Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Κερκυραϊκά Κάλαντα - Χορωδία Κέρκυρας



Διαβαστε Περισσοτερα...

Aerial viewing of Greece



Διαβαστε Περισσοτερα...

Προς Κο Διευθυντή ΔΕΗ Υποκατάστημα Αγρίων Αναργύρων


Κύριε Διευθυντά Ονομάζομαι Πέτρος Γονατιστός και σήμερα ενημερώθηκα για τις κατηγορίες οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο περικλείεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ...



Κύριε Διευθυντά το Νοέμβριο του 2007 ήμουν ένας από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο του κινήματος.



Τον Οκτώβριο του 2009 προσήλθα στις κάλπες και ψήφισα ΠΑΣΟΚ.



Σήμερα έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ότι θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό.



Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να υπαχθώ στην κατηγορία των (διανοητικά) αναπήρων άνω του 80% και ως εκ τούτου ζητώ την εξαίρεσή μου από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.



'Αγριοι Ανάργυροι 22 Νοεμβρίου 2011
Πέτρος Γονατιστός

Διαβαστε Περισσοτερα...

Άγια Νύχτα Η ιστορία του αγαπημένου τραγουδιού + η εκδοχή από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης


Ο ιερέας Joseph Mohr έγραψε το ποίημα που μετά έγινε χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τον τίτλο Stille Nacht! Heilige Nacht! το 1816, όταν διορίστηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Αυστρία, στο Mariapfarr. Μετά από δύο χρόνια πήρε μετάθεση στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Oberndorf της Αυστρίας κι εκεί αποφάσισε να μελοποιήσει το ποίημα. Στις 24 Δεκεμβρίου του 1818 ζήτησε από το φίλο του Franz Gruber να σκαρφιστεί μια μελωδία και συνοδεία κιθάρας. Οι δύο άντρες το τραγούδησαν πρώτη φορά στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία του Αγίου Νικολάου με τον κύριο Mohr στην κιθάρα, με συνοδεία χορωδίας.
Η χορωδία του King’s College της Οξφόρδης, το 2009




Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ και ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ: «Πεθαίνετε για τη... σύνταξή μου»


«Από κάθε Ελληνα καπνιστή που παθαίνει καρκίνο στον πνεύμονα και χάνει τη ζωή του, οι αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες καπνού έχουν κερδίσει 5.000 ευρώ. Μέρος των χρημάτων αυτών καταλήγουν στο Ταμείο μου, από το οποίο παίρνω μία αξιοπρεπή σύνταξη, σε βάρος των Ελλήνων».

Με τη φράση αυτή περιέγραψε χθες τις οδυνηρές συνέπειες του καπνίσματος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κ. Γκρέγκορι Κόνολι, ο οποίος έχει συγγράψει μελέτη για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην Ελλάδα.

Ο κ. Κόνολι τόνισε ότι το κόστος περίθαλψης των καπνιστών που αρρωσταίνουν ανέρχεται ετησίως στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ: «Δεν έχετε την πολυτέλεια να χαρίζετε αυτά τα χρήματα στους πλούσιους Αμερικανούς, Βρετανούς ή Ιάπωνες», είπε ο κ. Κόνολι, για να σημειώσει:

«Αυξήστε την τιμή των τσιγάρων τόσο, ώστε να μην μπορεί να τα αγοράσει κανένας νέος. Απαλλαγείτε ως λαός από τους βαρβάρους, που έχουν σήμερα τη μορφή των καπνοβιομηχανιών».

ΕΘΝΟΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο χειρότερος courrier του κόσμου! [video]

Σας έχει ποτέ συμβεί να παραγγείλετε κάποιο προϊόν και αυτό να φτάσει με courrier ελαφρώς στραπατσαρισμένο;…


Αν ναι, τότε ίσως αυτό το βίντεο καταφέρει να εξηγήσει την ταλαιπωρία που υπέστη το πακέτο σας.
Οι κάμερες ασφαλείας ενός σπιτιού, ‘συνέλαβαν’ έναν υπάλληλο της Fed-Ex να πετά πάνω από το φράκτη ενός σπιτιού ένα πακέτο, το οποίο μάλιστα περιείχε μια εύθραστη και ακριβή οθόνη υπολογιστή!
Ο παραλήπτης ανέφερε το περιστατικό και ανέβασε το βίντεο στο Youtube, τονίζοντας ότι τη στιγμή της… παράδοσης ο ίδιος






Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Aerial viewing of Greece



Διαβαστε Περισσοτερα...

Alice Cooper - Santa Claus is coming to town



Διαβαστε Περισσοτερα...

Tonis Sfinos



Διαβαστε Περισσοτερα...

We Are The World



Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλές γιορτές και είθε να τους πάρει!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Λαθρομετανάστες επιτίθενται σε αστυνομικούς στην Πατησίων! Δείτε το βίντεο και φρίξτε…



Όχι δεν είναι εικόνες απο το Κάιρο ούτε απο καμία τριτοκοσμική χώρα…

Είναι βίντεο που τραβήχτηκε μέρα-μεσημέρι σε έναν απο τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας. Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν στην αστυνομία, ύστερα από απόπειρα κατάσχεσης των παράνομων εμπορευμάτων τους!
Δείτε το βίντεο και φρίξτε…




Διαβαστε Περισσοτερα...

Χιόνι: 10 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε [φωτο]

Γνωρίζατε ότι κάθε Χειμώνα, ένα επτάκις εκατομμύριο (1,000,000,000,000,000,000,000,000) από κρυστάλλους χιονιού πέφτουν από τον ουρανό, και ότι χρειάζονται περίπου…
Κάνε like στην σελίδα μας στο Facebook και μπες στην κλήρωση για μεγάλα δώρα
ένα εκατομμύριο μικρά σταγονίδια για να γίνει μια νιφάδα χιονιού; Όσο απλό κι αν φαίνεται με την πρώτη ματιά, το χιόνι είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ περίπλοκο φαινόμενο.
Δείτε 10 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το χιόνι!

10. Χιουμοριστική ορολογία χιονιού

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Νάνα Μούσχουρη εναντίον της Ελλάδας και υπέρ της Γερμανίας!


Οργή  και απογοήτευση  σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Νάνας Μούσχουρη εναντίον της χώρας μας και χώρα ΤΗΣ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», η ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζηδάκη, έδειξε να κατανοεί απόλυτα τους… Γερμανούς και να τάσσεται υπέρ τους στην διαμάχη με το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου σε απρεπή στάση!!!

 «Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. .....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ερώτηση : Ποιός μαλάκας ρήμαξε την Ελλάδα;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γ. Μπουτάρης: Στραβά μάτια για το κάπνισμα μήπως και δουλέψουν τα μαγαζιά

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί για τον δήμο Θεσσαλονίκης η ενίσχυση της πελατείας των μαγαζιών της Θεσσαλονίκης, ειδικά αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο ακόμη και αν δεν τηρείται κατά γράμμα ο νόμος…
«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα καταστήματα να δουλέψουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέροντας σαν παράδειγμα το πρόγραμμα «Κάθε Τρίτη τρώμε έξω με 10 ευρώ». «Τα 40 μαγαζιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν γεμάτα», διευκρίνισε ο δήμαρχος, λέγοντας παράλληλα πως οι δημοτικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια όσον αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος. «Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα μαγαζιά να έχουν δουλειά κάνουμε τα στραβά μάτια. Παραβαίνουμε το νόμο για το κάπνισμα εν γνώση μας, εξάλλου είναι πρακτικά ανεφάρμοστο μέτρο και οι νόμοι πιάνουν τόπο μόνο αν έχουν ουσία», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

http://www.thestival.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011


Πανέμορφες ή σκληρές, ρομαντικές ή ρεαλιστικές, παράξενες ή ανατριχιαστικές… Το Time επιλέγει τις φωτογραφίες του χρόνου που φεύγει, οι οποίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αφήνουν ισχυρό το αποτύπωμά τους στη μνήμη μας.
Perierga.gr - Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011Ένας άντρας από τη φυλή Mundari στο Νότιο Σουδάν πλένει τα χέρια του με ούρα αγελάδας! (Goran Tomasevic / Reuters)

.....................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χριστίνα Μουστάκα : ο πιο σοβαρός λόγος για να βλέπουμε ράδιο αρβύλα !!








Χριστίνα Μουστάκα : ο πιο σοβαρός λόγος για να βλέπουμε ράδιο αρβύλα !!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Το κίνημα της κρεμάλας σε όλη την Ελλάδα!



Κρεμάλες σε χριστουγεννιάτικα δέντρα και γραφεία πολιτικών Τοποθετούν κρεμάλες έξω από γραφεία πολιτικών.
«Στολίζουν» με κρεμάλες χριστουγεννιάτικα δέντρα σε κεντρικές πλατείες.
Κρεμάλες ξεφυτρώνουν παντού, σε όλη τη χώρα. Σε σταθμούς, κάτω από γέφυρες, σε διάφορα κεντρικά σημεία. Δεν είναι πλάκα, δεν είναι φάρσα. Είναι ένα αυθόρμητο κίνημα διαμαρτυρίας πολιτών που βρίσκει μιμητές μέσω διαδικτύου και επεκτείνεται σε όλη τη χώρα.
Το ανακαλύψαμε μέσω facebook και από εκεί δανειζόμαστε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτούν χρήστες.
Η ανταπόκριση των αναγνωστών μας ήταν μεγάλη και μας έστειλαν φωτογραφίες με κρεμάλες από όλη την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το κίνημα της κρεμάλας εξαπλώνεται και κανείς δεν μιλά γι’ αυτό. Το tsantiri παρουσιάζει το θέμα κόντρα στη συνωμοσία της σιωπής:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!


Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ δημοσίευσε ένα ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νέυτωνα, όσο αυτός ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College, από το 1661 έως το 1665 περίπου. Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του, αλλά και το σημαντικότερο, τις δικές του εξερευνήσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική. Οι σημειώσεις κρίθηκε ότι «Δεν ταιριάζουν να τυπωθούν» από τον επιβλέποντα του Νεύτωνα και παρουσιάστηκαν στη βιβλιοθήκη από τον κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.
Το σύνολο των σημειώσεων είναι γραμμένες στα ελληνικά! Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο εδώ.
Perierga.gr - Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!
Αυτό το σημειωματάριο περιέχει αρκετές κενές σελίδες και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο πλευρές. Η παρουσίαση εμφανίζει το σημειωματάριο σε μια λογική σειρά ανάγνωσης και περιλαμβάνει ένα διάσημο τμήμα (σελίδες 88-135), όπου ο Νεύτωνας οργανώνει τις σημειώσεις του με τίτλο «Questiones quaedam philosophiae» (ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα).
Perierga.gr - Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ActionAid: Resolution of Poverty



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Δημόσιος Χώρος - Αθήνα 2011 - 2012", έκθεση φωτογραφικής δράσης και έρευνας

Τι αγαπάτε και τι σας πληγώνει στην Αθήνα; Σκεφτήκατε να φωτογραφήσετε στιγμές από τη ζωή της πόλης; Τα πάρκα, τα δρομάκια, τις φωτισμένες πλατείες, τα όμορφα αδέσποτα, τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τις αρχαιότητες, τις ανθρώπινες συνήθειες και παρεμβάσεις, τη ρύπανση, την παράνομη στάθμευση, τη βρωμιά και τη λάσπη, κάτι γλυκό και φευγαλέο, κάτι άσχημο και τραυματικό; Η πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΖΕΟΝ το σκέφτηκε και έθεσε στους χρήστες του δημόσιου χώρου της πόλης, το ερώτημα «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας». Η δράση ξεκίνησε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011. Στόχος του εγχειρήματος ήταν να καταγραφούν και να αναλυθούν μερικά τουλάχιστον από τα καθημερινά ζητήματα χρήσης του δημόσιου χώρου στις πόλεις, στις σύγχρονες συνθήκες ζωής, μέσω των εικόνων που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα σε πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας.
Το αποτέλεσμα, όσον αφορά στην πόλη των Αθηνών, ήταν η συλλογή και καταγραφή 500 φωτογραφιών που στάλθηκαν από 50 συμμετέχοντες. Το υλικό περιλαμβάνεται στην έκθεση φωτογραφικής δράσης και έρευνας
"Δημόσιος Χώρος - Αθήνα 2011 - 2012" που διοργανώνει το ΖΕΟΝ, στο χώρο δραστηριοτήτων του, στην οδό Σαχτούρη 8-10, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19:30 μ.μ. Η νέα δράση του ΖΕΟΝ από την VIMAR και από τους εξής χορηγούς επικοινωνίας: Athens Voice, ελculture.gr, culturenow.gr, forfree, catisart.   
  
Το ΖΕΟΝ σας προσκαλεί στην παρουσίαση της έκθεσης του φωτογραφικού αυτού υλικού - απάντηση στο ερώτημα «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας» την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ., στο χώρο του ΖΕΟΝ.
Έπεται συζήτηση για τη χρήση του δημόσιου χώρου, με έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της σχολής ΑΚΤΟ στην οδό Κραναού 3, στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Έκθεση φωτογραφικής δράσης και έρευνας
"Δημόσιος Χώρος - Αθήνα 2011 - 2012"
ΖΕΟΝ, Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου
Εγκαίνια: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19:30 μ.μ.
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το site του ΖΕΟΝ www.zeon.gr
Ώρες επίσκεψης έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή: 5 μ.μ. με 8 μ.μ. Σάββατο: 12 με 3 μ.μ. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Διάρκεια: Από Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 μέχρι και Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012.
Χορηγός της όλης δράσης: Δημόσιος χώρος:
Υποστήριξη: ZEON T. +30 210 3212120 F. +30 210 3212129 K. +30 6945590964
info@zeon.gr www.zeon.gr www.zeonblog.wordpress.gr www.zeonblogen.wordpress.com
Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου, 10553, Αθήνα, 4ος όροφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

27 λόγοι που είμαι περήφανος που δεν είμαι γερμανός!! (και ένα παράπονο)



Είμαστε περήφανοι που δεν είμαστε γερμανοί. Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους είμαστε τόσο περήφανοι:
 
1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε...

στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.

2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το 2011 μέσα σε 3 μόλις λεπτά!


perierga.gr - Το 2011 μέσα σε 3 μόλις λεπτά!Η Google είχε μια πρωτότυπη ιδέα για να αποχαιρετίσει το 2011 που τελειώνει σε λίγες μέρες. Δημιούργησε ένα ευφάνταστο βίντεο 3 λεπτών, όπου παρουσιάζονται όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει… Εικόνες από όλο τον κόσμο, φυσικές καταστροφές, το τσουνάμι στην Ιαπωνία, η δολοφονία του Μπιν Λάντεν, ανθρώπινες στιγμές αλλά και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από σπουδαίους ανθρώπους που «έφυγαν» από τη ζωή μέσα στο 2011 ξετυλίγονται μπροστά σας σε ένα βίντεο συγκλονιστικό και συγκινητικό συνάμα! Η Ελλάδα, βέβαια, δεν θα μπορούσε να «απουσιάζει» από τις εικόνες που επιλέχθηκαν, αφού ήταν μια χρονιά αγανάκτησης για τη χώρα μας, που απασχόλησε πολλές φορές ολόκληρο τον κόσμο. Τα σχόλια είναι περιττά…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ζωή σε ένα ρολό χαρτιού


Η Γαλλίδα Anastasia Elias χρησιμοποιεί ρολά χαρτιού σαν σκηνές για τα έργα της.
Οι φιγούρες είναι κομμένες και κολλημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ότι ανήκουν στο ίδιο το ρολό.


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Το ενδιαφέρον δεν είναι να ξέρεις από πού προέρχεται ο κόσμος, αλλά πού πάει.
Quino, Αργεντινός σκιτσογράφος

Μπορείς να βρεις ολόκληρο το σύμπαν κρυμμένο στα πιο ασήμαντα αντικείμενα.
Wislawa Szymborska, Πολωνέζα ποιήτρια (Νόμπελ 1996)

Αν θες κάτι με όλη σου την ψυχή, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να σε βοηθήσει να το πετύχεις.
Aγνώστου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ακραίες παρτίδες επιτραπέζιου παιχνιδιού!

Το γνωστό επιτραπέζιο Scrabble είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο, έχοντας πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια σετ.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί ο Αϊ Βασίλης δεν υπάρχει((Συγκλονιστικοί υπολογισμοί απο έναν εγκεφαλικό φίλο ....))







Σαν αποτέλεσμα αιτήσεων πολλών χιλιάδων φίλων, και με τη βοήθεια έρευνας του πασίγνωστου επιστημονικού περιοδικού ΣΠΑΥ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα σχετικά με τον Άγιο Βασίλη.

Καταρχήν, κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν πετά. Παρόλο που υπάρχουν 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που ακόμα δεν έχουν καταχωρηθεί (τα περισσότερα έντομα και μικροοργανισμοί), αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει ιπτάμενος τάρανδος, τον οποίο απ` ότι φαίνεται μόνο ο Άγιος Βασίλης έχει δει.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δύο μΠΑΟΚτζηδες συζητάνε



1ος : Μαλλλάκα, με είπανε πως ο μΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα.

2ος : Ναι ρε ??? Ποιοί σε είπανε ?

1ος : Οι 11 θεοί του Ολλλύμπου ...

2ος : Τι λές ρε μαλλλάκα, αφού οι θεοί ήτανε 12.

1ος : Ρε ποιός τον γαμάει τον ΑΡΗ!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μόνη τα Χριστούγεννα;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυτός ο σκύλος τρώει… καθιστός!!!

perierga.gr - Αυτός ο σκύλος τρώει καθιστός!Μπαίνοντας στο σπίτι αυτής της αμερικανικής οικογένειας -είτε είστε παρατηρητικοί είτε όχι- σίγουρα θα προσέξετε δίπλα στην πόρτα μια παράξενη χαμηλή καρέκλα, που θυμίζει παιδικό καρεκλάκι φαγητού. Μέχρι εδώ καλά! Η οικογένεια, όμως, δεν έχει μικρά παιδιά και η καρέκλα δεν ξέμεινε, βέβαια, εκεί με τα χρόνια! Χρησιμοποιείται και μάλιστα πολύ από τη σκύλα της οικογένειας. Η Μπέλα πάσχει από μια σπάνια ασθένεια η οποία δεν της επιτρέπει να καταπίνει το φαγητό σε οριζόντια θέση, αλλά πρέπει να είναι καθιστή όταν τρώει… Κι αν νομίζετε ότι δυσκολεύεται, δείτε στη συνέχεια την Μπέλα… εν δράσει!





Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι τσίχλες κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ!

Εκατοντάδες εκατομμύρια κοστίζει ετησίως ο καθαρισμός των δρόμων από τις τσίχλες. Μόνο στη Ρώμη καταλήγουν κάθε μέρα στους δρόμους…
15.000 μαστίχες, σε ετήσια βάση ο αριθμός τους ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια.
Perierga.gr - Οι τσίχλες κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ!
Όπως αναφέρει η Deutche Welle πολλοί χρησιμοποιούν Cola, άλλοι βενζίνη ενώ υπάρχουν και εκείνοι που βάζουν τα παπούτσια τους… στην κατάψυξη για να μπορέσουν να βγάλουν τις κολλημένες τσίχλες. Μπορεί οι λύσεις αυτές να ενδείκνυνται για το σπίτι, αλλά για δρόμους και γενικότερα για δημόσιους χώρους σίγουρα όχι....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η περίπτωση του χρήστη που απαίτησε να πάρει πίσω όλα τα δεδομένα του από το Facebook!


Δεν φανταζόταν καν αυτό που πήρε τελικά...


ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


Η περίπτωση του χρήστη που απαίτησε όλα τα δεδομένα του από το Facebook

Είναι μια υπόθεση του τύπου Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: Εξοργισμένος με τις ρυθμίσεις ασφάλειας του Facebook, ένας φοιτητής Νομικής από την Αυστρία εκμεταλλεύτηκε τη νομοθεσία και απαίτησε από την υπηρεσία να του παραδώσει όλα τα δεδομένα που τον αφορούν.
Δεν περίμενε όμως ότι θα λάβει ένα ολόκληρο CD με 1.222 αρχεία PDF, των οποίων η συνολική έκταση πλησιάζει το Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι.
Μέσα στο δισκάκι, ο 24χρονος Μαξ Σρεμς βρήκε έναν ωκεανό προσωπικών δεδομένων, όπως όλα τα «like», όλα τα αιτήματα φιλίας που είχε αποστείλει και δεχτεί και όλες τις

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Corfu by b Sozos



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ανεκδοτο

 -ΠΥΡΓΕ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 2500 ΠΟΔΙΑ,
   ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ 400 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ & ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΑΓΟΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. ΔΩΣΕ ΟΔΗΓΙΕΣ.
-       ΕΠΑΝAΛΑΒΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ: ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ Ο ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ!!!!....!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χαμογέλα ρε .... τι σου ζητάνε


Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυρίες και κύριοι, χαμογελάμε


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε σ’ αυτήν τη σύντομη ζωή μας και παρ’ όλα αυτά, ελπίζουμε και σε μια αιώνια.
Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας (Νόμπελ 1921)

Μην προσπαθείς να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου. Καλύτερα πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου.
Blaise Pascal, 1623-1662, Γάλλος στοχαστής

Δεν είναι τίποτα να πεθάνεις. Είναι τρομακτικό να μη ζεις.
Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γλωσσάρι κινητής τηλεφωνίας




Έχετε άγνωστες λέξεις από το χώρο της τεχνολογίας; Διαβάζετε παρουσιάσεις κινητών και νιώθετε πως έχετε χάσει. «επεισόδια»; Θα σας ξεναγήσουμε στα μυστικά της ορολογίας της κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να μπορείτε να εντοπίσετε τα χαρακτηριστικά εκείνα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο στις παρουσιάσεις των συσκευών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.............

* Χρόνος αναμονής: Η ανώτατη χρονική διάρκεια όπου μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας είναι ενεργοποιημένη, έτοιμη να λάβει και να στείλει δεδομένα ή κλήσεις.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Oι σουρεαλιστικές φωτογραφίες του κινέζου performance artist Li Wei που αψηφούν τη βαρύτητα.



Όταν πρωτοείδα τις φωτογραφίες του κινέζου performance artist Li Wei σκέφτηκα αμέσως πως είναι ψηφιακά φτιαγμένες .



Ωστόσο ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες ανακάλυψα πως η ψηφιακή επέμβαση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και πως εκμεταλλευόμενος τις ακροβατικές ικανοτητές του και των μοντέλων του



και χρησιμοποιώντας μεταλλικά καλώδια, καθρέφτες, καπνούς και κατάλληλες γωνίες λήψεις καταφέρνει να μας ξεγελάει οπτικά όπως θα διαπιστώσεις στα παρακάτω στιγμιότυπα......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η πιο αισθησιακή διαφήμιση ever [video]


Μην σας  παραξενεύει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση απαγορεύτηκε σε διάφορες χώρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανεβάζει τη θερμοκρασία στα ύψη.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Η τοστιέρα του μέλλοντος!


Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, περίπου το 2015, πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα θα έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα η τοστιέρα μπορεί να μην είναι ένα ορθογώνιο αντικείμενο με 2 πλάκες, αλλά ένα ευλύγιστο θερμαντικό φύλλο.
Η τοστιέρα που σας παρουσιάζουμε είναι η Halo, μια πρόταση μιας ομάδας ταλαντούχων σχεδιαστών. Είναι ένα αυλύγιστο φύλλο πάχους 7 mm με το οποίο καλύπτουμε το τοστ, ψήνεται και στη συνέχει το τυλίγουμε σε ρολό καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο στην κουζίνα μας.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η τοστιέρα το μέλλοντος χρησιμοποιώντας φωτεινές ενδείξεις μας ενημερώνει όταν το τοστ είναι έτοιμο. Τοποθετώντας το τοστ η επιφάνεια χρωματίζεται μπλε και μετατρέπεται σε κόκκινη καθώς αυτό ψήνεται!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μαρία Ηλιάκη, "Το τσιφτετέλι" σε cartoon edition.

Αχ αυτό το κορίτσι. Η γυναίκα που κατέριψε τον μύθο της χαζής ξανθιάς στην τηλεόραση και παλεύει με τα… θερία, γύρω της, μέσα της για να παραμέινει στην τηλεόραση. Η Μαρία Ηλιάκη το κορίτσι με την μεγαλύτερη διείσδυση στο νεανικό κοινό που παρακολουθεί τηλεόραση τώρα και σε καρτούν. Πιό συγκεκριμένα ο χορός της… ένας χορός μαγικός. Μοναδικός. εμπνευσμένος…ένας χορός αλήτικος, σέξυ, προκλητικός και συνάμα απόμακρος. Αυτός ο χορός τώρα και σε καρτούν…Ναι…Δείτε τον…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Σας βαζουμε στο Χριστουγενιατικο κλιμα.. Κοοοολαση



Διαβαστε Περισσοτερα...

Δέκα παράξενα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο!


Γιορτές έρχονται και, αν τα οικονομικά σας αντέχουν, θα έχετε προγραμματίσει κάποιο ταξιδάκι στο εξωτερικό. Γίνονται όμως Χριστούγεννα στο εξωτερικό χωρίς τα ανάλογα «λάφυρα» από souvenir shops;
Perierga.gr - Δέκα παράξενα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο!
Κάπως έτσι σκέφτηκε το ταξιδιωτικό site VirtualTourist.com. Φρόντισε λοιπόν να ανακαλύψει τα πιο ασυνήθιστα μαγαζάκια στις μεγάλες τουριστικές μητροπόλεις του πλανήτη, οι ιδιοκτήτες των οποίων πολεμούν την κρίση με φαντασία. Ακόμη λοιπόν κι αν το budget δεν επιτρέπει χριστουγεννιάτικο ταξίδι, παραδειγματιστείτε από τις ιδέες τους και, γιατί όχι, βάλτε μπροστά το δικό σας ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο.
The Evolution Store, Νέα Υόρκη
Τι δουλειά έχει ο Δαρβίνος στο Σόχο; Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών μπαίνει στο εμπόριο, και το νεοϋορκέζικο κατάστημα αποφασίζει να φέρει στην trendy συνοικία ένα μικρό «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας». Το μαγαζί είναι γεμάτο κρανία, βραζιλιάνικα πετρώματα και απολιθώματα, ενώ διαθέτει το δικό του Τμήμα Εντομολογίας, με μια «ζηλευτή» ποικιλία εντόμων, από πεταλούδες μέχρι σκορπιούς. Φυσικά, όλα είναι διαθέσιμα προς αγορά.
Duke of Uke, Λονδίνο
Πρόκειται για τον ένα και μοναδικό εμπορικό «δούκα» που εξειδικεύεται στα γιουκαλίλι και στα μπάντζο στην Αγγλία. Φυσικά, το κατάστημα διαθέτει μεγάλη γκάμα μουσικών οργάνων, όπως vintage γιουκαλίλι, κιθάρες, ακουστικά μπάσα, μαντολίνα και αρμόνικες, ωστόσο τα δύο πρώτα είναι αυτά στα οποία θεωρείται αυθεντία. Προσφέρει μάλιστα ειδικά μαθήματα γιουκαλίλι και φιλοξενεί events με μουσικούς του συγκεκριμένου οργάνου.
Colette, Παρίσι
Perierga.gr - Δέκα παράξενα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο!Το παριζιάνικο Colette είναι μία πραγματική lifestyle boutique, στην οποία μπορεί κανείς να βρει προϊόντα που ανάγονται σε «τέχνη». Εκεί συχνάζει η τελευταία λέξη της γαλλικής μόδας, καθώς και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες του Παρισιού. Στον κάτω όροφο, λειτουργεί το –μοναδικό απ’ όσο ξέρουμε- water bar της Ευρώπης, που σερβίρει 100 διαφορετικά είδη μεταλλικού νερού.

L’ Usine and La Cafeteria, Ho Chi Mink, Βιετνάμ
Κάτω από την στέγη του, συνδυάζει μία fashion boutique, μία καφετέρια, μια γκαλερί τέχνης, και όλα αυτά σε ένα ιστορικό αποικιακό γαλλικό κτίριο. Η διακόσμηση έχει χρώμα εμπνευσμένο από την εποχή της Ινδοκίνας, ενώ οι fusion γεύσεις του παραπέμπουν σε γαλλικό μπιστρό. Στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει εξειδικευμένα προϊόντα, από ρούχα που ταιριάζουν στο νοτιανατολικό ασιατικό κλίμα μέχρι vintage ποδήλατα.
Jamonisimo, Βαρκελώνη
Perierga.gr - Δέκα παράξενα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο!Τοποθετημένο στην γειτονιά Eixample της Βαρκελώνης, το συγκεκριμένο κατάστημα ειδικεύεται σε ό,τι έχει να κάνει με το… ζαμπόν. Από χοιρινό που έχει εκτραφεί αποκλειστικά με βελανίδια, μέχρι τα ειδικά «χαμόν» με τα ονόματα recebo και chorizo, το Jamonisimo μπορεί να σας συσκευάσει αεροστεγώς την κρεατοφαγική πραμάτεια του για να την πάρετε μαζί σας. Για την γεύση τους άλλωστε εγγυώνται μεγάλοι σεφ που «συχνάζουν» στο κατάστημα, όπως οι Ferran Adria, Alain Ducasse και Anthony Bourdain.
Deyrolle, Παρίσι
Λειτουργεί από το 1831, και πουλά για σουβενίρ… ταριχευμένα ζώα. Από ζέβρες μέχρι μαύρα κοράκια, τα ελαφρώς ανατριχιαστικά πλάσματα που συχνάζουν στο Deyrolle έχουν αποκτήσει διεθνή φήμη και έχουν γίνει μέχρι και ετήσιο ημερολόγιο για το 2012, το οποίο πωλείται στο κατάστημα αλλά και online.
Lock Cha Tea Shop, Χονγκ Κονγκ
«Αδελφάκι» του Μουσείου των Κινέζικων Αποθηκών του Τσαγιού» στο κέντρο της πόλης, το συγκεκριμένο κατάστημα, εκτός από την εκ των ων ουκ άνευ τσαγερί, διαθέτει τεράστια ποικιλία σπάνιων τσαγιών αλλά και εξαρτημάτων για να απολαύσετε το ρόφημα. Επίσης, στο ίδιο κτίριο θα βρείτε vegetarian εστιατόριο που εξειδικεύεται στα κινέζικα «dim-sum» (μικρές μερίδες κινέζικων λαχανικών), στο οποίο προσφέρονται και ειδικά μαθήματα τσαγιού.
La Manual Alpargatera, Βαρκελώνη
Perierga.gr - Δέκα παράξενα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο!Αν σας αρέσουν οι εσπαντρίγιες, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Οι δημιουργίες τους ντύνουν τα πόδια διασημοτήτων όπως του Michael Douglas, της Catherine Zeta Jones, του Jack Nicholson, ακόμη και του Πάπα. Είτε κλασσικά είτε μοντέρνα, σε κάθε πιθανό χρώμα, τα υποδήματα του La Manual Alpargatera διεκδικούν τον τίτλο του πιο αυθεντικού ισπανικού σουβενίρ.

A+R, Βενετία, ΗΠΑ
Ανάμεσα στα café και τα ανθοπωλεία της πόλης της Καλιφόρνιας, το A+R καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην αγορά της αμερικανικής πολιτείας, αυτό του design. Εδώ προσφέρεται κάθε πιθανό καθημερινό αντικείμενο, από κούπες και κανάτες μέχρι μικροαντικείμενα με πολύ ιδιαίτερο design.
Yastik, Κωνσταντινούπολη
Η μόδα έρχεται και φεύγει, αλλά το ανατολίτικο σχέδιο –το λεγόμενο ikat pattern- παραμένει σταθερό σε κάθε λογής προϊόν, από χαλιά και καναπέδες μέχρι πορσελάνη και γυναικεία φορέματα. Το Yastik στην Πόλη παίρνει την παράδοση του σχεδίου και την μεταφέρει στο… προσκεφάλι σας –το όνομα του σημαίνει μαξιλάρι- επιδεικνύοντας την μεγαλύτερη ποικιλία ikat στο showroom του καταστήματος. Παράρτημά του υπάρχει και στο Λονδίνο.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share