Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Η επανάσταση...της γρίπης των χοίρων: Αποπληθυσμός και ευγονική

ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ , ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ Άρθρο του Engin Ardic (Τουρκική Εφημερίδα SABAH)

Άρθρο του Engin Ardiç (Τουρκική Εφηµερίδα SABAH )
Παρα
σκευή, 3 Ιούλιος 2009, 14:44

Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δηµοσιεύεται στην έγκυρη εφηµερίδα SABAH, από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δηµοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασµού της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου:

"Τούρκοι συµπατριώτες, σταµατήστε πιά τίς φανφάρες καί τίς γιορτές γιά τήν Άλωση, αρκετή ßία έχουµε δώσει στήν Ανατολή µε τίς πράξεις µας..."

ΑΝ οργανωνόταν στην Αθήνα συνέδριο µε θέµα «Θα πάρουµε πίσω την Πόλη»…

ΑΝ έφτιαχναν µακέτα µε τα τείχη της πόλης και τους στρατιώτες µε τις πανοπλίες τους να επιτίθενται στην Πόλη… (όπως εµείς στην Τουρκία κάνουµε κάθε χρόνο !)

ΑΝ ένας τύπος ντυµένος όπως ο περίφηµος Έλληνας νικηφόρος και σχεδόν µυθικός
Διγενής Ακρίτας έπιανε τον δικό µας Ulubatlι Hasan και τον γκρέµιζε κάτω…

ΑΝ ξαφνικά έµπαινε στην πόλη
κάποιος ντυµένος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος πάνω σε ένα λευκό άλογο και δίπλα του άλλος ως Λουκάς Νοταράς, ως Γεώργιος Φραντζής κι έµπαιναν ως αντιπρόσωποι της πόλης… (όπως εµείς στην Τουρκία κάνουµε κάθε χρόνο !)

ΑΝ έφτιαχναν µια χάρτινη Αγία Σοφία που δεν είχε µιναρέδες αλλά Σταυρό…

ΑΝ έκα
ιγαν λιßάνι και έλεγαν ύµνους, θα µας άρεσε; Δεν θα µας άρεσε, θα ξεσηκώναµε τον κόσµο, µέχρι που θα καλούσαµε πίσω τον πρέσßη µας από την Ελλάδα.

Τότε, γιατί το κάνετε εσείς αυτό, κάθε χρόνο; Πέρασαν 556 χρόνια και γιορτάζετε (την Αλωση) σαν να ήταν χθες; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ( µ΄ αυτές τις γιορτές πού κάνετε ) διακηρύσσετε σε όλο τον κόσµο ότι: «αυτά τα µέρη δεν ήταν δικά µας, ήρθαµε εκ εων υστέρων και τα πήραµε µε τη ßία». Για ποιο λόγο άραγε φέρνετε στη µνήµη µια υπόθεση 6 αιώνων; Μήπως στο υποσυνείδητό σας υπάρχει ο φόßος ότι η Πόλη κάποια µέρα θα δοθεί πίσω;

Μην φοßάστε, δεν υπάρχει αυτό που λένε µερικοί ηλίθιοι της Εργκενεκόν περί όρων του 1919. Μη φοßάστε, τα 9 εκατοµµύρια Ελλήνων δεν µπορούν να πάρουν την πόλη των 12 εκατοµµυρίων, και αν ακόµα την πάρουν δεν µπορούν να την κατοικήσουν. Κι οι δικοί µας που γιορτάζουν την Άλωση είναι µια χούφτα φανατικοί µόνο που η φωνή τους ακούγεται δύσκολα.

Ρε σεις, αν µας πούνε ότι λεηλατούσαµε την Πόλη τρεις τρεις και τρεις νύχτες συνεχώς τι θα απαντήσουµε; Θα υπερασπιστούµε τον εαυτό µας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων ή θα αφήσουµε το θέµα στους ιστορικούς; Αντί να περηφανευόµαστε µε τις πόλεις που κατακτήσαµε, ας περηφανευτούµε µε αυτές που ιδρύσαµε, αν υπάρχουν. Αλλά δεν υπάρχουν. Όλη η Ανατολή είναι περιοχή µέ τήν ßία κατακτηµένη... Ακόµα και το όνοµα της Ανατολίας δεν είναι αυτό που πιστεύουν (ana=µανα, dolu=γεµάτη) αλλά προέχεται από την ελληνική λέξη η Ανατολή. Ακόµα και η ονοµασία της Ισταµπούλ δεν είναι όπως µας λέει ο Ebliya Celebi «εκεί όπου υπερτερεί το Ισλάµ» τραßώντας τη λέξη από τα µαλλιά, αλλά προέρχεται από το «εις την Πόλιν».

Εντάξει
λοιπόν, αποκτήσαµε µόνιµη εγκατάσταση, τέλος η νοµαδική ζωή και γι’ αυτό ο λαός αγοράζει πέντε - πέντε τα διαµερίσµατα. Κανείς δεν µπορεί να µας κουνήσει, ηρεµήστε πια…Οι χωριάτες µας ας αρκεστούν στο να δολοφονούν την Κωνσταντινούπολη χωρίς όµως πολλές φανφάρες…".

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2009/05/29/hatirlatmayin_sunu_kefereye
Hatırlatmayın şunu kefereye!

Bugün Atina'da bir "İstanbul'u geri alacağız" mitingi düzenlense... Şehrin surlarının da bir maketi yapılsa ve Ortaçağ zırhlarına bürünmüş savaşçılar o surlara saldırsalar...
"Yunan Battal Gazisi" diyebileceğimiz efsanevi kahramanları "Diyenis Akritas" kılığına girmiş bir herif de bizim Ulubatlı Hasan'ı kolundan tuttuğu gibi aşağı atsa...
Derken beyaz bir atın ütünde İmparator Konstantinos belirse ve yanında Lukas Notaras, Yorghos Frantzis falan kılığına girmiş birtakım heriflerle birlikte şehre temsili olarak girse...
Mukavvadan yapılmış bir Ayasofya'nın da minarelerini sökseler ve tepesine de haçı taksalar...
Tütsüler yakılsa, ilahiler söylense...
Hoşunuza gider miydi?
Gitmezdi. Kıyameti koparırdık, elçimizi geri çekmeye kadar varırdı iş.
Öyleyse siz niçin yapıyorsunuz bunu?
Aradan tam beş yüz elli altı yıl geçmiş, geçen gün almış gibi daha neyi kutluyorsunuz?
Niçin her sene bu zamanda dönüp dönüp bütün dünyaya "burası aslında bizim değildi, sonradan geldik, zorla aldık" mesajını veriyorsunuz?
Neredeyse altı asır önceki meseleyi niçin taze tutuyorsunuz?
Alınan şehrin "bir gün geri verilebileceği" korkusu mu var bilinçaltınızda?
Korkmayın, bir avuç Ergenekoncu ahmağın iddia ettiği gibi "1919 şartları" falan yok ortada...
Korkmayın, dokuz milyon Yunan, on iki milyonluk şehri geri alamaz, alsa da içinde oturamaz.
O rüyayı gören, bir avuç manyaktır.
Bizim burada da İstanbul'un fethi kutlaması yapan bir avuç fanatik ama sesleri gür çıkıyor.
Ya herifler şimdi "üç gün üç gece yağmaladılar" diye tuttururlarsa ne diyeceğiz? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde savunma mı yapacağız, yoksa tarihçilere mi bırakacağız?
Hep "aldığımız" şehirlerle övüneceğimize, "kurduğumuz" şehir varsa onunla övünelim.
Öyle bir şehir yok. Buram buram Anadolu, baştan aşağı "sonradan alma "...
Anadolu ismi bile, sanıldığı gibi "annelerle dolu" demek değil, Rumca "i anatoli" yani "doğu" kelimesinden tornistandır.
İstanbul isminin, Evliya Çelebi'nin esrarlı "leb-i dilber" macununu çekip çekip salladığı gibi "İslam bol" lafından gelmeyip, gene Rumca "stin poli" (stimboli okunur) yani "şehire, şehirde" deyiminden geldiği gibi...
Fakat tamam yahu, yerleştik artık, göçebelik bitti.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Stop and Hear the Music

Κατά τη διάρκεια των 45 λεπτών που έπαιζε ο μουσικός, μόνο έξι άτομα σταμάτησαν και άκουσαν για λίγο. Περίπου είκοσι άτομα έδωσαν βιαστικά λεφτά, καθώς συνέχισαν να περπατάνε. Όταν ο μουσικός σταμάτησε, και η σιωπή έπεσε στο σταθμό, κανείς δεν το παρ...ατήρησε. Κανείς δεν χειροκρότησε και προφανώς κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.Κανείς δεν το ήξερε, ότι ο βιολιστής ήταν ο Joshua Bell, ένας από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου. Έπαιζε έξι από τα πιο δύσκολα και έντονα κομμάτια με ένα χειροποίητο βιολί Antonio Stradivari του 1713, αξίας $3,5 εκατομυρίων.


Δύο μέρες πριν την «παράστασή» του στο μετρό, ο Joshua Bell είχε κάνει sold-out... σε ένα θέατρο της Βοστόνης όπου η μέση τιμή εισιτηρίου ήταν $100.Το όλο εγχείρημα της παράστασης στο μετρό, διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Washington Post» στα πλαίσια ενός κοινωνικού πειράματος σχετικά με την αντίληψη, τα γούστα και τις προτεραιότητες των ανθρώπων, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Να ξαναδούμε το Χωροταξικό του Τουρισμού

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΣ

Η ήδη θεσμοθετημένη ΚΥΑ που αφορά στο χωροταξικό του τουρισμού απέκτησε την τελική (βελτιωμένη) μορφή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που συνάντησαν στην κοινωνία όλες οι προηγούμενες εκδόσεις της. Ωστόσο, οι βελτιώσεις τις οποίες υπέστη εδράζονταν κυρίως στο βασικό ζήτημα γύρω από το οποίο πολώθηκε η συζήτηση στη φάση των διαβουλεύσεων: την λεγόμενη «τουριστική κατοικία», αντιγραφή του «ισπανικού μοντέλου».

Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος έκρινε ικανοποιητικές τις υποχωρήσεις ως προς αυτό το ζήτημα, θα διαπίστωνε ότι ο.........
Η συνεχεια εδω

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελλάς -Σερβία Συμμαχία** Ναταλί Θάνου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μαγκιά της Κανέλλη

Η πιο σωστή απ'όλες ήταν η Λιάννα Κανέλη. Έκανε αυτό που πίστευε η ίδια και όχι ότι έλεγε το κόμμα της. Έκανε τον σταυρό της και ορκίστηκε κανονικά και όχι σαν όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κράτησαν γραμμή και δεν σήκωσε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ το χέρι του να ορκιστεί. Σιγά ρε...


παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πιστεύετε εις έναν Θεό πατέρα παντοκράτορα. Φοβήθηκαν να υψώσουν το χέρι για να μην τους πούνε ότι δεν σέβονται τις άλλες θρησκείες. Αντιθέτως έδειξαν ότι της σέβονται όλες (αφού δεν ορκίστηκαν)εκτός από την Ορθοδοξία.
Θα μας πείτε γιατί τα βάζετε με το ΣΥΡΙΖΑ; Δικαίωμα τους είναι να μην ορκιστούν.

Σωστά αλλά σε αυτά δεν υπάρχει ...γραμμή! Άρα δεν κοροιδεύεις τον κόσμο ότι το κάνει για λόγους σεβασμού στις άλλες θρησκείες. Το κάνεις επειδή δεν πιστεύεις και τέλος. Δεν θα σου πει και κανένας τίποτα. Δικαίωμά σου είναι...

Πάντως οι δύο μουσουλμάνοι της βουλής ορκίστηκαν στο Κοράνι και παρόλα αυτά σεβάστηκαν και τις άλλες θρησκείες. Οπότε οι του ΣΥΡΙΖΑ να τα πούνε αλλού αυτά...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ημερολόγιο Ξανθιάς

Ημέρα 1η

Αγαπημένο μου ημερολόγιο.

Όλα είναι πακεταρισμένα για την κρουαζιέρα.
Τα πιο σέξι φορέματά μου και τα είδη μακιγιάζ.

Έχω εξουθενωθεί!

--------------------------------------------------------------


Ημέρα 2η

Όλη μέρα στη θάλασσα, ήταν υπέροχα, είδα φάλαινες και δελφίνια!

Γνώρισα και τον Καπετάνιο σήμερα - φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος.

--------------------------------------------------------------


Ημέρα 3η


Σήμερα ήμουν στην πισίνα. Έκανα βόλτα στο κατάστρωμα κι έπαιξα γκολφ.
Ο Καπετάνιος με προσκάλεσε στο τραπέζι του για φαγητό.
Αισθάνθηκα μεγάλη τιμή και πέρασα υπέροχα.
Είναι πολύ ελκυστικός και περιποιητικός.


------------------------------------------------------------


Ημέρα 4η

Κέρδισα 8000 στο καζίνο του πλοίου!

Ο Καπετάνιος μου ζήτησε να φάω μαζί του στην καμπίνα του.
Είχαμε ένα πολυτελές δείπνο με χαβιάρι και σαμπάνια.

Μου ζήτησε να περάσω τη νύχτα μαζί του, αλλά αρνήθηκα.
Του είπα ότι δεν μπορώ να φανώ άπιστη στον άντρα μου.


-----------------------------------------------------------------


Ημέρα 5η

Στην πισίνα και σήμερα. Κάηκα απ' τον ήλιο, κι ύστερα πήγα
στο πιάνο μπαρ για ποτό την υπόλοιπη μέρα.

Ο Καπετάνιος με είδε και με κέρασε αρκετά ποτά. Στ' αλήθεια είναι γοητευτικός.
Και πάλι μου ζήτησε να πάω στην καμπίνα του το βράδυ...

Αρνήθηκα ξανά. Μου είπε ότι αν δεν του δώσω αυτό που θέλει από μένα,
θα βυθίσει το πλοίο.

Σοκαρίστηκα.

-------------------------------------------------------------------------


Ημέρα 6η

Σήμερα έσωσα 1600 ζωές.

Δυο φορές...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακάτικη ησυχία

Κυριακάτικη ησυχία

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Βασικές προτεραιότητες για το Νομό

  • Να επανδρωθεί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Να μεταφερθεί το παλιό στο Νέο Νοσοκομείο μέσα σε έξι μήνες. Να αγοραστεί οικόπεδο για να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών.
  • Να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Κερκυραίων για να δημιουργήσει υπαίθριους χώρους στάθμευσης στις εισόδους της πόλης αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης για να προχωρήσει στην πεζοδρόμηση του ιστορικού της κέντρου....
Η συνεχεια εδω

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Δεν είναι το παγανέλι, το μεγαλύτερο πουλί εδώ!

Κι όμως η ιστορία της Κέρκυρας και δια μέσου αυτής και των υπόλοιπων Επτανήσων, δεν είναι η αιτία αυτού του ενδιαφέροντος είναι η απόδειξη της διαχρονικώς σημαντικής αξίας αυτού του ελληνικού συμπλέγματος στον ιόνιο χώρο. Εδώ δηλαδή που λογίζεται ως το κέντρο του μεσογειακού χώρου, στο σταυροδρόμι των ιδεών, του εμπορίου και των πολιτισμών.
Είναι ίσως προφανές (;) ότι στο αστικό κέντρο Κέρκυρα που συμπυκνώνει όλα αυτά αξίζουν υποδομές Πολιτισμού...
Η συνεχεια εδω

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ** Ρώσοι κοσμοναύτες στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Μητρόπολη Κερκύρας, η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, το Πατριαρχείο Μόσχας (Μονή Αγίου Δανιήλ)και το Ίδρυμα «Ρούσκιι Πρεντπρινιματεα», στα πλαίσια της Ρώσικης Εβδομάδας διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «διαστημικά ταξίδια - η ζωή στο διάστημα», και ομιλητές τους Ρώσους ΚοσμοναύτεςΣεργκέι Κρικαλιόφ (πρώτος αριστερά) και Σεργκέι Τρισιόβ. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο...
Η συνεχεια εδω

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Πικρή πραγματικότητα!
4 ναυαγοί ηλικίας 20, 30, 40 και 60 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται 4 καταπληκτικά φωτομοντέλα.
Ο 20άρης λέει: - Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 30άρης του απαντά: - Καλά μην βιάζεσαι και τόσο...
Ο 40άρης προτείνει: - Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 60άρης: - Για σταθείτε ωρέ παιδιά . Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού και από εδώ βλέπουμε !!!
************************************************************************

Τύχη
Μπαίνει ένας τύπος φουριόζος στο σπίτι του...
- Γυναίκα, κερδίσαμε 10 εκατομμύρια ευρώ στο λαχείο!!!
Το ακούει η γυναίκα του, παθαίνει καρδιακή προσβολή και τέζα...
Τη βλέπει ο τύπος και λέει:
- Aμα σε θέλει η τύχη!!!

Γενναιόδωρες Προθέσεις!
Δύο φίλοι συζητούν:
- Αν είχες έξι σπίτια θα μου έδινες το ένα;
- Βέβαια...!!!
- Κι αν είχες έξι αυτοκίνητα θα μου έδινες το ένα;
- Ασφαλώς...!!!
- Κι αν είχες έξι πουκάμισα θα μου έδινες το ένα;
- Oχι...!!!
- Γιατί;
- Γιατί έξι πουκάμισα έχω..!!!
*****************************************************************
Ερωτεύτηκα...
Ερωτεύτηκα τον άντρα μου γιατί ήταν σιωπηλός και δυνατός!
Αργότερα κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να μιλάει και να ρουφάει την κοιλιά του ταυτόχρονα

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share