Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Δηκτικός Μίκης προς «Πυρήνες»: Λεβέντες μου, σας καμαρώνω!..

Με ανοιχτή επιστολή απάντησε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης (φωτογραφία) στις απειλές που εξαπέλυσε εναντίον του η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- Ανταρτική Ομάδα Τερροριστών» στην προκήρυξή της για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή του ΠαΣοΚ Μίμη Ανδρουλάκη. Χρησιμοποιώντας ειρωνικό ύφος, ο μουσικοσυνθέτης ξεκινά το κείμενό του υπό τον τίτλο «Ανοιχτή Δήλωση μετανοίας» σημειώνοντας: «Λεβέντες μου, σας καμαρώνω! Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και του Αρη, σε σύγχρονη εκδοχή. Και γι΄ αυτό η τελευταία ελπίδα του προδομένου Λαού μας. Με τη γενναία σας δημόσια αποκήρυξή μου μού ανοίξατε τα μάτια. Ομολογώ, έστω και καθυστερημένα, ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτης της χούντας και της αντιλαϊκής Δεξιάς και τώρα μετανιωμένος αποζητώ τη δίκαιη τιμωρία μου». Και καταλήγει: «Το σπίτι μου βρίσκεται σε μια μικρή πάροδο της οδού Γαριβάλδη, στην Επιφανούς 1, και, καθώς είμαι ξαπλωμένος, έχω απέναντί μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ΄ όπου σας είναι πανεύκολο να με κάψετε ζωντανό, για να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν. Προς τούτο έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρά μου για να σας διευκολύνω, με κίνδυνο να πάθω γρίπη. Ομως ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέρειες, όταν έχει να κάνει με terroristes- τιμωρούς όπως εσείς... ». Θέτει χειρόγραφη την υπογραφή του κάτω από τη φράση «Je vous remercie» και προσθέτει υστερόγραφο (ΥΓ.) με τη φράση: «Καημένε Παπαδόπουλε, πού είσαι να καμαρώσεις τη σπορά σου...»

Διαβαστε Περισσοτερα...

To απόλυτο κατσαβίδι!!!!!



Ενας τεχνικός υπολογιστών πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή!





Wooden Mouse

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΡΙΖΑΚΙ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Βραβευμένες ταινίες σε οικολογικό Φεστιβάλ στην Κέρκυρα

Ένα διαφορετικό κινηματογραφικό γεγονός διοργανώνεται στην Κέρκυρα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης προσπάθειας για συνδυασμό της κιν/κής τέχνης με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θα προβληθούν Παρασκευή & Σάββατο, 20-21 Νοεμβρίου στην Ιόνιο Ακαδημία (ώρα έναρξης 20:30) μια σειρά από βραβευμένες, σύγχρονες ταινίες ντοκυμαντέρ για το περιβάλλον και τη διατροφή.
Τα θέματα των ταινιών από τον Καναδά και τις Ην. Πολιτείες ως την Ολλανδία και τη Μ. Βρετανία παρουσιάζουν γλαφυρά τον εθισμό μας στο πλαστικό αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης.
Δίνονται αποκαλυπτικές παρουσιάσεις του σύγχρονου (ανθυγιεινού) δυτικού τρόπου διατροφής, θίγονται ζητήματα αποψίλωσης του υδάτινου θαλάσσιου πλούτου, αλλά επισημαίνονται παράλληλα και ακραίες διατροφικές πρακτικές.
Πέρα από την επίκαιρη θεματολογία, συστατικό στοιχείο όλων των ταινιών που θα προβληθούν αποτελεί η ζωηρή κινηματογραφική γραφή, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο στοιχεία θρίλερ, κωμωδίας αλλά και animation.
Το Σινεμά και Περιβάλλον διοργανώνεται από ομάδα ατόμων και φορέων (Cineman.gr, εφημερίδα Coffeetime, LifeRadio 102.9), με τη συνεργασία του Ιονίου Παν/μίου, και την υποστήριξη του διεθνούς κιν/κού φεστιβάλ Ρόδος Ecofilms.
Η είσοδος και τις 2 ημέρες προβολών είναι ελεύθερη.

Περισσότερα...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΧΑΛΑΛΙ...ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ελιά στο επίκεντρο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Αλβανία

Στην καλλιέργεια της ελιάς στρέφει τον προσανατολισμό της η αλβανική κυβέρνηση, με στόχο την ανάπτυξη της γεωργίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, στη διάρκεια των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου για το μέλλον της καλλιέργειας ελιάς στην Αλβανία.

ΤΙΡΑΝΑ. Ο κ. Μπερίσα τόνισε πως η καλλιέργεια της ελιάς τίθεται στο επίκεντρο του σχετικού προγράμματος που σχεδίασε η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της γεωργίας την περίοδο 2009-2013. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του υπουργείου Γεωργίας και εκτιμάται πως θα πετύχει τον στόχο της αύξησης της παραγωγής ελιάς.
Εξάλλου, η ελιά θα αποτελέσει και σύμβολο....
Περισσότερα...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Michael Jackson babies dancing

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ολα τα .GR

http://www.startpage.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ιδού η λέξη του 2009!

Η απομάκρυνση κάποιου «φίλου» από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, που περιγράφεται με τη λέξη “unfriend” είναι, σύμφωνα με το Oxford University Press, η λέξη που χαρακτηρίζει το 2009.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός αναλαμβάνει κάθε χρόνο να παρακολουθεί το πώς αλλάζει η αγγλική γλώσσα και να διαλέγει τη λέξη εκείνη που αντικατοπτρίζει καλύτερα την αίσθηση της χρονιάς.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο λεξικογράφος Christine Lindberg η λέξη “unfriend” έχει αληθινό "lex appeal".

Υποψήφιες για το «βραβείο» ήταν, επίσης, οι λέξεις “notebook”, η οποία περιγράφει τον μικρό φορητό υπολογιστή, και “sexting”, η οποία περιγράφει την αποστολή μηνυμάτων με ερωτικό περιεχόμενο και ερωτικές φωτογραφίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Aστερι......... Λεωνιδας Σωζος


ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΤΙΧΟΙ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΩΖΟΣ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΤΙΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πόσα μας δίνουν για να φύγουμε;


Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 - 00:02

Χρωστάμε ως έθνος και της Μιχαλούς, η κρατική μας μηχανή είναι μονίμως διαλυμένη, οι πολίτες μας ζουν σε νιρβάνα και το φάντασμα της χρεοκοπίας έχει βρει μόνιμη στέγη στις υπόγειες στοές των Αθηνών από την εποχή του Περικλή. Οι Ευρωπαίοι έχουν τσαντιστεί πολύ μαζί μας. Αυτή ακριβώς, φίλοι και φίλες, είναι η ευκαιρία μας. Είναι καιρός να μας πουν ανοικτά τι μας δίνουν για να τους αφήσουμε ήσυχους!

Ποιος Αλμούνια και ποιος Τρισέ; Από τα Άγια αυτά χώματα έχουν περάσει πραγματικά μεγάλες μορφές της ιστορίας που νόμισαν ότι θα υποδούλωναν το φιλελεύθερο πνεύμα του Έλληνα. Κούνια που τους κούναγε! Ουδείς άντεξε, όλοι έσπευσαν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο μακριά. Οι Ρωμαίοι έκαναν το λάθος να μείνουν λίγο παραπάνω και πολύ γρήγορα το μικρόβιο του ελληνικού πνεύματος κυρίευσε τη Ρώμη. Είναι γνωστή η φράση ότι οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα με τα όπλα και οι Έλληνες τη Ρώμη με το πνεύμα τους. Ομοίως και οι Τούρκοι, έμειναν καμιά 400 χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν η διάλυση της αυτοκρατορίας τους, καθώς οι Έλληνες είχαν διεισδύσει βαθιά μέσα στο σύστημα διακυβέρνησης του σουλτάνου.

Στην Ευρώπη εκλαμβάνουν ως γραφικές τις τοποθετήσεις που γίνονται τελευταίως ότι ο κ. Αλμούνια και η παρέα του μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και ότι τους έχουμε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Κάνουν λάθος και θα το πληρώσουν το ίδιο σκληρά με άλλους που υποτίμησαν το αθάνατο ελληνικό πνεύμα.

Ή θα μας πληρώσουν για να φύγουμε ή θα τους πάρουμε μαζί μας! Η Ευρώπη κινδυνεύει σοβαρά, μόνο που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου. Πιστεύουν, οι αφελείς, ότι αρκεί να στείλουν εδώ έναν κομισάριο και ότι όλα θα μπουν σε τάξη. Βρίσκονται σε πλάνη. Πιο πιθανό είναι ο κομισάριος να αρχίσει μετά από λίγο να συμπεριφέρεται ως Έλληνας, παρά εμείς να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε ως Ευρωπαίοι. Μπορείτε, αλήθεια, να φανταστείτε την Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργεί σε ελληνικούς ρυθμούς;

Γι΄ αυτό το λέμε: Πόσα μας δίνουν για να τους αφήσουμε ήσυχους; Για να γλιτώσουν, τουλάχιστον, αυτοί. Εμείς ξέρουμε ότι δεν έχουμε ελπίδα. Μας κυνηγά η κατάρα από την ώρα που κλέψαμε την φωτιά, με τη βοήθεια του Προμηθέα, από τους Θεούς. Παρά την οργή τους προτίμησαν να συνθηκολογήσουν μαζί μας και να κατοικήσουν στον Όλυμπο, εκτιμώντας, προφανώς, ότι ήταν καλύτερη η συνθηκολόγηση από τον ανοικτό πόλεμο. Αλλά ούτε κι αυτό τους έσωσε! Στην πρώτη ευκαιρία τους... πουλήσαμε κι αυτούς, ανακαλύπτοντας το «φως το αληθινό»...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ**ΕΓΚΑΙΝΙΑ Τετάρτη 25 Νοεμβρίου


25 Νοεμβρίου 2009 -15 Ιανουαρίου 2010

Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων (Περιστύλιο)

Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων (Κήπος Παλαιών Ανακτόρων, Αίθουσα 7)

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

Ιόνιος Βουλή.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

7.00 μ.μ., Performance “court”(σε συνεργασία με την Αννέττα Σπανουδάκη)

στο Περιστύλιο ισογείου του Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

8.00 μ.μ., εγκαίνια της έκθεσης στο Περιστύλιο της Πινακοθήκης Δήμου Κερκυραίων.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων: 10:00-15:00 (καθημερινά εκτός Δευτέρας και Σαββάτου)

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης - ώρες προβολών: 10:00-15:00 (καθημερινά εκτός Δευτέρας)

Οι «Μυστικοί Κήποι» είναι μια σειρά τεσσάρων εγκαταστάσεων και μίας performance με έργα που καλύπτουν την περίοδο 2005-2009 και συμπληρώνονται από δύο σειρές σχεδίων (μελάνια και ακουαρέλες) της ίδιας περιόδου.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε τέσσερα κτήρια στο Ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας: Στο κτήριο της Πινακοθήκης του Δήμου Κερκυραίων (Περιστύλιο), στο κτήριο της Πινακοθήκης (Κήπος Παλαιών Ανακτόρων, Αίθουσα 7), στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και στο κτήριο της Ιονίου Βουλής.

Οι «Μυστικοί Κήποι» αναφέρονται σε διάφορα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου και αφηγούνται στιγμές μέσα από θραύσματα μνήμης και σκόρπιες εικόνες ενός περιβάλλοντος κόσμου. Τοποθετημένες μέσα σε χώρους με ισχυρή ιστορική μνήμη, οι εγκαταστάσεις των «Μυστικών Κήπων» επιχειρούν να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση ανάμεσα στην προσωπική και τη συλλογική μνήμη. Το ιδιωτικό και το δημόσιο. Tο WHITE FOUNTAIN εικονογραφεί μία παιδική ανάμνηση, το ALPHABET στιγμές ενηλικίωσης, το COURT το παιχνίδι του έρωτα. Το WISH YOU είναι ένα σχόλιο πάνω στις επιθυμίες, ενώ το LANDSCAPE ένα εσωτερικό τοπίο -αυτοπροσωπογραφία.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Ληστεία στις 8:15 το πρωί στην Πανελλήνια Τράπεζα στο Σολάρι

http://www.enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ - Άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα της Πανελλήνιας Τράπεζας στο Σολάρι λίγο μετά τις 8 το πρωί και με την απειλή αυτοσχέδιας κατασκευής που ισχυρίστηκε ότι ήταν χειροβομβίδα και μαχαίρι, απέσπασε το ποσό των 5.000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Ανάλογο περιστατικό, πάλι πρωινή ώρα είχε συμβεί στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην Ριζοσπαστών Βουλευτών πρίν από ενάμιση μήνα.

-«Ο τρόπος δράσης και τα κοινά χαρακτηριστικά στις δύο ληστείες, παραπέμπουν στο ίδιο άτομο», δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Τσιότσιος.

Η αυτοσχέδια κατασκευή που χρησιμοποιήθηκε ήταν ψεύτικη, αποτελούμενη από φυσίγγια, πλαστικό και ξύλο πρόχειρα συναρμολογημένα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΟΙ ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ


Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι απο τα πλέον αποκαλυπτικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.Σε αυτό μιλά η πρώην Υπουργός Υγείας(αναγνώστες μας είπαν οτι η κ. Rauni Kilde δεν ήταν Υπουργός Υγείας της Φινλανδίας αλλά "Chief medical Officer".Το ερευνήσαμε και είδαμε του λόγου το αληθές.Η θέση όμως αυτή σε μια κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντική απο αυτή του Υπουργού Υγείας μιας και ο Υπουργός δεν έχει τις περισσότερες φορές γνώση του τι υπογράφει αλλά συμβούλους που του λένε τι να υπογράψει.Η κ.Rauni Kilde λοιπόν είχε αυτήν ακριβώς τη θέση του συμβούλου του Υπουργείου.Γνώριζε δηλαδή πολύ περισσότερα απο τον Υπουργό) της Φινλανδίας(είμαστε βέβαιοι οτι αυτά που λέει στο βίντεο δεν θα τα έλεγε αν ήταν Υπουργός).
Προσθέσαμε ελληνικούς υπότιτλους στο βίντεο ώστε να μπορέσουν να το δούν όλοι οι Ελληνες.

Στη Georgia των ΗΠΑ υπάρχει ένα μεγαλιθικό μνημείο το οποίο το ανέρτησαν πιθανότατα οι Ιλουμινάτι και στο οποίο αναφέρετε σαν πρώτη εντολή-σκοπός η μείωση του πληθυσμού της Γης στα 500.000.000.

Κάποιοι λοιπόν σχεδιάζουν κυριολεκτικά να εξολοθρεύσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Απο τα λόγια της πρώην Υπουργού της Φινλανδίας βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα,οτι γνωρίζει μετα βεβαιότητας ποιοί κυβερνούν το κόσμο και τις διασυνδέσεις τους με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Πρέπει να προσθέσουμε εδω οτι πριν απο μερικά χρόνια ψηφίστηκε στις ΗΠΑ νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει στους ανεξάρτητους ερευνητές,να ερευνούν το περιεχόμενο και τη σύνθεση των εμβολίων.
Οπως καταλαβαίνετε αυτά που γνωρίζει η πρώην Υπουργός Υγείας της Φινλανδίας τα γνωρίζει κάθε υπουργός και πρωθυπουργός της Γης.Οσο όμως είναι μέσα στην Κυβέρνηση τα αποκρύπτουν απο το λαό.

Εχετε διερωτηθεί ποτέ ποιοί πληροφορούν τους Πρωθυπουργούς και τους υπουργούς για όλο αυτό το παρασκήνιο;Μήπως είναι καιρός να ασχοληθούμε λίγο με τους συμβούλους των Υπουργών και των Πρωθυπουργών και να εξετάσουμε τον ύποπτο ρόλο τους;

Θυμάμαι οταν έπεσε η κυβέρνηση του κ. Σημίτη αρκετοί σύμβουλοί του πέρασαν "αυτόματα" σαν σύμβουλοι της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή σε διάφορα υπουργεία και είναι βεβαίο οτι κάποιοι απο αυτούς θα πέρασαν και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι επίσης βέβαιο οτι οι Υπουργοί είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν,οπότε την διοίκηση των Υπουργείων την κάνουν οι σύμβουλοι,οι οποίοι ούτε εκλέγονται,ουτε λογοδοτούν.Οπότε αντιλαμβάνεσθε οτι δεν ζούμε σε Δημοκρατία.Είναι σίγουρο οτι αυτό που ζούμε είναι κάτι μεταξύ ολιγαρχίας και κρυπτο-φασιστικού καθεστώτος.

Είναι τραγικό να σκέφτεσαι το τι γνωρίζουν οι πολιτικοί μας και το αποκρύπτουν.Η πλειονότητα των οποίων είναι αξιολύπητες τραγικές και δειλές φιγούρες που δεν τολμούν να πούν την αλήθεια ακόμη όταν παραιτηθούν,όπως τόλμησε η κυρία Rauni Kilde.
Το πρόβλημα είναι οτι αν το έλεγε ως Υπουργός θα την άκουγαν εκατομμύρια.Τώρα που το είπε ενω έχει φύγει απο Υπουργός θα το δούν πολλοί λιγότεροι.
Για το λόγο αυτό στείλτε το βίντεο σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε.




(ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ-ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ http://www.youtube.com/watch?v=eZ-fMVTJzH0)

http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Στα δόντια του ιπποπόταμου



Ο κροκόδειλος της φωτογραφίας κυνηγούσε έναν μικρό ιπποπόταμο όταν ξαφνικά περιλυκλώθηκε από μια αγέλη 40 μεγαλόσωμων θηλαστικών. Προφανώς πανικοβλήθηκε και προσπαθώντας να βρει διέξοδο αναρριχήθηκε στις πλάτες τους. Ήταν η τελευταία επιλογή που έκανε στη ζωή του.


Ακολούθησε μια μεγάλη μάχη που, μέχρι σήμερα, δεν είχε καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό. Συνήθως υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ αυτών των θηρίων, αν και ζουν πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Ο κροκόδειλος πάλεψε για αρκετή ώρα, αλλά η μάχη ήταν άνιση. Οι ιπποπόταμοι τον σκότωσαν με τα αιχμηρά τους δόντια.


foreignpress-gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ


Πατάμε πρώτα το πλήκτρο που βρίσκεται δεξιά από το Λ και μετά το φωνήεν που τονίζεται.
Αν θέλουμε να βάλουμε διαλυτικά και τόνο, κρατάμε πατημένο το δεξί πλήκτρο Alt και πατάμε το ίδιο πλήκτρο που βάζει τους τόνους. Παράδειγμα: Μαΐου
Αν θέλουμε μόνο διαλυτικά, κρατάμε πατημένο το shift και πατάμε πάλι το πλήκτρο που βάζει τόνους. Παράδειγμα: κοροϊδεύει
(Το shift είναι δύο πλήκτρα που συνήθως βρίσκονται το ένα κάτω από το ENTER (δεξιά) και το άλλο στα αριστερά του πληκτρολογίου κάτω από το πλήκτρο για τα κεφαλαία. Μερικές φορές έχει ζωγραφισμένο ένα βελάκι αντί να γράφει shift).

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αρκει το παριζακι μου να είναι....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Όταν η φύση εκδικείται

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Παραδοσιακά, κερκυραϊκά αρχιτεκτονικά στοιχεία



ΚΕΡΚΥΡΑ. Απόψε στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, θα γίνει προβολή φωτογραφιών και συζήτηση με θέμα: Παραδοσιακή αρχιτεκτονική παλαιών κτισμάτων Δήμου Αχιλλείων. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό με την καταγραφή κτισμάτων που διατηρούν -έστω και αλλοιωμένα- παραδοσιακά Κερκυραϊκά αρχιτεκτονικά στοιχεία.
110269tmp_med2

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Κώστα Τσιριγγάκη (φωτο).Ο Κώστας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Art Lauclerdale, Florida και απέκτησε Associated degree in Science of Photography. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Art Cafe Κέρκυρας, στο Βαβέλ και στο Studio Αιγόκερως, που συντηρεί έως σήμερα. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ **Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η πλέον αντιηρωική παρουσίαση εκείνου του Νοέμβρη είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε και να σκεφτούμε από τα διδάγματα της ιστορίας της ανθρώπινης ανάτασης.
Αντιθέτως η υποταγή της «επετείου» στην επιβεβλημένη μυθοπλασία που χαρακτηρίζει την καθιερωμένη καπηλεία κάθε τέτοιας «στιγμής» μας αποξενώνει από την ουσία της…
Δεν αναφερόμαστε σε κάποιον συγκεκριμένα, για να μην παρεξηγηθούμε, αλλά σε όλους. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον μηχανισμό της μυθοποίησης γεγονότων, πολύ εκ των υστέρων, και μάλιστα με τρόπο που να ικανοποιεί αυτή η κατασκευή τις ανάγκες της στιγμής που πλάθεται ο μύθος κι όχι εκείνης που γράφεται η ιστορία, παραμένουμε επιφυλακτικοί…
Περισσότερα...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Travelling around the world**Where the Hell is Matt?

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Σχεδόν το 10% του πληθυσμού της Αμερικής δεν έχει κάνει σεξ.


Αυτή είναι έρευνα: 13.9 % των αντρών και 8.9 % των γυναικών μεταξύ 25 και 45 ετών δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ. Nada, ποτέ των ποτών, ούτε μια φορά, ντε. Αυτό σημαίνει ότι, αν γκρινιάζεις ότι δεν υπάρχουν πια παρθένες, καλό θα ήταν να το πάρεις πίσω αφού μία στις δέκα (σχεδόν) είναι!



Η έρευνα έχει πολύ γούστο, γιατί έγινε ανάμεσα σε 7000 Αμερικανούς και έβγαλε κουλά αποτελέσματα. Οι Αμερικανοί, π.χ., που πάνε εκκλησία είναι 25% πιο πιθανό να είναι παρθένοι. Εντάξει, αυτό δεν είναι απρόσμενο, αλλά σκέψου το εξής: Σύμφωνα με την έρευνα, το αν είσαι παρθένος δεν έχει να κάνει με την εμφάνισή σου, την υγεία σου και την...
οικονομική κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι ναι, μπορεί να είσαι χοντρός και φτωχός αλλά δίπλα σου να κάθεται ένας πλούσιος μορφονιός που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει τη σχέση του με το άλλο φύλο (ή το ίδιο, εκεί θα κολλήσουμε;). Α, επίσης παρθένους δεν συναντάς εύκολα σε όσους πήγαν στο στρατό, στη φυλακή ή είναι μαύροι. Βγάλε όποιο συμπέρασμα θέλεις από αυτό.



Μπορεί το σενάριο της ταινίας «40 Ετών Παρθένος» να φαινόταν τραβηγμένο, αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, τα νούμερα το επιβεβαιώνουν. Εγώ δεν θα αναρωτηθώ γιατί το ποσοστό είναι τόσο υψηλό, αλλά πού είναι κρυμμένοι όλοι αυτοί. Μάλλον ζουν ανάμεσά μας — για κάποιους γύρω μου μάλιστα είμαι σίγουρος ότι ακόμα απέχουν από το άθλημα, ίσως και εσύ να ξέρεις έναν ή μία τέτοια. Ευκαιρία να κάνεις το καλό, βρε αδερφέ, μπας και συμβάλουμε όλοι στην εξάλειψη των παρθένων (2 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν πληγεί από αυτή τη μάστιγα).



Εκτός αν είσαι από αυτούς τους ρομαντικούς που θα πουν «αχ, τι ωραίο να κρατιέσαι μέχρι να βρεις την πραγματική αγάπη και να έχεις πάει μόνο με έναν άνθρωπο» και τέτοια. Οι υπόλοιποι, φαντάροι, μαύροι και φυλακισμένοι, σε κοιτούν με απορία.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το πιο ξηρό μέρος του κόσμου Ξηρές Λίμνες Μακ Μάρντο (Ανταρκτική)



"Dry Valleys" είναι μια περιοχή 4.800 τ.χλμ. που καλύπτει το 0.03 % της Ανταρκτικής και έχουν πάρει το όνομά τους λόγω της εξαιρετικά χαμηλής υγρασίας της περιοχής και της ανυπαρξίας χιονιού ή παγετώνα.

Εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια, δεν έχει πέσει ούτε μια σταγόνα βροχής και με εξαίρεση μιας μικρής περιοχής όπου υπάρχει ένας ποταμός και μερικές μικρές λίμνες, στις Ξηρές Λίμνες Μακ Μάρντο, δεν υπάρχει πουθενά ίχνος νερού.

Οι μοναδικές αυτές συνθήκες κλίματος οφείλονται στους καταβατικούς ανέμους της περιοχής. Οι συγκεκριμένοι αέρηδες παρατηρούνται όταν παγωμένος και πυκνός αέρας έλκεται στην επιφάνεια της γης λόγω των δυνάμεων της βαρύτητας! Οι άνεμοι αυτοί φτανουν σε ταχύτητα τα 320 χλμ/ώρα και εξατμίζουν κάθε υποψία υγρού στοιχείου, αφήνοντας την γη ξερή και εντελώς στεγνή.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share