Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πέτυχε διαγραφή 2,5 δις ευρώ




Χρέος ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφαίρεσε από την "πλάτη" του ελληνικού δημοσίου το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Greece Debt Free, πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την εκκίνηση της σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο γόνος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας Πέτρος Νομικός. Ο κ. Νομικός δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρείες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το ίδρυμα Greece Debt Free (GDF) αξιοποιεί, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στην δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει.

Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ.

Το Greece Debt Free, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, «είναι μια πλατφόρμα για όλους, ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή».

Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Ξεκίνησα να επεξεργάζομαι την ιδέα του GDF πέρσι, εν μέσω των κινημάτων της Αραβικής Άνοιξης. Ήταν απίστευτο πως μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι μπορούν να παρακινηθούν και να οδηγήσουν σε μια δημοκρατική αλλαγή, μέσω των social media (facebook, twitter, YouTube, κτλ) στη Μέση Ανατολή. Το GDF σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει αυτά τα νέα μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας. Μέσω αυτού ο καθένας μπορεί τώρα να βοηθήσει την Ελλάδα, με εμπιστοσύνη και διαφάνεια».

Εξηγεί όμως και γιατί η έδρα της πρωτοβουλίας είναι στις ΗΠΑ.: «Στην Ελλάδα, δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα δεν θα έμεναν "ανέγγιχτα", δεν ήξερα τι θα γινόταν αν άλλαζε κάποιος νόμος ή άλλαζε άρδην η πολιτική κατάσταση του τόπου. Τότε οι δωρεές δεν θα ήταν ασφαλείς. Η οργάνωσή μας πρέπει να παραμείνει αποστασιοποιημένη από αυτά και από την πολιτική. Έτσι, το GDF έπρεπε να έχει την έδρα του υπό το νομικό καθεστώς των ιδρυμάτων δωρεών των ΗΠΑ για να μπορούν οι δωρητές να είναι σίγουροι πως οι προσφορές τους θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό ακριβώς που εξηγούμε στην ιστοσελίδα μας. Πράγμα που σημαίνει πως οι αμερικανοί πολίτες που δωρίζουν χρήματα για τους σκοπούς του ιδρύματος, αφαιρούν την προσφορά τους από τον φόρο που πληρώνουν. Αυτό αποτελεί κίνητρο για τους ομογενείς που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Κάθε προσφορά προερχόμενη από τις ΗΠΑ μπορεί να διαγράψει χρέος μεταξύ 11 και 12 φορές του δωρηθέντος κεφαλαίου και όχι 8 όπως για τους εκτός Ηνωμένων Πολιτειών δωρητές. Αυτό αποτελεί μια μοναδική δυνατότητα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Όπως μπορεί να δει κανείς και στην ιστοσελίδα μας, για κάθε ένα ευρώ που δωρίζει κάποιος στο GDF, 8 ευρώ ελληνικού χρέους αγοράζονται από το GDF και αργότερα διαγράφονται».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σοβαρά χτυπημένος από την Κανέλλη ο Κασιδιάρης!



Σοκαριστική είναι η φωτογραφία του τραυματισμένου Χρυσαυγίτη, που όσο κι αν αμύνθηκε σαν γνήσιος Έλληνας στην επίθεση της δυνατότερής από αυτόν κομμουνίστριας, τελικά τον λάβωσε η σατανική δύναμη του Ριζοσπάστη!!!



Το σημείο όπου τα κόκαλα του χεριού παραμορφώθηκαν σε σφυροδρέπανο, φαίνεται καθαρά στην ακτινογραφία και αποστομώνει τους κακόπιστους. (Digital Atrwork: Μάκης Ανασιάδης)
Στην ακτινογραφία που κρατάει ο άτυχος νέος, φαίνονται ξεκάθαρα τα κόκαλα στο χέρι, που όχι μόνο έχουν υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο σημείο που το χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη, αλλά και έχουν παραμορφωθεί μόνιμα σε σχήμα σφυροδρέπανου! Γεγονός που δικαιολογεί την έντονη αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη μόλις τον άγγιξε ο Ριζοσπάστης, αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μια απλή εφημερίδα, αλλά για ένα όπλο με σατανικές και μεταφυσικές δυνάμεις!!!
Δεν αποκλείεται μάλιστα, την ώρα που η εφημερίδα - μυστικό όπλο πλησίαζε τον αθώο Χρυσαυγίτη, να τον ψέκασε με ειδικά κομμουνιστικά αέρια! Από αυτά που σε κάνουν να ξεχνάς τους τρόπους σου και σε μεταμορφώνουν για μερικά δευτερόλεπα σε κάποιον άλλον. Σε κάποιον δηλαδή που μπορεί να φτάσει στο σημείο να παραβιάσει ακόμα και τον ανδρικό στρατιωτικό κώδικα τιμής και να επιτεθεί σε γυναίκες!
Όμως παρ' όλο τον ψεκασμό, ο άριστα εκπαιδευμένος κομάντο των ελληνικών και χριστιανικών αξιών, μπόρεσε να αμυνθεί και να προστατέψει το δεξί του χέρι που ήταν άλλωστε και ο στόχος της επίθεσης. αφού είναι το χέρι με το οποίο κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό!
Όσο λοιπόν κι αν τα προκατειλημμένα ΜΜΕ θέλουν να παρουσιάσουν την «αγαπημένη» τους Λιάνα Κανέλλη σαν «ανυπεράσπιστη γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης από έναν τραμπούκο», η αλήθεια τους διαψεύδει: Στην πραγματικότητα δηλαδή, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι εκείνος που τραυματίστηκε από τα ύπουλα και συνεχή χτυπήματά της που δεν κατέχραψαν οι κάμερες. Χτυπήματα που δεν άφησαν μόνο σημάδια στο κορμί, αλλά κυρίως στην ψυχή του άτυχου νέου. Και που όπως δήλωσε κι ο ίδιος, θα τα κουβαλάει για πάντα, μέχρι να περάσει η προθεσμία του αυτόφωρου.

--

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share