Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

"Πολιτική είναι ένα σπορ




"Πολιτική είναι ένα σπορ, όπου μαζεύονται διάφοροι κουστουμάτοι κύριοι, μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε, μετά κάνουν επιτροπές, νομοσχέδια, νόμους, μιλάνε, μιλάνε, μετά σκέφτονται, διαβουλεύονται, διαλέγονται, συσκέφτονται, μιλάνε, ψηφίζουνε, οργανώνουν, ξανασκέφτονται, ξαναμιλάνε και στο τέλος καταλαβαίνουν ότι εδώ και 30 χρόνια δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα και καταλήγουν πάντα στο ίδιο πράγμα: αυξάνουν τις τιμές των τσιγάρων!".

Έτσι, γίνομαι κι εγώ Υπουργός Οικονομικών !

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ψάχνετε αποδείξεις (;)






Αγχωθήκατε με τα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης και ψάχνετε εναγωνιωδώς αποδείξεις; To ClopYPastE σας έχει βρεί τη λύση...



Πηγή: atsarantos.blogspot.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πού βρίσκονται οι τουαλέτες στα ΙΚΕΑ (;)





Υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα μας που δεν μπορούν να διακρίνουν τις τουαλέτες-εκθέματα από τις πραγματικές τουαλέτες; Ή μήπως υπάρχουν άνθρωποι που παρόλο που διακρίνουν τη διαφορά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν και στις πρώτες την ανάγκη τους; Επειδή στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά (άλλωστε φημιζόμαστε ως χώρα για την "εξυπνάδα" μας), οι υπεύθυνοι στα ΙΚΕΑ φρόντισαν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο (θα τους συμβουλεύαμε να μην είναι και τόσο σίγουροι, κάτι ξέρουμε που τους το λέμε) να τοποθετήσουν την παρακάτω σημείωση στις τουαλέτες-εκθέματα:


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πήρε και το Corfu Palace, η Aquis!


Ετσι δεν λειτουργεί το νέο νοσοκομείο


Η θλιβερή, τροχαία, στατιστική των ημερών


Φούσκωσε η Αδριατική και το Ιόνιο

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ !!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Για τις γυναίκες σεξ και ευτυχία πάνε χέρι-χέρι

Οι γυναίκες που είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες είναι και πιο ευτυχισμένες ανεξάρτητα από την ηλικία τους σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Από τη μελέτη όμως δεν προκύπτει σαφώς ποιος από τους δύο παράγοντες προκαλεί τον άλλο.

Ίσως να σκέφτεστε: «Είναι γνωστό, το καλό σεξ ανεβάζει τη διάθεση». Ωστόσο στον τομέα της επιστήμης δεν αρκεί η σκέψη ότι κάτι είναι αλήθεια αλλά πρέπει και να αποδεικνύεται . «Πολλά από τα πράγματα που υποθέτουμε, δεν έχουν ποτέ τεκμηριωθεί», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Susan Davis από το Πανεπιστήμιο Monash, στην Αυστραλία.

Η νέα μελέτη αποδεικνύει ότι...
υπάρχει πράγματι ισχυρή σύνδεση μεταξύ της σεξουαλικής ικανοποίησης και της γενικής ευημερίας.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, έγινε σε δείγμα 300 γυναικών ηλικίας από 20 έως 65 ετών.

Οι ψηλοί άνδρες έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους

Οι ψηλοί άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους ενώ είναι λιγότερο πιθανό να είναι άτεκνοι ή να έχουν λίγα παιδιά σε σύγκριση με πιο κοντούς άνδρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Central Lancashire.

Στη μελέτη συμμετείχαν 98 άνδρες, ηλικίας 19- 72 ετών, όλοι δεσμευμένοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου «πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη σχέση σας» ή «πόσο επιρρεπείς είστε στη ζήλια".

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες ήταν όντως πιο ευτυχισμένοι και ζήλευαν λιγότερο και είχαν περισσότερες πιθανότητες να μονοπωλήσουν το χρόνο των συντρόφων τους και να απειλήσουν τους αντίζηλούς τους.

H συμβίωση πριν το γάμο μπορεί να καταστρέψει τη σχέση

Τα ζευγάρια που συζούν πριν «μπει η κουλούρα» έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε σύγκριση με εκείνα που δεν μένουν μαζί μέχρι το γάμο, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των ζευγαριών στις ΗΠΑ σήμερα συζούν πριν παντρευτούν, εκτιμούν οι ερευνητές. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Psychology, δείχνει ότι μια τέτοια κίνηση αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο σοφή τελικά.

Και αυτό δε συμβαίνει επειδή αρχίζουν να σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Αντίθετα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συγκατοίκηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε γάμο για λάθος λόγους.

"Πιστεύουμε ότι κάποια ζευγάρια που αποφασίζουν να συζήσουν χωρίς να έχουν σε πρώτη φάση πρόθεση για γάμο μπορεί στη συνέχεια να παρασυρθούν και να παντρευτούν, εν μέρει επειδή ήδη συζούν", δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Galena Rhoades από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ.

Τα ζευγάρια, που συζούν, θα μπορούσαν επίσης να καταλήξουν σε γάμο, λόγω της κοινής μίσθωσης ή συνιδιοκτησίας του διαμερίσματος που μένουν ή για να μοιράζονται τα έξοδα του νοικοκυριού.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι φούστες κονταίνουν

Το 2001 ο Leonard Lauder, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Estée Lauder, διακήρυξε ότι σε δύσκολες οικονομικές περιόδους οι πωλήσεις των κραγιόν αυξάνονται.

Η εξήγηση είναι απλή: προσπαθώντας να προσαρμοστούν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι γυναίκες παραιτούνται από αγορές μεγαλύτερης αξίας, όπως τα ακριβά παπούτσια και στρέφουν την προσοχή τους σε άλλες πιο συμφέρουσες αγορές «που τις κάνουν να αισθάνονται καλά», όπως τα κραγιόν.

Το 2005, μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό Human Nature, όπου αναλύεται η προκλητικότητα των γυναικείων ενδυμάτων, όπως απεικονίζεται στο περιοδικό Vogue την περίοδο από το 1916 μέχρι το 1999. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσο οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, η γυναικεία μόδα γίνεται πιο προκλητική.

Ισχυρίστηκαν ότι, στο βαθμό που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν την εμφάνισή τους για να προκαλέσουν σεξουαλικά το αντίθετο φύλο, είναι αναμενόμενο με δεδομένο τον ανταγωνισμό να γίνονται ακόμη πιο προκλητικές σε δύσκολες οικονομικές περιόδους.

Σας ενδιαφέρει το καλό σεξ; Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του

"Τα Συστατικά της Απόλυτης Σεξουαλικότητας: Ένα πορτρέτο του Τέλειου Σεξ" είναι ο τίτλος της μελέτης, που διήρκεσε δέκα χρόνια και διεξήγαγε η σεξολόγος και ερευνήτρια Peggy Kleinplatz από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα.

Ο στόχος της έρευνας, εν μέρει, είναι να περιγράψει τα όρια της απόλυτης σεξουαλική εμπειρίας. Ή για να το θέσουμε πιο απλά, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στο καλό σεξ.

Δείτε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να απλοποιηθεί. Αυτά είναι τα 8 συστατικά του καλού σεξ, όπως προέκυψαν από συνεντεύξεις με άτομα και των δύο φύλων:

* Παρουσία ψυχή τε και σώματι
* Επαφή και συγχρονισμός
* Βαθιά σεξουαλική και ερωτική οικειότητα
* Επικοινωνία και συναισθηματική ταύτιση
* Αυθεντικότητα και έλλειψη αναστολών
* Υπέρβαση και ευδαιμονία
* Εξερεύνηση και φαντασία
* Παράδοση άνευ όρων

Για όσους ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 64 ανθρώπους, που οι ίδιοι δήλωσαν ότι είχαν εμπειρία από καλό σεξ. Από τα 64 άτομα τα 25 ήταν ηλικίας άνω των 60. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είχαν όλοι μακροχρόνιες σχέσεις.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ-Σημερα Πρεμιερα









ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ» των Saimon GrayHugh Whitemore

«...Οι άνθρωποι ζουν σα να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ και πεθαίνουν σα να μην έχουν ζήσει καθόλου.»

Το τελευταίο τσιγάρο είναι ένας ύμνος για την αξία της ανθρώπινης ζωής και μια ελεγεία της ανεκτίμητης καθημερινότητας.

Στο έργο καταγράφεται με λεπτομέρειες , η πορεία ενός καπνιστή. Συγκεκριμένα, η ιστορία αφορά τη ζωή του συγγραφέα του έργου, Simon Grey, και αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα καθώς και τη σχέση του με οικογενειακά πρόσωπα, φίλους και γιατρούς, αναδεικνύοντας όμως ως πρωταγωνιστή της ζωής του το τσιγάρο. Ο ήρωας περιγράφει με έντονο χιούμορ και καυστικότητα τη ζωή του, τις μικρές και μεγάλες στιγμές, τις αδυναμίες και τα πάθη του, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο τους γύρω του αλλά και την υγεία του.

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ζάννα Αρμάου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :Θανάσης Θεολόγης

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Πέννυ Αμπλά

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιούρι Στούπελ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Μαρία Φιλιποππούλου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γρηγόρης Κουρέλης

ΒΙΝΤΕΟ :Κώστας Φιλιούσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Μάριος Θεολόγης

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ: Γιώργος Ντίλι

Στο ρόλο του Simon Gray ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ

Στο ρόλο της Μοίρας- Συνείδησης – Θανάτου η ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΛΑΚΟΥ




Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Δωρεάν antivirus





Τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά antivirus για λειτουργικά συστήματα windows που διατίθεται δωρεάν για χρήση στο σπίτι είναι:

- AVG (Free)
- Avast (Home Edition)
- Antivir (Personal)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαλέξτε και εγκαταστήστε ένα μόνο από τα παραπάνω. Η ύπαρξη δύο antivirus προγραμμάτων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Γενικά, πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση κάποιου νέου antivirus αφαιρέστε πλήρως το antivirus που είχατε εγκατεστημένο.

Υ.Γ.

Αν μας διέφυγε κάποιο θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Λιάνα Κανέλλη "Ο Θεός υπάρχει. Η πίστη μας παίζεται."

Λιάνα Κανέλλη "Ο Θεός υπάρχει. Η πίστη μας παίζεται."

"Είμαι τα όνειρά μου όπως ο καθένας τα δικά του". Η Λιάνα Κανέλλη χωρίς φόβο και πάθος παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει το νόμο για την εφαρμογή του νόμου ως ...Τσε αλλά και ως μύγα Τσε Τσε. Δείχνει κόκκινη κάρτα στον κακό της εαυτό και λέει ότι εκτός από τον ...Παναθηναϊκό, το φως των φύλλων, το οξυγόνο και το χρώμα που έχει το μυστήριο της αναπνοής της γης, την κάνουν να τα βλέπει όλα πράσινα. Την κάνει να λυγίζει η απανθρωπιά ενώ σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός απαντάει: "Δεν έβαλα ποτέ το Θεό μου στη χρονική φυλακή κι αντοχή της πίστης μου. Ο Θεός υπάρχει. Η πίστη μας παίζεται". ΠΗΓΗ: madame figaro ΚΥΠΡΟΥ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατάπιε τα φιξάκια ηρωίνης αλλά...


Παλιά Ελαιουργία στο Μαντούκι : Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι κάτοικοι


Στους Οθωνούς με ιδιωτικό σκάφος από το πρωί 2 τεχνικοί της ΔΕΗ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών με τη χρήση laser




Χιλιάδες ασθενείς στρέφονται προς τις επεμβάσεις laser για να διορθώσουν την όρασή τους και να απαλλαγούν από την εξάρτηση που έχουν για τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής.

Όπως κάθε επέμβαση, έτσι και το laser έχει τα πλεονεκτήματά του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν εγκυμονεί και κινδύνους.

Η επέμβαση με χρήση laser είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για τη διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών όπως μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Πρόσφατα, το laser χρησιμοποιήθηκε και για την διόρθωση της πρεσβυωπίας (αδυναμία εστίασης σε κοντινά αντικείμενα), μίας πάθησης των ματιών που έρχεται με το φυσιολογικό πέρασμα των χρόνων και μπορεί να αντιμετωπιστεί με την χρήση ειδικών γυαλιών πρεσβυωπίας.

Όλες αυτές οι παθήσεις σχετίζονται με το πρόβλημα που έχει το μάτι να εστιάσει μία εικόνα πάνω στον αμφιβληστροειδή, τον φωτοευαίσθητο χιτώνα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού.

Κατά ένα μεγάλο βαθμό, η ικανότητα του ματιού να εστιάσει σε ένα αντικείμενο εξαρτάται από το σχήμα του κερατοειδούς, της διάφανης μεμβράνης στα μπροστινά όρια του ματιού.

Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι laser

Οι πιο ευρέως διαδεδομένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι η μέθοδος PRK (Φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή), που έκανε την εμφάνισή της στις αρχές τις δεκαετίας του '90 και η μέθοδος LASIK (Laser In Situ Keratomileusis) που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Υπάρχουν, όμως, και πιο σύγχρονες μέθοδοι, όπως το LASEK (επιθηλιακή κερατοσμίλευση) και το Epi-LASIK.

PRK:

Κατά τη μέθοδο αυτή, αποξέεται το επιφανειακό στρώμα του κερατοειδούς (δηλαδή το επιθήλιο) και εφαρμόζεται το laser στο υποκείμενο στρώμα του.

Η επέμβαση διαρκεί λίγα λεπτά μόνο, είναι ανώδυνη και γίνεται με τη χρήση τοπικού αναισθητικού κολλυρίου.

Με τη βοήθεια βλεφαροδιαστολέα, τα βλέφαρα του ασθενή παραμένουν ανοιχτά. Στη συνέχεια, και αφού έχει περαστεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ο βαθμός της διαθλαστικής ανωμαλίας και έχει υπολογιστεί με τη χρήση ενός ειδικού προγράμματος ο βαθμός της διόρθωσης, απελευθερώνεται η δέσμη laser και διαμορφώνει την επιφάνεια του κερατοειδούς.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τοποθετείται για λίγες μέρες ένας ειδικός θεραπευτικός φακός επαφής στον κερατοειδή, προκειμένου να γίνει η επούλωση του επιθηλίου.

LASIK:

Η μέθοδος αυτή είναι λίγο πιο πολύπλοκη. Κι εδώ γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού κολλυρίου και τα βλέφαρα παραμένουν ανοιχτά με την βοήθεια του βλεφαροδιαστολέα.

Με τη χρήση ενός ειδικού μηχανήματος, που ονομάζεται μικροκερατοειδοτόμος, ανασηκώνεται ένα πολύ μικρό κομμάτι στην μπροστινή επιφάνεια του κερατοειδούς, παραμένοντας όμως στη μία άκρη του συνδεδεμένο με τον κερατοειδή.

Στη συνέχεια, και αφού έχει περαστεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ο βαθμός της διαθλαστικής ανωμαλίας, υπολογίζεται με τη χρήση ενός ειδικού προγράμματος το τμήμα του ιστού που θα αφαιρεθεί και απελευθερώνεται η δέσμη laser, εξαερώνοντας ένα πολύ λεπτό στρώμα του κερατοειδούς.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία, το κομμάτι του κερατοειδούς που ήταν ανασηκωμένο επανέρχεται στην αρχική του θέση, χωρίς να χρειαστούν ράμματα και με ταχύτερο ρυθμό επούλωσης από αυτόν της PRK.

LASEK:

Πρόκειται για μία παραλλαγή της PRK και της LASIK. Στη μέθοδο αυτή, ο γιατρός κάνει μία τομή στο επιθήλιο και με τη χρήση ενός διαλύματος αλκοόλης το χαλαρώνει και το μετακινεί.

Στη συνέχεια, η δεσμίδα του laser διαμορφώνει τον ιστό κάτω από το επιθήλιο, όπως γίνεται και με την PRK. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το επιθήλιο επανατοποθετείται στην αρχική του θέση.

Η μέθοδος LASEK ενδείκνυται για μικρούς βαθμούς διαθλαστικής διόρθωσης και η περίοδος επούλωσης διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

Epi-LASIK:

Η μέθοδος αυτή μοιάζει αρκετά με την LASEK. Το επιθήλιο διαχωρίζεται, εφαρμόζεται το laser στον κερατοειδή και στη συνέχεια επανατοποθετείται στην αρχική του θέση.

Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι

Οι επεμβάσεις laser πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα είναι πλήρως ικανοποιητικά.

Οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται ότι η ζωή τους άλλαξε ριζικά, αφού δεν εξαρτώνται πλέον από γυαλιά ή φακούς επαφής.

Εντούτοις, δεν παύει να είναι μία επέμβαση και όπως όλες οι επεμβάσεις έχει και αυτή τους κινδύνους της.

Κίνδυνοι με την PRK:

•Πόνος, από μέτριος έως έντονος κατά τις πρώτες μέρες

•Θολή όραση κατά την περίοδο επούλωσης, που συνήθως καθαρίζει μέσα στην πρώτη εβδομάδα της επέμβασης

•Υποτροπή, που συνήθως συνίσταται στην επανεμφάνιση της διαθλαστικής ανωμαλίας μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών περίπου. Σε αυτή την περίπτωση, ο ασθενής μπορεί να υποβληθεί σε διορθωτική επέμβαση ή να ξαναφορέσει γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής.

Με την LASIK, οι πιθανότητες για μετεγχειρητικό πόνο είναι ελάχιστες. Εντούτοις, από την στιγμή που κόβεται τμήμα του κερατοειδούς, υπάρχει ένας μεγαλύτερος κίνδυνος επιπλοκών, όπως:

•Ξηροφθαλμία, από μέτρια σε έντονη, που μπορεί να επηρεάσει την όραση

•Δυσκολία όρασης κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπό τη μορφή φωτοστέφανου γύρω από την φωτεινή πηγή ή αντίδραση στο έντονο φως, που μπορεί να μειώσει την ικανότητά σας για νυχτερινή οδήγηση

•Μία σοβαρή επιπλοκή που ονομάζεται κερατοειδική εκτασία και πρόκειται ουσιαστικά για εξασθένηση του κερατοειδούς. Τέτοιες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μεταμόσχευση κερατοειδούς.

Μία σοβαρή επιπλοκή που μπορεί να συμβεί και με την PRK και με τη LASIK είναι η μόλυνση του κερατοειδούς και να καταλήξει σε σημαντική απώλεια της όρασης.

Η πιο πρόσφατη LASEK έχει σχεδόν τους ίδιους κινδύνους με την PRK και τη LASIK. Εντούτοις, δεν έχει τις επιπλοκές εκείνες που σχετίζονται με την μετακίνηση του επιθηλίου, όπως η εξασθένηση του κερατοειδούς και η ξηροφθαλμία.

Πριν να υποβληθείτε σε μία επέμβαση laser θα πρέπει να κάνετε μία διεξοδική συζήτηση με τον γιατρό σας για τα παρακάτω θέματα:

•Την κλινική σας κατάσταση (συμπεριλαμβανομένου και του οικογενειακού σας ιστορικού) κυρίως για ασθένειες όπως λύκος, διαβήτης, χειλοειδές και διάφορες παθήσεις του ματιού όπως έρπητας, γλαύκωμα, ξηροφθαλμία ή προγενέστερες οφθαλμικές επεμβάσεις

•Εάν κάνετε κάποιο άθλημα και εάν διατρέχετε κίνδυνο να χτυπήσετε στο πρόσωπο (με το LASIK υπάρχει ο κίνδυνος να μετακινηθεί το επιθήλιο)

•Τα επαγγελματικά σας σχέδια. Κάποια επαγγέλματα (π.χ. αστυνομικός ή πιλότος) έχουν συγκεκριμένες οπτικές απαιτήσεις που μπορούν να επιτευχθούν με την επέμβαση του laser.

Το σημαντικό είναι πριν από την επέμβαση να σκεφτείτε καλά όλους τους πιθανούς κινδύνους, να εξατομικεύσετε με τον γιατρό σας την περίπτωση και να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.

Μετά την ηλικία των 40 είναι πολύ πιθανόν να χρειάζεστε γυαλιά οράσεως ακόμα και μετά την επέμβαση.

Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι καθώς μεγαλώνετε η όρασή σας μεταβάλλεται και μπορεί να χρειαστεί διορθωτική επέμβαση.

Το κόστος είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, μιας και τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν την επέμβαση αυτή.

Δεν πρέπει να κάνετε επέμβαση με Laser

*Αν είστε κάτω από 20 και άνω των 60 ετών.

*Αν έχετε γλαύκωμα ή καταρράκτη.

*Αν είστε έγκυος.

*Αν δεν έχετε σταθερή συνταγή γυαλιών επί δυο χρόνια.

*Αν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πόσο κοστίζει η διαδικασία;

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το είδος που επιλέγεται και το κέντρο στο οποίο εφαρμόζεται. Γενικά οι τιμές κυμαίνονται από 900 έως 2.200 ευρώ για κάθε μάτι. Τα έξοδα δεν καλύπτονται από τα ταμεία όπως προαναφέρθηκε. Μόνο ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. τραπεζών) και κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να καλύψουν μέρος της δαπάνης, αλλά κατόπιν συνεννόησης.

Πού γίνονται οι επεμβάσεις

*Στα κρατικά νοσοκομεία

*Το Πανεπιστημιακό Διαθλαστικό Κέντρο στο Παν/μιο Κρήτης-Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο (Ηράκλειο, τηλ.: 2810-371810) είναι το πρώτο που ξεκίνησε παρόμοιες επεμβάσεις στην Ελλάδα με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ιωάννη Παλλήκαρη και με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

*Στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (τηλ.: 210-7768322),

*Στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών (210-3603697).

*Αναμένεται σύντομα να γίνονται επεμβάσεις με Laser στην Οφθαλμολογική Κλινική του πανεπιστημίου Αθηνών και στο Αττικό Νοσοκομείο (στο Χαϊδάρι).

Στον ιδιωτικό τομέα

Λειτουργούν αρκετά κέντρα, στα οποία εφαρμόζονται όλα τα είδη διαθλαστικών επεμβάσεων. Αναφέρουμε όσα διαπιστώθηκαν στη σχετική έρευνα:

*LaserVision.gr: Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο (τηλ.: 210-7472-777).

*Οφθαλμολογικό Κέντρο Υγεία «Οφθαλμός» (τηλ.: 210-6867000).

*Ερευνητικό Θεραπευτικό Ινστιτούτο «Οφθαλμός» (τηλ.: 210-8981682).

*Ελληνικό Οφθαλμολογικό Κέντρο ORASIS (τηλ.: 210-9408100).

*Οφθαλμοχειρουργική Α.Ε.-Γενική Κλινική (τηλ.: 210-9628167).

*Οφθαλμολογικό Κέντρο «Βλέμμα» (τηλ.: 210-8210808).

*Οφθαλμολογικό Κέντρο Αθηνών ΕYELASERCENTER (τηλ.: 210-7247103).

*Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο Laser (τηλ.: 210-6753640).

*Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (τηλ.: 2310-400000).

*Οφθαλμολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος (τηλ.: 2310-901911).

*Οφθαλμολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος ΙTEC (τηλ.:2310-25310).

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο πως χρησιμοποιείται η LASIK μέθοδος για τη διόρθωση της μυωπίας...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο οδηγός που δε βρίσκει πάρκινγκ



Είναι ένας οδηγός που ψάχνει απεγνωσμένα για πάρκινγκ. Περνάει η ώρα. Έχει περάσει μία ώρα, 1 ½, έχει μπαφιάσει. Οπότε παρακαλάει το Θεό: «Κάνε Θεέ μου να βρω μία ελεύθερη θέση στάθμευσης και να δεις που εγώ θα γίνω άλλος άνθρωπος. Θα πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία, θα σταματήσω να βρίζω, θα γίνω ένας καλός Χριστιανός». Την ώρα που τα λέει αυτά αδειάζει μπροστά του ένας χώρος. Σταματάει το αυτοκίνητό του, γυρνάει το κεφάλι του προς τον ουρανό και λέει: «Άσε, εντάξει, βρήκα!».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τύφλα να' χει η Ferrari μπροστά στο ...Zastava



Ένα Zastava έχει μείνει από βλάβη του κινητήρα στην άκρη του δρόμου. Σταματά δίπλα του μία Ferrari και ο οδηγός της προσφέρεται να το ρυμουλκήσει μέχρι το πλησιέστερο συνεργείο. Λέει μάλιστα στον οδηγό του Zastava ότι αν τύχει και αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, να του κάνει νόημα αναβοσβήνοντάς του τα φώτα.

Ξεκινούν λοιπόν. Όλα πηγαίνουν μια χαρά ώσπου, σε κάποιο φανάρι, σταματά δίπλα στη Ferrari μία Porsche. Ο οδηγός της Porsche κάνει νόημα στον οδηγό της Ferrari για μία κόντρα. Ο οδηγός της Ferrari «τσιμπάει» και ξεκινούν να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Το ταχύμετρο δείχνει 200, μετά 230, 260 km/h. Στα 270 km/h η Porsche δε μπορεί να πάει πιο γρήγορα, οπότε η Ferrari περνάει με 300 km/h και εξαφανίζεται.

Την άλλη μέρα ο οδηγός της Porsche πηγαίνει στο μπαρ που συχνάζει και διηγείται όλο αυτό το περιστατικό στους φίλους του. Λέει λοιπόν ότι «κοντραρίστηκα με μία Ferrari και με πέρασε σα σίφουνας». - «Εντάξει», του λένε οι φίλοι του, «από Ferrari έχασες. Γρήγορο αυτοκίνητο είναι, οπότε ποιο είναι το περίεργο;». - «Το περίεργο λέει αυτός δεν είναι ότι με πέρασε η Ferrari, αλλά ότι πίσω της ακολουθούσε ένα Zastava που της αναβόσβηνε τα φώτα!».

Διαβαστε Περισσοτερα...

20 εκατ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο οι αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο


Εως 20 εκατ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν οι αναχαιτίσεις των Τούρκων στο Αιγαίο


Περί τα 20 εκατ. ευρώ το χρόνο κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο οι αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα στα ΝΕΑ. Στον υπολογισμό του κόστους αυτού λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για καύσιμα, ανταλλακτικά, συντήρηση, επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών, τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα των μονάδων στις οποίες υπάγονται τα μαχητικά, καθώς και τα «εκτός έδρας» του προσωπικού που μετακινείται στις προκεχωρημένες βάσεις σε νησιά του Αιγαίου για επιφυλακή. Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνεται το κόστος αγοράς και αντικατάστασης των εκατοντάδων μαχητικών, της εκπαίδευσης του προσωπικού, της λειτουργίας των ραντάρ και των αντιπυραυλικών συστημάτων κλπ.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα οι αναχαιτίσεις των 8 τουρκικών F-16 κόστισαν 48.998 ευρώ και αυτό παρά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την απαγόρευση πτήσεων κατά τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Κάθε ώρα πτήσης ενός F-16 κοστίζει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου, περίπου 10.000 ευρώ. Για τα Μιράζ το κόστος ανεβαίνει στα 11.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

corfu-tube

http://www.corfu-tube.com/corfu-videos/comedy/asto-8eia.html


Γέλιο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εδώδιμα - αποικιακά




Η θεία μου η Ελένη έσκυψε πάνω από το χαρτάκι της ταμειακής μηχανής του μανάβη, το ξετύλιξε, απίθωσε στη γωνία του ένα τασάκι για να μη γίνεται ρολό και να διαβάζεται, και πήγε στην εταζέρα για να πάρει τα καφέ γυαλιά της υπερμετροπίας, όπως της αρέσει να τα λέει, καθώς αποφεύγει σαν τον διάολο το λιβάνι να τα πει πρεσβυωπίας. Με το όπλο της όρασης, γύρισε στο τραπέζι της κουζίνας, παραμέρισε τη χάρτινη σακούλα με τα πορτοκάλια, τράβηξε την καρέκλα κι έκατσε, παίρνοντας στο χέρι τη λούπα από κασσίτερο που της είχαμε κάνει δώρο πριν από κάτι Χριστούγεννα.
Εφερε τον χοντρό μεγεθυντικό φακό σχεδόν κολλητά στα επίσης χοντρά κοκάλινα γυαλιά και έσκυψε πάνω από το λευκό χαρτάκι, στολισμένο πάνω στα γράμματα με μια λαδιά από το μπουκάλι με το σαμπού, που είχε βάλει στην ίδια πλαστική τσάντα με τα πορτοκάλια.

«Κο-ρλί-ρη-ς - και - Σσσία - Ο.Ε. - ο-πω-ρο...» συλλάβιζε η θεία μέχρι εκεί που η λαδιά από το σαμπού δεν επέτρεπε στις οπώρες να γίνουν και παντοπωλείο, ώστε να συμπληρωθεί το ποθητό όνομα του μανάβικου, όπως απαιτούσαν ο κύριος υπουργός και ο κύριος έφορας για να εκπέσουν τα 2,5 ευρώ των «πο-ρτο-κα-λια-Μέ-ρ-λιν - Λα-κω-νί-ας, βββ-βά-ρος-κι-λά-2» από το εισόδημα των 800 ευρώ μηνιαίως της σύνταξης του μακαρίτη του θείου Στέλιου, όπως όριζε το φορολογικό νομοσχέδιο.

Η αγωνία της θείας κορυφώθηκε όταν μετά τα κιλά και το
«σύ-νο-λο-ευ-ρώ-2,5» και σε απόσταση τουλάχιστον δύο λευκών αράδων προς τα κάτω, το με αχνά γράμματα ιερογλυφικού βάρους «ΑΦΜ 01713...» έμοιαζε δυσανάγνωστο, από την αναθεματισμένη μικρή σταγόνα του σαμπού, που περιπαικτικά ανταγωνιζόταν τη μεγάλη αδερφή της πιο πάνω, στο επίσης μισακό «οπωροπαντοπωλείο».

Ενας βαθύς αναστεναγμός κούνησε το λευκό, ρολαριστό χαρτάκι του εδωδιμεμπόρου -κοινώς μανάβη- που απελευθερωμένο από το βάρος του σταχτοδοχείου, λόγω ωστικού κύματος, αναπήδησε στο πλαστικό πολύχρωμο τραπεζομάντιλο και αιωρούμενο επί κάποια βασανιστικά δευτερόλεπτα προσγειώθηκε στο λευκοπράσινο μωσαϊκό της κουζίνας, τελευταίο δείγμα μιας τέχνης που απαιτούσε περισσότερο μεράκι παρά οικονομοτεχνική μελέτη για να γίνει.

Η θεία Ελένη έσπρωξε προς τα πίσω έντρομη τη μεταλλική καρέκλα, δώρο της ανεψιάς της για να μη βάζει δύναμη στο τράβα-σήκωνε με τις παλιές ξύλινες με την ανατομική πλάτη, που πουλήθηκαν μπιρ παρά σ' έναν γύφτο για τα παλιατζίδικα, και έσκυψε έτσι όπως ήταν καθισμένη ακόμα, με απλωμένο το χέρι, για να πιάσει το ρολαριστό άσπρο χαρτί του μανάβη απ' το περίτεχνο μωσαϊκό. Μόνο που το λευκό αυτό έξοδο των 2,5 ευρώ, που φάνταζε ώς τώρα έσοδο εάν αντιγραφόταν στη λευκή κόλλα με τις γραμμές, που κάθε μέρα γέμιζε με ευλάβεια και τρεμάμενο χέρι η θεία Ελένη, όπως την είχε ορμηνέψει ο ανεψιός και όπως την είχαν διατάξει ο υπουργός των Οικονομικών και ο έφορας είχε, φευ, γίνει διάφανο από τη σατανική σταγόνα νερού, που πάνω του σημάδεψε να πάει να πέσει!

«Αϊ στα κομμάτια», βλαστήμησε με τη χειρότερη βρισιά που είχε στη φαρέτρα της η αγαθή γερόντισσα και, παίρνοντας από την άκρη προσεκτικά το αποδεικτικό στοιχείο της φορολογικής της έκπτωσης, σηκώθηκε ορθή και το ακούμπησε στο μεταλλικό καπάκι της ηλεκτρικής κουζίνας, όπου, ανάβοντας το ένα μάτι στο 1 συνήθιζε να στεγνώνει τα μικρά, λευκά, ρολαριστά φορολογικά στοιχεία, που θα αποδείκνυαν στον κύριο υπουργό και στον έφορα ότι μήτε ο εδώδιμας-αποικιακάς, μήτε η θεία Ελένη ήσαν φοροφυγάδες.

Ησαν απλώς υποτελείς προχειροτήτων.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share