Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Αλέκα, είσαι σπίτι; ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ


Αν με ρωτούσατε με ποιόν ή ποια θα ήθελα να δω το σημερινό ποδοσφαιρικό αγώνα, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, θα σας απαντούσα, σχεδόν αμέσως και χωρίς κανένα ενδοιασμό:
Θα πήγαινα σπίτι της, τρεις ώρες πριν αρχίσει το ματς, χωρίς λουλούδια και γλυκά διότι, απ΄ ό,τι γνωρίζω, δεν γουστάρει τους ξενέρωτους-Λάκηδες. Ίσως πήγαινα με ένα βιβλίο (Το υπόγειο) του λατρεμένου μου, Φιοντόρ (Ντοστογιέφσκι).
Η τηλεόραση, έγχρωμη ελπίζω, θα είναι Urania ή Zenith.
Θα καθόμουνα στο σαλόνι της που θα θύμιζε γραφείο του ανωτάτου Soviet και θα αρχίζαμε να μιλάμε για την κόρη της που σπουδάζει στην Αμερική, τον Ζαχαριάδη, τον Υψηλάντη και τον Χαρίλαο. Για τον Καποδίστρια, τον Γκορμπατσόφ και τον Τσίπρα. Τον Γκόργκι, τον Τολστόι. Για τον αγαπημένο μου Χρόνη Μίσσιο και το «Καλά εσύ πέθανες νωρίς...» και τη "Γλυκειά Συμμορία" του Νικολαίδη. Για τη δολοφονία του Τόρσκι, τη Βάρκιζα, τον Εμφύλιο και το Μάη του 68. Τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Στάλιν. Για τον Σάρτρ, τον Μπαγκούνιν και τον, αγαπημένο της Μαλβίνας, Διονύση Χαριτόπουλο. Για τον άνθρωπο που λάτρεψα, Βασίλη Ραφαηλίδη και τον... σαλιάρη Μίμη Ανδρουλάκη.
Την Κόκκινη Πλατεία και τις ρωσίδες πρωταγωνίστριες στις hardcore ταινίες των Αμερικανών! Τη Διδώ Σωτηρίου, τον Γιάννη Ρίτσο και τον Αμπράμοβιτς. Για το κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο και την Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Τον Μενέλαο Λουντέμη, το Άρθρο 16 και τον «δικό» μας Μπάμπη Χαραλάμπους. Τη Μύκονο, την Κέρκυρα και τα... μπρούσκα κλίματα της Γυάρου και της Μακρονήσου.
Και αφού τελειώναμε με όλα αυτά, θα ανεβάζαμε την ένταση της TV και θα βλέπαμε έναν «κλαψιάρη» Καραγκούνη κι έναν Ολλανδό, στον πάγκο της Ρωσίας, να συμμετάσχουν σε έναν... αγώνα που δεν θα καταγραφεί ποτέ στην μνήμη μας, τουλάχιστον για εμάς τους δύο, ως ένα σημαντικό θέμα για συζήτηση.
ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παιδιά, απόψε έτσι σας θέλουμε...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Άν θέλεις να καταλάβεις τα αίτια της ήττας . . .




¨Ελληνες


Σουηδοί

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σεμινάριο Biodanza στην Κέρκυρα !



Σεμινάριο Biodanza στην Κέρκυρα !
Από την Κυριακή 6 Ιουλίου έως την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Η Biodanza ή «χορός της ζωής» είναι ένα σύστημα που ενεργοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό μας. Είναι μια διαδικασία εξέλιξης που ξαναδίνει προτεραιότητα στη σωματική εμπειρία και ευαισθησία. Με τη Biodanza είμαστε σε επαφή με την παρούσα στιγμή και απολαμβάνουμε την κίνηση, το παιγνίδι, το άγγιγμα, τη συγκίνηση και την επαφή με τον εαυτό μας, με τον άλλον και με το περιβάλλον.

Το μάθημα της Biodanza συνίσταται σε απλές αλλά δομημένες ασκήσεις που γίνονται με συνοδεία μουσικής σε ομαδικό περιβάλλον με τέτοιο τρόπο που να μας επιτρέπει να εκδηλώσουμε στοργή, συμπόνια, αποδοχή, χαρά και συντροφικότητα.

Η Biodanza δημιουργήθηκε εδώ και 40 περίπου χρόνια από τον Χιλιανό καθηγητή Rolando Toro Araneda, ο οποίος είναι ανθρωπολόγος, ψυχολόγος και συγχρόνως ποιητής και ζωγράφος. Είναι ευρέως διαδεδομένη στη Λατινική Αμερική. Στην Ευρώπη έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή τα τελευταία 20 χρόνια.

Για να κάνετε Biodanza δεν χρειάζεται να έχετε ούτε προηγούμενες γνώσεις, ούτε καμία άλλη εμπειρία παρά μόνο την επιθυμία να ανακαλύψετε καλύτερα το δυναμικό που κρύβεται μέσα σας και να μπείτε σε ένα δρόμο προσωπικής εξέλιξης μέσα από τη βιωματική εμπειρία του χορού και της κίνησης (vivencia) μαζί με άλλους συνανθρώπους σας.

Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου προβλέπονται 2 vivencias την ημέρα και μικρή θεωρητική παρουσίαση. Τα μαθήματα θα γίνονται στα γαλλικά με διερμηνεία στα ελληνικά.

Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο και επιθυμούν αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία της Biodanza, προβλέπεται ειδική εισαγωγική vivencia, ανοικτή στο κοινό, την Τετάρτη 9 Ιουλίου το βράδυ, με συμβολική συμμετοχή.
Τιμή:
· Σεμινάριο: 280 € εάν εγγραφή πριν από τις 20 Ιουνίου και 310 € μετά
· Διαμονή: 30 €/ ημέρα/ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και ένα γεύμα
Τόπος: ξενοδοχείο Bluelagoon, στη Ρόδα, 35 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, στο βόρειο μέρος του νησιού. Το ξενοδοχείο είναι μεσαίας κατηγορίας με ωραία πισίνα, 10 λεπτά με τα πόδια περίπου από τη θάλασσα.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες και εγγραφή :
· Pablo και Véronique Luisoni-Fouré: +41 (0)22 733 28 01
· pablo@biodanza.ch · vero@biodanza.ch · www.biodanza.ch
· Ελπινίκη Μπούζη: Elpiniki.Bouzi@ec.europa.eu
· Ελλάδα: +306944 28 10 48, Βρυξέλλες : +322 779 28 29

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ



ΛΕΥΚΑΔΑ:

ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κλήση και του Θέμου σε απολογία


Προσέξτε πως ανέφερε το in.gr του ΔΟΛ την είδηση ότι μετά την σχετική κατάθεση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, εισαγγελέας κάλεσε σε απολογία και τον Θέμο Αναστασιάδη για την υπόθεση Ζαχόπουλου: «Κλήση σε απολογία απέστειλε ο 2ος ειδικός ανακριτής, Δημήτρης Οικονόμου, που χειρίζεται την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου, στο φερόμενο ως κομιστή του επίμαχου DVD. Η κλήση αφορά την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος και είναι για την ερχόμενη Παρασκευή». Κάποτε βέβαια ο ΔΟΛ πρωτοστατούσε στις επιθέσεις εναντίον του «φερόμενου ως κομιστή», του οποίου, τόσο σεμνά και δεοντολογικά, δεν αναφέρει σήμερα ούτε το όνομά του. Μεσολάβησε βεβαίως η αγορά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από τον κ. Μπόμπολα. Τι ωραία που θα ήταν να υπήρχε τέτοιος σεβασμός της δεοντολογίας και στα υπόλοιπα. Η zougla.gr δεν αντιμετωπίζει όμως παρόμοια διλήμματα, καθώς μάλλον ξέρει κάτι περισσότερο από τους άλλους. Έτσι μας πληροφορεί, ότι «ο ανακριτής φαίνεται ότι έχει δέσει την υπόθεση της διακίνησης του dvd με εκείνη των 5,5 εκ. ευρώ» κι αυτό εξηγεί τον «κακουργηματικό χαρακτήρα της πράξης, μιας και αν δεν υπήρχε ίδιον όφελος, η πράξη θα χαρακτηριζόταν πλημμεληματική».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Με το μυαλό στης Διακοπές


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΣΥΝΑΥΛΙΑ στο ΖΕΟΝ


http://www.zeonblog.wordpress.com/

Γιώργος Καλούδης(Τσέλο, 5χορδο ηλεκτρικό τσέλο, κρητική λύρα, live-loop-recording.)Tο ΖΕΟΝ αναγνωρίζοντας την αρχιτεκτονική της αρμονίας στις συνθέσεις καιτους αυτοσχεδιασμούς του Γιώργο Καλούδη, σας καλεί σε μία ιδιαίτερη βραδιάτην Τρίτη 24 Ιουνίου 2008 στις 9 μ.μ. (Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου,4ος όροφος).Ο Γιώργος Καλούδης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα.

Είναι ένας μοντέρνος τσελίστας ο οποίος μέσα από τις συνθέσεις του, τηνιδιαίτερη τεχνική του προσέγγιση καθώς και τα διαφορετικά ηχοχρώματα καιποιότητες του οργάνου, δημιουργεί ένα εναλλακτικό περιβάλλον με επιρροές απότην κλασσική μουσική, την jazz, funk, ambient και την ελληνική παράδοση.Παρουσιάζει τις συνθέσεις του στο εξωτερικό ως σόλο, ντουέτο με την RuthHill στο κανονάκι, κι ως τρίο μαζί με τον μπασίστα Sylvan Richardson.Συνεργάζεται με τους, Αλκίνοο Ιωαννίδη, David Lynch, Σταύρο Λάντσια, ΈλληΠασπαλά, Σωκράτη Μάλαμα και είναι μέλος των γκρουπ, Faros, Camvas, Furtuna,Τάκης Φαραζής Quintet, καθώς και του μουσικού συνόλου “Μάνος Χατζιδάκις’.Tον Φεβρουάριο του 2005 οι DNA LAB L records κυκλοφόρησαν το πρώτο του cd μετον τίτλο “Truth”.http://www.kaloudis.info/
Είσοδος συναυλίας 10 €
Για τηλεφωνικές κρατήσεις επικοινωνήστε με το ΖΕΟΝ
Επικοινωνία:Μαριλένα ΚοσκινάΑρχιτέκτων
T. +30 210 3212120
F. +30 210 3212129
K. +30 6945590964

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Βόμβα ρύπων βάζει η ΔΕΗ στην Αττική «μεγα - νέφος»


> > Οι δυτικές περιοχές του Πειραιά και της> > Αθήνας κινδυνεύουν από το «μεγα - νέφος» που προβλέπεται ότι θα προκαλέσει > > η> > λειτουργία του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στο εργοστάσιο της> > Χαλυβουργικής, όπως προκύπτει από δύο έρευνες. Παράλληλα, σε «μαύρη> > περιβαλλοντική> > τρύπα» κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή της Ελευσίνας.> >> > Στα σχέδια της επιχείρησης ηλεκτρισμού είναι η δημιουργία> > μιας μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 880 Μεγαβάτ, που > > θα> > λειτουργεί με φυσικό αέριο. Η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει σε σύμπραξη με το> > εργοστάσιο της Χαλυβουργικής προκειμένου να κατασκευαστεί η μονάδα σε χώρο > > που> > έχει προκύψει από επιχωμάτωση στη θάλασσα. Δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους> > έρευνες,> > μία από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου υπό την εποπτεία του> > καθηγητή Διονύση Ασημακόπουλου και μια δεύτερη από ιδιωτική εταιρεία,> > επιστημονικό σύμβουλο του Δήμου Ελευσίνας, «έδειξαν» ότι σε περίπτωση που> > λειτουργήσει η μονάδα, η ήδη επιβαρημένη περιοχή θα κατακλυστεί από ρύπους> > εξαιρετικά επικίνδυνους για την υγεία. Η έρευνα του Πολυτεχνείου, που > > είναι> > παραγγελία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, παραδόθηκε στον Δήμο> > Ελευσίνας στις> > 7 Απριλίου. Η δεύτερη- της ιδιωτικής εταιρείας- διενεργήθηκε πέρσι τον > > Ιούνιο> > όταν πρωτοξεκίνησε η συζήτηση για την υπό δημιουργία μονάδα.> >> > Η προσομοίωση> >> > Η έρευνα του Πολυτεχνείου χρησιμοποίησε το μοντέλο της> > προσομοίωσης. Δέχθηκε ως δεδομένη τη λειτουργία του εργοστασίου και> > εξέτασε τις> > επιπτώσεις από αυτήν. «Θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος κώνος καυσαερίων 4,5 > > εκατ.> > κυβικών μέτρων την ώρα πάνω από την Ελευσίνα και το Θριάσιο Πεδίο. Η > > ποσότητα> > αυτή είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από τα καυσαέρια που εκπέμπουν σήμερα οι > > 27> > καμινάδες και τα 2 διυλιστήρια της περιοχής. Κατά τη διάρκεια ενός και > > μόνο> > χρόνου,2.000 τόνοι οξειδίων του αζώτου θα καταλήγουν στον ουρανό. Σήμερα > > όλη η> > βιομηχανία στο Θριάσιο Πεδίο εκπέμπει τον χρόνο 3.000 τόνους οξειδίων του> > αζώτου», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έρευνας. Η πιο > > σημαντική> > παράμετρος που προκύπτει, ωστόσο, είναι ότι η ενδεχόμενη λειτουργία του> > εργοστασίου θα οδηγήσει σε βέβαιη αύξηση του όζοντος σε όλη την περιοχή > > της> > πρωτεύουσας, αφού έχει αποδειχτεί ότι η ρύπανση της περιοχής με δύο> > μηχανισμούς> > μεταφέρεται στο Λεκανοπέδιο Αθηνών. Οι τοπικές συνθήκες ανέμου σε > > συνδυασμό με> > το ανάγλυφο της περιοχής έχουν ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το νέφος> > της Αθήνας> > από ενδεχόμενη λειτουργία τέτοιων μονάδων, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην> > έρευνα του Πολυτεχνείου.> > Όπως καταγράφεται στα συμπεράσματα των μελετητών του Πολυτεχνείου,> > οι αέριες μάζες α πό την περιοχή της Ελευσίνας μεταφέρονται κατά τη > > διάρκεια> > της νύχτας πάνω από το όρος Αιγάλεω, και από εκεί στις δυτικές συνοικίες > > της> > Αθήνας και του Πειραιά. Ουσιαστικά πρόκειται για το φαινόμενο των> > θερμοκρασιακών αναστροφών. Λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας τη νύχτα, τα> > καυσαέρια εγκλωβίζονται σε χαμηλά ύψη και δεν διαχέονται. Οι ασθενείς> > βορειοδυτικοί άνεμοι, που συνήθως πνέουν στην περιοχή, τα μεταφέρουν> > στα δυτικά> > προάστια. Αλλά και στη διάρκεια της ημέρας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.> > Κυριαρχεί η θαλάσσια αύρα, η οποία ωθεί τις μάζες των καυσαερίων, που> > βρίσκονται πλέον σε μεγαλύτερα ύψη, από τον Νότο προς τονΒορρά και> > συγκεκριμένα στο πέρασμα μεταξύ Πάρνηθας και Ποικίλου Όρους. Οι ρύποι > > φτάνουν> > από το Καματερό ώς τη Μεταμόρφωση και από τη Νέα Χαλκηδόνα ώς τις παρυφές > > του> > κέντρου της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Ελευσίνα υπάρχουν> > αναλυτικά> > ανεμολογικά στοιχεία, λόγω της λειτουργίας του στρατιωτικού αεροδρομίου.> >> > Οι εκπομπές> >> > «Η ενδεχόμενη λειτουργία του εργοστασίου θα οδηγήσει σε> > εκπομπή 1,8 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο», σημειώνεται > > στην> > έρευνα του Πολυτεχνείου. «Θαοδηγήσει συνολικά σε ρύπανση της ατμόσφαιρας> > ισοδύναμη προς την κυκλοφορία 1,8 εκατ. οχημάτων ημερησίως, δηλαδή όσα> > κυκλοφορούν> > σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Αθηνών. Ειδικά για το Θριάσιο Πεδίο, θα> > είναι σαν να> > κάνει το καθένα από όλα αυτά τα οχήματα κάθε μέρα διαδρομή 20 χλμ εντός > > του> > Δήμου Ελευσίνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο Δήμος> > Ελευσίνας από> > το ΠΕΡΠΑ, ένα όχημα τεχνολογίας του 2000 εκπέμπει 0,15 γραμμάρια> > διοξειδίου του> > αζώτου ανά χιλιόμετρο», σημειώνει ο δήμαρχος της Ελευσίνας κ. Γ. > > Αμπατζόγλου.> >> > Η ΔΕΗ> >> > «ΤΑ ΝΕΑ» απευθύνθηκαν στη ΔΕΗ, στελέχη της οποίας ανέφεραν> > ότι έχουν στη διάθεσή τους αναλυτικές περιβαλλοντικές μελέτες, που έχουν> > κοινοποιήσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και με βάση τις οποίες εκτιμούν > > ότι> > δεν πρόκειται να υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή. Μάλιστα,> > προσέθεταν ότι θα χρησιμοποιηθούν οι πιο σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής> > ηλεκτρικού> > ρεύματος από φυσικό αέριο. Σημειώνεται ότι το Σχέδιο Μνημονίου> > Συνεργασίας, που> > υπέγραψαν η ΔΕΗ και η Χαλυβουργική Α.Ε., προβλέπει τη δημιουργία > > ξεχωριστής> > ανώνυμης εταιρείας που θα αναλάβει το εν λόγω έργο, με τη Χαλυβουργική να> > κατέχει το 51% και τη ΔΕΗ το 49% του μετοχικού κεφαλαίου.> > «Η χωροθέτηση της μονάδας φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις> > της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα αποτελεί στρατηγικής σημασίας σημείο»> > αναφέρεται στο μνημόνιο, «λόγω της γειτνίασης με τη μεγαλύτερη περιοχή> > κατανάλωσης ηλεκτρισμού στη χώρα και συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της> > ευστάθειας του Συστήματος. Ηλειτουργία της νέας μονάδαςθα συντελέσει στην> > πληρέστερη ικανοποίηση των μεγάλων αναγκών της χώρας για αύξηση της > > συνολικής> > ισχύος και, κυρίως, αυτών των αναγκών που αυξάνονται με ιδιαίτερα υψηλούς> > ρυθμούς στο Λεκανοπέδιο Αθηνών και στην Πελοπόννησο».

Διαβαστε Περισσοτερα...

βαρέλι πετρέλαιο


Το 2000

1 $ = 1.2 Eur

και 1 βαρέλι πετρέλαιο = 60$

επομένως 1 βαρέλι = 72 EurΣήμερα


( Απρίλιος 2008 )

1 $ = 0.62 Eur

και 1 βαρέλι γύρω στα 115$.

επομένως 1 βαρέλι = 71,3 Eur


Η ερώτηση είναι:Εάν στην Ευρώπη το βαρέλι, έχει την ιδία τιμή, με εκείνη του 2000, γιατί η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε τόσο πολύ;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Θανατική καταδίκη ΣΕ 23 ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ


23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε από το ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο. O κ.Sayed Pervez Kambaksh είναι 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν που καταδικάστηκε απο το ισλαμικό δικαστήριο σε θανατο.

Ποιο ήταν το έγκλημα του?

Κατέβασε από το διαδίκτυο ένα άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών!

Το άρθρο που προερχόταν από περσική ιστοσελίδα, υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμελιστές που διατείνονται ότι το ίδιο το κοράνι κατοχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Προφήτη Μωάμεθ...

Ο 23χρονος μοίρασε το άρθρο σε συμφοιτητές και καθηγητές του με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα. το αποτέλεσμα ήταν να συζητηθεί, να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς παρουσία συνηγόρου, όπως ισχυρίζονται οι γονείς κ οι φίλοι του και να καταδικαστεί σε θάνατο. η βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε στις 31/1/2008 εκστρατεία για τη διάσωση του φοιτητή με βασικό αίτημα την αναστολή της εκτέλεσης του κ την επανάληψη της δίκης με δικαιότερους όρους



ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ PERVEZ> ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/article775954.ece


για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση διαβάστε


και αυτό

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γλυκεία μου Ίνγκριντ…


δημοσιεύθηκε σττην "καθημερινή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" στις 10/6/2008

Πιτσιρικάς, στα μέσα τις δεκαετίας του 80, βίωσα σε όλο της το μεγαλείο, τη χρυσή εποχή του «Greek hot lover».
Ωραίες εποχές. Το AIDS άγνωστο, καρότο παντελόνι, παπούτσι Sea and City και Adidas Rom, άσπρη κάλτσα, Duran Duran και Depeche Mode, Πουλόπουλος, ρεμπέτικα με Δεμέστιχα.
Πρωταθλητές , σαν χώρα, τότε ήμασταν στο sex και στο καμάκι.
Καραβάνια, ξαναμμένων γυναικών από τη Σκανδιναβία κατέκλυζαν την Ελλάδα αναζητώντας τον έρωτα από μαυριδερούς, κατά προτίμηση άντρες, με άσπρα παπούτσια και τρίχα à la Tom Jones (sic).
Η πρώτη μου εμπειρία, με τον θαυμαστό… εσωτερικό κόσμο μιας Σουηδέζας, ήταν στη Χαλκιδική με την Ίνγκριντ.
Μου έδωσε να καταλάβω, τότε, ότι δεν χρειάζεται να είσαι «κάπως» για να κατακτήσεις μια γυναίκα. Ένα χαμόγελο ήταν αρκετό για να διεκδικήσεις το ασθενές φύλο. Σήμερα χρειάζεσαι καλό αμάξι, καθαρά επώνυμα παπούτσια, δείπνο με σαλάτα εποχής και νερό Evian.
Τι με έκανε να θυμηθώ τα 80’s και την Ίνγκριντ;
Καλά καταλάβατε. Το EURO και ο αγώνας της Εθνικής μας με την αντίστοιχη της Σουηδίας.
Δεν ξέρω αν θα με θυμηθεί κι αυτή, ήταν τόσοι πολλοί άλλωστε, που… γνώρισε εκείνο το καλοκαίρι κι εγώ πιτσιρικάς.
Μητέρα τώρα με 2-3 παιδιά, μεσήλικη πια, θα κάτσει απόψε να δει τον αγώνα και ίσως θυμηθεί με νοσταλγία το καλοκαίρι του 1984 στη Χαλκιδική και κοιταχτεί στον καθρέφτη της προσπαθώντας να θυμηθεί τη χαμένη της ομορφιά.
Ένα αθλητικό γεγονός, πόσο μάλλον αυτός ο ποδοσφαιρικός αγώνας δεν μπορεί να συγκριθεί σε πάθος και ένταση με εκείνες τις εποχές και τα Greek kamakia ή μπορεί…
Καλή τύχη Ίνγκριντ, όπου και να είσαι, Καλή τύχη Ελλάδα.
ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Ψυχραιμία και ετοιμότητα...


Ισχυρότατος σεισμός (6,5 ρίχτερ) σημειώθηκε στη Δυτική Ελλάδα, που έγινε αισθητός και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.
Δείτε εδώ, από τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Σε μια πολύ πρόσφατη επιστημονική εργασία του -με ημερομηνία 29 Μαΐου- ο καθηγητής Π. Βαρώτσος είχε προβλέψει επακριβώς την περιοχή που κινδύνευε από σεισμό. Ο χάρτης που δημοσιεύουμε είναι από τη σελίδα 12 της εργασίας αυτής..
... είχε δημοσιευθεί η πρόβλεψη της ομάδας ΒΑΝ για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ. Αλλά οι αρμόδιοι αγρόν ηγόρασαν...
Ολόκληρη την επιστημονική εργασία μπορείτε να την δείτε εδώ.
Δήλωση βόμβα αποκλειστικά στη ΖΟΥΓΚΛΑ.GR του αναπληρωτή καθηγητή γεωφυσικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνου Παπαζάχου ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουμε στις επόμενες μέρες ή ώρες ισχυρότατο μετασεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ.
Ο καθηγητής μας εξήγησε ότι σε περιπτώσεις σεισμών σαν τον σημερινό, μετασεισμοί 0,3 ή 0,4 Ρίχτερ μικρότεροι του αρχικού όχι μόνο δεν αποκλείονται αλλά είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν
Πρώτη η είδηση του σεισμού και στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που έχει τίτλο: "Φονικός σεισμός έπληξε την Ελλάδα, άνθρωποι εγκλωβισμένοι."
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,5 της κλίμακας Ρίχτερ.
Το Associated Press επίσης μετέδωσε τα χαρακτηριστικά του σεισμού και πως έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το αμερικανικό πρακτορείο μετέδωσε επίσης πως υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.
Το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Δυτική Πελοπόννησο.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε επίσης αμέσως την είδηση.
Νωρίτερα το Αλ Τζαζίρα μετέδιδε πως ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα και πως υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.
Η ηλεκτρονική σελίδα της HERALD TRIBUNE ανέφερε ότι αναμένονται μετασεισμοί και πως αντιμετωπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Πάτρα.
Η εφημερίδα TIMES της Νοτίου Αφρικής αναφέρει πως στην Ελλάδα σημειώθηκε φέτος το 1/3 της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA μετέδωσε πώς ο σεισμός της Ανδραβίδας διήρκεσε 25 δευτερόλεπτα και πώς έγινε αισθητός στη Νότια Ιταλία.
Το αμερικανικό πρακτορείο UPI αναφέρει πώς αυτή η σεισμική δόνηση είναι η ισχυρότερη που έχει σημειωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή από το 1802

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share