Σάββατο, 30 Αυγούστου 2008

Ενας Ελληνας και ένας Κυπριος

Ήταν δυο φίλοι, ενας Ελληνας και ένας Κυπριος και συζητάγανε.
-Καλά του λέει ο Έλληνας, εσείς όλοι εκεί στην Κύπρο κουμπάροι είσαστε;
-οχι του λεει ο Κυπριος, γιατι;
-ε τοτε γιατι φωναζεται ο ενας τον αλλον κουμπαρε και κουμπαρε;
-ε και του λεει ο Κυπριος...
εσεις στην Ελλαδα ολοι μαλακες είσαστε; !!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Θύελλα αντιδράσεων«Θρυαλλίδα για τη διαμόρφωση σκηνικού οξύτατης αντιπαράθεσης αλλά και κοινωνικών εντάσεων, που θα χαρακτηρίζουν την πολιτική σκηνή τούς επόμενες μήνες, αποτέλεσε η δέσμη των έκτακτων φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης», γράφουν ακόμα και φιλοκυβερνητικές εφημερίδες (Καθημερινή) σήμερα.
Έτσι στο ΠΑΣΟΚ «βλέπουν» πλέον με περισσότερη αισιοδοξία το πολιτικό σκηνικό. «Η οικονομία πονάει, η τσέπη αφορά τους πάντες και δεν πρέπει να ξεφύγουμε από αυτό το γήπεδο. Είναι η ευκαιρία μας, τώρα από εμάς εξαρτάται», λέει στον ΕΤ στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν στο μεταξύ στις οργανώσεις των εμπόρων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων προκαλούν τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ προετοιμάζονται κινητοποιήσεις τον Οκτώβριο.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) κάνει λόγο για πλήγμα της «επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας εκτιμά ότι « τα μέτρα οδηγούν στον…θάνατο του εμποράκου ».


Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι « το μέτρο της κατάργησης του αφορολόγητου εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιώνεντείνει τη φορολογική αδικία».
Οι έμποροι της Αθήνας ανακοίνωσαν ότι « τα νέα μέτρα αποτελούν στην πραγματικότητα ομολογία αδυναμίας εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η οποία οφείλεται στη στέρηση εσόδων εξαιτίας της έλλειψης βούλησης και της ανικανότητας σύλληψης και πάταξης της φοροδιαφυγής και στην υπέρβαση εξόδων εξαιτίας του κρατικού δανεισμού και της κρατικής σπατάλης ».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) θεωρεί ότι « η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα στοχοποίησε τους ελεύθερους επαγγελματίες»
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θεωρεί « οικονομικά απαράδεκτα και κοινωνικά άδικα » τα νέα φορολογικά μέτρα και σημειώνει ότι « παρασιωπήθηκε σκοπίμως ότι ένα μεγάλο ποσοστό εκείνων οι οποίοι στα χαρτιά εμφανίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στην πραγματικότητα είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι (στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) οι οποίοι τελούν υπό το απαράδεκτο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Ένα καθεστώς το οποίο τα τελευταία χρόνια συνιστά τον κανόνα σε ό,τι αφορά τους διπλωματούχους μηχανικούς ».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008

Ο.Σ.Φ.Π---------------ΠΡΟΣΦΟΡΑ
.

.
Δώρο το τραγούδι
.
.
.


Διαβαστε Περισσοτερα...

MY LIFE IN RUINS
Η νέα ταινία της Νια Βαρντάλος με τον Αλέξη Γεωργούλη αρχίζει σιγά σιγά να προωθείται μέχρι να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες επίσημα κατά το 2009, με παγκόσμια πρεμιέρα κατά πάσα πιθανότητα στην Ελλάδα

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Καποδιστρίας 2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόλις σήμερα 27-8-2008, τα πρώτα δημοσιεύμετα του αθηναϊκού τύπου αναφέρουν σχέδιο για την Κέρκυρα με τη δημιουργία 4 Δήμων, ως εξής:


Δήμος Κερκυραίων, Παρελίων, Αχιλλείων και Φαιάκων γίνονται ένας Δήμος με πληθυσμό 64.911 κατοίκους,
84 οικισμούς,
έκτασε 192,3 τ.χιλ.,
με 6 Τοπικά Διαμερίσματα, και πυκνότητα (τμ ανά κάτοικο 2,98.

Δήμος Μελιτειέων, Κορισσίων και Λευκιμμαίων ένας Δήμος,
με πληθυσμό
18.400 κατοίκους,
44 οικισμούς,
έκταση 145,5 τ.χιλιομ.
Τοπικά Διαμερίσματα 16
και πυκνότητα 7,91 τ.μ ανά κάτοικο.


Δήμος Κασωπαίων, Θιναλίων, Αγίου Γεωργίου, Εσπερίων και Παλαιοκαστριτών ένας Δήμος, με πληθυσμό 24.203,145
οικισμούς, έκταση 253,9 τ.χιλιομ.
με 7 Τοπικά Διαμερίσματα και
πυκνότητα 10,49 τ.μ. ανά κάτοικο.


Δήμος Παξών,
πληθυσμός 2.429,
οικισμούς 30,
έκταση 4,4 τ.χιλιομ. και
πυκνότητα 7,27 τμ ανά κάτοικο.


Κοινότητες Μαθρακίου, Ερείκουσας, Οθωνών.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Εκνευρίστηκαν τα Σκόπια?


Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα διαπραγματευτή Αδαμάντιου Βασιλάκη με τον Μ. Νίμιτς στην οποία εκφράστηκε πρόθεση παγώματος των συνομιλιών, εφόσον η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ δεν αλλάξει ρότα. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία Νίμιτς-Γκρούεφσκι στην οποία ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να μαζευτεί. Αυτό όμως δεν απέτρεψε τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων να επαναλάβει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί την εκκρεμότητα της ονομασίας για να καλύψει τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς και για να κατηγορήσει τα Σκόπια ως υπεύθυνα για την αποτυχία εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η αιτία του εκνευρισμού των Σκοπίων είναι ότι ο κ. Νίμιτς φαίνεται να καταλήγει σε σύνθετη ονομασία η οποία όμως «θα έχει ευρεία διεθνή χρήση» και για τις διμερείς αναγνωρίσεις και στους διεθνείς οργανισμούς. Αντιθέτως, τα Σκόπια επιμένουν στη «διπλή


***************************************************************

Ξεπέρασε κάθε όριο πλέον η προκλητικότητα του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. Με νέες δηλώσεις του απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας σε σύνθετο όνομα για διεθνή χρήση και δήλωσε ότι ο μόνος δυνατός συμβιβασμός είναι σε σύνθετο όνομα το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά στις σχέσεις με την Ελλάδα. Η επιστροφή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην αδιάλλακτη γραμμή της διπλής ονομασίας συνοδεύτηκε μάλιστα από μια εντελώς απαράδεκτη και προκλητική ανάμιξή του στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας και ούτε λίγο ούτε την εγκάλεσε για εξωτερική πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης.
Είπε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα έχει βαθιά και σοβαρά προβλήματα. Σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες ξεσπά ένα μεγάλο σκάνδαλο. Έτσι, αναγκάζονται να επικεντρώνονται στο ζήτημα της ονομασίας αφού απειλούνται με πρόωρες εκλογές. Οικοδομούν την πολιτική τους με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγουν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας επειδή θεωρούν ότι οποιαδήποτε λύση που δεν θα είναι 100% προς το συμφέρον τους θα τους βλάψει στις επόμενες εκλογές».
Με άλλα λόγια ο Γκρούεφσκι διαμηνύει στη διεθνή κοινότητα ότι «η Ελλάδα είναι αδύναμη, μαστίζεται από σκάνδαλα και εμείς δεν υποχωρούμε». Και φυσικά δεν είναι μόνο τα σκάνδαλα που τον οδηγούν σε αυτή την επίδειξη αδιαλλαξίας. Είναι και το ασθενές εσωτερικό μέτωπο, με τους κάθε είδους αριστερούληδες και δεξιούληδες τιμητές της παγκοσμιότητας να εξυμνούν τα «δικαιώματα των εθνών» όταν η CIA σπεύδει να εγκαταστήσει στο γειτονικό κρατίδιο την μεγαλύτερη βάση της στην περιοχή. Είναι και η συνεχής υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης με πρόσφατο δείγμα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας αντάλλαξε επιστολές με τον κ. Γκρούεφσκι για το θέμα της …. «μακεδονικής μειονότητας». Τι άλλο να πει κανείς, εδώ που φτάσαμε; Α, το ξέχασα. Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων «εκτός κάθε μέτρου».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Και τώρα σεξ με αντάλλαγμα ψήφους.


• Και τώρα σεξ με αντάλλαγμα ψήφους. Όπως μας ενημερώνει το sibilla-gr, στο Βέλγιο, η γνωστή πολιτικός (Partito Nazionale Fiammingo) κυρία Tania Dervaux (φωτογραφία) πρόσφερε από το facebook μια …σεξουαλική ανακούφιση από την ίδια, με αντάλλαγμα την ψήφο! Λέτε να φτάσει η μόδα και σ΄ εμάς;

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share