Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αλβανός: Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλω μόνο...


Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!
Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:
- ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!
Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:
- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος για να πάρω την ιθαγένειά σας! Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας.
Η υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που ακούει και για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού ο οποίος ήταν καλά πληροφορημένος.

Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χωρις Λογια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρώτα ήρθαν ......






Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί

Και πήραν τις δουλειές των χτιστών και των εργατών της γης

Κι εγώ, που δεν ήμουν τίποτα από τα δυό, είπα: "Καλά είναι..Γίνονται και οι δουλειές φθηνότερα".

Και μετά άρχισαν να κλέβουν τα σπίτια στα χωριά.

Αλλά εγώ, που δεν έχω σπίτι σε χωριό, είπα δεν πειράζει...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, πανευρωπαϊκή μέρα υπέρ της Ελλάδας!


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, πανευρωπαϊκή μέρα υπέρ της Ελλάδας!«Είμαστε όλοι Έλληνες». Με αυτό το σύνθημα οι Ευρωπαίοι θα βγουν στους δρόμους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, διαδηλώνοντας υπέρ της Ελλάδας και των αιτημάτων των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, μια φιλελληνική «εκστρατεία» έχει κάνει την εμφάνισή της, με δημόσια πρόσωπα να εκφράζονται υπέρ της Ελλάδας, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες να προβάλλουν θετικά μηνύματα για τη χώρα μας, όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος».
«Όταν ένας λαός δεν παραδέχεται επίθεση, όλοι οι λαοί δέχονται επίθεση», είναι η φράση με την οποία ξεκινά ανακοίνωση του γαλλικού συνδικάτου «Solidaire», από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό κίνημα υπέρ της Ελλάδας. Παραθέτοντας το νέο πακέτο μέτρων λιτότητας που θα κατεβάσει κάτω από το όριο της φτώχειας χιλιάδες Έλληνες, τα βέλη στρέφονται στο μέρος της ελληνικής κυβέρνησης.
Παγκόσμια αλληλεγγύη
«Ο ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Οι Έλληνες έχουν ανάγκη την παγκόσμια αλληλεγγύη και ζητούν τη στήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», επισημαίνεται.
Για «ευρωπαϊκή και διεθνή δικτατορία» γίνεται λόγος στην ανακοίνωση, καταδεικνύοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρόικα και τις χρηματικές αγορές ως υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο προτού αυτά τα μέτρα γενικευτούν. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη».
Ο ένας πίσω από τον άλλον κλείνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο, επιλέγοντας την ημέρα και το μέρος όπου θα συναντηθούν, μέσα από τις σελίδες ων Αγανακτισμένων στην ιστοσελίδα του Facebook.
Ήδη οι Γάλλοι έδωσαν ραντεβού για το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στον Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στο Παρίσι, αφού πρώτα διαδηλώσουν έξω από την ελληνική πρεσβεία της πόλης, ενώ αναμένονται και οι υπόλοιποι.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εξαιρετικό ταινιάκι μικρού μήκους

Εξαιρετικό ταινιάκι μικρού μήκους, δείτε κ μετά τους τίτλους τέλους

(δυναμώστε τον ήχο-το ηχητικό του περιβάλλον είναι πολύ ενδιαφέρον)!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ , ΕΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ( ή μάλλον μηδαμινό ) ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ....! ! !

ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ   ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ , ΕΑΝ   ΕΣΤΩ  ΚΑΙ  ΕΝΑ
ΜΙΚΡΟ ( ή  μάλλον  μηδαμινό ) ΠΟΣΟΣΤΟ  ΕΙΝΑΙ  ΑΛΗΘΙΝΟ ....! ! !
 
ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ:

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ TΟΝ ΚΟΣΜΟ..
Η  ΕΥΒΟΙΑ (ΕΥ + ΒΙΟΣ = ΣΩΣΤΟΣ ΒΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΩΞΙΤΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ  ΕΧΕΙ  ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Eπίγεια σοφία"


Η βλακεία συχνά γλυτώνει τον άνθρωπο από την τρέλα.
Oliver W. Holmes, 1809-1894, Αμερικανός συγγραφέας

Η μεγαλύτερη γνώση του ανθρώπου είναι να ξέρει την τρέλα του.
Madame de Sablé, 1599-1678, Γαλλίδα διανοούμενη

Ένας στους τέσσερις είναι διανοητικά ανισόρροπος. Σκέψου τους τρεις πιο στενούς σου φίλους. Αν φαίνονται να είναι εντάξει, τότε εσύ είσαι ο ένας.
Ann Landers, 1918-2002, Αμερικανίδα αρθρογράφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ἡ ἀποδόμησις τῶν τροφῶν ἀπὸ φούρνους μικροκυμάτων!


Ἕνα ζήτημα ποὺ λίγοι γνωρίζουν διότι ἡ ἐνημέρωσις εἶναι ἀπολύτως περιορισμένη κι ἐλεγχόμενη. Ὁ φοῦρνος μικροκυμάτων ἴσως νὰ εἶναι θαυμάσιο ἐργαλεῖο γιὰ ἀνθρώπους ποὺ ἐργάζονται πολλὲς ὥρες. Ἀλλὰ μία σύντομος ματιὰ στὸ παρακάτω ἄρθρο θὰ τοὺς δόσῃ σημαντικὲς πληροφορίες ποὺ ἀγνοοῦν. 
Μία ἀκόμη παράμετρος ποὺ θέτω ὡς έρώτημα:
Γιατί παραλλήλως μὲ τὴν ἐφαρμογὴ τοῦ codex alimentarius  ἐπιβάλλεται ἡ ἀκτινοβολία τῶν φρέσκων (κι ὄχι μόνον) τροφῶν; Ποῦ ἀποσκοποῦν οἱ ἐγκέφαλοι; Τί ἀκριβῶς ἐπιφέρει ἡ ἀκτινοβολία; Μήπως τὴν πλήρη ἀποδόμησι τῶν βιταμινῶν καὶ γενικότερα ὄλων τῶν θρεπτικῶν οὐσιῶν; Μήπως τελικῶς θὰ λαμβάνουμε τροφὴ μόνον γιὰ νὰ χορταίνουμε κι ὄχι γιὰ νὰ τρεφόμαστε; 
Φιλονόη.
ΦΟΥΡΝΟΣ MΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Θησαυρός 10 τρις κάτω ἀπό τά πόδια τῶν Ἑλλήνων



Ἔχει καμμία σημασία, τώρα πιά, πόσα τρισεκατομμύρια εὑρίσκονται κάτω ἀπό τά πόδια μας; Καμμία ἀπολύτως. Ἄλλοι θά τά ξεκοκκαλίσουν εἰς ὑγείαν τῶν κορόϊδων.
Ένας υπόγειος θησαυρός που κρύβει 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο εντοπίστηκε νοτίως της Κρήτης.
Το συγκεκριμένο κοίτασμα αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Αν υπολογίσουμε και τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ευρώπης που εντοπίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη), που η συνολική τους αξία αγγίζει τα 38 δισ. ευρώ, τότε η αξία των φυσικών πόρων στη χώρα φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Ναι, καλά διαβάσατε, η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS, μπορεί να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη χώρα μας. 
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.
Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνομε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS). Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια. 
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το VIDEO που πρέπει να δει καθε Ελληνας



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η παράξενη ιστορία της λέξης «ΟΚ»


perierga.gr - Η παράξενη ιστορία της λέξης "ΟΚ"!Η λέξη «ΟΚ» είναι ευρέως γνωστή και χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο για να δηλώσει ότι «όλα είναι εντάξει». Αποτελεί τη δεύτερη πιο γνωστή λέξη στον κόσμο (μετά από την Coca Cola!) και η δημοφιλία της έγκειται στο γεγονός της… ευκολίας της! Παρόλα αυτά είναι μία από τις πιο παράξενες εκφράσεις που έχουν επινοηθεί και κρύβει πίσω της μια περίεργη ιστορία σχετικά με τη γέννησή της.
Βρισκόμαστε στη Μασαχουσέτη του 1830 όταν.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Για πολυ λιγους....με το συμπαθειο....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χωρις Λογια

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις(ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)


Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.
Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!
Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει. Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν -αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.
Αν σ’ όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν’ απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι’ αυτό το λόγο να είναι αποικία».
Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά. αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.
Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε…»! Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνε το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί – κι όχι μόνο αυτοί- να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν; Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα. Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι’ αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα ‘ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας… σκοτώσουν.
Μέρος Δεύτερο
Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις. Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων». Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά -βαθιά χριστιανική ψυχή- κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:
– Ο θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!…
Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό – σαν αγεράκι απαλό- μοιρολόι.
Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. ήταν ετοιμοθάνατος· τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες· έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.
– Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω…
Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:
– Να ‘σαι συγχωρεμένος…
Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. Ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ’ έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ, Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι’ αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο – κάποτε φίλο- και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.
Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.

Υ.Γ. Το πρωτότυπο κείμενο είναι δημοσιευμένο σε πολυτονικό
Πηγή: Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, Εκδόσεις Φιλιππότη

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι δηλώσεις της εβδομάδας(To μεγαλείο και η αστειότητα του δημόσιου βίου )


Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά στις ΗΠΑ. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει ειδικά εκεί. Νομίζω ότι ο συνδυασμός τεχνολογίας και καπιταλισμού μάς έφερε έναν κόσμο εκτός ελέγχου. Και είμαστε όμηροι αυτής της κατάστασης επειδή μας αρέσουν τα iPhone».
Η κρίση είναι στο χέρι μας. Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν βλέπει τον εχθρό να κρύβεται μέσα σε ένα δαγκωμένο μήλο.

«Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση που στη συνέχεια θα κατακάψει όλη την Ευρώπη».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης που δεν ξέρει ότι οι μεγάλες λέξεις βγαίνουν μόνο από μεγάλα παραστήματα, έχει την αίσθηση ότι αφήνει τη μικρή παρακαταθήκη του στην ιστορία.

«Έτσι δεν μπορεί να σωθεί χώρα, έτσι βυθίζεται όλο......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σατιρίζοντας με τη ζωγραφική!



Η τέχνη ανά τους αιώνες, σε κάθε της μορφή, χρησιμοποιήθηκε από τους καλλιτέχνες για να σαρκάσει, να σατιρίσει ακόμη να περάσει κάποια σημαντικά μηνύματα για την εκάστοτε κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση του κόσμου.
perierga.gr - Σατιρίζοντας με τη ζωγραφική!
Στο πλαίσιο αυτό ο Πολωνός καλλιτέχνης Pawel Kuczynski χρησιμοποιεί τη ζωγραφική για να καταδείξει τη σύγχρονη ωμή πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, αποτυπώνει στον καμβά σκηνές της καθημερινότητας, όπως λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, και στη συνέχεια σατιρίζει την εικόνα με τον τρόπο του........



Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share