Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Νάνα Μούσχουρη εναντίον της Ελλάδας και υπέρ της Γερμανίας!


Οργή  και απογοήτευση  σε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Νάνας Μούσχουρη εναντίον της χώρας μας και χώρα ΤΗΣ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», η ερμηνεύτρια του Μάνου Χατζηδάκη, έδειξε να κατανοεί απόλυτα τους… Γερμανούς και να τάσσεται υπέρ τους στην διαμάχη με το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus που απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου σε απρεπή στάση!!!

 «Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. .....


Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Έχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται… Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Άγκελα Μέρκελ», είπε, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι η ίδια έχει εργαστεί στο εξωτερικό και έχει αποκτήσει την κουλτούρα τους.

Στην συνέχεια της συνέντευξης της είπε ότι είναι και η ίδια εκνευρισμένη με τους Έλληνες, κυρίως τους πολιτικούς, και πώς οι πολίτες ζουν εδώ και 30 χρόνια σε ένα ψέμα.

Η κ. Μούσχουρη δεν δίστασε να υποστηρίξει ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πώς έχει μεγαλύτερη ανάγκη την Ευρώπη, από ότι έχει η Ευρώπη εκείνη, ενώ είπε ότι πρέπει να ξεπληρώσουμε το χρέος.

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε και η απόσταση που θέλησε να κρατήσει από τον Μίκη Θεοδωράκη, για τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ποτέ φίλοι. Απλά είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή

Η κα Μούσχουρη δίνει συναυλίες αυτή την εποχή στην Γερμανία και προφανώς θέλει να προσελκύσει το κοινό εκεί, ώστε να πάει να την ακούσει. Στην προσπάθεια της αυτή μάλλον έχει ξεχάσει τη σημασία των στίχων του Νίκου Γκάτσου που τραγούδησε στο ξεκίνημα της καριέρας της και την έκαναν διάσημη: «Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου και αν τον κόσμο γύρισα, κοντά σου ξαναγύρισα…».


Το ξέσπασμα του Ντέμη Ρούσσου Bασίλης Λέκκας κατά της Μούσχουρη

 
Ο Ντέμης Ρούσσος, ιδιαίτερα θυμωμένος από τις θέσεις της, έδωσε τη δικιά του απάντηση: «Η κυρία Μούσχουρη είναι Γερμανίδα πια, δεν έχει το ελληνικό μέσα της. Πότε το έχει και πότε δεν το έχει η Νάνα. Δεν ξέρεις ποτέ! Πότε είναι βέρα Ελληνίδα, πότε είναι κόντρα. Επειδή ζει στη Γερμανία, εκεί πέρα στην Ελβετία, πάει με αυτούς. Δεν βλέπει τα χάλια που έχουμε εμείς εδώ κάτω, που οι άνθρωποι υποφέρουν. Κι εγώ εκτός Ελλάδος ζω, αλλά σκέφτομαι πολύ διαφορετικά».

Τη δικιά του απάντηση έδωσε και ο Bασίλης Λέκκας, ερμηνευτής στενά συνδεδεμένος με τον Μάνο Χατζιδάκι, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του η Νάνα Μούσχουρη ήταν η μούσα του. «Η πλειοψηφία των καλλιτεχνών είναι αντίθετη με την κυρία Μούσχουρη» δήλωσε ο Βασίλης Λέκκας. «Είναι τραγικές οι συνθήκες για τον ελληνισμό, να βγαίνει δημόσια ένας Ελληνας διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνης και να βγάζει τέτοια μομφή… Και να έχει τέτοια συμπεριφορά προς τους πολίτες της χώρας. Οντας Ελληνας δηλώνω πως η Μούσχουρη θα πρέπει να ντρέπεται και να μην επανεμφανιστεί σε αυτόν τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share