Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

12.000 ταξιτζήδες πιέζουν και εκθέτουν τον Ραγκούση. Εμείς, όταν μας κατάργησε, δεν μπορούσαμε να είμαστε 120.000;


Βλέπω στην τηλεόραση τους 12.000 (όπως λένε) ταξιτζήδες που έχουν στριμώξει τον Ραγκούση γιατί τους έθιξε. Δεν μπαίνω στην ουσία, στέκομαι στο γεγονός της βροντερής διαμαρτυρίας που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον αυταρχισμό και την αλαζονεία του υπουργού μεταφορών (σήμερα) και υπουργού εσωτερικών (εχτές).


Εμείς οι θιγόμενοι από την διοικητική του μεταρρύθμιση και τον καλλικρατικό οδοστρωτήρα του τι κάναμε; Δεν μπορούσαμε να συντονιστούμε 120.000 κάτοικοι της Δραπετσώνας, του Ρέντη, της Καισαριανής, του Ελληνικού και των άλλων θιγόμενων δήμων, ακόμα και της Κέρκυρας, της Μυτιλήνης κλπ. (όπου ο Ραγκούσης εξαφάνισε την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση κάνοντας δήμους τις παλιές νομαρχίες) και να φωνάξουμε κι εμείς ένα βροντερό ΟΧΙ στον αλαζόνα υπουργό που χαίρεται όταν βλέπει αντιδράσεις γιατί νομίζει ότι όσο πιο πολλοί αντιδρούν τόσο πιο μεγάλος μεταρρυθμιστής γίνεται εκείνος;
Μεταρρυθμιστές στην πρόσφατη ιστορία μας δύο έχουν υπάρξει, ο Καραμανλής που μας μεταρρύθμιζε από του Μπαϊρακτάρη κι έκανε πίσω μόλις του κάναμε «μπου» και ο Ραγκούσης που ηδονίζεται να βλέπει θιγόμενους να σκύβουν το κεφάλι στις κανονιές που αυτός ρίχνει από το απυρόβλητο.
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ:
Α.-
Στο θέμα των ταξιτζήδων συμφωνώ γενικά με τον Ραγκούση, η απελευθέρωση πρέπει να είναι πλήρης και όχι με τα λαϊκίστικα κόλπα του Ρέππα. Αλλά η κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από τον Ρέππα έκανε μια ρύθμιση, κακή μεν αλλά ρύθμιση, πως έρχεται τώρα ο ρομφαιοφόρος Ραγκούσης και την πετάει στα σκουπίδια; Χωρίς να υπολογίσει αντιδράσεις γιατί έχει μάθει να αποφασίζει και οι υπήκοοι να σκύβουν το κεφάλι. Και λέει όχι στη ρύθμιση του Ρέππα και τρώει κατακέφαλα μια σφαλιάρα ξεγυρισμένη που πήγε την οικονομία πίσω, την μεταρρυθμιστική πνοή της κυβέρνησης (όποια κι αν είναι αυτή) πίσω, και πιθανόν να του στοιχίσει και τη θέση του.
Β.-
Στο θέμα του Καλλικράτη έχω ξαναγράψει ότι διαφωνώ μαζί του επί της ουσίας γιατί πήγε να κάνει οικονομίες κλίμακας ενταφιάζοντας την τοπική αυτοδιοίκηση αντί να την επαναφέρει στα συγκαλά της. Οι δήμοι πρέπει να είναι μικροί για να βρίσκονται κοντά στον λαό και δεν χρειάζονται ούτε υπεραρμοδιότητες (στο όνομα των οποίων έγινε δήθεν ο Καλλικράτης) ούτε υπερλεφτά, ούτε έργα μεγάλα είναι ανάγκη να κάνουν (ας τα κάνανε οι Νομαρχίες και το κράτος) ούτε μισθούς πρέπει να παίρνουν οι αντιδήμαρχοι και οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι. Εθελοντικά θα προσέφερε όποιος το ήθελε και ας έπαιρνε μόνο κάποια έξοδα κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share