Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ο Ναός Ταξιαρχών στα Κάτω Πεδινά


Ο Ναός των Ταξιαρχών κτίστηκε το 17ο αιώνα και τοιχογραφήθηκε σχεδόν έναν αιώνα αργότερα από τον περίφημο Καπεσοβίτη ζωγράφο Αναστάσιο. Βρίσκεται λίγο έξω από τα Κάτω Πεδινά, ακριβώς δίπλα από τον κεντρικό δρόμο. Πρόκειται για μια μικρή, καλοδιατηρημένη εκκλησία, που ξεφεύγει από τον συνήθη ρυθμό της περιοχής. Η αυλή της πάντα καθαρή, περικλείεται από χαμηλό πέτρινο φράχτη και είναι στρωμένη με γρασίδι, ενώ τα πλατάνια της αποτελούν τέλειο σημείο ξεκούρασης για τον ταξιδιώτη





Διαβαστε Περισσοτερα...

Το αγόρι που "θυμάται" γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!!!


Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστανά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.

Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!

Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια

Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.

Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.

Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
www.pyles.tv

kerkyraikialepou



Διαβαστε Περισσοτερα...

Αβάνα,



Διαβαστε Περισσοτερα...

Γεννήθηκε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει 150 χρόνια!


Μια συνταρακτική αποκάλυψη ενός Βρετανού επιστήμονα έρχεται να ταράξει τα νερά της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης και ειδικότερα... της Γενετικής Μηχανικής. Εάν οι προβλέψεις του Aubrey de Grey επαληθευτούν, τότε ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για να δει τα 150α γενέθλιά του, έχει ήδη γεννηθεί.
Και μάλιστα, ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει για μία...
χιλιετία θα είναι κατά μόλις 20 χρόνια νεώτερός του!

Ο ιατρός-γεροντολόγος και επικεφαλής ενός επιστημονικού ιδρύματος, αφιερωμένου στην έρευνα για τη μακροζωία, δόκτωρ de Grey, εκτιμά ότι οι γιατροί της εποχής του θα έχουν όλα τα απαιτούμενα εργαλεία, προκειμένου να «θεραπεύσουν» τη γήρανση, εξαλείφοντας ασθένειες που έρχονται ως συνέπεια αυτής και επεκτείνοντας το προσδόκιμο ζωής επ’ αόριστον.

«Θα έλεγα ότι έχουμε 50-50 πιθανότητες να φέρουμε τη γήρανση σε ένα, όπως θα το αποκαλούσα, αποφασιστικό επίπεδο ιατρικού ελέγχου μέσα στα επόμενα 25 περίπου χρόνια», δηλώνει ο δρ. de Grey κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, λίγο προτού πραγματοποιήσει μια διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας.

«Και αυτό που εννοώ είναι ο ίδιος ακριβώς τύπος ιατρικού ελέγχου που έχουμε ενάντια στις πιο μολυσματικές ασθένειες της εποχής μας», προσθέτει ο Βρετανός καθηγητής.

Ο de Grey φαντάζεται μια εποχή, όταν ο άνθρωπος θα επισκέπτεται τον θεράποντα γιατρό του για μια τακτική «συντήρηση», η οποία, μέχρι τότε, θα περιλαμβάνει γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές που θα τον διατηρούν σε καλή φόρμα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Καυτή και η αυριανή μέρα...


Καυτή και η αυριανή μέρα...

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"

"Επίγεια σοφία"

"Το 98% των σπιτιών στην Αμερική έχουν τηλεόραση, πράγμα που σημαίνει ότι στο υπόλοιπο 2% πρέπει να δημιουργήσουν σεξ και βία μόνοι τους."
Ανώνυμος








"Η τηλεόραση είναι για να εμφανίζεσαι σ’ αυτήν, όχι για να την κοιτάς."
Noel Coward, 1899-1973, Βρετανός θεατρικός συγγραφέας









"Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση."
Umberto Eco, Ιταλός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σε ποιον ανήκει η Ελλάδα, είπατε;

katsaitis-portrait-122
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ.
Η ελληνική κυβέρνηση ανήμπορη, υποχωρεί και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ως λογικό απότοκο της οικονομικής εικόνας της και της διατυπωμένης (και) από τα πλέον επίσημα χείλη μειωμένης εθνικής της κυριαρχίας. Έτσι η ιστορική προσέγγιση της Αθήνας με το Τελ Αβιβ οφείλεται στην στρατηγική προσδοκία να εγγυηθούν οι Ισραηλινοί την κήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ στα νοτιοανατολικά, όπου θρυλείται πως υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι, που ελπίζουν ότι εφόσον κηρυχτεί η ΑΟΖ και γίνει αποδεκτή, κάτι που δεν είναι αυτονόητο, η εκμετάλλευσή τους θα δώσει λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Είναι γνωστό πως η Τουρκία επικεντρώνοντας στην υπόθεση του Καστελόριζου (επί του οποίου αμφισβητεί σχεδόν την κυριαρχία της Αθήνας ενώ σημειωτέον ο Γιούγκερ και ο Ρομπάι το κάνουν για ολόκληρη την... Επικράτεια) αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει αυτό για το οποίο η χώρα μας τελικά επιθυμεί να εξασφαλίσει την εύνοια του Ισραήλ.
Στην Παλαιστίνη, η κόντρα Χαμάς - Φατάχ διαμορφώνει δυο κόσμους και δυο διαφορετικές διπλωματίες για τα ζητήματα που αφορούν όλο το ευρύ και πολύπλοκο πλέγμα των σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο έναντι του αυτονόητου αιτήματος «να έχουν και οι Παλαιστίνιοι την πατρίδα τους».
Αυτός είναι μέσα σε 200 λέξεις ο καμβάς πάνω στον οποίο επιθυμεί να κεντήσει και η πρωτοβουλία Ελεύθερη Γάζα τα δικά της ανθρώπινα και πολιτικά σιρίτια. Όσο αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον έτσι κρατάει το θέμα της άρσης του αποκλεισμού ανοικτό άλλο τόσο είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι θυμόμαστε την υπόθεση μόνο μ' αυτή την αφορμή. Κι αυτή είναι απόδειξη της υποχώρησης του κινήματος σε επετειακές συμπεριφορές, που αλίμονο δεν επαρκούν ώστε να επιβάλουν λύσεις...
Σημ.: Αυτά, περιμένοντας πότε θα αξιοποιηθεί ο... επικοινωνιακός εμπρησμός της κερκυραϊκής συναγωγής...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε πλανητάριο

Κατεβάστε δωρεάν το Stellarium

Το Stellarium είναι μια δωρεάν ανοιχτού κώδικα εφαρμογή-πλανητάριο η οποία παρουσιάζει στην οθόνη του υπολογιστή σας μια ρεαλιστική τρισδιάστατη εξομοίωση του νυχτερινού ουρανού. Περιλαμβάνει έναν κατάλογο με περισσότερα από 600.000 αστέρια, εικόνες νεφελωμάτων, μια ρεαλιστική απεικόνιση του Ηλιακού μας Συστήματος με όλους τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους. Κάνοντας κλικ σε κάποιο αντικείμενο θα δείτε το όνομά του, την απόστασή του και άλλες λεπτομέρειες, ενώ μπορείτε να κάνετε και ζουμ για να το δείτε και από κοντά.

Το πρόγραμμα σας δείχνει τον ουρανό σύμφωνα με την τωρινή γεωγραφική θέση ή σύμφωνα με τη θέση οποιουδήποτε άλλου μέρους στη γη. Σας επιτρέπει επίσης να προσομοιώσετε κινήσεις πηγαίνοντας μπρος και πίσω στο χρόνο με διάφορες ταχύτητες. Επιπλέον, περιλαμβάνει ρεαλιστική ατμόσφαιρα, εξομοιώσεις της ανατολής και της δύσης, αναλαμπές των αστεριών, διαφορετικά τοπία, αστερισμούς από έντεκα διαφορετικούς πολιτισμούς, λειτουργία νυχτερινής όρασης, κ.α

Κατεβάστε το εδώ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αγοραπωλησίες νησιών και νησίδων στο Αιγαίο "γέφυρα συνεργασίας" και ανάπτυξης

|

Ο κ. Φικρέτ Ινάν, προεδρος μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες κατασκευών, της FIYAPI A.S. δήλωσε άτι ενδιαφέρεται να αγοράσει και είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις τρεις τουλάχιστον ελληνικές νησίδες τις οποίες πουλά η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται για τις νησίδες Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Καρδιότισσα, Ναυσικά και Βουβαλώ η έκταση των οποίων είναι από 10.000 τ.μ. ως 2 εκατ. τ.μ. Κατά τις εκτιμήσεις του, το κόστος τους κυμαίνεται μεταξύ 3 εκατ. και 20 εκατ. ευρώ. Δήλωσε επίσης ότι έχει ήδη εξασφαλίσει κεφαλαίο 20 εκατ. ευρώ και έχει την πρόθεση να επενδύσει περί τα 80 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ινάν δεν αποκλείει να υπάρξουν «κάποιες αντιδράσεις στην Ελλάδα» όπως έγινε πέρυσι με άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Δήλωσε όμως ότι τον «διαβεβαιώνουν ότι είναι αδύνατον να αντιδράσουν αρνητικά οι ελληνικές Αρχές» στην πρόταση του.

«Κυκλοφορούν φήμες ότι αυτά τα νησιά δεν θα πουληθούν ποτέ σε Τούρκους αλλά δεν έχουμε καμία επίσημη ένδειξη περί τούτου», δήλωσε ο κ. Ινάν στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή. Και πρόσθεσε: «Το γραφείο που μεσολαβεί μας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ισως, βέβαια, την τελευταία στιγμή παρεμβληθούν κάποια εμπόδια οπότε θα δημιουργήσω μια εταιρεία στην Ελλάδα να αγοράσει αυτά τα νησιά» γιατί, όπως τόνισε, «είναι αποφασισμένος να τα αποκτήσει».

Ο τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας δήλωσε επίσης ότι «αν, Θεός βοηθός, κάνω αυτή τη δουλειά θα δημιουργηθεί αμέσως μια γέφυρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και θα είμαστε σε θέση να δεχόμαστε πελάτες και στα τουρκικά και στα ελληνικά νησιά. Σκέπτομαι επίσης να βάλω μια γραμμή φεριμπότ να εξυπηρετεί αυτά τα νησιά».

Ο επίδοξος αγοραστής δήλωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια αλυσίδα ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά που θέλει να αγοράσει και να την προσθέσει σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που κτίζει σε τουρκική νησίδα 400.000 τετρ. μέτρων στα ανοικτά της Σμύρνης την οποία αγόρασε το 2010 αντί 35 εκατ. δολαρίων. Ο κ. Ινάν δήλωσε επίσης ότι αν και άλλοι τούρκοι επιχειρηματίες ακολουθήσουν την στρατηγική του και αγοράσουν καμια 50ρια νησίδες του Αιγαίου η Τουρκία «θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρώπη». Εγώ, πρόσθεσε, «ανοίγω την πόρτα. Θα είναι σπουδαίο να κάνουν ανάλογες επενδύσεις και άλλοι τούρκοι επιχειρηματίες».

ΒΗΜΑ




Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μια ρεαλιστικη οπτικη στα γεγονοτα της Τεταρτης


Την βδομαδα που περασε, τα γεγονοτα της 29/6 που εγιναν στο Συνταγμα, εξεταστηκαν απο πολλες πλευρες. Δυστυχως ομως, ολες αυτες οι αποψεις πηγαζαν απο την ιδια αρχη: Την προπαγανδα των αντιμνημονιακων που επιδιωκουν να φερουν την Ελλαδα στην καταστροφη και στην πτωχευση.
Εκανα υπομονη, ελπιζοντας οτι η αξιαγαπητη κυβερνηση μας θα αποστομωσει τους αναρχικους, τους κουκολοφορους και τους Συριζαιους (αν και βασικα ολοι αυτοι ειναι το ιδιο και το αυτο). Δυστυχως, οι παναρετοι ηγετες μας ακολουθησαν τον εναρετο δρομο του υπερανω. Δεν επεσαν στο επιπεδο της αντιλογιας και της στειρας συνθηματολογιας.
Αναγκαζομαι λοιπον εγω, να εξηγησω τι ακριβως εγινε εκεινη την μερα. Προφανως, οπως εχω δειξει και στο παρελθον δεν μιλαω ποτε εκτος αν εχω απευθειας εμπειρια των γεγονοτων. Την τεταρτη που μας περασε ημουν στο συνταγμα, οπως σχεδον και καθε μερα. Οι φιλοι μου στη λαικη συνελευση την οποια παρακολουθω ανελλιπως μπορουν να το επιβεβαιωσουν.

-Πασχος.
Οι αστυνομικοι βοηθουν Πολιτη που εχει παθει κριση πανικου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελευθερία Ντεκώ


«Στην Ελλάδα χάνεις την ενέργειά σου»
Η πρώην μπέιμπι σίτερ κατάφερε να «φωτίσει» τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, να κερδίσει το βραβείο ΕΜΜΥ και να γίνει μία από τις ελάχιστες γυναίκες που διαπρέπουν στον φωτισμό του θεάτρου και του χορού
<b>Ελευθερία Ντεκώ</b><br>«Στην Ελλάδα χάνεις την ενέργειά σου»
Η Ελευθερία Ντεκώ κρατώντας το ΕΜΜΥ που κέρδισε για τον φωτισμό των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Pamela Anderson στους Παξούς!


Pamela_Anderson_1

Η σεξοβόμβα του Hollywood, Pamela Anderson πήρε τον διάσημο surfer αγαπημένο της, Jamia Padgett, και ήρθαν στην Ελλάδα! H εκρηκτική ηθοποιός βρίσκεται εδώ και τέσσερις μέρες στους Παξούς με τον σύντροφό της και γνωστό surfer αλλά και με φίλους της από την Αμερική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηθοποιός θα μείνει στο όμορφο νησί των Επτανήσων για ακόμη 10 μέρες! Χθες το βράδυ μάλιστα η ξανθιά σεξοβόμβα διασκέδαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και σε μεγάλα κέφια στο bar «Ταξίδι» στην περιοχή Λογγός στους Παξούς. Μαζί της φυσικά ήταν ο αγαπημένος της και οι φίλοι τους οι οποίοι έδειχναν να απολαμβάνουν τόσο την όμορφη βραδιά, χορεύοντας, όσο και την μουσική!

H Pamela, προτίμησε να μείνει στο σκάφος «Elentari» που βλέπετε στις φωτογραφίες και όχι σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο. Την Ελλάδα όπως φαίνεται, φέτος, προτιμούν πολλοί αστέρες του Hollywood για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς πέρα από την Pamela αυτές τις μέρες λέγεται πως βρίσκεται στο νησί της Πάτμου η ταλαντούχα ηθοποιός Julia Roberts.

PAMELA_1

pamela1_1

pamela2


Διαβαστε Περισσοτερα...

H πριγκίπισσα του Μαρόκο στην Κέρκυρα


H πριγκίπισσα του Μαρόκο στην Κέρκυρα Μετά τους αστέρες του Hollywood και οι γαλαζοαίματοι στην Κέρκυρα! Το Νησί των ...Φαιάκων επέλεξε για τις καλοκαιρινές διακοπές της η πριγκίπισσα του Μαρόκου, Λάλα Σάλμα, η οποία παρέα με τον γιο της και διάδοχο του θρόνου απολαμβάνει τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Πρώτοι έφθασαν φέτος στην Κέρκυρα η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Μάικλ Ντάγκλας, τη σκυτάλη πήρε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και τώρα είναι η σειρά της πριγκίπισσας του Μαρόκου να χαρεί τις διακοπές της στο πανέμορφο νησί.
Η σύζυγος του βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ’ αφίχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» μαζί με τον 8χρονο γιο της -διάδοχο του θρόνου- με το βασιλικό Lear Jet, συνοδευόμενη από δεκαπέντε άνδρες της ασφάλειάς της.
Η βασιλική οικογένεια διαμένει σε μία από τις πιο πολυτελείς βίλες του θέρετρου, ο καταπράσινος κήπος της οποίας καταλήγει σε έναν απομονωμένο κολπίσκο, όπου μπορούν οι VIP θαμώνες της να απολαμβάνουν τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας.
Η πισίνα της βίλας βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη θάλασσα, ενώ το εσωτερικό της είναι διακοσμημένο με χρυσές λεπτομέρειες.
Είναι η δεύτερη φορά που η 33χρονη πριγκίπισσα επιλέγει την Κέρκυρα για να περάσει τις διακοπές της, καθώς και πέρυσι τέτοια εποχή χαιρόταν τον ελληνικό ήλιο και τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.
«Η πριγκίπισσα έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου και, όπως ξέρουμε, θα μείνει εδώ για τις επόμενες είκοσι ημέρες» επιβεβαιώνει ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, και προσθέτει: «Πέρυσι έβγαινε συχνά έξω από το ξενοδοχείο με τη συνοδεία της, ωστόσο ήταν πολύ απλή και ιδιαίτερα φιλική με τον κόσμο».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ενέργειες με σύνεση και αγάπη


Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου

«Εργασία στον εαυτό µας»

Εάν θέλης να βοηθήσης την Εκκλησία, είναι καλύτερα να κοιτάξης να διόρθωσης τον εαυτό σου, παρά να κοιτάς να διόρθωσης τους άλλους.

Αν διόρθωσης τον εαυτό σου, αµέσως διορθώνεται ενα κοµµατάκι της Εκκλησίας. Εάν φυσικά αυτό το έκαναν όλοι, η Εκκλησία θα ήταν διορθωµένη. Άλλα σήµερα οι άνθρωποι ασχολούνται µε όλα τα άλλα θέµατα εκτός από
τον εαυτό τους. Γιατί το να ασχολήσαι µε τον εαυτό σου έχει κόπο, ενώ το να ασχολήσαι µε τους άλλους είναι εύκολο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Bλακείες ανθρώπων .



f87
f87
f87
f87
f87
f87

Διαβαστε Περισσοτερα...

«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Ένας νέος θεσμός ξεκινά στο νησί του Πολιτισμού


                               
                                                       
 «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
Ένας νέος θεσμός ξεκινά στο νησί του Πολιτισμού


Το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» (“Corfu Festival of Arts”) είναι ένας νέος θεσμός που ξεκινά την πορεία του από τη φετινή χρονιά, στο «Νησί του Πολιτισμού»  την Κέρκυρα. Το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» αποτελεί την κύρια δραστηριότητα  του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού», ο οποίος βασικό στόχο έχει, αφ’ ενός να συμβάλει στην αναζωογόνηση  της καλλιτεχνικής κίνησης και παραγωγής στα Επτάνησα και αφ’ ετέρου, να προβάλει τα Επτάνησα και την Κέρκυρα στο διεθνή χώρο, προωθώντας την εικόνα τους ως τουριστικών προορισμών. Πρόεδρος του «Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού» είναι η κ. Άντζελα Γκερέκου, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, συμμετέχουν μια σειρά προσωπικοτήτων από το χώρο της επιχειρηματικότητας και του  πολιτισμού.

Για τις εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας», αξιοποιούνται γνωστοί μνημειακοί χώροι της Κέρκυρας όπως το Αχίλλειο, το Παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης), η Ιόνιος Ακαδημία και το Μον Ρεπό.  Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμμετέχουν ονόματα όπως  η Vienna Chamber Orchestra, το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Arriaga» με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Sonja Park, η σόλο αρπίστρια Anneleen Lenaerts της περίφημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης και η θεατρική ομάδα «Vice Versa» παρουσιάζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο πανευρωπαϊκά βραβευμένος 22χρονος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, ο οποίος θα συμπράξει επίσης ως μαέστρος και  σολίστ με τη Vienna Chamber Orchestra, σε μια συναυλία η οποία  τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Τη Διεύθυνση  παραγωγής του Φεστιβάλ έχει η Τζώρτζια Καρδάκη.

Το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» πραγματοποιείται  με τη συμβολή  μιας σειράς  χορηγών, με κυριότερους το «Ίδρυμα  Ιωάννης Λάτσης» και την AEGEAN. Χορηγός Επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ.

Εισιτήρια προπωλούνται στο TICKET BOX στην οδό Μοντσενίγου 2 και Ευαγγελιστρίας, έναντι κεντρικού καταστήματος Εθνικής Τράπεζας, τηλ. 26610 27400,   ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00΄΄-14.00΄΄ , και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00΄΄ - 14.00΄΄ και 18.30΄΄ - 20.30΄΄.


Ακολουθεί το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας».


«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2011»

Συναυλίες
  
Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011
Ώρα 21:00
Παλάτι Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου 
Anneleen Lenaerts, άρπα
(Σόλο αρπίστρια της
Wiener Philharmonker)

Gabriel Fauré (1845-1924)           Impromptu in D flat Major, Op. 86
Franz Liszt (1811-1886)                 Un Sospiro
Pjotr Tchaikovsky (1840-1893)    Fantaisie
Frédéric Chopin (1810-1849)       Nocturne Op. 48, No 1
                                                           Polonaise Op. 64
Franz Liszt (1811-1886)                 Liebesträume
Bedřich Smetana (1824-1884)     Vltava (The Moldau)
______________________________________________________  

 Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011
Ώρα 21:00
Αχίλλειο

Arriaga Quartet
Sonja Park, Πιάνο

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)       String Quartet No. 6 in F minor, Op. 80
Franz Schubert (1797-1828)                            Quartettsatz in C minor Op.posth
 String Quartet No. 14 in D minor, “Death and the    Maiden”: 2nd movement Andante con moto
Johannes Brahms (1833-1897)                        Piano Quintet in F minor, opus 34


Κυριακή , 10  Ιουλίου 2011
Ώρα 21:00
Ιόνιος Ακαδημία


Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης
Διονύσης Γραμμένος, κλαρινέτο και διεύθυνση Ορχήστρας (Weber,Mahler)

Antonín Dvořák (1841-1904)                   Serenade for Strings in E major, Op. 22
Samuel Barber (1910-1981)                    Adagio for Strings
Gustav Mahler (1860-1911)                     Adagietto (from Symphony No 5)
Carl Maria von Weber (1786-1826)          Clarinet Quintet in B Flat Major, Op. 34



Θέατρο

Δευτέρα , 11  Ιουλίου 2011
Ώρα 21:00
Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου»
Θεατρική Ομάδα «Vice Versa»
«Πλούτος» (Αριστοφάνη)

Διαδικτυακός τόπος «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας: www.corfufestivalofarts.com                                 

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Χαμόγελα» για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Αύξηση κρατήσεων στο Νησί των Ιπποτών

«Χαμόγελα» για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο


Σε ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα να επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στις τάξεις των τουριστικών παραγόντων της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο σημείωσαν αύξηση κατά 27% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στα ίδια επίπεδα θα συνεχιστεί η τουριστική κίνηση και τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο αφίχθησαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου με πτήσεις τσάρτερ 301.641 τουρίστες ενώ πέρσι είχαν έρθει 237.516 επισκέπτες. Τα πρωτεία σε αριθμό επισκεπτών κατέχουν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός επισκεπτών από Ιταλία , Σουηδία , Ρωσία και Ισραήλ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται από τις αγορές της Ρωσίας (κατά 61,12%) του Ισραήλ( 73,33%) της Φινλανδίας(41,7%) και της Πολωνίας(58,62%).

Οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου κινούνται ήδη σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται ότι και οι επόμενοι μήνες θα είναι σε ανάλογα επίπεδα.

Αυξημένη είναι, επίσης, η τουριστική κίνηση και στο νησί της Κω αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ακταιον (ρούφουλας)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Από το Μνημόνιο στο Μεσοπρόθεσμο και ποιος ξέρει που αλλού

makatsoris-portrait-112
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΤΣΩΡΗΣ. ΚΕΡΚΥΡΑ.
Από το «λεφτά υπάρχουν» του Οκτώβρη του 2009 στο «αναγκαίο μνημόνιο για να μην πτωχεύσουμε» του Μάη του 2010, στο «αναγκαίο μεσοπρόθεσμο για να πάρουμε την 5η δόση του δανείου» τον Ιούνιο του 2011. Τι άλλο άραγε μας περιμένει το Σεπτέμβρη για να πάρουμε την έκτη δόση και να εγκριθεί το νέο δάνειο ; Από τη δημοσιονομική προσαρμογή που στόχο είχε τη μείωση του χρέους από τα 286 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2009 ή το 118% του ΑΕΠ στα 250 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2010, φθάσαμε στις 31/05/2011 στα 350 δισεκατομμύρια ή το 150% του ΑΕΠ. Από τη μείωση του ελλείμματος από το 15,5% που ήταν στο τέλος του 2009, στο 9,1 στο τέλος του 2010, φθάσαμε το έλλειμμα να τρέχει με 12,9% στις 31/05/2011. Η κατανάλωση στη χώρα μέρα με τη μέρα μειώνεται με φυσικό αποτέλεσμα τη μείωση των δημοσίων εσόδων και την αύξηση των εξαγωγών. Είναι βέβαιο πως όταν ο κ. Παπανδρέου καταλάβει πως οι Έλληνες δεν μπορούν να ζήσουν, ίσως σκεφτεί να αλλάξει την πολιτική συνταγή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη που συνεχίζει επάξια ο κ. Βενιζέλου. Μην πιστέψει κανείς πως όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα στελέχη του δεν είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή πολιτική του. Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και απαιτείται νέα που να στηρίζει την κατανάλωση για να βελτιωθούν τα έσοδα του κράτους. Πρώτο άμεσο μέτρο η επαναφορά μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 και μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 5%,10% και 20% χωρίς καμία μεταφορά προϊόντων ή υπηρεσιών σε άλλους συντελεστές. Η πρόσθετη δαπάνη του δημοσίου θα καλυφθεί από την αύξηση των εσόδων του κράτους που θα προκύψει από την αύξηση της κατανάλωσης. Παράλληλα πρέπει να παρθούν μέτρα που θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους. Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι:
Νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων, πράγμα που ακούμε τα τρία τελευταία χρόνια. Προβλεπόμενο έσοδο 13,5 δισεκατομμύρια. Η αποπληρωμή τους να γίνει σε πέντε χρόνια. Αναμενόμενα έσοδα μέχρι 31/12/2015 ύψους 12,15 δισεκατομμυρίων.
Μείωση στις συντάξεις βουλευτών, δημάρχων, κοινοταρχών, συνδεδεμένων με τις άλλες συντάξεις, μείωση των μισθών των εν ενεργεία βουλευτών, δημάρχων, κατάργηση της φρουράς τους, κατάργηση των έμμισθων συμβούλων των πολιτικών παραγόντων, κατάργηση των υπαλλήλων που τους εξυπηρετούν. Οι υπάλληλοι των βουλευτών να πληρώνονται από τις επιχορηγήσεις των κομμάτων. Διακοπή της μισθοδοσίας αντιδημάρχων, προέδρων των εταιρειών των δήμων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων και προέδρων τοπικών διαμερισμάτων. Οι περικοπές και οι καταργήσεις θα δώσουν έσοδα μέχρι 31/12/2015 ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων, εφόσον εφαρμοστούν από 01/07/2011. Παράλληλα πρέπει να καταργηθούν και οι συντάξεις των συνδικαλιστικών στελεχών.
Ρύθμιση όλων των οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία .Ως προς τους βεβαιωμένους φόρους να εξαλειφθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα και να πληρωθούν τα υπόλοιπα σε επτά ετήσιες άτοκες δόσεις. Για αυτούς που δεν θα δεχθούν αυτή τη ρύθμιση, να προχωρήσει το κράτος σε κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας. Να ρυθμιστούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τη μη έκδοση παραστατικών στο 1/5 του επιβληθέντος από το 1/3 που προβλέπεται σήμερα. Η ρύθμιση να πληρωθεί σε τρία έτη. Για αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν να ισχύσουν πάλι οι κατασχέσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία. Αν είναι αληθή τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και των ασφαλιστικών ταμείων, τότε τα συνολικά έσοδα θα προσεγγίσουν τα 25 δισεκατομμύρια και μέχρι 31/12/2015 θα έχουν εισπραχθεί 16 δισεκατομμύρια. Όσοι αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους το πρώτο έτος να τύχουν μιας έκπτωσης επί της οφειλής 15%, αν προχωρήσουν το δεύτερο 10%, και τον τρίτο χρόνο 5%. Ευνοϊκές ρυθμίσεις να μην ισχύσουν ξανά.
Ήδη μόνο αυτά τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν περισσότερα έσοδα από το μεσοπρόθεσμο και να μείνουν και στα ταμεία του κράτους τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια, τα οποία υπερκαλύπτουν τα αναμενόμενα έσοδα από την εκποίηση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των εταιρειών Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι δαπάνες του κράτους μπορούν να μειωθούν με ακόμη τέσσερα μέτρα :
Ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που θα παρέχεται σε κέντρα υγείας αστικού και αγροτικού τύπου.
Ενιαίος φορέας προμήθειας φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού που θα χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Η τιμή προσφοράς θα πρέπει να είναι ίση ή μικρότερη του αντίστοιχου μέσου όρου των τιμών των υπόλοιπων χωρών της ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαρακτηριστικά θα πω πως δεν μπορούμε στην Ελλάδα να αγοράζουμε τα φίλτρα αιμοκάθαρσης 45 ευρώ, όταν η μέση τιμή των χωρών της Ευρώπης είναι 7,50 €.
Μείωση των τιμών ΑΤΟΕ κατά 30% για να προσαρμοστούν οι τιμές των δημοσίων έργων στις τιμές αγοράς .Οι τιμές ΑΤΟΕ να αναπροσαρμόζονται μια φορά το έτος.
Μείωση του εργολαβικού κέρδους στο 12% από 18% που είναι σήμερα.
Οι μειώσεις αυτές θα μπορούσαν να αποδώσουν πάνω από 5 δισεκατομμύρια ετησίως. Για να λειτουργήσει όμως η ελληνική οικονομία, βασική αρχή είναι το επιτόκιο χορηγήσεων να μην είναι μεγαλύτερο κατά 50% του επιτοκίου καταθέσεων. Άρα πρέπει να μειωθούν δραστικά τα επιτόκια χορηγήσεων, οι δε τράπεζες να φορολογηθούν για τα υπερκέρδη τους των τελευταίων ετών. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 70 δισεκατομμυρίων. Για μέρος αυτών πήραν χρήματα για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους από το ελληνικό κράτος. Ας επιστρέψουν τα ομόλογα που αντιστοιχούν στα ποσά αυτά που πρέπει να ανέρχονται στα 58 δισεκατομμύρια. Αναρωτιέμαι με ποιο θράσος το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξάγει τα κατατεθειμένα κεφάλαια των Ελλήνων σε τρίτες χώρες και δανειοδοτεί επιχειρήσεις των χωρών αυτών ή ελληνικές επιχειρήσεις που μεταναστεύουν ψάχνοντας για μειωμένο κόστος εργασίας ;Τι το παράξενο όταν και το ελληνικό κράτος επιδοτούσε Έλληνες επιχειρηματίες που μετανάστευαν και απέλυαν τους Έλληνες εργαζόμενους ή τους ζητούσαν να μεταναστεύσουν μαζί και να πληρώνονται με τις αντίστοιχες αποδοχές π.χ. των Βούλγαρων ; Άφησα τελευταίο το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία. Κάποτε μας έλεγαν από ποια Γερμανία τα ζητάτε όταν υπάρχει δυτική και ανατολική. Εδώ και είκοσι χρόνια η Γερμανία είναι ενιαία και έχει δώσει στις περισσότερες, για να μην πω σε όλες αυτές τις χώρες που κατάστρεψε, τις πολεμικές αποζημιώσεις. Πιστεύω πως σύσσωμη η Βουλή πρέπει να θέσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων διεκδικώντας τουλάχιστον 280 δισεκατομμύρια. Ας τα εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2012 και ας προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο, αν η Γερμανία δε μας τα δώσει. Θέλω να τονίσω πως οι γερμανικές αποζημιώσεις δεν χαρίζονται από κανένα πολιτικό. Γι' αυτό το θέμα κυρίαρχο λόγο έχει μόνο ο ελληνικός λαός.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πάρτο αλλιώς θα βρεις...

katsaitis-portrait-122
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ. Οι συνέπειες των εξελίξεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής στα καθ' ημάς ορίζουν και το πεδίο της ανάδειξης εναλλακτικής τοπικής πολιτικής. Δηλαδή ενός διαφορετικού προτύπου και μιας διαφορετικής μεθοδολογίας στην αντιμετώπιση των θεμάτων από εκείνη τη συνηθισμένη μεταπολιτευτικά, που κατάντησε να γίνει πολιτική life style και δημοσίων σχέσεων.
Το προφανές του διαφορετικού προτύπου είναι η αποκατάσταση της πολιτικής ως την ιδιότητα του πολίτη κι όχι σαν να είναι το επάγγελμα του πολιτικού έτσι όπως αυτό φιλοτεχνείται στα media για να ικανοποιήσει αναπτυξιακές προσδοκίες... Η επέκταση των αμεσοδημοκρατικών σχέσεων, όπου και όσο αυτό μπορεί να συμβεί, είναι εμπειρία τόσο παραγωγική όσο και παιδαγωγική.
Αλλά εδώ στην «Κερκυράμας» απαιτείται και η αλλαγή της ατζέντας. Δεν μπορεί ένας αναμφίβολα πλούσιος τόπος να λεηλατείται συστηματικά δήθεν αναπτυξιακά με όχημα έναν επισφαλή καταναλωτικό καλοζωισμό, προσφορά στους περισσότερους, προκειμένου να μην αντιδρούν.
Η θραύση της διογκωμένης χρηματονομισματικής σφαίρας, μας «σπρώχνει» στις διαστάσεις της αποκαλούμενης πραγματικής οικονομίας, που είναι έτσι κι αλλιώς σαφώς μικρότερες από εκείνες που συνηθίσαμε την περίοδο των παχέων αγελάδων. Έτσι η αμφισβήτηση των προτύπων της επιτυχίας - ευτυχίας με μέτρο την καταναλωτική δυνατότητα εν πολλοίς άχρηστων αξιών και πραγμάτων, μπαίνει στην ημερήσια διάταξη. Και είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον γενικό αναπροσανατολισμό αλλά κυρίως για την ανάδειξη αξιών, που πολλοί πιστεύουν ότι χάθηκαν κάπου στο απώτερο παρελθόν...

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share