Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Η θέα που κόβει την ανάσα...Οι καλύτερες φωτογραφίες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

 στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στο μέγεθός του, αλλά κυρίως επειδή κατασκευάστηκε κομμάτι-κομμάτι στο διάστημα, σταδιακά και με τη βοήθεια αστροναυτών που ζουν σε αυτόν για αρκετό καιρό.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί επικριτές που αμφιβάλλουν για την χρησιμότητά του και την επιστημονική του αξία. Όμως υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση: ο Διαστημικός Σταθμός είναι το σημείο με την καλύτερη θέα στη Γη. Κινείται αργά στην τροχιά του πλανήτη και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του και προσφέρει εικόνες που αποκαλύπτουν όλο το μεγαλείο του.

Από το 2010, όταν εγκαταστάθηκε στο σταθμό ο πανοραμικός θόλος, οι αστροναύτες έχουν στείλει στη Γη χιλιάδες φωτογραφίες. Ιδίως όμως τα μέλη της τελευταίας αποστολής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη θέα και τις δυνατότητες των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Αυτές είναι οι καλύτερες πρόσφατες φωτογραφίες, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Σύνθεση από πολλές φωτογραφίεςΗ Σελήνη όπως φαίνεται από το ύψος στο οποίο κινείται ο ISSΣκόνη από την Σαχάρα πάνω από τον Ατλαντικό ΩκεανόΗ αστροναύτης Sunita Williams αγγίζει... τον ήλιοΔορυφόρος πάνω από την ΑφρικήΚρατήρας σβησμένου ηφαιστείου στη ΜαυριτανίαΤο νότιο Σέλας, πάνω από τον Ινδικό ΩκεανόΟ κομήτης LovejoyΑστέρια σε λήψη με μεγάλη διάρκεια έκθεσης

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πώς να χρησιμοποιήσετε παλιά λάστιχα αυτοκινήτων 

Απλές λύσεις που θα σας εντυπωσιάσουν

Αλλοι αγαπούν την ανακύκλωση! Και σε εμάς το 80% των σκουπιδιών καταλήγουν στην σακούλα της ανακύκλωσης. Αλλά τι ωραιότερο από το να ξαναδίνεις ζωή σε αντικείμενα που τα θεωρούσες άχρηστα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λάστιχα αυτοκινήτων (από τα ποδήλατα είναι πολύ μικρά)…. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γλάστρες στον κήπο ή να φτιάξετε πουφ!

Βάψτε τα σε έντονα χρώματα και βάλτε μέσα χώμα και φυτέψτε τα αγαπημένα σας φυτά!

Ενας άλλος τρόπος είναι να τα βάψετε στα χρώματα του σπιτιού σας, να βάλετε μαξιλαράκια στην τρύπα και να τα καλύψετε ίσως με ένα χνουδωτό ύφασμα…. αν θέλετε και «πλάτη», τότε καλό είναι να τα ακουμπήσετε στον τοίχο για να είναι καλά στερεωμένα!
Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share