Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"Επίγεια σοφία"


Ποτέ μην ανέχεσαι να σου λέει «όχι» κάποιος που δεν έχει την αρμοδιότητα να σου πει «ναι».
Eleanor Roosevelt, 1884-1962, Αμερικανίδα, σύζυγος του Φ.Ρούζβελτ

Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο δύσκολα παραδίνεσαι.
Vince Lombardi, 1913-1970, Αμερικανός προπονητής ράγκμπυ

Αν απουσιάζει η δύναμη της θέλησης, ακόμα και ο  πιο πλήρης συνδυασμός αρετών και ταλέντων είναι εντελώς άχρηστος.
Aleister Crowley, 1875-1945, Βρετανός  μυστικιστής

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μετατρέπει τους Αλβανούς σε εφοπλιστές !!!



Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Χρυσές δουλειές στο αλβανικό λιμάνι του Δυρραχίου έχουν στήσει Γερμανοί εφοπλιστές την ώρα που το ελληνικό δημόσιο αδυνατεί να πουλήσει ακόμα και το μικρότερο ακίνητο του ΟΛΠ. Οι Γερμανοί σε συνεργασία με τον Αλβανό επιχειρηματία Avni Hoxha εξάγουν μεγάλες ποσότητες σιδηρομεταλλεύματος στην Κίνα οι οποίες συνεχώς αυξάνονται αποκτώντας τον έλεγχο τόσο του λιμανιού όσο και της μεταφοράς των φορτίων στις κινεζικές χαλυβουργίες.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΕΚ: Ο Αδαμίδης στο εξωτερικό για επενδυτές...ρε λες ??????


 
Στο εξωτερικό βρίσκεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης σε αναζήτηση επενδυτών. Στόχος του είναι να πείσει τους υποψήφιους επενδυτές να καταβάλουν τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ για να πάρουν το 51% των μετοχών.

Η ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο εταιρείες εκ των οποίων η μία είναι αγγλική και έχει το ρόλο μεσάζοντα για αναζήτηση επενδυτών. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τα ονόματα των εταιρειών υπό τον φόβο να καεί το deal.

Από την άλλη πλευρά, η στάση του μεγαλομετόχου Νίκου Νοτιά δείχνει πως αν η ΑΕΚ δεν βρει επενδυτή δεν πρόκειται να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Ο Έλληνας εφοπλιστής δεν κάνει βήμα πίσω από τη θέση του ότι θα βοηθήσει αρκεί να συμπράξουν και οι παλιότερη μέτοχοι επί εποχής Ντέμη Νικολαϊδη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλείται να επιστρέψει 83,5 εκατ. ευρώ



Καλείται να επιστρέψει 83,5 εκατ. ευρώ

Ειδικά μαγνητοφωνάκια παρακολουθήσεων σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ καθώς και πλήθος άλλων τηλεφωνικών υποκλοπών κατέγραψε σε διαδοχικούς υπηρεσιακούς ελέγχους η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών



Ειδικά μαγνητοφωνάκια παρακολουθήσεων σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ καθώς και πλήθος άλλων τηλεφωνικών υποκλοπών κατέγραψε σε διαδοχικούς υπηρεσιακούς ελέγχους η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος της Αρχής Αν. Λαμπρινόπουλος, που ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
«Είναι δυνατόν να υπάρξει απόρρητο, όταν το δίκτυο δεν είναι ασφαλές;» διερωτήθηκε και παραδέχθηκε μεταξύ άλλων, ότι η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά «επισκεφθήκαμε την ΕΥΠ, μας έδειξε ένα βαλιτσάκι και είπαμε πως εάν αυτός είναι ο εξοπλισμός της τότε η υπηρεσία είναι φτωχή. Ψάξαμε και το περιβόητο βαλιτσάκι και το σκληρό δίσκο που περιέχει. Ομως, δεν νομίζω ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο της ΕΥΠ». Την ίδια στιγμή, ο κ. Λαμπρινόπουλος ενημέρωσε την Επιτροπή, ότι η Αρχή καλείται να καταβάλει και μάλιστα εντόκως το ποσόν των 83,5 εκατ. ευρώ στις εταιρείες Vodafone και Ericsson. Το ανωτέρω ποσό, αφορούσε σε πρόστιμο που είχε επιβληθεί αρχικά στις δύο πολυεθνικές εξαιτίας της εμπλοκής τους στο ζοφερό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη χώρα.
Υπενθυμίζεται όμως, ότι το ΣτΕ ανακάλεσε το πρόστιμο με το σκεπτικό ότι η απόφαση της ΑΔΑΕ για τον καταλογισμό προστίμου ελήφθη σε κλειστή συνεδρίαση και δεν διασφαλίστηκαν συνθήκες δημοσιότητας. Εμπρακτη συνέπεια αυτής της απόφασης του ΣτΕ, είναι η ΑΔΑΕ, όχι μόνο να υποχρεούται τώρα να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά και να μην είναι σε θέση πλέον να επιβάλλει κανένα πρόστιμο σε οποιαδήποτε εταιρεία διαπιστώνει παρανομίες.
Γ. Χ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κούκλα ο τροχονόμος…


Έναν πρωτότυπο και ανέξοδο τρόπο να (επιχειρήσει να) συνετίσει τους απρόσεκτους οδηγούς βρήκε η τροχαία της Κίνας.
Οι αρμόδιοι τοποθέτησαν σε ένα σημείο του δρόμου που ενώνει τη Σαγκάη με την Ναντζίνγκ μία κούκλα, σε ανθρώπινες διαστάσεις, την οποία έντυσαν με τα ρούχα ενός τροχονόμου.
Perierga.gr - Κούκλα ο τροχονόμος...
Για να είναι πιο πειστικός ο ψεύτικος τροχονόμος, κρατά και μία βιντεοκάμερα.
Οι αρχές ευελπιστούν ότι η κούκλα τροχονόμος θα βάλει φρένο σε όσους οδηγούν επικίνδυνα.
Αλλά ακόμα και αν οι οδηγοί πάρουν χαμπάρι το κόλπο, υπάρχει και η κάμερα που κρατά, η οποία δεν είναι διόλου ψεύτικη και καταγράφει όλους όσους περνούν από μπροστά του.
Οπότε, οι επικίνδυνοι οδηγοί καταγράφονται στα αρχεία της τροχαίας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πραγματικότητα το πρώτο ουίσκι χωρίς αλκοόλ


perierga.gr - Το πρώτο ουσίσκι χωρίς αλκοόλ... κερδίζει τις εντυπώσεις!Μετά από πέντε χρόνια ερευνών η αμερικανική εταιρεία ποτών Arkay κατάφερε να παρασκευάσει το πρώτο ουίσκι στον κόσμο χωρίς αλκοόλ. Στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοποριακή «πατέντα» η οποία έχει λάβει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενώ η δημιουργία του στηρίζεται στη χρήση διάφορων τεχνητών γεύσεων και συστατικών σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ.
Οι δημιουργοί του υπόσχονται πως το εν λόγω προϊόν έχει την ίδια ακριβώς γεύση και ποιότητα με το κανονικό ουίσκι, ενώ έχει πιστοποιηθεί από το Ισλαμικό Συμβούλιο Τροφίμων και Διατροφής της Αμερικής με την εμπορική ονομασία «Halal Whiskey» έτσι ώστε να μπορούν να το καταναλώνουν άφοβα και οι μουσουλμάνοι!  »Δεν υπάρχει πλέον λόγος να μην πιείτε επειδή θα οδηγήσετε ή να μην το… τσούξετε λίγο παραπάνω», υποστηρίζει η εταιρεία παραγωγής.
Η πώληση του ουίσκι Arkay έχει οριστεί να ξεκινήσει στην Αμερική την 1η Δεκεμβρίου, ενώ η τιμή του έχει οριστεί στα 10 δολάρια το μπουκάλι του ενός λίτρου ή στα 4 δολάρια το κουτάκι των 335 ml. Οι λάτρεις του ουίσκι δεν έχετε παρά να περιμένετε, γιατί μόνο μια δοκιμή θα σας πείσει…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΩΖΟΣ-ΠΕΦΤΩ ΜΑΝΑ (New song 2011) -



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ... ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ...!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το πελατειακό πολιτικό σύστημα σε γράφημα!



Δείτε στην γράφημα αριστερά (από την imerisia.gr), για να αντιληφθείτε πως εξελίχθηκε το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης από το 1990 μέχρι το 2010 (σε δις ευρώ). Εκτός από τη συνολική πορεία του ελλείμματος, εκείνο που έχει επιπλέον αξία να παρατηρήσετε είναι τις αυξήσεις που σημείωνε αυτό τις χρονιές που είχαμε εκλογές. Αυτό για να αντιληφθείτε για τι είδους ρουσφετολογικό και πελατειακό πολιτικό σύστημα μιλάμε.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα σχετικού άρθρου από την ιστοσελίδα imerisia.gr, απ’ όπου και το πιο πάνω γράφημα: «Ενα αυτοτροφοδοτούμενο σπιράλ αδιαφάνειας, ρουσφετολογίας, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και ατιμωρησίας αποτελεί το υπόβαθρο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το νεοελληνικό πελατειακό κράτος που οδήγησε τη χώρα στη δημοσιονομική κατάρρευση. …. Tο πολιτικό σύστημα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του επιδόθηκε σε ένα... πρωταθλητισμό ρουσφετολογικής δράσης που οδήγησε στη διόγκωση ενός αντιπαραγωγικού και διεφθαρμένου δημοσίου τομέα, ενός διεφθαρμένου και αναποτελεσματικού κράτους πρόνοιας που εκτός των άλλων απομυζούσαν πολύτιμους και πλέον σπάνιους πόρους από τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Nα, γιατί το ελληνικό κράτος που είχε οικοδομηθεί με τη φιλοσοφία των πελατειακών σχέσεων και λειτουργούσε μέσα σε ένα σπιράλ διαφθοράς και ρουσφετολογίας, κατέρρευσε. Nα, γιατί φθάσαμε στη δημοσιονομική κατάρρευση, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».
 http://logioshermes.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γερμανία εναντίον όλων! Γιατί "δεν θέλει" να κοπεί χρήμα;



Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Είναι εντυπωσιακό ότι τόσες πηγές "ενημερωσης" και τόσοι αναλυτές στα επίσημα ΜΜΕ μιλούν για την άρνηση-μουλάρωμα της Γερμανίας  στο θέμα του ευρωομολόγου και της ανάγκης τυπωσης χρήματος, χωρίς κανένας να αγγίζει τον πραγματικό λόγο που οι Γερμανοί μένουν μόνιμα στο ΟΧΙ.

Υπάρχει άραγε αμφιβολία σε οποιονδήποτε από τους ηγέτες της Ευρωζώνης οτι πρεπει να κοπεί χρημα και μάλιστα άφθονο; Φυσικά και όχι. Τότε γιατί όλη αυτή η αντίδραση; .....

Διαβαστε Περισσοτερα...

10 εκρήξεις ηφαιστείων τραβηγμένες από το διάστημα!


Είναι επικίνδυνες αλλά και εντυπωσιακές! Είναι απρόβλεπτες αλλά και μοναδικές! Οι εκρήξεις των ηφαιστείων ανά τον κόσμο είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που κανείς σίγουρα δεν θα ήθελε να δει ή να ζήσει από κοντά. Η καυτή λάβα ξεχύνεται από τον κρατήρα, η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο περασμά της, οι στάχτες καλύπτουν ουρανό και γη…
perierga.gr - 10 εκπληκτικές εκρήξεις ηφαιστείων... από ψηλά!
Το «ξέσπασμα», όμως, »διάσημων» ηφαιστείων του πλανήτη -από την Αλάσκα, τη Ρωσία και την Ισλανδία, μέχρι την Ιταλία, την Ινδονησία, το Κονγκό και τη Χιλή- αποτελεί μια εκπληκτική εικόνα για όλους… από ψηλά! Απίθανες λήψεις καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η φύση μπορεί να γίνει για μια στιγμή ένας ξεχωριστός «ζωγράφος», σίγουρα οπαδός του… ρεαλισμού και ίσως υπέρμαχος του… υπερρεαλισμού!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Η εκκλησία μετατράπηκε… σε ντίσκο!!!

Η εκκλησία All Saints Church στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μετατράπηκε σε εντυπωσιακή ντίσκο της δεκαετίας του ’90, σε μια προσπάθεια των ιερέων να προσεγγίσουν τους νεαρούς της ενορίας και να τους φέρουν πιο κοντά στη θρησκεία! Έτσι αντί για προσευχές και ψαλμωδίες οι ιερείς επέλεξαν… techno μουσική, μετατρέποντας την εκκλησία σε… πίστα όπου οι πιστοί δεν προσεύχονται σιωπηλά αλλά χορεύουν παθιασμένα στους ρυθμούς των αγαπημένων τους τραγουδιών.
 perierga.gr - Η εκκλησία μετατράπηκε σε... ντίσκο!
Εντυπωσιακά φωτιστικά, ντίσκο περιστρεφόμενες μπάλες και
......

Διαβαστε Περισσοτερα...

H παράνοια των αποδείξεων



Παλιότερα δεν τις πρόσεχα, τώρα με ενδιαφέρουν. Μεγάλωσα, πληρώνω περισσότερα και το τσούξιμο με νοιάζει; Είναι τα χαράτσια που με φέρνουν μπρος στις ευθύνες; Οι αποδείξεις το θέμα και τα απ' το πουθενά χαλάσματα κι ενοχλητικές σκέψεις που μπορούν να σου δημιουργήσουν καθημερινά.
Στα χρόνια μας τα καλά, της νεοελληνικής ευδαιμονίας, το να μη μου κόψει κάποιος απόδειξη σχεδόν το είχα αποδεχτεί ως θεμιτό. Είναι που γράφτηκε στο πετσί μου η θητεία μου στο μεγάλο σχολείο λαμογιοσύνης της δημόσιας διοίκησης ελληνικό στρατό, και που με ώθησε το να βρίσκω λογικό ο ελεύθερος επαγγελματίας του καθημερινού άγχους για το μεροκάματο -πραγματικότητα μου- να μην χτυπάει την απόδειξη.....


Διαβαστε Περισσοτερα...

Σημαντική αύξηση στα νέα κρούσματα HIV/AIDS στην Ελλάδα

Λόγω πορνείας και ναρκωτικών»

Αύξηση κατά 52,7% στα νέα κρούσματα HIV/AIDS, σε σχέση με το 2010, κατέγραψε φέτος το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η αύξηση οφείλεται στην παράνομη μετανάστευση, την παράνομη πορνεία και τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Οι μολυσμένες σύριγγες που μοιράζονται οι χρήστες ηρωίνης φαίνεται ότι παίζουν πράγματι κεντρικό ρόλο: ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 1250%, και αντιστοιχεί πλέον στο ένα τέταρτο του συνόλου των κρουσμάτων.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού ανέφερε ότι το διάστημα Ιανουάριος-Οκτώβριος 2011 καταγράφηκαν 803 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με το περυσινό δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2010 είχαν αναφερθεί 284 κρούσματα λιγότερο. Το φετινό δελτίο δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του κέντρου.

Από τις νέες λοιμώξεις του 2011, οι 686 περιπτώσεις αφορούν άνδρες και οι 117 γυναίκες. Όπως συμβαίνει συνήθως, το μεγαλύτερο ποσοστό (33,13%) αφορά άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.

Ωστόσο τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνουν να αλλάζουν, καθώς τα νέα κρούσματα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών υπερδεκαπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 190. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μάλιστα στο 23,66% του συνολου των νέων λοιμώξεων.

Σύμφωνα με την κ. Κρεμαστινού, η εξάπλωση της νόσου στους χρήστες ναρκωτικών ευνοείται από τη χρήση μολυσμένων συριγγών, τις κακές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, την πορνεία και γενικά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι η ασθένεια εξαπλώνεται λόγω της αδήλωτης πορνείας, η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας ενημερωτικής εκστρατείας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 100.000 σύριγγες μιας χρήσης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε ενόψει του Πανελλήνιου Συνεδρίου για το AIDS, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 25-27 Νοεμβρίου.

Από την εμφάνιση του HIV μέχρι τον φετινό Οκτώβριο είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα 11.340 κρούσματα. Από τους ασθενείς αυτούς, 5.550 ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, 3.235 έχουν εκδηλώσει AIDS και 2.152 έχουν αποβιώσει.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟΥΡΚΙΑ: Πάροχος ρεύματος στα ακριτικά νησιά μας?


Ηλεκτρική ενέργεια στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου από τη Τουρκία; Ακούγεται παράλογο και ανήκουστο. Μόνο που η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ, η οποία δημοσιεύει τη σχετική είδηση, επικαλείται τις δηλώσεις του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αρμόδιου Έλληνα υπουργού,στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη!

Αν πράγματι έχει κάνει αυτές τις δηλώσεις υπάρχει θέμα. Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο υπουργός η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τα τουρκικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα ενίσχυε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Έχουμε μιλήσει με Τούρκους αξιωματούχους στο παρελθόν σχετικά με τη σύνδεση ελληνικών νησιών με τα δίκτυα της Τουρκίας και το σκεφτόμαστε “,φέρεται να δηλώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Τουρκικές εταιρείες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στην ελληνική προσφορά ενέργειας», δήλωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου.Αυτό σημαίνει ότι ότι μπορεί να δούμε τουρκικές εταιρείες να “εισβάλουν” στις ελληνικές εταιρείες ενέργειας; Το δημοσίευμα των Τούρκων αυτό υποννοεί αναφέροντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει αυτές τις εταιρείες. Συγκεκριμένα αναφάρονται στη ΔΕΠΑ.

«Δεν έχουμε καμία διάκριση έναντι των τουρκικών εταιρειών,” δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η SOCAR, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, ήταν μεταξύ των πιθανών υποψηφίων.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι οι προσφορές για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ θα κατατεθούν το Δεκέμβριο.

ΟΝΑLERT.GR

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Αν πάρει κανείς τη Βίβλο στα σοβαρά θα τρελαθεί. Αλλά για να πάρεις τη Βίβλο στα σοβαρά, πρέπει να είσαι ήδη τρελός.
Aleister Crowley, 1875-1945, Βρετανός  μυστικιστής

Αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό παίρνει επάνω του το λάθος της ύπαρξης του κόσμου.
Elias Canetti, 1905-1994, Συγγραφέας Εβραικής καταγωγής

Ποιο από τα δύο: Είναι ο άνθρωπος μια από τις γκάφες του Θεού ή ο Θεός μια από τις γκάφες του ανθρώπου;
Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Έλληνες ηθοποιοί γίνονται… γραμματόσημα!


Τους παλιούς αγαπημένους ηθοποιούς δε θα τους καμαρώνουμε μόνο στις ελληνικές ταινίες αλλά και πάνω στα γραμματόσημα. Στις 22 Νοεμβρίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν τη νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τίτλο « Έλληνες Ηθοποιοί». Έξι αγαπημένοι ηθοποιοί τους οποίους αγαπήσαμε μέσα από τις ελληνικές ταινίες φιγουράρουν πάνω σε γραμματόσημα. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Ορέστης Μακρής, η Σαπφώ Νοταρά, ο Θανάσης Βέγγος, η Μαίρη Αρώνη, η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος. Τα γραμματόσημα έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης και τα έχει προσαρμόσει σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου. Πηγή: star

Διαβαστε Περισσοτερα...

COCA-COLA



Διαβαστε Περισσοτερα...

24 οικονομολόγοι και αναλυτές συνιστούν τύπωμα...




Το τύπωμα χρήματος από την ΕΚΤ και μάλιστα σύντομα βλέπουν οι μισοί αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα και έλαβαν μέρος 50 οικονομολόγοι και στρατηγικοί αναλυτές από Ευρώπη και ΗΠΑ, η πιθανότητα η ΕΚΤ να οδηγηθεί σε τύπωση νέου χρήματος διαμορφώθηκε στο 48%.

Η πλειοψηφία μάλιστα των οικονομολόγων που υποστήριξαν ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής θεωρεί ότι αυτό θα γίνει έως τον Μάρτιο του 2012.

Επιπλέον, οι 25 από τους 49 ερωτηθέντες αναλυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα διαδραματίσει έναν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο, εκτιμώντας ότι θα λειτουργήσει ως δανειστής «έσχατης ανάγκης», παρέxoντας δάνεια στις κυβερνήσεις.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Όταν πουλάνε τη δημοκρατία για πόρνη στους τραπεζίτες...




Ο Γερμανικού «ενδιαφέροντος» ΟΤΕ υπό τη διοίκηση του κάπο καμαράντεν Κοπ, βγάζει τα κέρδη του στις Τράπεζες του εξωτερικού. Στις ελληνικές Τράπεζες κρατά μόνον κάτι ολίγα πίνατς και ψιλά για τα λειτουργικά του έξοδα...

Μπλιτς κριγκ - πάρε τα λεφτά και τρέχα!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εξαθλιωμένη χώρα, ταπεινωμένοι Έλληνες



Δραματικές στιγμές ζει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και κάποιοι, πολλοί, εκτιμούν ότι το 2012 θα είναι χρονιά – σοκ για τις εσχατιές της κοινωνίας κι όχι μόνο. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά και κάποιοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα γύρω από την οικονομική πολιτική και κυρίως την πολιτική προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων......


Διαβαστε Περισσοτερα...

Παιδιά «αναπαριστούν» κλασικές στιγμές του Χόλιγουντ!


Η Tricia Messeroux ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και θεωρείται ως μία από τις καλύτερες φωτογράφους στην Αμερική. Η πιο πρόσφατη δουλεά της φέρει τον τίτλο «Toddlewood» και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελείται από μια… παράξενη συλλογή φωτογραφιών.
perierga.gr - Παιδιά "αναπαριστούν" κλασικές στιγμές του Χόλιγουντ!
Παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 χρόνων αναπαριστούν κλασικές στιγμές του Χόλιγουντ ως άλλοι διάσημοι κινηματογραφικοί αστέρες, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, χορευτές, ακόμη και πολιτικοί. «Παιδικά» αντίγραφα του Τσάρλι Τσάπλιν, του Μπάρακ Ομπάμα αλλά και της Όπρα Γουίνφρεϊ, υπενθυμίζουν τις καλύτερες στιγμές της καλλιτεχνικής δημιουργίας σπουδαίων celebrities


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Μαρξ για τον … Παπαδήμο!




Τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στο προσκήνιο ο Μαρξ, κυρίως εξαιτίας των καίριων επισημάνσεών του επί του κυκλικού και εγγενούς χαρακτήρα των καπιταλιστικών κρίσεων.
Σήμερα όμως, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να ξαναγίνει επίκαιρος: Η επανεμφάνιση των τεχνοκρατικών κυβερνήσεων στην Ιταλία και στην Ελλάδα.
Ως αρθρογράφος μιας από τις πιο διαβασμένες εφημερίδες της εποχής του, της New York Tribune, ο Μαρξ παρακολουθούσε και σχολίαζε τις πολιτικές και άλλες εξελίξεις που οδήγησαν σε μια από τις πρώτες τεχνοκρατικές κυβερνήσεις στην ιστορία: Αυτήν του Earl of Aberdeen από το 1852, έως το 1855....


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ρωσική σαλάτα, η ιστορία και η αλήθεια



Η ρώσικη σαλάτα ή στα ρωσικά σαλάτα Ολιβιέ (салат Оливье) είναι σπεσιαλιτέ της ρωσικής και ουκρανικής κουζίνας, δημοφιλής και στα Βαλκάνια.
Η πρωτότυπη συνταγή της σαλάτας επινοήθηκε το 1860 από τον Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ στο εστιατόριο Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα της Μόσχας. Η σαλάτα αυτή έγινε ταχύτατα πολύ δημοφιλής στους τακτικούς θαμώνες του Ερμιτάζ, και εξελίχθηκε σε σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.
Perierga.gr - Ρωσική ΣαλάταΗ ακριβής συνταγή ..............


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Η εθνική κυριαρχία, ξέρετε, δεν κερδίζεται με λόγια..."


Απόσπασμα απο πρόσφατη  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ομιλία του Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ στη ΒΟΥΛΗ

(Παράδοξο για πολιτικό, και ειδικότερα για Πασόκο, και συνεπώς συνένοχο στην πορεία καταστροφής μας, αλλά πρόκειται για εξαιρετικό απόσπασμα...)

«...Yποστηρίζεται ότι είμαστε διχοτομημένοι μεταξύ Δύσης και Aνατολής. Tο απόλυτο λάθος. Eίμαστε τριχοτομημένοι μεταξύ Δύσης, Aνατολής και Nότου. 

H Aνατολή βέβαια, έδειξε ότι ξέρει να προχωρήσει. Kάνει πλέον άλματα, μας χαιρετάει από όλο και πιο μακριά και μας κοιτάζει σαρκαστικά στην ομφαλοσκόπησή μας....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Οι παπούδες μας και εμείς

Οι παπούδες μας δεν φοβήθηκαν για τη ζωή τους, 

εμείς θα φοβηθούμε για μισθούς και συντάξεις;


Διαβαστε Περισσοτερα...

O μπαμπάς αγοράζει ένα ρομπότ με ανιχνευτή ψέματος,

O μπαμπάς αγοράζει ένα ρομπότ με ανιχνευτή ψέματος, το οποίο χαστουκίζει όποιον λέει ψέματα.
Αποφασίζει λοιπόν να το δοκιμάσει στο γεύμα.
«Γιέ μου, πού ήσουνα σήμερα;»
Ο γιος λέει «στο σχολείο μπαμπά.»
Το ρομπότ χαστουκίζει τον γιο!
«Εντάξει, είδα ένα DVD στους φίλους μου!»
«Τι DVD;»
«Παιδική ιστορία.»
Το ρομπότ χαστουκίζει πάλι τον γιο!
«Εντάξει, ήταν ένα πορνό» φωνάζει ο γιος.
«Τιιιι! Όταν ήμουν εγώ στην ηλικία σου δεν ήξερα τι είναι πορνό» λέει ο μπαμπάς.
Το ρομπότ χαστουκίζει τον μπαμπά!
Η μαμά βάζει τα γέλια
«Χα χα χα! Αυτός είναι σίγουρα γιός σου.»
Το ρομπότ χαστουκίζει τη μαμά!!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Για όποιον έχει όρεξη και λεφτά απόψε!(στο gazarte)



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα 25 χειρότερα passwords για το 2011

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι 40 πιο παράξενες κιθάρες

Όποια και αν είναι τα γούστα σας, υπάρχει πάντα μια κιθάρα και για σας. Fender, Gibson, ψάχνοντας στις εταιρίες κατασκευαστών κάπου θα βρείτε κάποια που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον. Κάποια που μόλις την δείτε θα πείτε: «Ναι αυτήν θέλω!»…
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε τις 40 πιο παράξενες κιθάρες που μπορέσαμε να βρούμε. Ρίξτε μια ματιά. που ξέρετε, μπορεί μέσα σε αυτές να συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας…

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share