Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Φοροπαράδεισος...


Από τον Ορφέα Κωνσταντίνου ,

Είπα κι εγώ, μπάς και πλήρωνε ο Εφραίμ την εφορία....Μια ολόκληρη σελίδα, μέσα στα συμβόλαια ανταλλαγής ακινήτων, αφιερώνεται (http://www.enet.gr) στις τελωνειακές και φορολογικές απαλλαγές που απολαμβάνουν οι μονές του Αγίου Ορους:
- Απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος των εισοδημάτων από οικοδομές γενικώς και από την εκμίσθωση γαιών. Η απαλλαγή αυτή είχε καταργηθεί το 1997 (ν. 2459) για ιερούς ναούς, μονές, μητροπόλεις, την Αποστολική Διακονία, τον Πανάγιο Τάφο, τη Μονή Σινά και την Μονή Πάτμου αλλά διατηρήθηκε για το Αγιον Ορος.
- Απαλλαγή από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ν. 2459/1997).- Απαλλαγή από το Τέλος Ακινήτου Περιουσίας (ΤΑΠ) (ν. 2130/1993).- Απαλλαγή από τον Φόρο Αυτομάτου Υπερτιμήματος (ν. 1882/1990).
- Απαλλαγή εξ ολοκλήρου από τον Φόρο Μεταβιβάσεως Ακινήτων (ν. 1882/1990).- Απαλλαγή από τον Φόρο Κληρονομίας και Δωρεάς (ν.δ. 118/1973).
- Απαλλαγή από τον Φόρο Εισοδήματος εξ Οικοδομών και Εκμισθώσεως Γαιών (ν.δ. 3843/1958).
- Τελωνειακές και φορολογικές απαλλαγές που αναφέρονται στον Κατασταστικό Χάρτη του Αγίου Ορους, που κυρώθηκε το 1926.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το μοιραίο λάθος του Αγγλου ποδηλάτη...



Ο ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ Βρετανός ποδηλάτης Ιαν Χίμπελ, 74 ετών, είχε χαρακτηριστεί από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του ως «σύγχρονος Μάρκο Πόλο».

Επί 40 και πλέον χρόνια, γύρισε όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του, επισκεπτόμενος κάθε ήπειρο και φτάνοντας σε μερικά από τα πιο απομονωμένα και συναρπαστικά μέρη του πλανήτη. Οπως γράφει η αγγλική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ», στις ατέλειωτες περιπλανήσεις του στον κόσμο, από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα έως την Ινδονησία, πυροβολήθηκε από ληστές, κινδύνεψε να τον φάνε ζωντανό τροπικά μυρμήγκια, έπεσε σε βάλτους και παρά λίγο να σκοτωθεί, κυνηγήθηκε από ελέφαντες, και μια φορά του επιτέθηκε κι ένα πεινασμένο λιοντάρι.

Κατάφερε, όμως, να μείνει ζωντανός ο άνθρωπος. Μέχρι που......ΗΡΘΕ στην Ελλάδα! Ηταν μια ζεστή μέρα, 23 του περασμένου Αυγούστου και ο Ιαν Χίμπελ κινείτο στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, κοντά στην Αθήνα, στο ύψος της Βαρυμπόπης. Εκεί, τον κτύπησε ένα αυτοκίνητο και ο ασυνείδητος οδηγός του τον παράτησε στο δρόμο και έφυγε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους οποίους, ευτυχώς, συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που κτύπησε τον Βρετανό ποδηλάτη και τηλεφώνησε στην αστυνομία, ο δράστης, ένας άνδρας 32 χρόνων, που συνελήφθη την επόμενη μέρα στην Κηφισιά, και δεν αποκλείεται, όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις, να τη γλιτώσει τελικά με εξευτελιστική ποινή, οπωσδήποτε εξαγοράσιμη, έκανε κόντρες με ένα άλλο αυτοκίνητο - το προσφιλές αυτό άθλημα ορισμένων νεοελλήνων, που νομίζουν πως είναι Σουμάχερ, αλλά παρ' όλα αυτά δεν έχει βγάλει ποτέ αυτή η χώρα έναν οδηγό τέτοιας περιοπής, μόνο στις «κόντρες» κάνουμε τους μάγκες.

Ο ΑΤΥΧΟΣ Χίμπελ, που έκανε το μεγάλο λάθος να μην αφήσει την Ελλάδα έξω από τα παγκόσμια ταξίδια του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μόνο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ηταν ένας ταξιδευτής-φιλόσοφος.

Το 1984 έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «In Remoto Places», «Σ' Απόμερα Μέρη» και όταν δεν ταξίδευε έδινε διαλέξεις σε πανεπιστήμια για τα μέρη που επισκεπτόταν και ενθάρρυνε ποδηλάτες σε όλο τον κόσμο να μη φοβηθούν, αλλά να αγαπήσουν τα μεγάλα ταξίδια. Σε μία διάλεξή του το 2005, έλεγε: «Κάθε τόσο, ένα πουλί σηκώνεται και πετάει σε μέρη στα οποία κάτι το τραβάει. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, αλλά συμβαίνει. Και είναι ωραίο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/09/2008

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Απειλές από τον Τσάβες προς τις ΗΠΑ


Στο πλευρό του φίλου και συμμάχου του, Έβο Μοράλες, στάθηκε για άλλη μία φορά ο Ούγκο Τσάβες.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απείλησε πως θα σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ εάν συνεχιστεί η κρίση στη Βολιβία, την οποία ο Έβο Μοράλες θεωρεί ότι παρακινεί η Αμερική, γι’ αυτό και ζήτησε από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ να αποχωρήσει από τη Λα Πας.
«Να πάτε 100 φορές στην κόλαση», φώναξε ο Ούγκο Τσάβες, μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του.
Νωρίτερα, είχε και αυτός με τη σειρά του δώσει διορία 72 ωρών στον Αμερικανό πρεσβευτή του Καράκας να φύγει από τη Βενεζουέλα, ως ένδειξη συμπαράστασης στον πρόεδρο της Βολιβίας.
Η απάντηση από τις ΗΠΑ ήταν άμεση. Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να απελάσουν τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον. Επιπλέον, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε βάρος δύο στελεχών των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας και ενός πρώην υπουργού, αλλά και κατά δύο δημοσίων υπαλλήλων στην Κολομβία για τη βοήθεια που παρείχαν στις Επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) στον τομέα λαθρεμπορίου των ναρκωτικών.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται και έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι νεκροί από τις συγκρούσεις κυβερνητικών και αντιπολίτευσης έχουν φτάσει τους δέκα.
Οπαδοί της αντιπολίτευσης φέρονται να πυροβόλησαν εν ψυχρώ επτά αγρότες στην περιοχή του Πάντο στον Αμαζόνιο. Δεκάδες είναι οι τραυματίες και από τις δύο πλευρές.
Η ένταση μεταξύ της Ουάσιγκτον και των αριστερών κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική κλιμακώνεται, καθώς η κατάσταση στη Βολιβία έχει δημιουργήσει προβλήματα και στη Βραζιλία.
Μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στον αγωγό φυσικού αερίου, από οπαδούς της αντιπολίτευσης, έχει μειωθεί η εξαγωγή του στη Βραζιλία αλλά και την Αργεντινή.
«Δε θα ανεχτούμε παραβίαση της συνταγματικής τάξης στη Βολιβία», δήλωσε ο Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία, σύμβουλος του Λουίς Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα. «Δεν θα αναγνωρίσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αντικατάστασης της κυβέρνησης στη χώρα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το παρασκήνιο της παραίτησης Βουλγαράκη


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του κ. Βουλγαράκη με στενούς συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να επιμείνει στην μέχρι τότε γραμμή της μη παραίτησης, αφού «φτάσαμε μέχρις εδώ».
Σήμερα το πρωί όμως σε σύσκεψη του κ. Καραμανλή με τους στενούς συνεργάτες του αποφασίσθηκε να του ζητηθεί η παραίτηση.
Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε από στενό συνεργάτη του να γράψει την επιστολή παραίτησης. Στην οποία αναφέρει ότι «δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό» και ότι υποβάλλει την παραίτησή του για να διευκολύνει το κυβερνητικό έργο καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις.
Δηλώνει δηλαδή ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί ενώ αυτός διαφωνούσε.
Αυτό που είναι προφανές ότι άλλαξε τα πράγματα ήταν η χθεσινή παρέμβαση Μεϊμαράκη (την οποία και επισημάναμε).
Λέγοντας ο υπουργός Άμυνας «είμαστε μαζί με τον Καραμανλή» επισφράγισε κατά τη γνώμη μας ένα παρασκηνιακό ντηλ και με τη Ντόρα Μπακογιάννη (με την οποία συμπορεύεται ο κ. Μεϊμαράκης αυτήν την εποχή).
Γι αυτό και ο κ. Καραμανλής δεν έβαλε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τον Αντώνη Σαμαρά, όπως κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες.
Σημαντικό ρολό στα παρασκηνιακά παζάρια έπαιξε και η συνάντηση του κ. Βουλγαράκη με τον Γιώργο Σουφλιά (Τρίτη) ο οποίος τον συμβούλευσε να παραιτηθεί
Η προσωρινή εκτόνωση της κατάστασης με την παραίτηση Βουλγαράκη διευκολύνει τον κ. Καραμανλή να κρατήσει το πολιτικό χαρτί του ανασχηματισμού για αργότερα καθώς:
- Από Δευτέρα αναμένονται νέες επιθέσεις εναντίον υπουργών και για το θέμα της Ζήμενς- Ετοιμάζεται γκάλοπ που θα βγάζει μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΖΕΟΝ Στην Κύπρο(Κουμπάροι να πάτε έχει ενδιαφέρων)


Το καθημερινό χρηστικό αντικείμενο, ερμηνεία και χρήση

Πώς διαμορφώνεται άραγε σήμερα η σχέση της αρχιτεκτονικής με την ίδια τη φόρμα ενός αντικειμένου, αλλά και με τη χρηστική αξία του;

Πόσο και με ποιο τρόπο επηρεάζει το σύγχρονο ντιζάιν τους χώρους όπου ζούμε και δημιουργούμε;

Με ποιο τρόπο συνδέεται η τέχνη με την αρχιτεκτονική και πώς η συνέργια τους επηρεάζει την καθημερινότητά μας, τον τρόπο σκέψη μας και την αντιληπτικότητά μας;

Η πολιτιστική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΖΕΟΝ ανακοινώνει ότι η έκθεση «Το καθημερινό χρηστικό αντικείμενο, ερμηνεία και χρήση», ταξιδεύει στην Κύπρο, στο Kέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος στην Λευκωσία από 22 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2008.

Πρόκειται για μία προσπάθεια ορισμού του αντικειμένου, πέρα από τη φόρμα και την εικόνα του, στην αναγκαιότητα της δημιουργίας του, που οδηγεί και στην ερμηνεία της χρήσης.

Μέσα από μία σειρά προτάσεων, εικαστικοί και αρχιτέκτονες εκφράζουν την άποψή τους για τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, προβάλλοντας τον δικό τους τρόπο σκέψης και εφ
ZEON
T. +30 210 3212120
F. +30 210 3212129
K. +30 6945590964
http://www.zeon.gr/
http://www.zeonblogen.wordpress.com/
Σαχτούρη 8-10,
πλατεία Κουμουνδούρου
10553 Αθήνα
4ος όροφος
8-10 Sahturi Str. Koumoundourou Sq. 10553 Athens, Greece

αρμογής με τις πρωτότυπες κατασκευές τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
Γυπαράκης Γιώργος
Σάββα Ανδρέας
Σορίλος Μαρίνος
Χατζηγεωργίου Γιούλα
Ψυχούλης Αλέξανδρος

Με τα έργα τους στρέφονται στην κάλυψη πρωταρχικών ανθρώπινων αναγκών όπως είναι η στέγαση, ο ύπνος, η χαλάρωση, η αποθήκευση, η επαφή με τη φύση και τον κόσμο των μύθων.
Με τις προτάσεις τους δημιουργούν μια ποιητική ατμόσφαιρα στην καθημερινότητά μας, άλλοτε χρήσιμη, άλλοτε γλυκόπικρη και άλλοτε ονειρική.

Η έκθεση για την Κύπρο έχει την στήριξη των κάτωθι χορηγών:
Kύριος χορηγός: Υπουργείο Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου
Xορηγός ασφάλειας έργων: Karavias & Associates Art
Yποστηρικτές: Moveart

Yπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο

Kέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος
κ. Δάφνη Νικήτα
Κρήτης 11, Δ-Ζ Λευκωσία, Κύπρος / Τ +357 22766117, F +357 224766127
http://www.diatopos.com/ / info@diatopos.com

22 Οκτωβρίου - 8 Νοεμβρίου 2008
Εγκαίνια Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα 17.00 με 20.00
Τρίτη-Παρασκευή 11.00 με 13.00 & 17.00 με 20.00
Σάββατο 11.00 με 13.00

Διαβαστε Περισσοτερα...

Στροφή προς Ντόρα στο Πρώτο Θέμα;

Η πρόσληψη, αυτές τις ημέρες, ενός γνωστού πολιτικού συντάκτη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» προκάλεσε αναστάτωση μεταξύ των συντακτών της εφημερίδας. Ο λόγος; Το περιστατικό προστίθεται στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι η εφημερίδα ετοιμάζεται με τις ευλογίες Πήγασου και Καραμήτσου (ο Θέμος μάλλον διαφωνεί) να προσχωρήσει στο στρατόπεδο της αγίας οικογένειας. Άρχισε βλέπετε η μετα- Καραμανλή εποχή και όλοι ετοιμάζονται.
Δεν γνωρίζουμε φυσικά αν η φημολογούμενη στροφή της εφημερίδας επιβεβαιωθεί και στην πράξη. Προς το παρόν συνιστούμε ψυχραιμία επειδή ο συγκεκριμένος συντάκτης είχε συνεργαστεί παλαιότερα και με το «Αντί» και δεν ….πάθαμε τίποτα.

http://www.antinews.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΙΑΦΟΡΑ

Με τα νέα μέτρα φορολόγησης...ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΡΩΕΙ;















Πωλείται Αφορολόγητη …..
Στα βαρέα και ανθυγιεινά και οι … bloggers!















Χτίστης στη Λάρνακα, εν ώρα εργασίας!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Άγιον Όρος: Ιερός τόπος ή «γιάφκα» κακοποιών;


Τι κρύβεται πίσω από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου;


Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το άβατον του περιβάλλοντος του ηγουμένου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου γενούν εύλογα ερωτήματα σε όσους έχουν την ικανότητα να βλέπουν πίσω από τις γραμμές των όσων δημοσιεύονται.

Για παράδειγμα, αν είναι τόσο μεγάλη η διαφθορά πολιτικών και ιερωμένων ώστε να καπηλεύονται ασύστολα δημόσια συμφέροντα, τότε γιατί να μην ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες ώστε να δούμε λίγο ποιο μακριά;

Γιατί τάχα περιορίζονται οι έρευνες και τα δημοσιεύματα μόνο σε ότι αφορά στα διάφορα ακίνητα;

Κανενός το μυαλό δεν πάει στο ότι το θέμα αυτό έσκασε ως «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» σε αντικρουόμενα συμφέροντα «συμμοριών»;

Ποιος είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει, ότι ο «βούρκος» των όσων κρύβονται στον «άγιο τόπο» είναι τόσο ρηχός;

Το συμπέρασμα που βγαίνει δυστυχώς, είναι, ότι οι δημοσιεύσεις γίνονται αυστηρά επιλεκτικά, με σκοπό την μεταβίβαση της «πίτας» από την μια «σπείρα» στην άλλη, ενόψει ...αλλαγής φρουράς.

Η δική μου όμως γνώμη είναι, πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει ξεφύγει ο «πόλεμος συμφερόντων» από τον έλεγχο, στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, με «παράπλευρες απώλειες», που θα συγκλονίσει όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και όλο τον κόσμο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Νέα εποχή Αλογοσκούφη


Καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη» φώναζαν οι ΠΑΣΟκοι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του 1993.

Το δημοφιλές αυτό μέσο μετακίνησης σε όλον τον Κόσμο, επανέρχεται τώρα στην επικαιρότητα με τα μέτρα Αλογοσκούφη.

Προβλέπω μαζικές αγορές, αφού όπως βλέπετε κάνει και για οικογενειακές μετακινήσεις.
Δεν μου βγαίνει όμως ρίμα για την σημερινή κυβέρνηση.
«Καλύτερα παπάκι, παρά το ….αλογοσκουφάκι;». Δεν είναι καλό. Απορρίπτεται. Καμία ιδέα;
ΚΑΛΥΤΕΡΑ παπακι παρα ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΚΙ

ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΡΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΑΚΙ
Καλύτερα μαγκούφης , παρά αλογοσκούφης!
καλύτερα μηχανή, παρά ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Στη μουσική του “Λευτέρη Λευτέρη”
Γιωργάκη, Γιωργάκη, Γιωργάκη,παρε το κότερο από το Βουλγαράκη
και βάλτο από Πειραιά γαι Τήλοτώρα πηγαίνει μόνο ως τη Δήλο
και βάλτο μπάρκο Πειραιά Λειψούςθέλουμε ναυτιλία για πολλούς

Διαβαστε Περισσοτερα...

Διπλωματική διένεξη Ελλάδας – Αλβανίας για τα νεκροταφεία;


Η εβδομαδιαία αλβανική εφημερίδα «Χάρτης» ισχυρίζεται οτι το ζήτημα των τεσσάρων νεκροταφείων Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Η Ελλάδα προτίθεται να αναλάβει την φροντίδα των τεσσάρων νεκροταφείων. Με δεδομένη όμως την απροθυμία της κυβέρνησης των Τιράνων, η οποία θεωρεί τα ελληνικά αιτήματα περίπου ως .. «εισβολή», η Αθήνα απειλεί τώρα να μπλοκάρει την επικύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας Σύνδεσης της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με την ίδια, το θέμα απειλεί να πάει «ανεξέλεγκτες πολιτικές διαστάσεις».
Το θέμα εκτός από τις τεχνικές – κατασκευαστικές διαστάσεις έχει και πολιτικές, καθώς η κυβέρνηση των Τιράνων φοβάται τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ.

Αυτό επειδή μερικοί στην Αλβανία θεωρούν ότι οι τάφοι χρησιμεύουν μόνο για να «σπρώξουν λίγα χιλιόμετρα τα σύνορα με την Ελλάδα»(!!!)
Η εφημερίδα καταλήγει με την εκτίμηση ότι το νέο διπλωματικό επεισόδιο προστίθεται σε μια μακρά λίστα προηγουμένων μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, εξακολουθεί να θέλει να διατηρήσει καλές σχέσεις με τον “φίλο” του τον Καραμανλή».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεταφράστε ... με τα ακροδάκτυλά σας!!!!!


Για να εξηγούμαι είναι project ακόμα αλλά φανταστείτε τα εξής: να μπορείτε να "περάσετε" τα δάκτυλά σας πάνω από οποιοδήποτε κείμενο και είτε είστε τυφλός είτε αγράμματος να μπορεί να σας μεταφράζει ή να κάνει ανάγνωση στο αυτί σας, στην γλώσσα που επιθυμείτε!!!
Πολύ καλό και μακάρι να γίνει το συντομότερο!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Το Άγιον Όρος δεν βοήθησε ποτέ..


Το Άγιον Όρος ποτέ του δεν έστειλε βοήθεια σε πυρόπληκτους, σε σεισμοπαθείς, σε Αποστολικές Διακονίες στην Αφρική, σε θύματα του τσουνάμι, σε θύματα πολέμου και τρομοκρατίας, σε άπορους μετανάστες, σε κοινότητες για την απεξάρτηση των νέων από τα ναρκωτικά, σε φτωχούς έλληνες, σε μονογονεϊακές οικογένειες!
Τα εκατομμύρια ευρώ που μαζεύουν τι τα κάνουν;
Ας μας απαντήσει ο άγιος Εφραίμ!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποιος ο πελάτης, ποιος ο νταβατζής...


...και ποια είναι η βίζιτα;..


Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης .


Ακούγοντας τον Τζίμη τον Πανούση στο σταθμό της Γιάννας δεν σου κρύβω οτι αναθάρρησα λίγο.
Αναθάρρησα γιατί συνειδητοποίησα οτι οσο υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μετατρέπουν τη μιζέρια και τη μετριοτητα του πολιτικού μας συστήματος σε σάτυρα, δηλαδή σε υλικό επανάστασης, υπάρχει ελπίδα.
Αναθάρρησα γιατί η πρώτη πράξη αντίδρασης απέναντι σε ενα αρτηριοσκληρωτικό, μίζερο και φασιστικό στην ουσια του πολιτικό σύστημα ειναι η αποκαθήλωση του μέσω της σάτυρας. Και σε αυτό το παίχνιδι μπορούμε και πρέπει να μπούμε ολοι.
Γιατί μόνο αν τους απομυθοποιήσεις μπορείς να τους αντιμετωπίσεις στις σωστές τους διαστάσεις.
Γιατί μόνο αν τους απομυθοποιήσεις θα αντιληφθείς οτι εκτός από πολιτικό αμοραλισμό απαιτεί και άγνοια των βασικών κανόνων της πολιτικής τέχνης να θεωρείς οτι ο μέσος ψηφοφόρος σου θα θεωρήσει το στήσιμο οff-shore, προσφορά στις οικογενειακές παραδόσεις και την εξάρτηση των ΜΜΕ απο τις πολιτικές και οικογενειακές σου δραστηριότητες, ως μέρος του αγώνα εναντια στους νταβατζήδες του Τύπου.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω ποιος ειναι ο νταβατζής, ποιος ο πελάτης και ποια η βίζιτα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το σπέρμα και η φοιτήτρια!

Το περιστατικό που ακολουθεί πέρα για πέρα είναι αληθινό και έλαβε χώρα στο Harvard University Medical School τον περασμένο Οκτώβριο στο μάθημα της φυσιολογίας.
Ο καθηγητής συζητούσε την υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη την οποία περιέχει το σπέρμα του άντρα.
Μια πρωτοετής φοιτήτρια σηκώνει το χέρι της και κάνει την εξής ερώτηση:
«Αν κατάλαβα καλά κύριε καθηγητά μας λέτε ότι στο σπέρμα του άντρα υπάρχει μεγάλη ποσότητα γλυκόζης, ίδια όπως και στη ζάχαρη;»
«Σωστά καταλάβατε δεσποινίς μου», απάντησε ο καθηγητής και συνέχισε να αποδεικνύει το επιχείρημα του αυτό παρουσιάζοντας τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία και μελέτες.
Η ίδια … φιλομαθής φοιτήτρια σηκώνει το χέρι της ξανά και ρωτάει:
«Τότε το σπέρμα γιατί δεν έχει … γλυκιά γεύση;»
Μετά από ένα λεπτό αμήχανης σιγής όλο το αμφιθέατρο ξεσπάει σε γέλια.
Η κακόμοιρη φοιτήτρια, συνειδητοποιώντας τι είπε κοκκινίζει, μαζεύει τα βιβλία της και φεύγει από την τάξη χωρίς να γυρίσει ξανά.
Παρ’ όλα αυτά ο καθηγητής της βγαίνοντας από την τάξη, σαν καλός επιστήμονας, απάντησε στο ερώτημα της:
«Το ανδρικό σπέρμα δεν έχει γλυκιά γεύση γιατί τα αισθητήρια με τα οποία καταλαβαίνουμε τι είναι γλυκό βρίσκονται στην άκρη της γλώσσας και όχι στο λάρυγγα!!!»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Οι δέκα λέξεις που έσβησαν δέκα χρόνια

Έσβησε με δέκα λέξεις ότι κτίζαμε δέκα χρόνια»
έλεγε χθες το βράδυ στέλεχος της ΝΔ στον απόηχο της συνέντευξης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ποιες είναι οι δέκα λέξεις;
«Δεν υπάρχουν παράνομες ή αθέμιτες επιχειρηματικές δραστηριότητες στελεχών του κόμματος»
Εκείνες δηλαδή με τις οποίες έδωσε πλήρη κάλυψη σε όλους του υπουργούς του που κατηγορούνται για εμπλοκή σε αμφιλεγόμενες (τουλάχιστον) υποθέσεις, ή προκαλούν την κοινή γνώμη με τον αδικαιολόγητο πλουτισμό τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους

Σχόλια

Παιδια ο Καραμανλης μετραει μερες!

έδωσε το σύνθημα …βούρ στο ψητό …οι μέρες μας είναι μετρημένες.

Χαχαχα, ότι και να κάνουμε, πάντα θα έχουμε έναν Κωστάκη ή έναν Γιωργάκη να μας γ…ι τα πέταλα! Δεν έχασαν με την Επανάσταση του 1821 την εξουσία οι ελληνόφωνοι ραγιάδες άρχοντες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Απλά φόρεσαν κουστούμια ευρωπαϊκά και συνέχισαν να πίνουν το αίμα των Ελλήνων

έρχεται τσουνάμη!!!

Παπανδρεου , Τσιπρας και Αλαβανος θα μπορουσαν να τα βρουν…Αντιλαμβανεσται τι θα μπορουσε να κανει μια τετοια κυβερνηση?Μεχρι και προγραμμα των 100 πρωτων ημερων…αυτα ειναι λαλακιες για να περναει η ωρα…Εξαλου αρχιζουν οπου ναναι και τα νεα τηλεοπτικα προγραμματα…που να τρεχεις τωρα…

Εχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί αυτή η χώρα γεννά λαμόγια;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πως νικάνε οι Κινέζοι στους Ολυμπιακούς


Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Τα συνθήματα που δεν άκουσε ο Καραμανλής...

Τα συνθήματα που δεν άκουσε ο Καραμανλής ......video: www.youtube.com/watch?v=sVAKAHhZdU8

«Δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε βαρέα, εμείς δεν παντρευτήκαμε την Μάρα Ζαχαρέα»:

- ΠΟΥΛΑΤΕ ΠΟΥΛΑΤΕ. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΤΕ!
- ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑασαΑΑΚΗ!
- ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!
- ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ AEGEAN ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΧΑΤΖΗΔΑααΑΑΚΗ
- ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΜΙιιΙΙΖΑΔΟΡΟΙ- ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ!
- Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ
- ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙΝΑΤΕ (ΠΡΟΣ ΜΑΤ)
- Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΧΕΙ ΠΑΡΕΙ, ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!
Και δεν είναι όλα...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η κρίση διαβάζεται διπλά…

Το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Κέρκυρας ήταν από τα… πρωτοπόρα πανελλαδικά σε προχειρότητα, ανοργανωσιά, λαϊκισμούς… Η παντελής απουσία σχεδιασμού, βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων, η εντατική φθορά και αλλοίωση περιβάλλοντος, πολιτιστικών παραδόσεων και καλλιτεχνικής δραστηριότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός τσουνάμι «ανάπτυξης» τουριστικής δραστηριότητας στις 10ετίες 70-80-90. Λέει, χαρακτηριστικά, φίλος: «Οση ζημιά έπαθε το κερκυραϊκό τοπίο την τελευταία 20ετία δεν την έχει πάθει στα προηγούμενα 2500 χρόνια…». Για όλα αυτά βέβαια ελάχιστη ή καθόλου ευθύνη φέρουν οι άμεσοι δράστες –ιδιοκτήτες προνομιακών στις νέες αυτές συνθήκες γεωτεμαχίων, που λίγο πριν είχαν μηδενική αξία και αποτελούσαν επιβεβαίωση της βαθύτατης φτώχιας τους..

Πλήρες post, πατήστε εδώ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γράμμα αγανακτισμένου Νεοέλληνα... προς 30άρες Ελληνίδες



Γεροντοκόρες 30φευγα! Όλες ψάχνονται να βρουν άντρα.

Όλοι οι άντρες ψάχνουν να βρουν καμία της προκοπής και όμως δεν γίνεται τίποτα.Γιατί; Τι άλλαξε;Γεμίσαμε γεροντοκόρες.

Βγαίνεις να πιεις ένα ποτό και τις βλέπεις όλες λυσσασμένες να ψάχνουν να βρουν - κατά πρώτη φάση - χαρά στα σκέλια τους, και στην συνέχεια γαμπρό να παντρευτούν!
Πας στα μπουζούκια και δεν βλέπεις πια αντροπαρέες αλλά γυναίκες που ψάχνονται απεγνωσμένα.

Οι γυναίκες σήμερα δεν έχουν ανάγκη τους άντρες.
Έχουν το σπίτι τους, το αμάξι τους, την δουλειά τους, δεν είναι κοινωνική κατακραυγή πια να βγούνε γυναίκες έξω για καφέ/ ποτό/ μπουζούκια και ίσως - δεν είναι και κατακραυγή πια να αλλάζουν τους γκόμενους κάθε βδομάδα.

Την πέφτουν στεγνά στους άντρες με πρώτο πράγμα στο μυαλό τους το sex, και δεύτερο τον γάμο γιατί το μόνο που δεν έχετε καταφέρει να αντικαταστήσετε - και ούτε πρόκειται - είναι το σπέρμα μας για να κάνετε παιδία.
Οι άντρες ξενερώνουν, πουτάνες τις ανεβάζουν... πουτάνες τις κατεβάζουν!

Όσο τις βλέπουν να λυσσάνε και να είναι έτοιμες για τα πάντα με ένα ποτό άξιας 10 €ευρώ, τόσο ξενερώνουν ακόμα περισσότερο.

Όσο τις βλέπουν λόγο ανταγωνισμού να ξεβρακώνονται και πιο εύκολα, έρχεται και λίγη ακόμα ξενερα...

Τελικά μπλέκουν, γιατί το sex είναι γλυκό!Αν τύχει και σου έρθει κάποιος ok, που θα σε προσέχει και θα νοιάζεται για σένα, όπως σίγουρα θα έχει γίνει ήδη στην ζωή σου, θα βαρεθείς, θα τον πηδήξεις ψυχολογικά, και θα τον χωρίσεις με την δικαιολογία ότι είναι καλό παιδί και δεν σου κάνει κλικ.

Είναι σχεδόν δικαιολογημένο σε ηλικίες μικρές.

Όχι στην δικιά σου!!!Αντίστοιχα θα κολλήσεις με τον επόμενο που θα είναι καμένος, θα σε τρέξει ανελέητα όχι φυσικά επειδή το θέλει, απλά δεν θα θέλει να ασχοληθεί πια με γυναίκες, και θα έρθει κάποια στιγμή που θα είσαι πάνω από 30, το σίτεμα θα έχει εμφανιστεί, η κυτταρίτιδα θα κάνει πάρτι, ο γυναικολόγος σου θα φωνάζει ότι πρέπει να γίνεις μάνα καθότι οι σημερινές γυναίκες στο μεγαλύτερο ποσοστό έχετε και γυναικολογικά προβλήματα, και τότε όλοι όσοι θα σε κοιτάνε και θα κοιτάς θα είναι καμένοι με κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθούν πια, όχι με σένα αποκλειστικά αλλά γενικά με τις γυναίκες!

Αντί όμως τότε να ρίξεις τις απαιτήσεις σου, να πατήσεις στην γη και να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα στην ζωή σου, τότε εντελώς παράλογα ζητάς τα πάντα!


Και καλός, και κακός, και μαλακάκος για να τσιτώνεις λιγάκι, και καλός εραστής και πλούσιος και όμορφος και με καλή δουλεία και να είναι πάντα και μόνο όταν θέλεις εκεί, γιατί αλλιώς γίνεται πιεστικός και σε πνίγει, και να σε πηδάει ΜΟΝΟ και ΟΤΑΝ το θέλεις εσύ, γιατί αλλιώς είναι ή σεξομανης ή gay, με αποτέλεσμα να έχεις μπει σε ένα φαύλο κύκλο που δεν βγάζει πουθενά.
Αντίθετα οι αντίστοιχοι άντρες έχουν ωριμάσει και έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα.


Και καλό πήδημα, και ερωτά, και έξυπνη και σπιρτόζα και παράλληλα να είναι και καλό παιδί, και καλή νοικοκυρά, και προίκα, και σωστή μάνα για τα παιδιά σου, και προσγειωμένη, να νιώθεις ασφάλεια και να ξέρεις ότι όσο το δυνατόν θα είναι πίστη και θα βρίσκεται εκεί.
Και επειδή για να ανοίξεις σπίτι χρειάζονται τα τελευταία μετά το "παράλληλα" , και όχι τα πρώτα που είναι πολύ καλά για την Γκόμενα που θα έχεις δίπλα σου και όχι την Γυναίκα σου, αυτά διαλέγεις και απλά βρίσκεις και μια γκόμενα για να έχεις και το καλό πήδημα, και τις ζαρτιέρες σου, και τα ξεβρακώματα σου.
είναι το 99% από τα σημερινά ζευγάρια.

Όποια μου πει ότι ψάχνει να βρει το 1%, έχω να της πω ότι είναι μόνο λόγια, και το ράφι να κοιτάξουμε να το κάνουμε γερό να αντέχει!Ελπίδα για αμοιβαίους έρωτες, υπάρχει μόνο σε σχέσεις που έχουν ξεκινήσει σε μικρές ηλικίες που τότε είσαι πιο αθώος και άκαυτος ακόμα.

Όταν έχουν περάσει 10 τουλάχιστον σχέσεις από την ζωή σου, που δεν άξιζαν, δεν ασχολείσαι άλλο...Είναι θέμα επιβίωσης! ή αυτές ή εγώ! JΛύση; Υπάρχει...!
Προσγειωθείτε!
Κόψτε το Fame Story!
Μάθετε ποιες είστε , τι αξίζετε και τι μπορείτε να έχετε σε αυτή την ζωή, και μάθετε να συμβιβάζεστε!
Όλες οι σχέσεις σε αυτή την ζωή, είτε ερωτικές είτε φιλικές είτε επαγγελματικές είναι ένας συμβιβασμός.

Μην νομίζετε ότι η κάθε μια που κυκλοφορεί στον δρόμο, με το παντελόνι των 200ευρω και την διαστημική τεχνολογία που σου φτιάχνει τον τέλειο κώλο, σε κάνει Σκλεναρίκοβα σε έκδοση Δούλα στην Κουζίνα, κυρία στο Σαλόνι και Πουτάνα στο κρεβάτι και πύργο στο Λονδίνο!
Μια γυναίκα νορμάλ είσαι, που συνήθως δεν έχεις στον ήλιο μοίρα και ψάχνεις τα πάντα, από αυτόν που έχεις δίπλα σου.
Λυπάμαι... δεν γίνεται.
Ατύχησες!
Εξάλλου είστε περισσότερες, και αν βγάλεις και τους gay, θα μείνετε ΠΟΛΛΕΣ στο ράφι.
Χειραφέτηση, φεμινισμός...
Βάλατε τα χεράκια και βγάλατε τα ματάκια σας.
Οι άντρες αν εξαιρέσεις ότι έχουν γίνει λίγο πιο φλώροι δεν έχουν αλλάξει πολύ.
Οι γυναίκες αλλάξατε...
Και αλλάξατε προς το χειρότερο και για τους δυο μας.



Φιλάκια!

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share