Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η πιο επικίνδυνη διαδρομή προς το σχολείο!




perierga.gr - Η διαδρομή για το σχολείο είναι μια... επικίνδυνη αποστολή!Το χωριό Pili βρίσκεται 125 μίλια μακριά από την περιφέρεια Xinjiang Uighur, χωμένο κυριολεκτικά μέσα στα βουνά της περιοχής και αποκομμένο εντελώς από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς Κινέζοι αξιωματούχοι αλλά και δάσκαλοι καταφθάνουν εδώ με σκοπό να μεταφέρουν τους 80 μαθητές στο σχολείο, αναλαμβάνοντας να φέρουν εις πέρας μια εντελώς επικίνδυνη αποστολή. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να περπατήσουν σε στενά μονοπάτια, να πιαστούν από σχοινιά, να σκαρφαλώσουν σε βράχια αλλά και να διασχίσουν ορμητικά ποτάμια, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή! Το περίεργο όσο και δύσκολο αυτό… ταξίδι προς το σχολείο διαρκεί δύο ημέρες, ενώ στο τέλος της διαδρομής τα παιδιά διαμένουν σε ειδικούς χώρους κοντά στο σχολείο μέχρι να τελειώσει η χρονιά, οπότε και επιστρέφουν στα σπίτια τους.
 


Διαβαστε Περισσοτερα...

Γιατί «τραγουδάει» ο πάγος στις μεγάλες λίμνες;


Θυμίζει τραγούδι όταν οι λεπτές ρωγμές και σχισμές στον πάγο αρχίζουν να εμφανίζονται σε κάποιο σημείο και στη συνέχεια διαδίδονται σε όλη την παγωμένη επιφάνεια της λίμνης προκαλώντας δονήσεις. Όταν αυτές μετατραπούν σε ακουστικές δονήσεις στον αέρα ακούμε το «τραγούδι» του πάγου. Είναι σαν να στέκεσαι στις σιδηροδρομικές γραμμές ακούγοντας το τρένο που πλησιάζει.
Perierga.gr - Γιατί «τραγουδάει» ο πάγος στις μεγάλες λίμνες;
Όταν οι σχισμές στον πάγο μεγαλώσουν, ο ήχος στην αρχή ακούγεται από μακριά, ενώ στη συνέχεια πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα.
Οι ρωγμές και σχισμές στον πάγο προκαλούνται για διάφορους λόγους. Σε γενικές γραμμές οφείλονται σε συσσώρευση πιέσεων και εντάσεων λόγω της κινητικότητας του πάγου, αντίστοιχη των τεκτονικών πιέσεων και εντάσεων που προκαλούνται από την κίνηση των τεκτονικών πλακών της Γης και που αντίστοιχα καταλήγουν σε σεισμική δραστηριότητα. Οι δονήσεις στον πάγο ή το τραγούδι της παγωμένης λίμνης θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα είδος «παγωμένου σεισμού».
Οι εντάσεις ενδέχεται να προκληθούν από τις αλλαγές της ατμοσφαιρικής πίεσης. Η αλλαγή της πίεσης του αέρα επιδρά στον πάγο. Όταν δε αυτός είναι σκληρός, προσαρμόζεται δημιουργώντας ρωγμές και σχίσματα. Σχισμές μπορεί να προκληθούν και λόγω των μεγάλων θερμοκρασιακών μεταβολών του αέρα.
Ο πάγος σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (κρύος πάγος) καταλαμβάνει μικρότερο χώρο από τον πάγο σε λίγο υψηλότερη θερμοκρασία (ζεστός πάγος). Η πτώση της θερμοκρασίας προκαλεί τη συστολή του πάγου ο οποίος μαζεύεται δημιουργώντας ρωγμές και σχίσματα. Στις μεγάλες λίμνες οι σχισμές μπορεί να προκληθούν και από την παλίρροια. Πάντως, για να ακούσουμε το «τραγούδι» του πάγου, η λίμνη πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη.
Λίμνη με επιφάνεια κάτω από 10.000 τετραγωνικά μέτρα δεν προσφέρεται για «συμφωνική μουσική» καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις πολλά συστήματα ρωγμών και σχισμών αναπτύσσονται ταυτόχρονα.
πηγή: scienceillustrated.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Χρυσοφόρα σκουπίδια



Για τον χρυσό που κρύβουν τα σκουπίδια της Αττικής, έχουμε γράψει κατά καιρούς, όπως και για τους επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στο κόλπο της διαχείρισης, κι αν είναι δυνατόν και της αποκομιδής. Οι πρόσφατες απεργίες δυστυχώς από άφρονες συνδικαλιστές, άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση να στρώσει το χαλί στους ιδιώτες για να βγάλουν τον χρυσό κάτω από τους τόνους σκουπιδιών.......


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα 10 πιο τρομακτικά «τέρατα» που δεν είναι… της φαντασίας μας [φωτο]


 
Έχουν προκαλέσει σημαντικές ψυχολογικές φοβίες. Έχουν χτίσει φρικιαστικούς μύθους γύρω από το όνομά τους. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε θρίλερ, αποδεικνύοντας πως μία από…. τις μεγαλύτερες πηγές τρόμου είναι η… ποικιλία της φύσης. Τα δέκα πλάσματα που ακολουθούν, προκαλούν το λιγότερο ανατριχίλες ή εφιάλτες, μόνο και μόνο με την ύπαρξή τους. Διαβάστε αν τολμάτε.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Άνθρωπος δόλωμα για πύθωνα

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Παγκόσμια ημέρα Φιλοσοφίας και η "επίγεια σοφία" φιλοσοφεί...

Η φιλοσοφία είναι για τον πραγματικό κόσμο ό,τι είναι ο αυνανισμός για τη σεξουαλική πράξη.
Καρλ Μαρξ, 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος

Φιλόσοφος είναι κάποιος που λέει: «Ξέρουμε ότι αυτό στην πράξη είναι δυνατό. Θέλουμε να κατανοήσουμε αν είναι δυνατό και στη θεωρία».
Daniel Dennett, 1942- , Αμερικανός φιλόσοφος

Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.
Steve Jobs, 1955-2011, Αμερικανός επιχειρηματίας

Φιλοσοφία: Μια διαδρομή με πολλούς δρόμους που οδηγούν από το πουθενά στο τίποτα.
Ambrose Bierce, 1842–1914, Αμερικανός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Όταν ο άντρας είναι αισθηματίας ....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Νατα μας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι Γάλλοι αγανακτισμένοι χορεύουν συρτάκι για τον ελληνικό λαό!



Perierga.gr - Οι Γάλλοι αγανακτισμένοι χορεύουν συρτάκι για τον ελληνικό λαό!Περισσότεροι από 1.000 Γάλλοι ακτιβιστές του κινήματος «Les Indignes» χόρεψαν συρτάκι προς τιμήν του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται.
H συνοικία La Defense του Παρισιού χόρεψε ελληνικά με πάνω από 1.000 Γάλλους αγανακτισμένους να χαρίζουν έναν χορό αλληλεγγύης στους Έλληνες ομολόγους τους.
Να σημειωθεί ότι σαν τον Ζορμπά είχαν χορέψει και πολλοί Έλληνες ομογενείς και στον Καναδά  νωρίτερα το 2011.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Θητεία Ελλήνων Πολιτικών





ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός, ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ, ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός, ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΕΘΑ. Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώην ΥΕΘΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον "ακριτικό" Πειραιά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ, ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού, ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με "μέσο" στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε "μέσο" για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην "ακριτική" Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.

Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)... Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και μια μικρή "λεπτομέρεια": σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους...» και «...τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"».

Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί...




ΚΑΙ ΕΣΥ, Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χάμπουργκερ από «κρέας του σωλήνα»!


Ο Ολλανδός βιολόγος Mark Post μέσα στον επόμενο χρόνο θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει το πρώτο δείγμα «κρέατος του σωλήνα» στον κόσμο. Για την δημιουργία του τεχνητού κρέατος θα χρησιμοποιηθούν βλαστοκύτταρα από απομεινάρια ζώων σε σφαγεία, τα οποία, με την κατάλληλη επεξεργασία, θα μετατραπούν σε μυϊκό ιστό. Το εν λόγω εγχείρημα θα κοστίσει περίπου 345.000 δολάρια, ενώ αναμένεται ότι η ανακάλυψη αυτή θα φανεί χρήσιμη στην ανθρωπότητα στο απώτερο μέλλον.
 perierga.gr - Χάμπουργκερ από "κρέας του σωλήνα"!
Ο λόγος; Κατά τα λεγόμενα του Ολλανδού καθηγητή η συγκεκριμένη «ανακάλυψη» θα προστατέψει εκατομμύρια ζώα στον πλανήτη από βέβαιο θάνατο (ικανοποιώντας και τους φιλόζωους), ενώ θα προστατευθεί αποτελεσματικά το περιβάλλον, αφού θα διατηρηθεί η τροφική αλυσίδα. Επιπλέον κανένας άνθρωπος πλέον στον κόσμο δεν θα στερείται το κρέας, καθώς οι ανάγκες μέχρι το 2030 θα έχουν πολλαπλασιαστεί.
 perierga.gr - Χάμπουργκερ από "κρέας του σωλήνα"!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τεχνητό κρέας» θα είναι όμοιο με το κανονικό και όχι απομίμηση κρέατος. Εις αναμονήν, λοιπόν, των «κρατοφιλικών» εξελίξεων που θα μας φέρει πιο κοντά σε σουβλάκι ή χάμπουργκερ… του σωλήνα!
Οφείλουμε βέβαια να ομολογήσουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη μας προκαλεί ανατριχίλα, όσο ωφέλιμη και να αποδειχτεί για τα ζώα του πλανήτη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυστραλία: Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών



Αυστραλία: Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών
Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, 2.132 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2009, 10% αυτών ήταν έφηβοι, ενώ ένας στους πέντε θανάτους αφορά άτομα ηλικίας 15-35 χρόνων

 Περισσότερες από μία κλήσεις ανά ώρα για περιστατικό που σχετίζεται με αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας δέχεται η αυστραλιανή αστυνομία, όπως αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία-σοκ.

Το 2010, η αστυνομία της Αυστραλίας δέχτηκε περισσότερες κλήσεις για αυτοκτονίες παρά για μεθυσμένους, ενώ έγγραφα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αποκάλυψαν ότι αστυνομικοί κλήθηκαν και μετέβησαν στο σημείο που τους υπέδειξαν σε 11.873 περιπτώσεις απόπειρας αυτοκτονίας ή σε απειλές για αυτοκτονία, μόνο στη Μελβούρνη. 

Ο αριθμός των κλήσεων στην επικράτεια είναι πολλαπλάσιος.

Τα ασθενοφόρα της Βικτόριας κλήθηκαν σε 7.941 περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας ή απειλής αυτοκτονίας στη Μελβούρνη πέρυσι, ενώ λιγότερες από μία στις πέντε κλήσεις αφορούσε άτομα με ψυχιατρικές παθήσεις.

Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το 2011, αποκάλυψε ότι 2.132 άνθρωποι αυτοκτόνησαν το 2009, 512 εκ των οποίων στη Βικτόρια. Περίπου το 10% του συνολικού αριθμού ήταν έφηβοι, ενώ ένας στους πέντε θανάτους αφορά άτομα ηλικίας 15-35.

Τα στοιχεία έχουν προκαλέσει συζητήσεις για αλλαγή του τρόπου χειρισμού των απειλών αυτοκτονίας και την παύση της αυτοεπιβαλλόμενης φίμωσης των ΜΜΕ, σχετικά με την αναφορά αυτοκτονιών, λόγω του φόβου «μίμησης» της πράξης από άλλους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια ψυχολογική κατάσταση.  

«Οι αυτοκτονίες αποτελούν αφάνταστο βάρος για τις οικογένειες, τους φίλους και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που καλούνται να ασχοληθούν με τους ανθρώπους αυτούς που αισθάνονται ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας σε θέματα πρόληψης αυτοκτονιών, Τζο Ρόμπινσον.

Ο Kεν Λέι, αρχηγός της αστυνομίας, δήλωσε ότι η αυτοκτονία είναι «σαφώς ένα θέμα που αφορά αυτήν την κοινωνία και πρέπει να το επανεξετάσουμε και να προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε – το ότι οι άνθρωποι γύρω μας βλέπουν τους συνανθρώπους τους να αφαιρούν οι ίδιοι τη ζωή τους αποτελεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο».

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Ο στρατιώτης Α.Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο"



ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ EKANA. Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Στους "μαυροσκούφηδες", στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. »

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια κωμωδία"


Διαβαστε Περισσοτερα...

Να ξαναγίνουμε φτωχοί .....Του Γιάννη Ξανθούλη


(Την απάντηση θα την διαβάσετε μετά από τα πιστεύω του κ. Ξανθούλη)

Του Γιάννη Ξανθούλη

Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιών
αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες
πόρνες. Όπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η
ελληνική οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια
πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό- ενώ η γάτα και ο
σκύλος περίμεναν στωικά να 'ρθει η σειρά τους ... Να ξαναγίνουμε φτωχοί
όπως ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που ονειρευόμασταν εν
μέσω γκρι, μπλε και μπεζ χρωμάτων, τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε
να γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια
μας και οι αυθεντικοί ζήτου λες βρίσκονταν έξω απ' τις εκκλησιές
περιμένοντας το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εμμανουήλ Ροΐδης

Εμμανουήλ Ροΐδης
(1836 – 1904)

Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις τοιαύτας:
α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντaς κοχλιάριον, οίτινες βυθίζωσιν τούτο εις την χύτραν τού προϋπολογισμού.
β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον, οίτινες ζητούν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.
γ) Εις εργαζομένους, ήτοι μή έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας τοιούτον, αλλά είναι επιφορτισμένοι να γεμίζωσι την χύτραν διά τού ιδρώτος των.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Επτά μύθοι για την κρίση του χρέους

Μία επιστημονική απόπειρα διάψευσης των κυρίαρχων αφηγήσεων

Με επτά από τις κυρίαρχες απόψεις αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας και τις λύσεις που προκρίνονται από την πολιτική ηγεσία και τους οικονομολόγους αλλά και αναπαράγονται από τον Τύπο, καταπιάνεται σε εκτενές άρθρο του ο Στέργιος Σκαπέρδας, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine.

Ο κ. Σκαπέρδας θεωρεί τις απόψεις αυτές λαθεμένες, τις αποκαλεί «μύθους» και επιχειρεί να τις καταρρίψει. Το άρθρο του με τίτλο «Επτά μύθοι για την κρίση του χρέους», που ακολουθεί, αν και αρχικά γράφτηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου, στη συνέχεια μεταφράστηκε στη γλώσσα μας από τον Παναγιώτη Αλεξανδρίδη [1].

Ακολουθεί το εκτενές άρθρο του Στέργιου Σκαπέρδα:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Απολαμβάνοντας τον καφέ με έναν… εναλλακτικό τρόπο!



Ο φωτογράφος Egor N. απολαμβάνει τον καφέ με έναν ασυνήθιστο τρόπο που σίγουρα θα σας… ανοίξει την όρεξη! Χρησιμοποιώντας ρετρό φλιτζάνια, γάλα και καφέ συνθέτει εντυπωσιακές εικόνες στο φωτογραφικό φακό που τις ονομάζει «Coffee Time»! Καθένα από τα «καρέ» αποτυπώνει στιγμές που απολαμβάνουμε καθημερινά στη ζωή μας αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι μοιάζουν κάπως έτσι!
perierga.gr - Απολαμβάνοντας τον καφέ με έναν... εναλλακτικό τρόπο!Κι αν ερωτήματα όπως «τι γίνεται με τους νόμους της βαρύτητας;» ή «πόσα φλιτζάνια έσπασαν κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης;» είναι δύσκολο να απαντηθούν, ένα είναι σίγουρο: Αυτός ο καφές θα σας μείνει αξέχαστος!





Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Επίγεια σοφία"



17 χρόνια "casus belli" απ τους πασάδες. Η "επιγεια σοφία" είναι αφιερωμένη στους προσκυνημένους ραγιάδες που το ανέχονται...

Το να ξέρεις πιο είναι το σωστό και να μην το κάνεις είναι η μεγαλύτερη δειλία.
Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

Η τύχη φοβάται και τρέμει τους γενναίους, αλλά τρομοκρατεί και ποδοπατεί τους δειλούς.
Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος

Οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν το θάνατό τους.
Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616, Άγγλος συγγραφέας

Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα.
Κώστας Βάρναλης, 1883-1974, Ποιητής

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com---Διάτρητη η εκλογή του νέου διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ



ΚΕΡΚΥΡΑ - Διάτρητη χαρακτηρίζει τη διαδικασία της εκλογής νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας ο Λευτέρης Πλασκοβίτης θεατρικός επιχειρηματίας και υποψήφιος για τη θέση αυτή, σε ανοιχτή επιστολή του προς το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή. Η επιστολή

Κύριε Δήμαρχε,
Ως πολίτης αυτής της χώρας, ως κερκυραίος, ως άνθρωπος του θεάτρου αλλά και εμπλεκόμενος προσωπικώς στην υπόθεση «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κερκύρας» από καταβολής του, (θυμίζω ότι ο υπογράφων αυτή την επιστολή με την συνεργασία του Αριστείδη Τσιλιμπάρη, εντάξαμε την Κέρκυρα στο θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ), δεν είναι δυνατόν να «νομιμοποιήσω» και να ανεχθώ με τη σιωπή μου την - τουλάχιστον αμφίβολης αξιοπιστίας - πρόσφατη διαδικασία εκλογής Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κερκύρας. Η συγκεκριμένη διαδικασία, ως διενεργήθηκε, είναι ΔΙΑΤΡΗΤΗ με αυτονόητες συνέπειες

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δείτε τί συνέβη στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών


 Τον θάνατο με τα μάτια του είδε ένας οδηγός ΙΧ όταν ενώ ταξίδευε στην Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, γνωστή καρμανιόλα… ένα φορτηγό με μεγάλο φορτίο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα ξέφυγε της πορείας του και κατευθυνόταν κατά πάνω του…


Ο οδηγός του ΙΧ όμως είχε την ψυχραιμία και έκανε ένα ελιγμό χάρη στον οποίο και σώθηκε από ακαριαίο θάνατο.






Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο τύπος νόμιζε πως είχε το καλύτερο τατουάζ στον κόσμο,

Ο τύπος νόμιζε πως είχε το καλύτερο τατουάζ στον κόσμο,








 ...μέχρι τη μέρα που πήγε φυλακή !!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΓΑΠ το παλεύει. Θέλει να μείνει αρχηγός και με όπλο τη λίστα να φτιάξει νέα μικρή δική του κοινοβουλευτική ομάδα που θα τον κρατήσει αρχηγό και μετά την ήττα!


Ο ΓΑΠ πιστεύει ότι συμφώνησε με τον Σαμαρά να ψηφίσουν από κοινού τη Λίστα, δηλαδή οι βουλευτές να ψηφίζονται όχι με βάση τους σταυρούς αλλά με βάση τη σειρά κατάταξης που θα  ορίσει ο κάθε αρχηγός. Έτσι θα ελέγξει -υποθέτει- την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα και θα μείνει αρχηγός του ΠαΣοΚ για πάντα όπως του πρέπει αφού είναι γιος του πατέρα του.
Τα κενά είναι πολλά:
Πρώτον: Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι ο Σαμαράς συμφώνησε… το πιστεύει και ο Σαμαράς. Ως γνωστό αυτό το ντουέτο όταν συνεννοείται κάνει συμφωνίες της συμφοράς… που μάλιστα τις διαρρέουν και οι δυο και γελά και το παρδαλό κατσίκι με αυτά που λένε και τον τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται αυτά που λέει ο άλλος.
Δεύτερον: Για να ψηφίσουν από κοινού χρειάζονται εκτός από τις δύο δικές τους ψήφους και τη ψήφο πιθανώς του αδέκαστου Ραγκούση χρειάζονται κι άλλους (200 χρειάζονται συνολικά) που όμως δεν τους έχουν γιατί οι βουλευτές και στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ μόλις ακούν το σενάριο της λίστας δηλώνουν ΟΛΟΙ με μεγάλη προθυμία ότι δεν το ψηφίζουν.
Τρίτον: Ένα ΠαΣοΚ υπό τον Παπανδρέου θα βυθιστεί αλλά ένα ΠαΣοΚ υπό τον Παπανδρέου με λίστα που εξασφαλίζει ότι θα τρώγονται όλοι οι κάπως ανεξάρτητοι και πάντως όχι Παπανδρεϊκοί όχι μόνο θα βυθιστεί αλλά θα βρεθεί και κάτω από την άμμο του βυθού.
Τον λυπάμαι τον ΓΑΠ, το κακό όμως είναι ότι δεν με λυπάται εκείνος!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Είκοσι πέντε τρόποι να φορέσεις ένα κασκόλ!


 Perierga.gr - Είκοσι πέντε τρόποι να φορέσεις ένα κασκόλ!Ένα βίντεο σεμινάριο για το πως μπορεί να φορεθεί ένα κασκόλ ή ένα φουλάρι. Εικοσιπέντε τρόποι για αντιμετωπίσετε το κρύο με στιλ και φινέτσα χρεισιμοποιώντας το κατεξοχήν χειμερινό αξεσουάρ.







Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου ....


 lifo.gr/

Η ακριβότερη φωτογραφία του κόσμου τραβήχτηκε από τον Andrea Gursky και απεικονίζει τον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία




Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό από τον οίκο δημοπρασιών Christies πως η πανοραμική φωτογραφία του γερμανού καλλιτέχνη Andrea Gursky με τον τίτλο "Rhein II"



η οποία απεικονίζει τον ποταμό Ρήνο στη Γερμανία πωλήθηκε σε δημοπρασία του  οίκου για 3,15 εκατομμύρια ευρώ σπάζοντας το προ λίγων μηνών όριο των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ που κατείχε ....

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ...........Ενημέρωση για απάτη με ψάρια στις ταβέρνες ...




     Διακοπές οικογενειακές με φίλους σε παραθαλάσσιο γνωστό θέρετρο.
     Σε κλασική ψαροταβέρνα παραγγελία για γεύμα και συν τοις άλλοις 3 Kgr περίπου ψάρια από αυτά που ονομάζουμε πρώτα.
     Το ζύγισμα έγινε μπροστά μας.
     Κάποιος από την παρέα πηγαίνει προς την τουαλέτα, περνώντας δίπλα από την κουζίνα, όταν ακούει από ένα χώρο της κουζίνας, που προφανώς ετοίμαζαν τα ψάρια, τη       φράση "έχε το νου σου στην αλβανίδα μην ξεχάσει

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τσιγάρα… με πυρασφάλεια!


perierga.gr - Τσιγάρα με πυρασφάλεια! Η ΕΕ αποφάσισε να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς από αμέλεια, «υποχρεώνοντας» όλες τις χώρες μέλη της να διαθέτουν τσιγάρα που θα είναι «μειωμένης ροπής ανάφλεξης», έτσι ώστε να σβήνουν μόνα τους αν ο χρήστης τα ξεχάσει σε κάποιο σημείο αναμμένα. Το μυστικό βρίσκεται στο τσιγαρόχαρτο: Οι κατασκευαστές έχουν εισάγει σε δύο σημεία του τσιγάρου δακτύλιους από παχύτερο χαρτί, οι οποίοι μειώνουν την παροχή ατμοσφαιρικού οξυγόνου. Έτσι, όταν η κάφτρα φτάσει στο δακτύλιο, το τσιγάρο σβήνει, εκτός αν ο καπνιστής εισπνεύσει τον καπνό και τραβήξει νέο αέρα μέσα από την κάφτρα.
«Αν δεν τραβήξεις τζούρα, το τσιγάρο σβήνει από μόνο του» εξήγησε ο Φρεντερίκ Βινσέντ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επίτροπου Υγείας στην Κομισιόν. Η εφαρμογή των νέων αυτών προδιαγραφών στα τσιγάρα είναι υποχρέωση όλων των χωρών-μελών της ΕΕ με την δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της ΕΕ, που αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας. Κατά συνέπεια, σύντομα όλα τα τσιγάρα που θα πωλούνται στην Ευρώπη θα σβήνουν μόνα τους. Δεν ισχύει όμως αυτό και για τα πούρα, αφού δεν εφαρμόζονται και σε αυτά οι προδιαγραφές της «μειωμένης ροπής ανάφλεξης».
Το παράδειγμα της Φινλανδίας, όπου οι νέες προδιαγραφές εφαρμόζονται υποχρεωτικά από πέρυσι, δείχνει ότι τα θύματα των αναμμένων τσιγάρων μπορούν να μειωθούν κατά 43% (ή περίπου 500 θανάτους το χρόνο στην ΕΕ). Εκτός από τη Φινλανδία, το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. Σύμφωνα με στοιχεία των χωρών-μελών, τα αναμμένα τσιγάρα προκαλούν 30.000 πυρκαγιές, 4.000 τραυματισμούς και 1.000 θανάτους κάθε χρόνο στην ΕΕ.
πηγή: star.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δεν χρησιμοποιεί χρήματα εδώ και... 15 χρόνια!




Η Heidemarie Schwermer, μια 69χρονη γυναίκα από τη Γερμανία, έπαψε να χρησιμοποιεί χρήματα εδώ και 15 χρόνια και λέει ότι, από τότε, είναι  πολύ πιο ευτυχισμένη. Η απίστευτη ιστορία της Heidemarie ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια, όταν ήταν μια  μεσής ηλικίας καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χώρισε μετά από ένα δύσκολο γάμο, πήρε τα δύο παιδιά της και κινήθηκε προς την πόλη του Ντόρτμουντ, στην περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία. Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησε ήταν

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα το καταλαβαίνω.


Δευτέρα το καταλαβαίνω. Αλλά Σάββατο; Γίνεται να μην μ΄αγαπάς Σάββατο;

Τι ακροβασία νοήματος, τι ακροβασία ανάμεσα στο πονεμένο και το παιγνιώδες. Δεν μπορώ με σιγουριά να κρίνω αν αυτός που το έγραψε υποφέρει και σαρκάζει την ίδια ώρα, αν περισσότερο υποφέρει ή περισσότερο σαρκάζει. Εκείνο που μπορώ να κάνω είναι να ενώσω τη φωνή μου με τη δική του και να την παρακαλέσω: Αγάπα τον τουλάχιστον τα Σάββατα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Eπίγεια σοφία"




Οποιοσδήποτε ανόητος μπορεί να πει την αλήθεια. Χρειάζονται προσόντα για να πεις ψέματα.
Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι κάποιος λέει την αλήθεια, όταν ξέρεις ότι εσύ στη θέση του θα έλεγες ψέματα.
H.L. Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος

Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική.
George Orwell, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τα κινητά «πεθαίνουν» στις τουαλέτες


Αν δεν έχει τύχει σε σας, σίγουρα θα ξέρετε κάποιον που θα του έχει πέσει το κινητό του τηλέφωνο …μέσα στην λεκάνη. Κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο, του
Το 50% των κατεστραμμένων κινητών τηλεφώνων, «άφησαν την τελευταία τους ηλεκτρονική ανάσα λόγω πνιγμού σε κάποια λεκάνη».
Τα κινητά είναι δυνατόν ως γνωστό είναι δυνατόν να καταστραφούν από το νερό ή από το υγρό γενικότερα στοιχείο.
Ωστόσο, ποια είναι η αναλογία; Στην έρευνα συμμετείχαν 1.937 χρήστες κινητών άνω των 18 ετών. Είχαν ερωτηθεί, εάν είχαν καταστρέψει κάποια στιγμή κάποιο κινητό τους με νερό ή άλλο υγρό και αν ναι, πώς / πού.
Οι απαντήσεις που διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως εξής:
- Η τουαλέτα είναι στην πρώτη θέση. Το 47% είχαν καταστρέψει τα κινητά τους στην λεκάνη της τουαλέτας (δηλαδή τους είχε πέσει μέσα).
-
Τα ποτά και οι πότες είναι στη 2η θέση. Ένα 21% παραδέχθηκε ότι είχε χυθεί ποτό ή πως είχε πέσει και ολόκληρη η συσκευή μέσα σε ένα.
- Από την άλλη ένα 12% δήλωσε ότι κατά κάποιο τρόπο είχε πάρει το κινητό μαζί του στην μπανιέρα.
- Τέλος το 7% είχε υποστεί υγρή καταστροφή κατά το πλύσιμο των χεριών και ένα 3% επειδή είχε πλυθεί μαζί με τα ρούχα σε πλυντήριο, ξεχασμένο μέσα σε κάποια τσέπη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο


Αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν τα κρούσματα αντιγραφής μεταξύ των μαθητών στα διαγωνίσματα είναι οι διευθυντές ενός σχολείου στην πόλη Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.
Οι καθηγητές του γυμνασίου Σίνχουανκ, ανακάλυπταν ολοένα και περισσότερους μαθητές με «σκονάκια», κάτι που τους ανάγκασε να πάρουν δραστικά μέτρα για να σταματήσουν μια και καλή το φαινόμενο.
Perierga.gr - Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο
Έτσι, προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα τους μαθητές, τους έβγαλαν από τις αίθουσες και τους έβαλαν να γράψουν το διαγώνισμα τους στο ύπαιθρο και συγκεκριμένα σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου ο ένας μαθητής θα είναι μακριά από τον άλλον, ώστε να μην μπορούν να μιλούν μεταξύ τους.
Επίσης, ο συγκεκριμένος χώρος έχει επίπεδα και έτσι οι καθηγητές θα μπορούν να τους επιβλέπουν αφ΄ υψηλού και πανοραμικά.
Perierga.gr - Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο
Perierga.gr - Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Ιστορία του Μαραθωνίου από την αρχαιότητα ως την σημερινή εποχή




"Νενικήκαμεν!", μια ιστορική φράση μετά από ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, που χάρισε δόξα στη γενιά των Μαραθωνομάχων, περηφάνια στο Πανελλήνιο και ενέπνευσε τους καλλιτέχνες που λάτρεψαν την αρχαιότητα. Μια ιστορική φράση ειπωμένη από το μαραθωνοδρόμο που έδωσε σ' αυτή τη στερνή του πνοή. Μια από τις παραδόσεις θέλει να είναι ο Φειδιππίδης εκείνος που έφερε τη χαρμόσυνη είδηση. Όμως φαίνεται ότι δεν ήταν στ' αλήθεια αυτός. Ο Φειδιππίδης έζησε και μετά τη μεγάλη νίκη - πιθανολογείται ότι προς τιμήν του καθιερώθηκε ο "δόλιχος δρόμος" ως ένα από τα ολυμπιακά αγωνίσματα, γιατί πρόσφερε στην πατρίδα του μεγάλες υπηρεσίες. 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γερμανός καθηγητής δείχνει στην Ελλάδα τον "άλλο δρόμο"!




Συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.

Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : "λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε". Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά;
Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.

Spiegel: Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η προφητεία ενός ναζί




Ψάχνοντας στο παρελθόν μπορεί να βρεις το μέλλον. Ένα κείμενο που γράφτηκε το 1995 από τον Μάριο Πλωρίτη

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελληνική Οδύσσεια: Η γη των αρχαίων Ελλήνων (ντοκιμαντέρ)

Δείτε το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ που επιμελήθηκε η
Joanna Lumley's, γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας η οποία παρουσιάζει την Ελληνική Οδύσσεια στο ITV της Μ. Βρετανίας. Δείτε πιο κάτω την εξαιρετική δουλειά που έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία...
















Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

250 δισ μας έδινε η Κίνα και τα αρνηθήκαμε;

Σύμφωνα με πληροφορίες σημερινές και ζωντανές σε απ’ ευθείας σύνδεσή μου μέσω Skype με Κίνα. η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέρριψαν πρόταση δανειοδότησης της Ελλάδας από την Κίνα ύψους 250 δισ. ευρώ.
Την είδηση μεταδίδει ξανά και ξανά τις τελευταίες μέρες το κανάλι CCTV5 (κινέζικο κανάλι που μεταδίδει στα Αγγλικά) προσθέτοντας τους όρους και κατηγορώντας τους Έλληνες και την Ευρωπαίκή Ένωση που δεν τους άφησε να προχωρήσουν στο δάνειο αυτό. Οι όροι του δανείου ήταν κατά βάση η παραχώρηση για 100 χρόνια των λιμανιών του Πειραιά (το έχουν έτσι κι αλλιώς) και της Θεσσαλονίκης καθώς και το τέρμιναλ στο Μενίδι (για logistics) και το επιτόκιο ήταν μόλις 0.3% πάνω από το Euribor.
Ίσως να έκαναν καλά που δεν παραχώρησαν τα λιμάνια μας για 100 χρόνια αλλά ακόμα καλύτερα θα ήταν αν αυτό το γνωρίζαμε κι εμείς. Η πηγή που μου έδωσε την πληροφορία είναι ασφαλής, δεν ξέρω όμως αν αυτό που μεταδίδουν οι Κινέζοι από το επίσημο αγγλόφωνο κανάλι τους είναι αληθινό ή τζάμπα μαγκιά. Πάντως βρίζουν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου φέρνοντας το παράδειγμα της Ιταλίας που πήρε δάνειο από την Κίνα.
Οι Έλληνες εκεί (Κορέα, Κίνα κλπ) έχουν σοβαρά προβλήματα. Άνθρωποι σοβαροί και επαγγελματίες ακούνε σε συσκέψεις να αμφισβητείται ο λόγος τους με το επιχείρημα ότι είναι Έλληνες άρα περίπου απατεώνες. Και αυτό που αναφέρω είναι άλλο να το λες ή να το ακούς και άλλο να το ζεις. Η ξεφτίλα στη δεύτερη περίπτωση είναι βαριάς μορφής.
Θα αλλάξει ο Λουκάς Παπαδήμος αυτή την κατάσταση; Δεν προλαβαίνει αφού εξ άλλου είναι υπό προθεσμία. Θα αλλάξει γενικώς αυτή η κατάσταση; Ναι, σε αρκετά χρόνια. Οι Έλληνες (οι νεοέλληνες), αυτή η απίθανη φυλή των νότιων βαλκανίων, έχει καταφέρει να επιζήσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις. Δυστυχώς κάποιες γενιές τότε (το 1897, το 1922, το 1946) πήγαν χαμένες. Ελπίζω να το αποφύγουμε αυτό τώρα. Ούτε εγώ θέλω να ζήσω σκυφτός τα τελευταία 47 χρόνια της ζωής μου ούτε η κόρη μου θέλω να ανήκει σε μια χαμένη γενιά. Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε όμως. Η γκάμα των επιλογών ποικίλει. Από την επανάσταση της πλατείας μέχρι την υπακοή στα κελεύσματα εκείνων που έχουν τη μπαγκέτα στα χέρια τους (Μερκοζί, ευρωδεξιά) και μας χορεύουν τον χορό της άδειας κοιλιάς! Από το ένα άκρο μέχρι το άλλο. Και όταν η ταλάντευση των επιλογών έχει τόσο ευρύ άνοιγμα, τότε ο θεατής ζαλίζεται και το υποκείμενο λαλεί (αυτό που λέμε: “λάλησε”)!
Ισχύει άραγε ακόμη αυτή η προσφορά των Κινέζων; Και πως θα την χειριστούν τώρα ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος και ο Δήμας; Θα δούμε…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πολύ Μπέζος…

Πολύ Μπέζος στην τηλεόραση φέτος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, 10:54
Με δύο σίριαλ στο Mega και ένα στον ANT1 ο Γιάννης Μπέζος είναι το πιο «παιγμένο» πρόσωπο της ελληνικής τηλεόρασης αυτήν την εποχή.

Σύμφωνα με το «People», στις 18 του μήνα κάνει πρεμιέρα η «Κλινική Περίπτωση» στο Mega, το οποίο μεταδίδει ακόμα και το «Ευτυχισμένοι μαζί».

Ενώ καθημερινά από την συχνότητα του ΑΝΤ1 βλέπουμε το «Άκρως Οικογενειακόν» και μεταμεσονύχτια προβάλλονται και επεισόδια της σειράς «Της Ελλάδος τα Παιδιά».

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Σήμερα οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: σ’ αυτούς που έχουν, σ’ αυτούς που δεν έχουν και σ’ αυτούς που δεν έχουν πληρώσει αυτά που έχουν.
Earl Wilson, 1934-2005, Αμερικανός παίκτης του μπέηζμπωλ

Αν χρωστάς 5000 σε μια τράπεζα, είσαι άσχημα μπλεγμένος μαζί της. Αν χρωστάς 5 εκατομμύρια, η τράπεζα είναι άσχημα μπλεγμένη μαζί σου.
Αγνωστου

Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες.
Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!


perierga.gr - Η μεγαλύτερη ελληνική λέξη έχει 172 γράμματα!!!Η ελληνική γλώσσα κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ καθώς η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο υπάρχει στο έργο »Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές! Ο Αριστοφάνης εκμεταλλεύεται στο έπακρον την εκπληκτική ευχέρεια της Ελληνικής να σχηματίζει πολυσύλλαβες λέξεις, περιγράφοντας μέσα σε 172 γράμματα μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής, η οποία περιλαμβάνει ένα συνονθύλευμα τροφών! Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες:
λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα
νοπτερυγών…
Ο λεξιλογικός αυτός «σιδηρόδρομος» είναι δύσκολο να διαβαστεί απνευστί, ενώ με μια μικρή προσπάθεια μπορούμε να μεταφράσουμε: 
-πάστοπεταλίδο-γαλεοσάλαχο-τούρσοπιπεράτο-μυαλοκόμματα-
-μελοπερεχύτο-μυτζηθρότυρο-τρύγονοκοτσύφο-τσιχλοπίτσουνα -
-ψήτοσουσουράδο-κοτοκέφαλα-άγριοπεριστέρο-λαγοκούνελα -
-στράγαλοπετμέζο-φτερουγόδιπλες.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share