιά, τρόπος του λέγειν, αντιπολίτευση) και η συνέχεια της μάχης με την τρόικα αναμένεται με αγωνία.

Η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος της που είναι βιώσιμο.
Για το τέλος αφήσαμε το μεγαλύτερο ψέμα. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το ξέρουν άπαντες στην Ευρώπη. Και δεν μιλάω μόνο για το δικό μας, αλλά για το χρέος παγκοσμίως. Ούτε η Αμερική, ούτε η Γερμανία θα πληρώσουν ποτέ το χρέος τους, γιατί απλά δεν μπορούν. Δύο τινά θα γίνουν εξαιτίας του.

α. Είτε ο πλανήτης θα καταστραφεί από αλυσιδωτές αντιδράσεις και μετέπειτα πολέμους, ανέχεια κλπ. είτε

β. θα δοθεί μια τελική λύση τύπου σεισάχθειας. Αυτή θα εφαρμοστεί εφάπαξ (μία φορά) και θα αφορά σε αμοιβαίες διαγραφές χρεών και φορολόγηση υψηλής περιουσίας που θα δοθεί με την μορφή εσόδων πίσω στις κυβερνήσεις για να συνεχίσουν να επιβιώνουν (και οι κυβερνήσεις και οι πλούσιοι). Με ηγέτες τύπου Μέρκελ και Παπανδρέου στην Ευρώπη το πρώτο σενάριο φαντάζει πολύ πιθανότερο αυτήν την στιγμή.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Ισορροπία»

Το βραβείο Όσκαρ του καλύτερου κινούμενου σχεδίου κέρδισε το 1989 η ταινία “Ισορροπία” των Γερμανών δίδυμων αδελφών Wolfgang και Christoph Lauenstein και το θέμα της έχει ενδιαφέρον γιατί είναι μια μεταφορά της δυναμικής μιας ομάδας άρα της κοινωνίας, των ισορροπιών και της συνοχής της.

Η υπόθεση διαδραματίζεται πάνω σε μια πλατφόρμα που αιωρείται στο κενό και όπου μια ομάδα πέντε ανθρώπων ζουν σε λεπτή ισορροπία μεταξύ τους. Αν ένας μετακινηθεί, οι άλλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο ώστε να μην τουμπάρει η πλατφόρμα και να μην παρασυρθούν όλοι στο κενό και σε βέβαιο θάνατο. Καθένας τους έχει απόλυτη επίγνωση αυτής της κατάστασης. Όμως όταν ένας απ’ αυτούς ανεβάζει στην πλατφόρμα ένα βαρύ μπαούλο που προκαλεί την περιέργεια όλων, τα πράγματα αλλάζουν. Κινούμενοι πλέον από την επιθυμία να μάθουν ποιό είναι το περιεχόμενο του σεντουκιού, ο καθένας θα βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Η ισορροπία της πλατφόρμας διαταράσσεται και η κατάληξη της ιστορίας είναι δραματική.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Πού είναι η σαύρα



Δεν τα καταφέρατε; Δείτε  πιο κάτω...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η καλή γυναίκα



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ (Ελληνικοί Υπότιτλοι)



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΥΨΗ....



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ενας εξαιρετικά ταλαντούχος Γάλλος φωτογράφος,


Romain Laurent Eνας εξαιρετικά ταλαντούχος φωτογράφος/Δείτε δουλειά του και θα καταλάβετε για τι μυαλό μιλάμε...
Romain Laurent ένας εξαιρετικά ταλαντούχος Γάλλος φωτογράφος, διάσημος για την εργασία του με  λαμπρή καριέρα σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα διαφημιστικά γραφεία στον κόσμο.
Δείτε εικόνες του... 

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com.......Το κόστος του μοντέλου της τουριστικής Κέρκυρας


ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ*. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η πιο σοβαρή ένσταση για την υλοποίηση μιας μεταρρύθμισης του τουριστικού μοντέλου στην Κέρκυρα είναι το κόστος. Πράγματι, ένα πακέτο all inclusive δεν μπορεί να στηριχθεί σε τοπικά προϊόντα, επειδή η ντομάτα Βελγίου είναι πιο φθηνή, όπως και το βούτυρο Δανίας, ενώ ορισμένοι ξενοδόχοι βλέπουν ότι το μέλλον της Κέρκυρας πρέπει να οικοδομηθεί με έναν προϋπολογισμό 6 Ευρώ για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Πράγματι, η παρούσα συγκυρία μας δίνει την πελατεία της Βόρειας Αφρικής στο πιάτο. Ας «ελπίσουμε» ότι η κρίση εκεί θα κρατήσει για πάντα και ότι οι Βρετανοί θα έρχονται κάθε χρόνο στο νησί, πληρώνοντας κάθε χρόνο και λιγότερα, προς τέρψη συγκεκριμένων tour operators. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να πουλάμε ότι πουλούσαμε πάντα, με λίγο χαμηλότερους μισθούς, λίγο χαμηλότερη κερδοφορία, λίγο χαμηλότερη ποιότητα και λίγο υψηλότερη φορολογία.
Ας ελπίσουμε ότι θα διπλασιάσουμε τους τουρίστες και θα μειώσουμε το όφελος για την τοπική κοινωνία στο μισό. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δε θα έχει καμία επίπτωση στο περιβάλλον. Ας ελπίσουμε ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμανιού, δε θα έχουν καμία επίπτωση στο κόστος της επίσκεψης.

... και χείρα κίνει!

Ας τα ελπίσουμε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Στο μεταξύ, εκτός από προσευχές στον Άγιο Σπυρίδωνα, ίσως να πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο ουσιαστικό: να αλλάξουμε τη δομή και το περιεχόμενο του κερκυραϊκού τουρισμού, επειδή ήδη είναι προς πώληση πολλές ξενοδοχειακές μονάδες - ορισμένες αληθινά κοσμήματα - που δεν βρίσκουν αγοραστή. Ίσως, ακριβώς αυτές οι προς εκποίηση μονάδες, να πρέπει να αναζητήσουν την πελατεία τους ανάμεσα στο 30% της παγκόσμιας αγοράς με υψηλά εισοδήματα που ψάχνουν - αυτόνομα και εκτός γραφείων - τον τουριστικό τους προορισμό. Φυσικά αυτό απαιτεί μια αλλαγή, γιατί όπως επισημαίνουν παράγοντες του νησιού σε αυτούς τους τουρίστες δεν απευθυνόμαστε και δεν είμαστε σίγουροι εάν έχουμε ένα προϊόν που να αντιστοιχεί στις ανάγκες και απαιτήσεις τους.
Η αλλαγή αυτή απαιτεί πολλές ταυτόχρονες κινήσεις. Απαιτεί την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων, αλλά απαιτεί κυρίως περισσότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγικών φορέων του νησιού. Με άλλα λόγια πρέπει να δούμε τους πόρους μας - υλικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους - και να τους εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Αυτό είναι κάτι που είναι περισσότερο από μια ελπίδα: είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε.

Η πρόταση

Πριν δυο εβδομάδες, σε εκδήλωση στο Φαληράκι υπό την αιγίδα της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταθέσαμε μια πρόταση. Προτείναμε τη συνέργεια αγροτοδιατροφικού τομέα και τουρισμού, η οποία θα εξειδικευτεί. Είναι προφανές ότι αυτή η πρόταση είναι αφετηρία και όχι απάντηση στην κρίση. Μια επιλογή είναι να μην ασχοληθεί κανείς με αυτήν την πρόταση, να επισημάνει της αδυναμίες της, να επικεντρωθεί στη δουλειά που κάνει όπως την κάνει, όπως την έκανε πάντα και, φυσικά, να συνεχίσει να ελπίζει. Έχει ο Θεός.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως με αυτήν την πρόταση είναι ότι υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι κάθε ένας ξεχωριστά μπορεί να γλυτώσει από την κρίση. Αλλά σε αυτό δεν πρέπει να ελπίζουμε. Εάν η ατμομηχανή του τουρισμού εκτροχιαστεί, θα συμπαρασύρει όλα τα βαγόνια. Ας πάρουμε λοιπόν το λιγοστό χρόνο που μας έδωσε η Βόρεια Αφρική, γιατί ο Άγιος Σπιρίδωνας μπορεί να χάσει την υπομονή του και να μη κάνει άλλο θαύμα.
* Είναι ευρωβουλευτίς του ΠΑΣΟΚ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι δεν θα ακούσεις … ποτέ απο έναν άνδρα !!


1. Ωραία μέρα σήμερα, θέλεις να πάμε μια βόλτα στα μαγαζιά;
2. Νομίζω ότι έχασα το δρόμο, περίμενε να ρωτήσουμε!
3. Θέλεις βοήθεια με τις δουλειές;
4. Κυριακή βράδυ σήμερα, μόνο ποδόσφαιρο έχει η τηλεόραση, θες να πάμε θέατρο;
5. Τρελαίνομαι όταν φοράς αυτή τη μάσκα ομορφιάς!
6. Με ενοχλεί απίστευτα αυτή η δίμετρη ξανθιά φίλη σου, το στήθος της μου προκαλεί αηδία.
7. Άσε σήμερα θα μαγειρέψω εγώ, κάτσε να ξεκουραστείς!
8. Τι θα έλεγες να καλέσουμε τη μητέρα σου για φαγητό;
9. Ήταν να έρθει η παρέα μου σήμερα για μπύρες, αλλά τους είπα ότι θέλεις να ηρεμήσεις.
10. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που γνωριστήκαμε και αισθάνομαι τόσο ερωτευμένος.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share