Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2007

XO XO XO XO XO


Διαβαστε Περισσοτερα...

Στον καπιταλισμό μόνο η ζωή είναι φτηνή


Διαβαστε Περισσοτερα...

www.zeon.gr

Πρόκειται για μία προσπάθεια ορισμού του αντικειμένου, πέρα από τη φόρμα και την εικόνα του, στην αναγκαιότητα της δημιουργίας του, που οδηγεί και στην ερμηνεία της χρήσης. Μέσα από μία σειρά προτάσεων και θέσεων, εικαστικοί και αρχιτέκτονες θα εκφράσουν την άποψή τους για τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, προβάλλοντας τον δικό τους τρόπο σκέψης και εφαρμογής της κατασκευής τους.
Συμμετέχουν:- Γυπαράκης Γιώργος
- Σάββα Ανδρέας
- Σορίλος Μαρίνος
- Χατζηγεωργίου Γιούλα
- Ψυχούλης Αλέξανδρος
Εγκαίνια 18 Ιανουαρίου 2008 στις 20:00. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα - Παρασκευή 12:00 - 21:00, Σάββατο 12:00 - 15:00

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007

Καλες γιορτες!


σε ολους εσας, που το για το 2007 μου στειλατε τις θερμοτερες ευχες σας,
σημειωστε οτι δεν "επιασε".
παρακαλω για το 2008 στειλτε λεφτα, αλκοολ, κουπονια για super market .....
με αυτο το νοημα λοιπον... Καλες γιορτες!

Διαβαστε Περισσοτερα...

BONNE ANNEE


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007

Αυτά βλέπουν...


Αυτά βλέπουν και θέλουν
να μας δώσουν σύνταξη στα 70...

Διαβαστε Περισσοτερα...

+ΓΝΩΜΗ

+ΓΝΩΜΗ

Στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας, από τις 4 έως τις 11 1ουνίου 2006, πραγματοποιήθηκε
n δράση +ΓΝΩΜΗ, ως αντίδραση στον εσωστρεφή ατομικισμό και στον αδιάφορο στάση του
σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στα όσα συμβαίνουν γύρω του.
Η δράση είχε στόχο τη συμμετοχή του κοινού σε μια διαδικασία επικοινωνίας και
συνειδητοποίησης και δομήθηκε μέσα από τις ακόλουθες φάσεις:

Φάση 1
Ο Νίκος Κόκκαλης και n Μαριλένα Κοσκινά φωτογραφίζονται ζητώντας Συγγνώμη και δημοσιεύουν κείμενά τους σε αφίσες και πανό τοποθετημένα σε καίρια σημεία τής πόλης,σε μια πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας με τους κατοίκους τής.

Φάση 2
Σε μια αίθουσα, εκτίθενται οι φωτογραφίες και τα κείμενα των δύο καλλιτεχνών,
ενώ σε μια δεύτερη αίθουσα οι επισκέπτες γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές του
δρώμενου και φωτογραφίζονται, εάν θέλουν, κρατώντας μια πινακίδα που γράφει
τπ λέξη: ,,+ΓΝΩΜΗ .• n "Συγγνώμη .• (Συν + γνώμη - μετανιώνω n έχω την ίδια γνώμη με κάποιον άλλο).


Αφού γράψουν ένα μικρό κείμενο όπου αναφέρουν για ποιους προσωπικούς n άλλους λόγους το κάνουν, τοποθετούν τπ φωτογραφία τους σε έναν τοίχο τής αίθουσας.
Το έργο αποκτά οντότητα όταν σε όλους τους τοίχους δημιουργείται ένα κολάζ από
φωτογραφίες των
ανθρώπων τής πόλης.

Το ,,+ΓΝΩΜΗ .• είναι κατά βάση πολιτικό έργο. Έχει τη λογική ότι όλοι είμαστε
υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν γύρω μας, αποκτώντας έτσι και μια πολύ προσωπικής πτυχή.
Όλοι έχουμε λόγους για να ζητήσουμε συγγνώμη, αλλά δυστυχώς σπανίως το κάνουμε.

Όταν ο καθένας από μας, για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, ζητεί συγγνώμη, ενεργοποιείται και ανταλλάσσει απόψεις και γνώση.

Από την άλλη πλευρά, όταν ως πολίτης, τολμά να εκτεθεί με αυτό του το "Συγγνώμη σε αυτόν τον εφησυχασμένο τόπο τής αδιαφορίας και τής καλοπέρασης, τονίζει το πρόσωπο και την υπογραφή του.

Τη μουσική επιμέλεια είχε ο μουσικός παραγωγός Ξενοφώντας Ραράκος. Τη δράση έκλεισε,
με συναυλία, το συγκρότημα ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ.

Νίκος Κόκκαλης - Μαριλένα Κοσκινά

Διαβαστε Περισσοτερα...

Λαζόπουλος


Απολαυστικός και αιχμηρός για ακόμα μια φορά χθες και σίγουρα οι φίλοι του ‘Αλ Τσαντίρι Νιουζ’ ανυπομονούν ήδη να επιστρέψει στο πλατό.
Η ατάκα της βραδιάς ήταν η ‘Έπρεπε να τον πω μακάκα για να τον καλέσουν σε εκπομπή’, μιλώντας για την εμφάνιση του Καρβέλα στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου.
Πάντως πιο χοντρά τα είπε για τον δεύτερο παρά για τον πρώτο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χριστούγεννα για emo

Όσο εμπαίζεται η συγκεκριμένη ομάδα εφήβων, τόσο πιο συμπαθής γίνεται. Διάφοροι που ανακάλυψαν τη "νέα" μόδα αναλύουν το πώς όσοι αυτοχαρακτηρίζονται emo αντιμετωπίζουν με θλίψη τη ζωή και δεν κάνουν όνειρα για το μέλλον καθώς όλα φαντάζουν ανούσια και μάταια.
Ωστόσο, το πιο λογικό θα ήταν να αναρωτηθούμε τι είναι το φυσιολογικό στην καθημερινότητα που βιώνουμε.
Η αισιοδοξία για το μέλλον ή η απαισιοδοξία; Έρευνες δείχνουν ότι ειδικά στην Ελλάδα οι πολίτες αισθάνονται διαρκώς πιο ανασφαλείς. Το ασφαλιστικό, η ακρίβεια, η δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες, η έλλειψη επικοινωνίας καθώς και ελεύθερου χρόνου για να ασχοληθούν έστω για λίγο με κάτι που θα τους γέμιζε θετική ενέργεια, προκαλούν καθημερινό άγχος με αρνητικές συνέπειες στον ψυχισμό τους.
Οι έφηβοι, μια ηλικιακή ομάδα με ροπή στην αμφιθυμία, είναι επόμενο να επηρεάζονται περισσότερο. Πιέζονται για τις εξετάσεις, περνούν ατελείωτες ώρες σε φροντιστήρια και μαθήματα, προσπαθούν να βρουν τι τους αρέσει, να αυτοπροσδιοριστούν και όμως γνωρίζουν καλά τι τους περιμένει στο μέλλον. Άπειρες ώρες δουλειάς με χαμηλές αποδοχές, φιλοξενία στη γονεϊκή εστία μέχρι τουλάχιστον τα πρώτα -"άντα" και ούτω καθ'εξής.
Τα Χριστούγεννα- στα μάτια μου- απλώς μεγαλοποιούν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι υπάλληλοι περιμένουν το 13ο μισθό που συχνά έχει εξανεμιστεί πριν καταβληθεί, οι χαμηλο-συνταξιούχοι συνήθως βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν ένα δώρο στα εγγόνια, όσοι είναι μόνοι ή μακριά από αγαπημένους αισθάνονται μεγαλύτερη θλίψη και όλα αυτά ενώ η τηλεόραση παίζει χαζοχαρούμενες ταινίες με Αϊ-Βασίληδες και τα ραδιόφωνα τραγουδάκια τύπου "Πέφτει το χιόνι απαλά κι οι καμπάνες χτυπούν, Χριστούγεννα". Γι'αυτό φέτος στις γιορτές σκέφτομαι να γίνω κι εγώ emo

Διαβαστε Περισσοτερα...

Προσεχώς αλκοολικοί
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η κατανάλωση αλκοόλ από νέους στη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία.Σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου για το 2006, αύξηση παρουσιάζει η κατανάλωση αλκοόλ στον μαθητικό πληθυσμό, ενώ η πλειοψηφία των εφήβων καταναλώνει αλκοόλ σε χώρους, όπου σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται.Παράλληλα, την ώρα που οι νέοι που δοκιμάζουν αλκοόλ ή πίνουν συχνά, αυξάνονται, ο αριθμός των θεραπευτικών μονάδων παραμένει σταθερό, λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι νέοι στη χώρα μας δοκιμάζουν αλκοόλ από πολύ μικρή ηλικία και με την ανοχή των γονιών τους(π.χ. στο οικογενειακό τραπέζι), ενώ οι έλεγχοι για τα μπαρ και τα κλαμπ που πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους είναι ανύπαρκτοι.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007

Μια δυσάρεστη έκπληξη στον Republic 100,3...

Μια δυσάρεστη έκπληξη στον Republic 100,3...
...για την ομάδα που δημιούργησε το διαφορετικό ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη..Αγαπητοί φίλοι, του Republic 100,3θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη, αφοσίωση, πίστη, που δείξατε στη δουλειά μας από τον Ιούνιο του 2005 και που μοιραστήκαμε μαζί πολλές μουσικές ώρες. Ο Νίκος Κομνηνός, η Μέμα Μπινοπούλου, ο Στέλιος Βρεττός, η Ελένη Τριφέρη, ο Νίκος Μαρκόπουλος, η Μιρέλλα Κάπα, η Βάσω Βλαχοπούλου, η Ντέμη Παπαδοπούλου, ο Κώστας Λιβανός, ο Απόστολος Αργαλιάς και όλοι όσοι δουλέψαμε μπροστά και πίσω από τα μικρόφωνα αυτού του ραδιοφώνου τα τελευταία 2,5 χρόνια, θα θέλαμε από καρδιάς να σας ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας δώσατε, για όλα όσα μας κάνατε να νιώσουμε και για όλα όσα μοιραστήκατε μαζί μας από τις 11 Ιουνίου 2005, όταν ακούστηκε το 1ο τραγούδι στον Republic 100,3...
Σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007, μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε το πρωί όταν ξεκίνησε το πρόγραμμά μας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Στέλιου Βρεττού, μέσω της τεχνικής δ/νσης του ομίλου oπου ανήκει ο Republic 100,3 μας ανακοινώθηκε ότι πρέπει να σταματήσουμε την κανονική ροή του σταθμού και ότι απαγορεύεται η είσοδος στο ραδιόφωνο του δ/ντη προγράμματος Νίκου Κομνηνού.
Ο Νίκος μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερε τίποτε. Ήταν ο Στέλιος Βρεττός που τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για το τι συμβαίνει στο ραδιόφωνο που έστησε ο Νίκος από το μηδέν.
Έπειτα από αυτή την απόφαση της διοίκησης, το ραδιόφωνο που λέγεται Republic 100,3 δεν είναι πια το ίδιο και αυτό δεν είναι δική μας επιλογή.
Όλοι εμείς, μια ομάδα που για πολλά χρόνια ονειρεύονταν να ξαναενωθεί και να κάνει αυτό που μέχρι χθες έκανε στον Republic 100,3, χωρίς δεύτερη σκέψη, με ομόφωνη απόφαση, δεν υπήρχε περίπτωση να διαπραγματευτεί την αυθαίρετη, άδικη και σχεδόν πραξικοπιματική αυτή ενέργεια - απομάκρυνση του δ/ντη προγράμματος χωρίς κοινοποιημένη αιτία.
Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβιβαστούμε με μια τέτοια καταχρηστική απόφαση, αδικαιιολόγητη και τόσο υποχθόνια. Παρόλο που ζούμε σε εποχές που τα ΜΜΕ δεν δίνουν και τόση σημασία στον ανθρώπινο παράγοντα, ο Republic 100,3, έδωσε ακριβώς βάση στην αξία αυτού του παράγοντα. Και ακόμη και την τελευταία αυτή στιγμή, αυτή η ομάδα το αποδεικνύει ότι πάνω από όλα αυτό που μετράει είναι όλα για όσα προσπαθήσαμε: ήθος, συνέπεια, ιδέες, επικοινωνία και πάνω απ' όλα η μουσική,!
Ο Republic 100,3 δεν είναι απλά 5 μηχανήματα και 2 μικρά γραφεία στην Αριστοτέλους 7... Είστε όλοι εσείς που πιστέψατε σε ένα διαφορετικό ραδιόφωνο. Σε ένα ραδιόφωνο που ήθελε να ακούγεται καλά και όχι να μεταδίδει μόνο διαφημίσεις.
Σε ένα ραδιόφωνο που σέβεται τον ακροατή του, γιατί δίχως τον ακροατή ραδιόφωνο δεν υφίσταται. Στην παρούσα φάση, δεν μας επιτρέπεται να ανοίξουμε τα μικρόφωνα του Republic 100,3 βάσει απόφασης της Διοίκησης. Το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι ο Republic 100,3 δεν θα είναι αυτός που ήταν.
Είστε πιο ωραίοι απ' ότι φανταζόμασταν και μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε... Θα τα ξαναπούμε σύντομα, αλλά όχι στους 100,3...

Διαβαστε Περισσοτερα...

OYAOY XIONIA FOTO

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΕΡΚΥΡΑ - 10%

Διαβαστε Περισσοτερα...

arkas-xmas.Διαβαστε Περισσοτερα...

foto

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007

Ψ Ω Ν Α Ρ Α Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ


«Πεινασμένος» για… δημοσιότητα έφθασε χθες ο Αϊ - Βασίλης στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για το Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, ο οποίος μετέβη με ελικόπτερο στην περιοχή και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν, μοίρασε δώρα στα παιδιά και… καρφιά στην κυβέρνηση για τους πόρους που δεν του αποδίδει. Για να «χρυσώσει» το χάπι πάντως, είπε ότι θα κρατήσει και δύο δώρα για τα δίδυμα του Κ. Καραμανλή!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2007

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
«Ο Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα»
...εξελίσσονται στην ευρύτερη αριστερά, μετά και την δημόσια τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη στην σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Διαβάστε την και δεν θα χάσετε:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=28321712.
Σαφέστατη, και πεντακάθαρη
.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share