Τρίτη 10 Μαΐου 2011

http://www.enimerosi.com-Συναυλία για βιόλα και πιάνο, με τον Paul Silverthorne


E-mail Εκτύπωση PDF
ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ένα από τα πιο διακεκριμένα μουσικά ιδρύματα του κόσμου, τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, έρχεται στην Ελλάδα ο Paul Silverthorne, διακεκριμένος καθηγητής της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και κορυφαίος βιολίστας στη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και τη London Sinfonietta. Η συνεργασία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ι.Π. με τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ξεκίνησε με την επίσκεψη του αντιπρύτανη και καθηγητή Χάρη Ξανθουδάκη και του καθηγητή σύνθεσης Δημήτρη Μαραγκόπουλου, οι οποίοι έδωσαν διαλέξεις κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2011.

Ο Paul Silverthorne θα κάνει ένα διήμερο σεμινάριο βιόλας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν ενεργά φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και η ακρόαση του σεμιναρίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Το σεμινάριο θα γίνει στις 14 και 15 Μαΐου και ώρα 10.00 - 13.00 στην αίθουσα 103 του κτιρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, που βρίσκεται στο Παλαιό Φρούριο.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα για βιόλα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 20.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ποιος είναι

Ο Paul Silverthorne είναι κορυφαίος βιολίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου από το 1991 και κορυφαίος βιολίστας της London Sinfonietta από το 1988, συνεχίζοντας παράλληλα και την καριέρα του σολίστα. Ως σολίστας, έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι Sir Colin Davis, André Previn, Sir Simon Rattle, Sir John Eliot Gardiner, Oliver Knussen, John Adams and Kent Nagano, με την LSO και άλλες μεγάλες ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Φέτος οι σολιστικές του υποχρεώσεις τον πηγαίνουν στις ΗΠΑ (με την ανάθεση ενός νέου κοντσέρτου του Kenneth Fuchs), τη Ρωσία και την Άπω Ανατολή.
Είναι ιδιαίτερα γνωστός για την ερμηνεία του στη σύγχρονη μουσική και η δέσμευσή του σε αυτό τον τομέα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία έργων από κορυφαίους συνθέτες της εποχής μας, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί να γράψουν για εκείνον.
Οι ηχογραφήσεις του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου και εμφανίζονται στις εταιρείες EMI, Naxos, Chandos, Koch International Classics, ASV, Meridian, Albany και άλλες εταιρείες ευρείας αναγνώρισης. Μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο του CD 'Beethoven by Arrangement', με τον πιανίστα David Owen Norris, μια συλλογή έργων διασκευασμένων για βιόλα και πιάνο, που εκδόθηκε από την εταιρεία Toccata Classics.
Ο Paul Silverthorne είναι καθηγητής στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, στην οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για το δανεισμό, από τη συλλογή τους, της βιόλας Amati του 1620 στην οποία παίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share