Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Απόπειρα ανθρωποκτονίας




Διάβασα εδώ μία είδηση η οποία με έκανε να χάσω κάθε ελπίδα για την Ελλάδα. Αυτό το ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ θέλει γκρέμισμα, εκ θεμελίων. Δεν σώζεται, με τίποτα. Όσο ακούμε τέτοια περιστατικά, δεν υπάρχει ούτε μισή ακτίδα ελπίδας.
Συνελήφθη “για χαρτιά” πριν δυόμισι μήνες στην Αθήνα, Σουδανός που είναι σχεδόν 20 χρόνια στη χώρα, την ώρα που είχε πεταχτεί στο σούπερ μάρκετ για ψώνια. Σπίτι είχε μείνει η πεντάχρονη κόρη του, γεννημένη στην Ελλάδα, με την οποία κατοικούσε (η μητέρα τους είχε αφήσει όταν η κόρη ήταν 6 μηνών). Ο Σουδανός κατά τη σύλληψή του, αλλά και αργότερα,εκλιπαρούσε να πάει κάποιος στο σπίτι και να φροντίσει το κορίτσι, πλην όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε… Η τύχη του παιδιού αγνοείται δυόμισι μήνες μετά. Εκείνος είναι υπό κράτηση, προς απέλαση.
Πάμε να το πάρουμε από την αρχή:


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι απάντησε ο Βουτσάς όταν τον ρώτησαν αν έχει σεξουαλική ζωή ακόμη;





Ο εξαίρετος ηθοποιός, γλυκός άνθρωπος και φανατικός οπαδός του ποδόγυρου, ρωτήθηκε από περίεργο κουτσομπόλη δημοσιογράφο, αν έχει ακόμη, στα 82, σεξουαλική ζωή. Και ο γίγαντας απάντησε:



«Την ξέρεις τη διαδρομή του άντρα; Είναι γεωγραφική σεξουαλική διαδρομή.
Είναι
 Μαλακάσα,
   Καβάλα,
     Γλυφάδα,
        Δράμα». 


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Πληρωμένη απάντηση σε Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου






Στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου ακούστηκε η πιο… πληρωμένη απάντηση. Ρωτάνε οι δημοσιογράφοι αγρότη από την Καρδίτσα που είναι στον δρόμο:

«Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα… γιατί να πάρουν τα δικά σας;»

Απάντηση αγρότη:

«Και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους που αμείβονται με 10 Ευρώ. Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, είστε ακριβοί.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Tο ωράριο καταστημάτων που ισχύει στην Ευρώπη


Ποιες χώρες δεν έχουν περιορισμούς

Με απόφαση της κυβέρνησης τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ καθιερώνονται και τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων.

Η απόφαση-σταθμός της κυβέρνησης έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τους εμποροϋπαλλήλους και τους εμπόρους να λένε ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τα ολιγοπώλια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Ας δούμε το ωράριο των καταστημάτων που ισχύει στην Ευρώπη

Αυστρία: Δευτέρα-Παρασκευή: 06.00-21.00, Σάββατο: 06.00-18.00. Τις Κυριακές τα καταστήματα είναι κλειστά εκτός αυτών που βρίσκονται στις τουριστικές περιοχές.

Βέλγιο: Δευτέρα-Πέμπτη: 05.00-20.00, Παρασκευή, Σάββατο και παραμονές επίσημων αργιών: 05.00-21.00. Τις Κυριακές τα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Ωστόσο, ο έμπορος έχει την δυνατότητα να ανοίξει το κατάστημά του υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα παραμείνει κλειστό κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας. Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν τις Κυριακές από τις 05.00-12.00, τα καταστήματα επίπλων και ειδών κήπου 40 Κυριακές το χρόνο, από τις 05.00-20.00, αλυσίδες τροφίμων με προσωπικό κάτω από 5 άτομα, κρεοπωλεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, πρακτορεία Τύπου. Τα σούπερ-μάρκετ μπορούν να λειτουργήσουν 3 Κυριακές μέσα στο έτος.

Βουλγαρία: Τα πιο πολλά καταστήματα είναι κλειστά. Μερικά είναι ανοικτά 10.00-14.00.

Γαλλία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τις καθημερινές και το Σάββατο. Τις Κυριακές τα καταστήματα τροφίμων μένουν ανοιχτά έως τις 12.00. Επίσης κάποια μένουν ανοιχτά (σε τουριστικές περιοχές, ανάλογα με τον δήμο, τα ανθοπωλεία)

Γερμανία: Τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά 24 ώρες (σε κάποια κρατίδια 06.00-20.00). Την Κυριακή τα καταστήματα παραμένουν κλειστά με εξαίρεση αρτοποιεία, ανθοπωλεία, πρακτορεία Τύπου, γαλακτοπωλεία.

Δανία: Δευτέρα έως Παρασκευή τα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 06.00. Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά έως 17.00 και για 30 Κυριακές το χρόνο μένουν ανοιχτά από 10.00-17.00

Εσθονία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ωράριο.

Ισλανδία: Κανένας περιορισμός τις καθημερινές. Τις Κυριακές τα πολυκαταστήματα είναι ανοιχτά.

Ιρλανδία: Κανένας περιορισμός, τις Κυριακές δεν επιτρέπεται η πώληση αλκοολούχων ποτών μέχρι τις 12.30.

Ιταλία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Ισπανία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Κροατία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Κύπρος: Από 1η Απριλίου-31 Οκτωβρίου τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη τα καταστήματα κλείνουν στις 20.30, την Τετάρτη στις 14.00 και την Παρασκευή στις 21.00. Τη χειμερινή περίοδο κλείνουν μια ώρα νωρίτερα, εκτός της Τετάρτης. Το Σάββατο κλείνουν στις 17.00, το καλοκαίρι και στις 15.00 (το χειμώνα). Τις Κυριακές, από 12 έως 30 Δεκεμβρίου ανοιχτά έως τις 20.00. Από τις 15/6 έως 31 Αυγούστου κλειστά από τις 14.00-17.00. Τέλος στις επίσημες αργίες τα καταστήματα είναι κλειστά.

Λετονία: Κανένας περιορισμός.

Λιθουανία: Κανένας περιορισμός.

Λουξεμβούργο: Δευτέρα-Σάββατο: 06.00-20.00 και Κυριακή 06.00-13.00.

Μάλτα: Τις Κυριακές ανοιχτά από 04.00-22.00 καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μεγάλη Βρετανία: Κανένας περιορισμός για τις καθημερινές. Τις Κυριακές τα καταστήματα πάνω από 280 τ.μ. επιτρέπεται να λειτουργήσουν έξι ώρες συνεχώς μέσα στο διάστημα από 10.00-18.00, ενώ ελεύθερα λειτουργούν τα καταστήματα κάτω από 280 τ.μ.

Νορβηγία: Κανένας περιορισμός τις εργάσιμες ημέρες. Τα παντοπωλεία έως 100 τ.μ. επιτρέπεται να λειτουργούν τις Κυριακές. Όλα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά 3 Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα.

Ολλανδία: Δευτέρα-Σάββατο: 06.00-22.00. Ανοιχτά έως 12 Κυριακές το χρόνο και όλες τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές.

Ουγγαρία: Δευτέρα-Παρασκευή: 06.00-22.00, Σάββατο έως 14.00 ή έως 16.00. Τις Κυριακές κλειστά με εξαίρεση την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, όπου τα μαγαζιά λειτουργούν έως τις 2 το μεσημέρι.

Πορτογαλία: Δευτέρα-Σάββατο: 06.00-24.00. Ο δήμαρχος μπορεί να περιορίσει ή να επεκτείνει το ωράριο και να διαμορφώσει το ωράριο για τις Κυριακές

Πολωνία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Ρουμανία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Σλοβακία: Κανένας περιορισμός.

Σλοβενία: Κανένας περιορισμός.

Σουηδία: Κανένας περιορισμός.

Τουρκία: Κανένας περιορισμός.

Τσεχία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Φινλανδία: Κανένας περιορισμός στο ωράριο.Τις Κυριακές τα καταστήματα μέχρι 100 τμ και τα πρατήρια καυσίμων με εστιατόριο παραμένουν ανοιχτά.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Aντιπολεμική φωτογραφία...



Η πιο συγκλονιστική και καλλιτεχνική αντιπολεμική φωτό. Ούτε μάνες και παιδιά που κλαίνε, ούτε σακατεμένα σώματα. Ολα αυτά μαζί "φαίνονται" στην "Απώλεια" και την "Απουσία".
Άξιο παρατήρησης σε αυτή τη φωτογραφία είναι και το γεγονός ότι, η μεν γυναίκα έχει περήφανο και οργισμένο βλέμμα, το δε παιδί φοράει το καπέλο του νεκρού πατέρα του.

Αγνώστου φωτογράφου, μάλλον εποχής Α' Παγκοσμίου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

comics


 Σελίδα φτιαγμένη με μεράκι για τους φίλους των comics.
Εδώ θα βρείτε πολλά comics (1000+) που μπορείτε να
ξεφυλλίσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το κάθε τεύχος.



http://users.sch.gr/vasanagno/comics.html
.
.
.
.
.
.
.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share