Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ (3)


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ (2)


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποια ήταν η πραγματική ζωή του Ιησού;


"Ο Ιησούς γιος στρατιώτη που βίασε τη Μαρία, δεν έκανε θαύματα, δεν αναστήθηκε..." ισχυρίζεται ο Πολ Βερχόφεν.
Νέο κύμα θρησκειολογίας, αναθεμάτων και δοξασιών προβλέπω να προκαλείται στο διεθνές στερέωμα με αφορμή το νέο βιβλίο του διάσημου Ολλανδού σκηνοθέτη Πολ Βερχόφεν («Βασικό ένστικτο», «Ρόμποκοπ» κλπ). Το βιβλίο τιτλοφορείται «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», αναμένεται να εκδοθεί από εκδοτικό οίκο του Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο και όπως προανάγγειλε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου (για να ανεβάσει τις πωλήσεις) θα παρουσιάζει ιδεολογικές προσεγγίσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη χριστιανική θρησκεία. Όπως, για παράδειγμα, την άποψη ότι ο Ιησούς ήταν γιος ενός στρατιώτη ο οποίος …βίασε τη Μαρία κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης των Εβραίων ενάντια στους Ρωμαίους. Ενώ, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης δεν παρουσιάζεται ως ο μαθητής που πρόδωσε τον Ιησού.
Ο Βερχόφεν, εκτός από σκηνοθέτης είναι μέλος και του «Σεμιναρίου του Ιησού», μιας ομάδας περίπου διανοούμενων και μελετητών της βιβλικής ιστορίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ιστορική πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την επικρατούσα πίστη. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι:
Ο Ιησούς γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και όχι στη Βηθλεέμ.
Η μητέρα του λεγόταν Μαρία, ενώ ο πατέρας του δεν είχε θεϊκή υπόσταση και ίσως να μην ονομαζόταν Ιωσήφ.
Ήταν ένας πλανόδιος σοφός ο οποίος συνέτρωγε με απόκληρους της κοινωνίας.
Θεράπευε, χωρίς να χρησιμοποιήσει αρχαίες μεθόδους της ιατρικής ή μαγεία, αρρώστιες που σήμερα θεωρούνται ψυχοσωματικές.
Δεν περπάτησε στα νερά, δεν τάισε το πλήθος με ψωμί και ψάρια, δεν μετέτρεψε το νερό σε κρασί και δεν ανάστησε τον Λάζαρο εκ νεκρών.
Συνελήφθη στην Ιερουσαλήμ και σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους.
Καταδικάστηκε ως κοινωνικός ταραξίας και όχι για «βλασφημία» επειδή ισχυριζόταν ότι ήταν ο γιος του Θεού.
Βασικό στοιχείο στην αποδεικτική προβληματική των εν λόγω μελετητών είναι ότι είναι ένας μύθος ο «κενός τάφος» του Ιησού. Ο Ιησούς δεν αναστήθηκε εκ νεκρών, λένε τα μέλη του «Σεμιναρίου του Ιησού». Η θεωρία περί Αναστάσεως βασίζεται στα οράματα των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς και της Μαρίας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Πέτρος Γαϊτάνος και η Χορωδίας Κερκύρας συγκίνησαν το κοινό



Ο Πέτρος Γαϊτάνος και η Χορωδίας Κερκύρας συγκίνησαν το κοινό που αθρόα προσήλθε και τις δύο ημέρες διεξαγωγής της συναυλίας με θέμα «Τα Θεία Πάθη», την Κυριακή των Βαΐων 20 Απριλίου και τη Μ. Δευτέρα 21 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας .O σημαντικός Έλληνας ραψωδός των εκκλησιαστικών κειμένων και η Χορωδία Κερκύρας ερμήνευσαν ύμνους της Μ. Εβδομάδας και συγκλόνισαν με ένα ατμοσφαιρικό πρόγραμμα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων το Τροπάριον της Κασσιανής Μοναχής, το «Η Ζωή εν Τάφω», το «Άξιον Εστί», το «Αι Γενεαί Πάσαι» και το «Ω γλυκύ μου έαρ» συνοδεία του κοινού, που καταχειροκρότησε τις μοναδικές ερμηνείες πολλαπλά στη διάρκεια και των δυο βραδιών

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ (1)


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ


Και μην ξεχνάτε για Καλό Πάσχα στο ΑΚΤΑΙΟΝ
Να ευλογήσουμε και τα γένια μας

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share