Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Επίγεια σοφία"


Aφιερωμένη στον Denis Diderot που πέθανε σαν σήμερα το 1784

Καταπίνουμε με απληστία κάθε ψέμα που μας κολακεύει, αλλά την αλήθεια που μας φαίνεται πικρή την παίρνουμε με μικρές γουλιές.

Τα συγκρατημένα πάθη κάνουν συνηθισμένους ανθρώπους.

Η αδιαφορία κάνει τους σοφούς και η αναισθησία τα τέρατα.

Η ζωή θα ήταν μια πολύ ευχάριστη κωμωδία, αν δεν είχαμε έναν ρόλο σ’ αυτήν.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σκάβουν έναν δεύτερο... Εβρο, μήκους 120 χλμ. δίπλα στον ποταμό


Δεύτερο... Εβρο μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 μέτρων σκάβουν δίπλα στον ποταμό οι Ενοπλες Δυνάμεις. Η ολοκλήρωση της μήκους 14.500 μέτρων αντιαρματικής τάφρου από το χωριό Μαράσια μέχρι το χωριό Ν. Βύσσα και ο επιτυχής απολογισμός όσον αφορά την ανακοπή της εισόδου λαθρομεταναστών από τη συγκεκριμένη περιοχή, άναψε πράσινο φως για την επέκταση του έργου προς Βορρά και Νότο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρόπος παρκαρίσματος που δεν έχετε ξαναδεί...


Ειδικά στις μεγαλουπόλεις (π.χ. Αθήνα), στις οποίες οι χώροι στάθμευσης είναι δυσεύρετοι και μάλιστα οι οδηγοί όταν βρίσκουν καταλαμβάνουν παραπάνω από έναν ο τρόπος παρκαρίσματος που παρουσιάζεται στο βίντεο βρίσκει μεγάλη εφαρμογή. Οι γυναίκες μπορούν να τον εφαρμόσουν πολύ πιο εύκολα από τους άντρες....



Διαβαστε Περισσοτερα...

Δείτε ποιοι Οργανισμοί και ΑΕ διασπώνται, συγχωνεύονται, καταργούνται ή μεταφέρονται


Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο συζητήθηκε η εξειδίκευση του προγράμματος συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου.

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η συνταξιοδότηση ή η εθελούσια έξοδος. Προβλέπονται επίσης: μη ανανέωση συμβάσεων, μετατάξεις και εργασιακή εφεδρεία.

Στις 7.000 το προσωπικό των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ξανά στο Πάλκο...



...της Σπιανάδας, θα ξαναπαίξουν οι Φιλαρμονικές... Αυτό το έθιμο-θεσμός που μας μεγάλωσε σαν η καλύτερη καλοκαιρινή μας λαϊκή ψυχαγωγία και ταυτόχρονα η μουσική μας επιμόρφωση πάει να αναβιώσει... Οχι μόνο με τις Φιλαρμονικές της πόλης αλλά και με πολλές από εκείνες της Κερκυραϊκής περιφέρειας και όχι μόνο... Ποιός γνησιότερος και μοναδικός για τα Ελληνικά δεδομένα Κερκυραϊκός πολιτιστικός θεσμός; Πόσο όμορφη Κερκυραϊκή ιδιαιτερότητα, άξια κάθε προβολής και στήριξης...

Για την ώρα σας παραθέτουμε του φετεινό πρόγραμμα:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παγκράτι: Η καλύτερη γειτονιά να ζεις


Έξι Παγκρατιώτες εξηγούν στη Μαρκέλλα Ανδρικάκη ταπεινούς αλλά και σπάνιους λόγους για τους οποίους αγαπούν να ζουν στο Παγκράτι.

Παγκράτι: Η καλύτερη γειτονιά να ζεις

Φοίβος Δεληβοριάς

«Το πρώτο μέρος είναι αυτό... που ζω! Είναι στην πλατεία Βαρνάβα και το ανακάλυψα πριν από χρόνια. Το Παγκράτι δεν ήταν η αγαπημένη μου περιοχή, αλλά πριν χρόνια είχα πάει στο σούσι μπαρ για φαγητό και με το που μπήκα στην Εμπεδοκλέους κάτι μου φάνηκε διαφορετικό από όλες τις άλλες περιοχές του κέντρου: Ακούς παιδιά να παίζουν έξω, στους δρόμους! Σκέφτηκα λοιπόν ότι εδώ θα ήθελα να μείνω με την πρώτη ευκαιρία. Είχα τύχη τελικά, βρήκα σπίτι στο κέντρο της πλατείας!
Το δεύτερο αγαπημένο μου μέρος είναι ψηλά στη Φιλολάου. Το ανακάλυψα περπατώντας όταν πρωτοήρθα, ένα εκπληκτικό διώροφο παλαιοβιβλιοπωλείο με πολύ σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, εγκυκλοπαιδειών, αγγλικών βιβλίων - αλλά αυτό που θεώρησα θησαυρό ήταν τα άπειρα τεύχη του «Ταχυδρόμου», της «Γυναίκας». Όποτε θέλω να χαθώ, βρίσκω ευκαιρία και πηγαίνω εκεί».

Θέμις Μπαζάκα

Διαβαστε Περισσοτερα...

12.000 ταξιτζήδες πιέζουν και εκθέτουν τον Ραγκούση. Εμείς, όταν μας κατάργησε, δεν μπορούσαμε να είμαστε 120.000;


Βλέπω στην τηλεόραση τους 12.000 (όπως λένε) ταξιτζήδες που έχουν στριμώξει τον Ραγκούση γιατί τους έθιξε. Δεν μπαίνω στην ουσία, στέκομαι στο γεγονός της βροντερής διαμαρτυρίας που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του υπουργού μεταφορών (σήμερα) και υπουργού εσωτερικών (εχτές).

Διαβαστε Περισσοτερα...

| Μ’ έχουν κλέψει 2 φορές οι ταξιτζήδες

Μ’ έχουν κλέψει 2 φορές οι ταξιτζήδες

Μ’ έχουν κλέψει 2 φορές οι ταξιτζήδες

Mε τους ταξιτζήδες έχω, περίπου, σχέσεις αγάπης και μίσους. Δεν οδηγώ -και πριν από το μετρό είχα μία πολύ μεγάλη εξάρτηση. Οπότε τα έχω ζήσει όλα… Εχω πέσει σε πολλούς επαγγελματίες. Ευγενείς, με περιποιημένα τα ταξί τους, εξυπηρετικούς. Εχω πέσει, όμως, και σε απίστευτους «ταρίφες» (με την απαξιωτική έννοια). Με έχουν κλέψει τουλάχιστον δύο φορές. Και τις δύο ήταν σε δρομολόγια από το αεροδρόμιο. Σκεφτείτε τι παθαίνουν οι τουρίστες!!!

Τον δεύτερο τον κατήγγειλα. Τρελλάθηκε το ρολόϊ του και του είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία. Αρχισε να παίζει θέατρο, ότι έχει άρρωστο στο νοσοκομείο και τον καθυστερώ κλπ. Προσφέρθηκε να μου χαρίσει και την κούρσα. Παρουσία μάρτυρα -του περιπτερά μου του Γρηγόρη- κατέγραψα την τιμή που έδειχνε το ρολόϊ, του έδωσα το πραγματικό κόστος της διαδρομής και τον κατήγγειλα στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών…

Τι αφελής μου ήμουν!!! Εκαναν μήνες να μου στείλουν την πρώτη απάντηση -ότι, δηλαδή, η υπόθεση μου παραπέμφθηκε στην τότε Νομαρχία Αθηνών του κ. Σγουρού! Και πέρασε άλλος ενάμισι χρόνος για να με ενημερώσουν ότι στον συγκεκριμένο «ταρίφα» επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ σε πρώτο βαθμό, χωρίς να μου εξηγούν ποια θα είναι η διαδικασία στη συνέχεια, πότε θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό κλπ.

Πολύ αμφιβάλω αν ο συγκεκριμένος ταξιτζής έχει πληρώσει πρόστιμο ακόμη και τώρα κι ας έχουν περάσει τρία χρόνια. Ο δράστης που θα κλέψει ένα πορτοφόλι από την ηλικιωμένη με 10 ευρώ και συλληφθεί θα μπει στη φυλακή. Ο «ταρίφας», όμως, που αν κλέψει και κάποιον υποψιασμένο τουρίστα θα εξευτελίσει τη χώρα διεθνώς, κυκλοφορεί ήσυχος ότι και να συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω θα τη γλυτώσει ή το πολύ πολύ κάποια στιγμή στο μακρυνό μέλλον να πληρώσει κάτι ψιλά …

Ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, ο κ.Θύμιος Λυμπερόπουλος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Αττικής, ασχολήθηκε ποτέ με τις υποχρεώσεις που έχουν τα ταξί απέναντι στο επιβατικό κοινό; Δεν ξέρει ότι συνάδελφοι του κλέβουν; Τι έκανε για να ξεδιαλύνει το επάγγελμα; Επέπληξε ποτέ τον ταξιτζή που έχει βρώμικο το ταξί του; Που καπνίζει ενώ απαγορεύεται; Ασχολήθηκε με τα δικαιώματα των οδηγών ταξί; Εχει ιδέα τι λένε για τους ιδιοκτήτες οι οδηγοί, για το πόσο άγρια τους εκμεταλλεύονται; Δεν έχει ακούσει τίποτα ούτε για τη νέα “μόδα” φοροδιαφυγής, να μην μπαίνει καθόλου σε λειτουργία το ταξίμετρο και να ζητείται στο περίπου το αντίτιμο της διαδρομής από τον πελάτη;
Και, βέβαια, το ερώτημα είναι αν όλα αυτά τα γνωρίζει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τώρα παίρνει την πλευρά των ταξιτζήδων. Θα ήταν πιο πειστικός αν είχε καυτηριάσει και όλη αυτήν την α-ταξί-α που υπάρχει και λειτουργεί σε βάρος των πολιτών. Κανένας πολιτικός μέχρι τώρα δεν ζήτησε να μπουν αυστηροί κανόνες που η παραβίαση τους θα οδηγεί στην αφαίρεση της άδειας αμέσως από τον κακό «ταρίφα» και στην φυλακή τον κλέφτη.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος, βεβαίως, αφορά τον σημερινό υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση. Δεν μ΄ενδιαφέρει καθόλου η βεντέτα του με τον κ. Ρέππα. Να τη λύσουν οι δυό τους. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ταλαιπωρούνται μέσα στις διακοπές τους από την απεργία των ιδιοκτητών ταξί και γίνεται πάλι «ρόμπα» η χώρα στα διεθνή ΜΜΕ, σε μια στιγμή που ο τουρισμός είναι η μόνη φλέβα που χτυπάει στην άρρωστη οικονομία.

Η πλήρης απελευθέρωση των ταξί, θα πρέπει να επιβληθεί τώρα; Μέσα στην καρδιά του Καλοκαιριού; Ετσι θα δείξει η κυβέρνηση ότι έχει πυγμή και τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόϊκα; Ποιο άλλο επάγγελμα, δηλαδή, απελευθερώθηκε πλήρως για να μην κοροϊδευόμαστε; Των φαρμακοποιών; Για να ανοίξει ένας νέος φαρμακοποιός φαρμακείο πρέπει να αγοράσει την άδεια 200.000- 300.000 ευρώ. Των φορτηγατζήδων που τους “μνημόνευσε” και η Μέρκελ; Δεν ήταν υπουργός ο κ. Ραγκούσης; Απαίτησε την εφαρμογή της πλήρους απελευθέρωσης και γι αυτά τα επαγγέλματα;

Επιτέλους, να σοβαρευτούμε. Οταν πρακτικές α λά Θάτσερ με τους ανθρακωρύχους της δεκαετίας του ΄80, εφαρμόζονται στους ταξιτζήδες εν μέσω τουριστικής περιόδου του 2011, είναι ατυχείς, αψυχολόγητες και δίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν έχει συνέπεια και συνέχεια και επιδίδεται σε αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς που στοιχίζουν…

| Aixmi.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Αφιερωμένη στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ που γεννήθηκε σαν σήμερα πριν απο 86 χρόνια

"Αν δεν είχα βιώσει αυτά που βίωσα, δεν θα είχα γράψει αυτή την μουσική. Η μουσική για μένα ποτέ δεν υπήρξε αυτοσκοπός, είναι κάτι το βιωματικό."

"Εάν υπήρχε επιτύμβιο επίγραμμα - κατά το αισχύλειο- που θα επιθυμούσα να χαραχτεί στον τάφο μου, θα ήταν: «Πολέμησε τον Δεκέμβρη»."

"Ο ιμπεριαλισμός και η τρομοκρατία είναι δύο δεινόσαυροι που στο άμεσο μέλλον θα αναμετρηθούν, με τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα"

"Ο άνθρωπος είναι ένα χρέος."

"Αν δεν έχεις εχθρούς, τότε να φροντίσεις να αποκτήσεις."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τα τρία πιο λαμπερά ουράνια σώματα του νυχτερινού ουρανού.


Τα τρία πιο λαμπερά ουράνια σώματα του νυχτερινού ουρανού. Από τα αριστερά προς τα δεξιά, η Αφροδίτη, η Σελήνη και ο Δίας σε μια σπάνια σύνοδο. Σε πρώτο πλάνο, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
greeksky

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!


Σχόλια απο Περικλή Αθανασόπουλο
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ…!!!
Δεν τους σταματάει τίποτα πλέον, μέσα στο 2012 θα δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε…!!!
Για όλα θα φταίνε «οι προσκηνιακοί τρομοκράτες»… Αλ Κάιντα  κ.λ.π…
Τι χώρα είναι η Νορβηγία και τι ρόλο μπορεί να παίξει σήμερα στην διαμόρφωση του παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη;

Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του Λαού της.
Η Νορβηγία είναι μια χώρα που σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής επιχείρησης, τα εισπραχθέντα κέρδη μοιράζονται, με την λεγομένη «ανακατανομή του εισοδήματος» στο λαό.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

νέα αρτ


Οι στρώσεις των αφισών, τα απρόσμενα νέα αρτ που δημιουργούνται, εδώ ο αποφασιστικός Ανδρέας με μάτια μπάφου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

athensville








Εκατοντάδες στην παλάμη γραμμές, μια θα λέει πως θα γυρίσω τον Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε κρατάμε τις σταγόνες.
Καλό καλοκαίρι :-)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Η ιστορία μιας γιορτής – με κοτζαμπάσηδες, σουσούδες, νταβατζήδες και βίζιτες


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Πέρασε από πολλά στάδια αυτή η «γιορτή». Αν κανείς αφήσει το μυαλό να ταξιδέψει πίσω, θα την ταυτίσει τελικά με την παρακμιακή πορεία του Έθνους των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Θα συνειδητοποιήσει γιατί φτάσαμε ως εδώ. Θα καταλάβει γιατί η τελική κατάρρευση ήταν αναπόφευκτη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Συμβαίνουν και στην ...Εσπερίαν...


Ισως μάλιστα εκεί πρωτοσυμβαίνουν αφού στον τομέα αυτογελιοποίησης της πολιτικής έχουν την πρωτοπορία με τον Καβαλιέρε... Τελευταία, χαρακτήρα ανέκδοτου παίρνουν οι συγκρούσεις του Υπουργού οικονομικών (είναι αυτός, που υπενθύμισε, ότι στον ΤΙΤΑΝΙΚΟ πνίγηκαν και οι επιβάτες της α΄θέσης) με τον Υπουργό Εσωτερικών... Μάλιστα οι επίσημοι χαρακτηρισμοί είναι σχεδόν ακατάλληλοι προς δημοσίευση... Γι' αυτό αισθάνομαι σχεδόν υπερήφανος, για το επίπεδο της κόντρας Ραγκούση-Ρέππα, με θέμα τα ΤΑΞΙ μες το κατακαλόκαιρο... Μπορεί, πριν από καμία πενηνταριά χρόνια, ο πρωθυπουργός να έστελνε τον ένα, τον άλλο ή και τους δύο στο σπίτι τους μετά την σύγκρουση-ανέκδοτο για την απελευθέρωση των ΤΑΞΙ. Τώρα, όμως, άν κοιτάξεις τι γίνεται στην Ιταλία δεν μπορεί παρά να χαμογελάσεις με περηφάνεια και συγκατάβαση... Τελικά έχουμε άλλο επίπεδο... Είναι βλέπεις και τα 3 χιλιάδες χρόνια ιστορίας...
http://faiakas.blogspot.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

... Θα πάω κι' εγώ...




Η πολιτική φιλολογία της εθνικής μας "διάσωσης" ξανάφερε στην επικαιρότητα τον Αμερικανό στρατηγό και διπλωμάτη Τζόρτζ Μάρσαλ, εμπνευστή της Αμερικάνικης "ειρηνικής" διείσδυσης στην Ευρώπη και ειδικότερα στην μετεμφυλιακή Ελλάδα... Σύμβολο υποταγής και εξάρτησης το ομώνυμο σχέδιο, οργανώθηκε με όχι και τόσο διαφανή διαχείριση αλλά ασφαλώς προσέφερε πολιτική "σταθερότητα" βοηθώντας στην ανάδειξη "τζακιών", που ανέλαβαν το έργο της διατήρησης και εδραίωσης της καθεστηκυίας τάξης... Το όλο εγχείρημα συνοδεύονταν και από επισκέψεις διασήμων, όπως καλή ώρα στην φωτογραφία, που δημοσίευσαν χτές "ΤΑ ΝΕΑ", όπου ο Αμερικανός αστέρας του Χόλυγουντ Κερκ Ντάγκλας προσφέρει στους Ελληνες ημιγαβριάδες της φωτογραφίας...

Νέο σχέδιο Μάρσαλ λοιπόν στα σκαριά, μόλις 60 χρόνια αργότερα, για τους υπερήφανους Ελληνες, που τώρα πια δεν είμαστε ίδιοι... Οπως και να το κάνεις, έχουμε και καμία τριανταριά χρόνια σοσιαλισμό στην πλάτη μας... (Και τώρα σοσιαλισμό έχουμε, Ντάξει;;;) Θα δεχτούμε με χαρά την φιλάνθρωπο δράση των αείποτε φίλων μας αλλά θα βάλουμε και εμείς τους όρους μας...

Δεν θα μας στείλουν τίποτε παπούδες του Χόλουγουντ για να μας χαϊδέψουν τα κεφάλια... Δεν θα ξαναζήσουμε, λοιπόν τέτοιες εικόνες εθνικής ταπείνωσης... Οχι, αυτό δεν θα περάσει σε καμμία περίπτωση. Θα δεχτούμε την βοήθεια με έναν όρο: Τα φιλάνθρωπα χέρια, που θα μας θωπεύουν να ανήκουν στις: Αντζελίνα Τζολί, Σαρλίζ Θερόν, Κάμερον Ντίαζ και Τζένιφερ Λόπεζ... Στην πρώτη αποστολή... Μετά βλέπουμε... Θα αλλάξουμε όρους...
http://faiakas.blogspot.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εσπασε το αυγό…

Εσπασε το αυγό…

Το αυγό έσπασε και μας αποκάλυψε το Νορβηγικό ανθρωποειδές, που ακούει στο όνομα Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ και που ετοίμασε με μεγάλη σατανική ψυχραιμία το απίστευτο μακελιό… Ποιότητα έξοχου εκτελεστή, που αποτελείωνε τα υπερεκατό θύματά του με υψηλή αποτελεσματικότητα… Φαντάζομαι το πάνθεο των Χίτλερ, Γκαίριγκ, Χίμλερ, Αϊχμαν, Φον Ες κ.λ.π. να παρακολουθούν αληθινά συγκινημένοι τον άξιο Σκανδηναυό Νιμπελούνγκεν… Ιδιος ο νεαρός Ζίγκφριντ…
Γόνος …καλής οικογένειας της υψηλής κοινωνίας λένε οι πρώτες πληροφορίες… Γνωστός για τις ακροδεξιές του πεποιθήσεις και στην Αστυνομία… Κανείς ασφαλώς δεν σκέφτηκε να πάρει τα μέτρα του, γιατί γενικά τέτοιου είδους απόψεις είναι … απόλυτα ανεκτές στους …καλούς κύκλους…
Το αυγουλάκι, λοιπόν έσπασε και μας έδειξε το …πολύτιμο περιεχόμενό του… Καλό πάντως θα ήταν να προσέχουμε όλα τα σχετικά αυγά, που επωάζονται σε κλίμα αληθινού φιλελευθερισμού… Κι ’ας αφήναμε για λίγο στην άκρη τις ιδεολογικοπολιτικές μας διαφορές στην 345η υποπαράγραφο της 246ης παραγράφου, ως άλλοθι του απομονωτισμού μας… Γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να βγάλουν και τα άλλα αυγά του γνωστού φιδιού, που γεννοβολάει συστηματικά…

http://faiakas.blogspot.com


Διαβαστε Περισσοτερα...

Αιώνιος...


...αν και 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης διάβηκε την Αχερουσία στον ταξείδι για την αιώνια μνήμη. Αυτή, που καταχτούν οι δημιουργοί με τα δημιουργήματα τους. Σ' αυτή την κατηγορία ανθρώπων ο απελθών Μιχάλης Κακογιάννης είχε περίοπτη Θέση. Κράτησε τη ζωή του ανάμεσα σε έργα και ανθρωπιά... Ο δημιουργός του "Ζορμπά" και της "Στέλλας" υπήρξε ένας μεγάλος Ελληνας του κόσμου... Βαθειά οικουμενιστής και ασφαλώς ανθρώπινος...
Καλή διάβαση...
http://faiakas.blogspot.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φεύγουν καράβια -



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Ζεις μονάχα μια φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή."
Mae West, 1892-1980, Αμερικανίδα ηθοποιός








"Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο."
Robert Louis Stevenson, 1850-1894, Σκωτσέζος συγγραφέας








"Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται."
Ashley Montagu, 1905-1999, Αγγλοεβραίος ανθρωπολόγος

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Πνίγηκε» στον καπνό ο αντικαπνιστικός νόμος


Της Eλένης Πετροπούλου

«Θερμό» Σεπτέμβρη με νέο γύρο ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου προαναγγέλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας, και τούτο γιατί διαπιστώνεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μέχρι στιγμής αδρανούν και τα εντεταλμένα όργανα δεν κάνουν τη δουλειά τους!  

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤA TAXI ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ


Του ΣΠΥΡΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ

Η Ευρώπη εμφανίζει διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα των ταξί. Κυρίως στις χώρες του Νότου η αγορά εξακολουθεί να λειτουργεί υπό περιορισμούς, με ισχυρή αντίσταση των ιδιοκτητών στην απελευθέρωση του κλάδου. Αντίθετα, στο βορρά η αγορά έχει ανοίξει φέρνοντας και περισσότερα ταξί στους δρόμους, αλλά καλύτερη εξυπηρέτηση στους καταναλωτές.

*Η Γαλλία αποτελεί παράδειγμα «κλειστής αγοράς». Οι κάτοχοι αδειών έχουν πετύχει τον πλήρη έλεγχο της αγοράς των ταξί, με αποτέλεσμα το ουσιαστικό κλείσιμό της σε ανταγωνιστές της. Αποτέλεσμα, η εξασφάλιση

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα πιο δημοφιλή ονόματα στην Ευρώπη...





Πηγή: otherside.gr


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share