Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Ψυχραιμία και ετοιμότητα...


Ισχυρότατος σεισμός (6,5 ρίχτερ) σημειώθηκε στη Δυτική Ελλάδα, που έγινε αισθητός και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.
Δείτε εδώ, από τον Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Σε μια πολύ πρόσφατη επιστημονική εργασία του -με ημερομηνία 29 Μαΐου- ο καθηγητής Π. Βαρώτσος είχε προβλέψει επακριβώς την περιοχή που κινδύνευε από σεισμό. Ο χάρτης που δημοσιεύουμε είναι από τη σελίδα 12 της εργασίας αυτής..
... είχε δημοσιευθεί η πρόβλεψη της ομάδας ΒΑΝ για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ. Αλλά οι αρμόδιοι αγρόν ηγόρασαν...
Ολόκληρη την επιστημονική εργασία μπορείτε να την δείτε εδώ.
Δήλωση βόμβα αποκλειστικά στη ΖΟΥΓΚΛΑ.GR του αναπληρωτή καθηγητή γεωφυσικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνου Παπαζάχου ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουμε στις επόμενες μέρες ή ώρες ισχυρότατο μετασεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ.
Ο καθηγητής μας εξήγησε ότι σε περιπτώσεις σεισμών σαν τον σημερινό, μετασεισμοί 0,3 ή 0,4 Ρίχτερ μικρότεροι του αρχικού όχι μόνο δεν αποκλείονται αλλά είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν
Πρώτη η είδηση του σεισμού και στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που έχει τίτλο: "Φονικός σεισμός έπληξε την Ελλάδα, άνθρωποι εγκλωβισμένοι."
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,5 της κλίμακας Ρίχτερ.
Το Associated Press επίσης μετέδωσε τα χαρακτηριστικά του σεισμού και πως έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Το αμερικανικό πρακτορείο μετέδωσε επίσης πως υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.
Το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Δυτική Πελοπόννησο.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε επίσης αμέσως την είδηση.
Νωρίτερα το Αλ Τζαζίρα μετέδιδε πως ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα και πως υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.
Η ηλεκτρονική σελίδα της HERALD TRIBUNE ανέφερε ότι αναμένονται μετασεισμοί και πως αντιμετωπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Πάτρα.
Η εφημερίδα TIMES της Νοτίου Αφρικής αναφέρει πως στην Ελλάδα σημειώθηκε φέτος το 1/3 της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA μετέδωσε πώς ο σεισμός της Ανδραβίδας διήρκεσε 25 δευτερόλεπτα και πώς έγινε αισθητός στη Νότια Ιταλία.
Το αμερικανικό πρακτορείο UPI αναφέρει πώς αυτή η σεισμική δόνηση είναι η ισχυρότερη που έχει σημειωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή από το 1802

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share