Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Όταν λέμε ότι κάποιος γεννιέται ή πεθαίνει, εννοούμε επιστημονικά ότι χάνεται ή εμφανίζεται η δυνατότητα να τον αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας»





Πριν λίγες μέρες μια είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη των τελευταίων ετών: οι ερευνητές στο Cern εντόπισαν επιτέλους το πολυδιαφημιζόμενο Σωματίδιο του Θεού ή Μποζόνιο του Χιγκς, όπως είναι η επίσημη ονομασία του.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για το πρωταρχικό στοιχείο ύλης  που θα μας αποκαλύψει  ό,τι δεν  γνωρίζουμε για τη φύση της πραγματικότητας και το σύμπαν, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του εως τώρα. Μια ανακάλυψη που αναμένεται  να φέρει τα πάνω- κάτω στην εικόνα που έχουμε για τον κόσμο...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων


Ανοικτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κύριε Βενιζέλο,
Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Εκλογές στο Σωματείο εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων



ΚΕΡΚΥΡΑ - Το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων» καλεί τα μέλη του όπως και κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εγγραφεί, να παραβρεθεί στην Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του σωματείου τη Δευτέρα 19.3.2012 και ώρα 11:00 - 16:00 μ.μ. στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κερκύρας (Καποδιστρίου) προκειμένου και να συζητήσουν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στη σημερινή πραγματικότητα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η καθημερινή ενημέρωση κάθε πρωί στην οθόνη σας

Η καθημερινή ενημέρωση κάθε πρωί στην οθόνη σας
Ακόμα κι αν δεν είμαστε στη Γαλλία, ακόμα κι αν δεν έχουμε γαλλικές συνήθειες, εμείς σας στέλνουμε την εφημερίδα σας και σεις φροντίζετε για τον καφέ και τα κρουασάν.
Γραφτείτε συνδρομητές. Όσο πιο μακριά κι αν σας φαίνεται η Κέρκυρα τα Ιόνια και η Δυτική Ελλάδα, τόσο πιο δυνατά είναι τα συναισθήματα από την καθημερινή επαφή μαζί τους.
Με συνδρομή... πείνας, δηλαδή αντί πινακίου φακής, 20 € το τρίμηνο ή 30€ το εξάμηνο η καθημερινή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κάθε πρωί στην οθόνη σας. Προλάβετε πριν... εξαντληθεί (σ.σ.;;;)
Γιατί να γίνω συνδρομητής στο e-paper
Μαζεμένα και σε βάθος το τοπικά νέα, μια φορά την ημέρα, με την εγκυρότητα και τη συνέπεια της Ενημέρωσης.
Η συνδρομή στο enimerosi.com τροφοδοτεί τους συντελεστές του και προστατεύει τη δουλειά τους.
Διότι είναι απόδειξη μιας ζεστής, ανθρώπινης επαφής από τον τόπο σου, η καθημερινή συνήθεια να ξεφυλλίζεις την ψηφιακή σου εφημερίδα ενώ πίνεις τον πρωινό καφέ.
button1

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΕΣΤ Για να δεις που ανήκεις ιδεολογικα. .....Πολύ καλό

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Επίγεια σοφία"


Οι γονείς είναι σαν τον Θεό: θέλεις να ξέρεις ότι υπάρχουν κάπου και θέλεις να έχουν καλή γνώμη για σένα, αλλά τους καλείς μόνο όταν χρειάζεσαι κάτι.
Chuck Palahniuk, Αμερικανός συγγραφέας

Η πατρότητα και η μητρότητα είναι το τελευταίο πεδίο στο οποίο απασχολούνται ερασιτέχνες.
Alvin Toffler, Αμερικανός συγγραφέας

Όταν επιτέλους καταλάβεις, ότι ο πατέρας σου συνήθως είχε δίκιο, εσύ ο ίδιος ήδη έχεις μεγαλώσει έναν γιο που έχει την πεποίθηση ότι ο πατέρας του συνήθως δεν έχει δίκιο.
Laurence J Peter, 1919-1990, Καναδός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αλλάζουν τη συνταγή Coca Cola και Pepsi



Perierga.gr - Αλλάζουν τη συνταγή Coca Cola και PepsiΣε αλλαγή της συνταγής των αναψυκτικών τους προχωρούν οι Coca-Cola και Pepsi Cola. Ο λόγος δεν είναι βέβαια η αλλαγή της γεύσης που έχει αγαπηθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά ένας νέος νόμος που ωηφίστηκε στην πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.
Η πολιτεία της Καλιφόρνια συμπεριέλαβε τη χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο στη λίστα των δυνητικά καρκινογόνων ουσιών. Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται για να χρωματίσει τα αναψυκτικά τύπου Cola και οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να τροποποιήσουν τη συνταγή προκειμένου να μην αναγκαστούν να τοποθετήσουν στα προϊόντα τους σήμανση που προειδοποιεί για κίνδυνο καρκίνου. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η συγκεκριμένη ουσία είναι καρκινογόνος αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.......


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share