Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Για τις γυναίκες σεξ και ευτυχία πάνε χέρι-χέρι

Οι γυναίκες που είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες είναι και πιο ευτυχισμένες ανεξάρτητα από την ηλικία τους σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Από τη μελέτη όμως δεν προκύπτει σαφώς ποιος από τους δύο παράγοντες προκαλεί τον άλλο.

Ίσως να σκέφτεστε: «Είναι γνωστό, το καλό σεξ ανεβάζει τη διάθεση». Ωστόσο στον τομέα της επιστήμης δεν αρκεί η σκέψη ότι κάτι είναι αλήθεια αλλά πρέπει και να αποδεικνύεται . «Πολλά από τα πράγματα που υποθέτουμε, δεν έχουν ποτέ τεκμηριωθεί», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Susan Davis από το Πανεπιστήμιο Monash, στην Αυστραλία.

Η νέα μελέτη αποδεικνύει ότι...
υπάρχει πράγματι ισχυρή σύνδεση μεταξύ της σεξουαλικής ικανοποίησης και της γενικής ευημερίας.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine, έγινε σε δείγμα 300 γυναικών ηλικίας από 20 έως 65 ετών.

Οι ψηλοί άνδρες έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους

Οι ψηλοί άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους ενώ είναι λιγότερο πιθανό να είναι άτεκνοι ή να έχουν λίγα παιδιά σε σύγκριση με πιο κοντούς άνδρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Central Lancashire.

Στη μελέτη συμμετείχαν 98 άνδρες, ηλικίας 19- 72 ετών, όλοι δεσμευμένοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου «πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη σχέση σας» ή «πόσο επιρρεπείς είστε στη ζήλια".

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες ήταν όντως πιο ευτυχισμένοι και ζήλευαν λιγότερο και είχαν περισσότερες πιθανότητες να μονοπωλήσουν το χρόνο των συντρόφων τους και να απειλήσουν τους αντίζηλούς τους.

H συμβίωση πριν το γάμο μπορεί να καταστρέψει τη σχέση

Τα ζευγάρια που συζούν πριν «μπει η κουλούρα» έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε σύγκριση με εκείνα που δεν μένουν μαζί μέχρι το γάμο, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των ζευγαριών στις ΗΠΑ σήμερα συζούν πριν παντρευτούν, εκτιμούν οι ερευνητές. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Psychology, δείχνει ότι μια τέτοια κίνηση αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο σοφή τελικά.

Και αυτό δε συμβαίνει επειδή αρχίζουν να σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Αντίθετα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συγκατοίκηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε γάμο για λάθος λόγους.

"Πιστεύουμε ότι κάποια ζευγάρια που αποφασίζουν να συζήσουν χωρίς να έχουν σε πρώτη φάση πρόθεση για γάμο μπορεί στη συνέχεια να παρασυρθούν και να παντρευτούν, εν μέρει επειδή ήδη συζούν", δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Galena Rhoades από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ.

Τα ζευγάρια, που συζούν, θα μπορούσαν επίσης να καταλήξουν σε γάμο, λόγω της κοινής μίσθωσης ή συνιδιοκτησίας του διαμερίσματος που μένουν ή για να μοιράζονται τα έξοδα του νοικοκυριού.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι φούστες κονταίνουν

Το 2001 ο Leonard Lauder, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Estée Lauder, διακήρυξε ότι σε δύσκολες οικονομικές περιόδους οι πωλήσεις των κραγιόν αυξάνονται.

Η εξήγηση είναι απλή: προσπαθώντας να προσαρμοστούν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι γυναίκες παραιτούνται από αγορές μεγαλύτερης αξίας, όπως τα ακριβά παπούτσια και στρέφουν την προσοχή τους σε άλλες πιο συμφέρουσες αγορές «που τις κάνουν να αισθάνονται καλά», όπως τα κραγιόν.

Το 2005, μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό Human Nature, όπου αναλύεται η προκλητικότητα των γυναικείων ενδυμάτων, όπως απεικονίζεται στο περιοδικό Vogue την περίοδο από το 1916 μέχρι το 1999. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσο οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, η γυναικεία μόδα γίνεται πιο προκλητική.

Ισχυρίστηκαν ότι, στο βαθμό που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν την εμφάνισή τους για να προκαλέσουν σεξουαλικά το αντίθετο φύλο, είναι αναμενόμενο με δεδομένο τον ανταγωνισμό να γίνονται ακόμη πιο προκλητικές σε δύσκολες οικονομικές περιόδους.

Σας ενδιαφέρει το καλό σεξ; Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του

"Τα Συστατικά της Απόλυτης Σεξουαλικότητας: Ένα πορτρέτο του Τέλειου Σεξ" είναι ο τίτλος της μελέτης, που διήρκεσε δέκα χρόνια και διεξήγαγε η σεξολόγος και ερευνήτρια Peggy Kleinplatz από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα.

Ο στόχος της έρευνας, εν μέρει, είναι να περιγράψει τα όρια της απόλυτης σεξουαλική εμπειρίας. Ή για να το θέσουμε πιο απλά, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στο καλό σεξ.

Δείτε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να απλοποιηθεί. Αυτά είναι τα 8 συστατικά του καλού σεξ, όπως προέκυψαν από συνεντεύξεις με άτομα και των δύο φύλων:

* Παρουσία ψυχή τε και σώματι
* Επαφή και συγχρονισμός
* Βαθιά σεξουαλική και ερωτική οικειότητα
* Επικοινωνία και συναισθηματική ταύτιση
* Αυθεντικότητα και έλλειψη αναστολών
* Υπέρβαση και ευδαιμονία
* Εξερεύνηση και φαντασία
* Παράδοση άνευ όρων

Για όσους ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 64 ανθρώπους, που οι ίδιοι δήλωσαν ότι είχαν εμπειρία από καλό σεξ. Από τα 64 άτομα τα 25 ήταν ηλικίας άνω των 60. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είχαν όλοι μακροχρόνιες σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share