Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Οι ομορφότεροι δρόμοι στον κόσμο!

Υπέροχες φωτογραφίες από κάποιους από τους ομορφότερους δρόμους του πλανήτη. Ποιός άραγε δεν θα ήθελε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε τέτοιους δρόμους; Δρόμοι σε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτοι χρώματα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μία πεινασμένη γάτα

Μία μικρού μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων του διάσημου Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Marcos Magalhães (Γενν.: 1958)

Μία πεινασμένη γάτα δεν έχει γάλα να φάει .

Τελικά πείθεται με το ζόρι να πίνει στη θέση του γάλακτος ... αναφυκτικό.

Η ταινία αποτελεί μία πρώιμη καταγγελία των δεινών που επιφέρει η βίαιη "παγκοσμιοποίηση"
και βραβεύτηκε σε διάφορα φεστιβάλ, ανάμεσα στα οποία και
στο φεστιβάλ των Καννών , το 1982.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μουλαρώνω

Asprilexi Logo

 

 

Μουλαρώνω
Θέμα εβδομάδας: Το ζώο μέσα μας...
 
   
   
   
Μουλάρι είναι το στείρο ζώο που προέρχεται από τη διασταύρωση αλόγου με γάιδαρο. Η ελληνική λόγια εκδοχή είναι ημίονος = «μισός γάιδαρος». Το ρήμα «μουλαρώνω» στη νέα ελληνική σημαίνει «πεισματώνω», «δεν αλλάζω με τίποτα τη γνώμη μου».

Η λέξη προέρχεται από το λατινικό «mula», θηλυκό του επιθέτου «mulus» = νόθος, όχι γνήσιος, που πέρασε στην ελληνική γλώσσα κατά την ελληνιστική  περίοδο. Στη μεσαιωνική ελληνική προστέθηκε η υποκοριστική κατάληξη –άριον, ενώ συναντούμε επίσης και τις εκδοχές «μολάριον» και «μουλάριν».

Στη μεσαιωνική ελληνική συχνότερα απαντάται η λέξη «μούλα» («μούλαν εκαβαλλίκευσεν μαύρην ώσπερ ελαία», Διήγησις Αχιλλέως, 213).το ουσιαστικό «μουλάρι» το συναντούμε στο έπος του Διγενή, στο Χρονικόν του Μωρέως («και τες οικονομίες ώρισεν κι εκφορτώσασι σ’ αμάξια και μουλάρια» -6129).

Το ρήμα χρησιμοποιείται στη Νέα Ελληνική ως αμετάβατο και περιγράφει την άρνηση του ζώου να προχωρήσει, παρά τις παραινέσεις (ή και τη βία) του οδηγού του, κάτι που φαίνεται ακόμη πιο γλαφυρά στις περιφραστικές εκφράσεις που περιγράφουν την ίδια συμπεριφορά και προέρχονται από το ίδιο ζώο: στυλώνω τα πόδια, τα στυλώνω, είναι μουλάρι (στο πείσμα).

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ....Διαβαστε Περισσοτερα...

Συνέντευξη με την Κάτια Γέρου

Συνέντευξη με την Κάτια Γέρου

"Τις Ισμήνες τις συμπονώ και τις κατανοώ αλλά τις Αντιγόνες αγαπάω"

«Την πρώτη και την τελευταία σου λέξη , την είπαν ο έρωτας και η επανάσταση. Όλη σου την ζωή την είπε η ποίηση». Μέσα από την ποίηση του Ρίτσου η Ισμήνη ξυπνά από τον ύπνο και μας μιλά από ένα άχρονο και αϋλο, “No Mans Land”. Μέσα από εκείνη κι η αδερφή της Αντιγόνη. Ο θόρυβος των όπλων, οι φωνές, τα δακρυγόνα μιας διαδήλωσης την φέρνουν ξανά στην Αθήνα του 2011. Στο έργο του ο Ρίτσος την αφήνει να … κοιμάται; Μα η ιστορία κάνει κύκλους. Και πότε – πότε ξαναγυρνά στα γεγονότα εκείνα που γεννούνε Ισμήνες και Αντιγόνες. Δυο πρόσωπα, μια ψυχή; Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος άραγε ειρήνη και επανάσταση; Η αγάπη για την ζωή και η πορεία προς τον θάνατο κάποια στιγμή συναντώνται. Κι ύστερα οι δρόμοι τους χωρίζουν οριστικά. ......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Street Dance in ParisΔιαβαστε Περισσοτερα...

Εμπνευσμένες διαφημίσεις σε κυλιόμενες σκάλεςΌταν ο διαφημιστής έχει έμπνευση, το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπες διαφημίσεις σε κυλιόμενες σκάλες. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο διαφημιστής εκμεταλλέυθηκε με πολύ έξυπνο τρόπο το φόντο αλλά και την κίνηση που παρέχουν οι σκάλες αυτές.


Perierga.gr - Κυλιόμενες σκάλες και διαφήμιση

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κι όμως ο πάγος παίρνει ...φωτιά!


Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με ένα ειδικό μηχάνημα ο πάγος παίρνει φωτιά...Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ : Πόσο ψώνιο μπορεί να είναι κανείς;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Newsbeast.gr | Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ : Πόσο ψώνιο μπορεί να είναι κανείς;

Πόσο ψώνιο μπορεί να είναι κανείς;

  • (0)

Όπως αποδεικνύεται, πάρα πολύ
Διαβαστε Περισσοτερα...

Newsbeast.gr | Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ : Πόσο ψώνιο μπορεί να είναι κανείς;

Πόσο ψώνιο μπορεί να είναι κανείς;

  • (0)

Όπως αποδεικνύεται, πάρα πολύ
Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com-Συναυλία για βιόλα και πιάνο, με τον Paul Silverthorne


E-mail Εκτύπωση PDF
ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ένα από τα πιο διακεκριμένα μουσικά ιδρύματα του κόσμου, τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, έρχεται στην Ελλάδα ο Paul Silverthorne, διακεκριμένος καθηγητής της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και κορυφαίος βιολίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και τη London Sinfonietta. Η συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ι.Π. με τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ξεκίνησε με την επίσκεψη του αντιπρύτανη και καθηγητή Χάρη Ξανθουδάκη και του καθηγητή σύνθεσης Δημήτρη Μαραγκόπουλου, οι οποίοι έδωσαν διαλέξεις κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2011.

Ο Paul Silverthorne θα κάνει ένα διήμερο σεμινάριο βιόλας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν ενεργά φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και η ακρόαση του σεμιναρίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Το σεμινάριο θα γίνει στις 14 και 15 Μαΐου και ώρα 10.00 - 13.00 στην αίθουσα 103 του κτιρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, που βρίσκεται στο Παλαιό Φρούριο.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για βιόλα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ποιος είναι

Ο Paul Silverthorne είναι κορυφαίος βιολίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου από το 1991 και κορυφαίος βιολίστας της London Sinfonietta από το 1988, συνεχίζοντας παράλληλα και την καριέρα του σολίστα. Ως σολίστας, έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Sir Colin Davis, André Previn, Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Oliver Knussen, John Adams and Kent Nagano, με την LSO και άλλες μεγάλες ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Φέτος οι σολιστικές του υποχρεώσεις τον πηγαίνουν στις ΗΠΑ (με την ανάθεση ενός νέου κοντσέρτου του Kenneth Fuchs), τη Ρωσία και την Άπω Ανατολή.
Είναι ιδιαίτερα γνωστός για την ερμηνεία του στη σύγχρονη μουσική και η δέσμευσή του σε αυτό τον τομέα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία έργων από κορυφαίους συνθέτες της εποχής μας, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί να γράψουν για εκείνον.
Οι ηχογραφήσεις του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου και εμφανίζονται στις εταιρείες EMI, Naxos, Chandos, Koch International Classics, ASV, Meridian, Albany και άλλες εταιρείες ευρείας αναγνώρισης. Μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο του CD 'Beethoven by Arrangement', με τον πιανίστα David Owen Norris, μια συλλογή έργων διασκευασμένων για βιόλα και πιάνο, που εκδόθηκε από την εταιρεία Toccata Classics.
Ο Paul Silverthorne είναι καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, στην οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για το δανεισμό, από τη συλλογή τους, της βιόλας Amati του 1620 στην οποία παίζει.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Φοβερό άρθρο του Νίκου Δήμου για τις γυναίκες.....Οι άντρες είναι το ισχυρό φύλο και ζει επτά χρόνια λιγότερο από το ασθενές. 

Πολύ καταπίεση... Μια ζωή ενοχές.

Από πιτσιρικάδες (Βαλε το φανελάκι
  σου μη κρυώσεις!!! Θες να με πεθάνεις;).

Μεχρι τι στιγμή που πεθαίνεις (Γιατί με
  άφησες μόνη αντρα μου;).

Ένοχοι όταν σας αγκαλιάζουμε (σας πνίγουμε).

Όταν δεν σας αγκαλιάζουμε (αδιαφορούμε).

Όταν αφήνουμε τη μαμά μας (εγώ που έδωσα τη ζωή μου για σένα!). ......

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!Ήταν ένας βουδιστής, ένας μουσουλμάνος και ένας έλληνας χριστιανός μέσα σε ένα κτήριο, γίνεται ένας σεισμός, της πουτάνας κακός χαμός, πέφτει. Βγάζουν πρώτο τον βουδιστή από τα χαλάσματα, το τραβάν από τα χέρια, έχει κομμένα τα δύο πόδια, μα μόλις βγαίνει λέει: "Ω Βούδα σε ευχαριστώ που με έσωσες από την καταστροφή που με βρήκε, θα μπορούσε να έχω πεθάνει". Στη συνέχεια βγάζουν τον μουσουλμάνο, τον τραβούν από το ένα χέρι, κομμένο το άλλο και τα δυο του πόδια με το ζόρι ζει, μα μόλις βγαίνει φωνάζει: "Ω μέγιστε Αλάχ σε ευχαριστώ που με έσωσες θα μπορούσε να έχω πεθάνει". Ε, βγαίνει και ο έλληνας χωρις να έχει πάθει τίποτα, τινάζεται και λέει:
"γαμώ την παναγία μου θα σκοτωνόμασταν"...

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Νοίκιασε" τον γείτονα να του γονιμοποιήσει την γυναίκα του και τώρα θέλει πίσω τα λεφτά του!!!
 Πρωταγωνιστής της ιστορίας Ομογενής

 "Το δικαστήριο της Στουτγκάρδης έχει κληθεί να αποφανθεί για μία πρωτοφανή υπόθεση, σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας νοίκιασε τον γείτονά του για να...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το δάκτυλο ή το αυτί;
Δυο φίλοι συζητάνε για ” ΣΕΞ ” … Ποιος ευχαριστιέται το σεξ πιο πολύ ;
Ο άντρας ή η γυναίκα;
-Ο άντρας!
-Είσαι ανόητος. Η γυναίκα το ευχαριστιέται πιο πολύ.
-Γιατί;
-Να στο εξηγήσω ρε συ…Αν σε τρώει το αυτί σου και βάλεις μέσα το
δάκτυλο σου για να το ξύσεις, ποιο ευχαριστιέται πιο πολύ;
Το δάκτυλο ή
το αυτί;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πως καθόμαστε στον υπολογιστή?????Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Και επειδή μάλλον το έχουμε ρίξει πολύ στην φιλοσοφία πάρτε και μια Τζούλια απ τα παλιά για να στανιαρουμε

Και επειδή μάλλον το έχουμε ρίξει πολύ στην φιλοσοφία  πάρτε και μια Τζούλια απ τα παλιά για να στανιαρουμε 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι 10 σοφίες για τους πιστούς και θρήσκους
Ο Θεός έχει πολλά παιδιά. Οι μισοί είναι πιστοί, οι άλλοι μισοί άθεοι.
Μ. Αρσάνις*

Ψάξτε τον Θεό στην καρδιά σας, δε θα τον βρείτε πουθενά αλλού.
Αραβική ρήση*

Δεν ευθύνομαι μπροστά στον Θεό για τις αμφιβολίες που γεννήθηκαν στην ψυχή μου, γιατί αυτές οι αμφιβολίες είναι η συνέπεια εκείνης της νόησης που ο Ίδιος μου έδωσε.
Τζ. Σουίφτ*

Η πληθώρα των ανθρώπων πιστεύει στον Θεό, αλλά λίγοι είναι εκείνοι στους οποίους πιστεύει ο Θεός.
Μ. Λάρνι*

Τα δόγματα φουντώνουν τόσο πολύ, που τα κλωνάρια τους κρύβουν τον Θεό.
Γ. Ρήντυ

Ο Πανάγαθος πιο πρόθυμα ανέχεται εκείνους που τον αρνούνται, παρά εκείνους που τον εκθέτουν.
Β. Σερμπουλιέ*

Δυο άτομα δε μπορούν να μισήσουν το ένα το άλλον, αν και τα δυο αγαπάνε τον Θεό.
Αγνώστου*

Εκείνος που δεν αγαπάει τον πλησίον του τον οποίον βλέπει, πώς θα μπορέσει ν' αγαπήσει τον Θεό τον οποίο δε βλέπει.
Απόστολος Ιωάννης*

Όσο πιο τεμπέλης και ανόητος είναι ο άνθρωπος, τόσο συχνότερα ενοχλεί τον Θεό.
Α. Νταβιντόβιτς*

Να φοβάσαι τον άνθρωπο του οποίου ο Θεός  ζει στον ουρανό.
Μπ. Σω*

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share