Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Zaz - Je Veux



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Δημοκρατία είναι η παθολογική πίστη στη συλλογική σοφία της ατομικής άγνοιας."
H.L. Mencken, 1880-1956, Αμερικανός Αρθρογράφος








"Δημοκρατία είναι η διαδικασία με την οποία διαλέγουμε αυτόν στον οποίο θα ρίξουμε το φταίξιμο."
Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος








"Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία."
John Kenneth Galbraith, 1908-2006, Καναδός οικονομ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟΥΡΚΙΑ: Σχεδόν έξι εκατομμύρια οι επισκέπτες μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2011


Κατά 21,14% αυξήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώθηκε σε περίπου 5,9 εκατομμύρια άτομα.

Μόνο τον Απρίλιο συνολικά 2,29 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία, αριθμός αυξημένος κατά 31,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον Απρίλιο προέρχονται από τη Γερμανία, το Ιράν και τη Βρετανία.

Το 2010 η Τουρκία προσέλκυσε περισσότερους από 28,6 εκ. ξένους τουρίστες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

'Extreme



Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το χρυσό κουρέλι ............Μια σύγχρονη Σταχτοπούτα


Η Νεφέλη γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά της Αθήνας. Το βρεφικό της κλάμα δεν πρωτοακούστηκε στο θάλαμο κάποιου αποστειρωμένου νοσοκομείου αλλά σε ένα βρώμικο σκουπιδοντενεκέ. Αυτό το κλάμα ήταν που την έσωσε και της κατέστρεψε την ζωή συνάμα. Ήταν αυτό, που έκανε την Γιάννα του Μητσάρα του μπακάλη που είχε πάει να πετάξει τα σκουπίδια να την ακούσει και να την μαζέψει. Δεν το έκανε από καλοσύνη. Ίσως όμως ένα αποπαίδι να φαινόταν χρήσιμο στην οικογένεια. Όταν γύρισαν σπίτι την έβγαλε στο μπαλκόνι και την καθάρισε με το πιεστικό. Ύστερα την έβαλε να κοιμηθεί στην απλώστρα και την σκέπασε με μια πετσέτα ποδιών.
Η οικογένεια είχε άλλα δύο παιδιά: Την Ευανθία και την Φρεδερίκη. Φοιτούσαν και οι δύο στο Μωραίτη αλλά από το σπίτι δεν έλειπαν οι καθηγητές των ιδιαιτέρων που μπαινόβγαιναν όλο το απόγευμα. Όταν οι κοπέλες τελείωναν τα μαθήματα τους και πριν αρχίσει η Ζωή της Άλλης, έπαιζαν τραβώντας τις κοτσίδες και χλευάζοντας την μικρή ορφανή.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

παντρεμένα ζευγάρια αποτελούν και επίσημα τη μειοψηφία στις ΗΠΑ.


Image

Για πρώτη φορά στην ιστορία τα παντρεμένα ζευγάρια αποτελούν τη μειοψηφία των νοικοκυριών στις ΗΠΑ. Η ροπή προς μη παραδοσιακές μορφές συμβίωσης έφτασε στο αποκορύφωμα της με την τελευταία απογραφή του πληθυσμού, όπως σημειώνουν οι NY Times.

Μόλις το 48% των σημερινών αμερικάνικων νοικοκυριών αποτελείται από παντρεμένα ζευγάρια, ενώ τη δεκαετία των 50s το ίδιο ποσοστό κυμαινόταν στο 78%.

Επιπλέον, μόνο το ένα πέμπτο των νοικοκυριών σήμερα είναι σπίτι για οικογένειες, δηλαδή παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά. Μια δεκαετία πριν το ίδιο ποσοστό ήταν στο 25% και το 1950 στο 43%.

Το αμερικάνικο όνειρο δείχνει να καταρρέει. Η ιδανική εικόνα του νεαρού παντρεμένου ζευγαριού με αστραφτερά δόντια και δύο κουτσούβελα στο χέρι, μπροστά στο δικό του σπίτι με το γκαζόν στην πρόσοψη και την Κάντιλακ στο γκαράζ, μάλλον ξεθωριάζει.

Θα περιμένουμε τα στοιχεία και από τη δική μας απογραφή, που μόλις τελείωσε, για να έχουμε μια εικόνα για το τι συμβαίνει και στη χώρα μας. Το πιθανότερο όμως είναι να αποτυπώνεται και στην Ελλάδα παρόμοια τάση. Τα ελληνόπουλα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν παντρεύονται πριν τα 30. Τα ζευγάρια δεν κάνουν βεβιασμένες (και ρομαντικές ίσως;) κινήσεις πριν διασφαλιστούν οικονομικά με –τουλάχιστον- δύο καλές δουλειές. Και στις μέρες μας αυτό φαντάζει ουτοπικό.


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΡΟΣ 3



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΡΟΣ 2



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΡΟΣ 1



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Eπίγεια σοφία"


"Ο θυμός των βλακών είναι λιγότερο τρομακτικός από τη μεγαθυμία τους."
Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας









"Μπορεί κανείς να φυλακιστεί σ’ ένα δωμάτιο με ξεκλείδωτη πόρτα, αν τυχόν η πόρτα ανοίγει προς τα μέσα και δεν του περάσει απ’ το μυαλό να τραβήξει αντί να σπρώξει."
Ludwig Wittgenstein, 1889-1951, Αυστριακός φιλόσοφος







"Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το Ίντερνετ."
Στανισλάβ Λεμ, 1921-2006, Πολωνός συγγραφέας επιστ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι κάνει σήμερα ο Βασίλης Καΐλας;

Το πιο γνωστό φτωχαδάκι του ελληνικού κινηματογράφου

Έχει μείνει στην ιστορία ως το πιο γνωστό παιδί του ελληνικού κινηματογράφου. Για την αγάπη του για το θέατρο έχει χάσει αρκετά λεφτά. Αλλά ποτέ δεν μετάνιωσε γιατί οι άνθρωποι που δούλεψε μαζί τους, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, ήταν η οικογένειά του. Κι όχι απλώς οι φίλοι του.

Ο Βασιλάκης Καΐλας έγινε γνωστός για τους πονεμένους ρόλους του. Όμως, εκείνος πάλεψε, παρά τις αντιξοότητες, και δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Σήμερα, στα 58 του χρόνια δουλεύει πίσω από τις κάμερες και βάζει τη φωνή του σε παιδικούς ήρωες και παράλληλα κάνει σκηνοθετική επιμέλεια στις μεταγλωττίσεις. Του μένει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που περνά με την οικογένειά του και τους φίλους του. Το περισσότερο χρόνο του, πάντως, όπως αναφέρει τον περνά στο στούντιο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εθνικά επικίνδυνοι…



Πάντα μου έκανε εντύπωση γιατί θα πρέπει ο πνευματικός –υποτίθεται- κόσμος της χώρας να μιλάει, να δημιουργεί και να κατευθύνει συνειδήσεις. Αυτό, ίσως, να έχει ισχύ σε μια συντεταγμένη χώρα, όπου όλα λειτουργούν ομαλά, και η οποιαδήποτε παρέμβαση να είναι συμπληρωματική ή με πρόταση ανασύνταξης. Αλλά και πάλι τι;
Ποιος ακούει ποιον σ’ αυτή τη ζωή; Και ο Χριστός είπε «Αγαπάτε αλλήλους» και ο Μαρξ είπε «Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε», και τι έγινε; Τους άκουσε κανείς;
Και σ’ αυτό τον τόπο, κάποτε, είχαμε κι αν είχαμε πνευματικούς ανθρώπους. Από ποιητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, λόγιους, μουσικούς, ζωγράφους κ.ά.....


Διαβαστε Περισσοτερα...

Φούρνος μικροκυμάτων:Δείτε τι κάνει στα φυτά,,,,


Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα. Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.

Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.

Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά .



















Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.

Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.

Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.

Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.

Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.

Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.

Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.

 ************************************************

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εκπονήθηκε από: William P. Kopp
Α. Ρ. Ε. Επιχειρησιακή Έρευνα
TO61-7R10/10-77F05
ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: CLASS I ROO1a

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας

Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.

Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:

1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].

2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.

3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.

4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.

6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.

7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.

8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.

9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.

10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα;

Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.

Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.

Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.


Διαβαστε Περισσοτερα...

H Νέα Κάμερα Της Hasselblad Με 200 Megapixels

Η εταιρεία Hasselblad είναι γνωστή για υψηλούς αριθμούς σε megapixel , αλλά αυτό καταντάει κάπως γελοίο. Από την άλλη πλευρά, η λύση της μηχανικής που εφαρμόστηκε για να δημιουργηθούν αυτά τα νούμερα είναι ενδιαφέρουσα.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές φωτογραφικών καμερών, περιλαμβανόμενης και της Hasselblad, αυξάνουν τον αριθμό των pixel των αισθητήρων μειώνοντας το μέγεθος των φωτοευαίσθητων σημείων και συμπιέζοντας τα σε πλησιέστερες θέσεις. Αυτό έχει μερικά οφέλη, αλλά επίσης και μειονεκτήματα, ένα εκ των οποίων είναι ένα είδος αξεπέραστου τείχους στην πυκνότητα των pixel , στο οποίο πιθανώς σκόνταφτε και η Hasselblad μέχρι πρόσφατα.......



Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ξεκινά ο έλεγχος του χρέους από τη μεριά της κοινωνίας






Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 15 Μαΐου 2011 στο Πολυτεχνείο, όπως είχε ανακοινωθεί, ανοικτή συνάντηση εργασίας οικονομολόγων και νομικών όπου συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η ερευνητική δουλειά για το δημόσιο χρέος. Υπήρξε σημαντική συμμετοχή ενδιαφερομένων οι οποίοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, από την μεριά της κοινωνίας και των πολιτών. Η δουλειά αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα που θα πιέσει να ανοίξουν τα βιβλία του δημόσιου χρέους ώστε ο ελληνικός λαός να μην πληρώσει ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται.
Ειδικότερα οι ομάδες εργασίας θα ασχοληθούν με τα ακόλουθα 20 θέματα κατανεμημένα σε ευρύτερες ενότητες:
1.Swaps της Goldman Sachs.
2.Ιδιωτικοποιήσεις.
3.Ολυμπιακοί Αγώνες
4.C4I
5.Ομολογιακά δάνεια
6.Δανειακές συμβάσεις και ειδικότερα αυτή του Μνημονίου
7.Όροι διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης στη δευτερογενή αγορά ομολόγων
8.Ανατοκισμός
9.Παλαιότερα δάνεια
10.Γερμανικό κατοχικό δάνειο
11.Αγορές πολεμικού υλικού
12.Παραγραφές χρεών της εφορίας προς ιδιώτες
13.Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βάσει της οποίας ο ίδιος ο ΟΗΕ αναγνώρισε τη δυνατότητα παύσης πληρωμών του δημόσιου χρέους αν η εξυπηρέτησή του λειτουργεί εις βάρος των κοινωνικών δαπανών
14.Όρια του 60% και 3% που θέτει η Συνθήκη του Μάαστριχτ για το δημόσιο χρέος και το δημ. έλλειμμα αντίστοιχα, η υπέρβαση των οποίων θέτει ευθέως ζήτημα νομιμότητας για το επιπλέον χρέος που συγκεντρώθηκε.
15.Αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
16. ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης.
17.Ισοτιμία και όροι ένταξης δραχμής σε ευρώ
18.Χρέος προς ιδιώτες
19.Συνέπειες από μια πιθανή παύση πληρωμών

Όσοι άλλοι, οικονομολόγοι και νομικοί, πέραν αυτών που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες, παρακαλούνται να ενημερώσουν την Επιτροπή (μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011) στο ακόλουθο μέιλ: leovat@yahoo.com, αν είναι δυνατόν διευκρινίζοντας και το θέμα ή/και θέματα που τους ενδιαφέρουν. Μέσω του ίδιου μέιλ καλούνται να επικοινωνήσουν και όσοι, κυρίως άλλων ειδικοτήτων, ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ομάδα επικοινωνίας, διευκρινίζοντας το.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ






Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ---Κάτι για να μας χαλαρώσει



Διαβαστε Περισσοτερα...

Το όγδοο θαύμα του κόσμου!


Τελικά υπάρχει όγδοο θαύμα και βρίσκεται στο Βιετνάμ. Ο λόγος για την μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου, μέσα στην οποία έχει δημιουργηθεί... ζούγκλα! Οι φωτογραφίες του National Geographic είναι πραγματικά... ανατριχιαστικές.





















Διαβαστε Περισσοτερα...

Ξινό του βγήκε το κούρεμα του ΓΑΠ



Πριν από μερικές εβδομάδες, λίγο πριν από τον Φάρο Ψυχικού στον παράδρομο της Κηφισίας, πάρκαρε η ασημί θωρακισμένη 500άρα Mercedes με τα συνοδευτικά της αστυνομίας. Από μέσα βγήκε χαμογελαστός ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα και την κόρη τους Μαργαρίτα και κατευθύνθηκαν στο κομμωτήριο του Βαγγέλλη Χατζή.

Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τις τιμές, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που περνούσε το κατώφλι του πανάκριβου κομμωτηρίου. Σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις του εκεί, ο κ. Παπανδρέου είχε την ατυχία να πέσει σε μία κυρία που

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Γίναμε σύνθημα στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών



 




Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.

Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.

Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Im not jumping in

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Θέλω να γίνω …..Πακιστανός!

Δεν το πιστεύω αυτό που διαπίστωσα! Τις προάλλες ευρισκόμενος σε κατάστημα ψιλικών, άκουσα τον καταστηματάρχη να συζητά για έναν Πακιστανό που μόλις...
είχε αποχωρήσει, και ο οποίος καθάριζε τζάμια στα φανάρια, ότι σχεδόν καθημερινά του προσκόμιζε ΄΄ψιλά΄΄-κέρματα για να αλλάξει με χαρτονομίσματα. Γύρω στα 80 Ευρώ κάθε φορά! Δεν έδωσα σημασία και αποχώρησα! Έχω και εγώ τη συνήθεια, να μη δίνω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους ενώ χθες στην συνήθη διαδρομή προς την δουλειά μου, σταμάτησα σε ένα από τα φανάρια(όχι από τα καλύτερα πόστα) και πιάνοντας κουβέντα με ένα ΄΄γνωστό΄΄ Πακιστανό, που αποπειράται κάθε φορά να μου πλύνει τα τζάμια, μου εκμυστηρεύτηκε ότι από αυτή τη δουλειά ΄΄βγάζει΄΄ γύρω στα 2000 €υρώ τον μήνα!! Εγώ ο υπάλληλος των 800 €υρώ ένοιωσα τόσο ηλίθιος που αφενός μεν ζήλεψα που ο Πακιστανός κερδίζει πολύ περισσότερα από εμένα και μάλιστα μαύρα, αφετέρου αποφάσισα να μην ξαναδώσω ελεημοσύνη σε κανέναν! Σκέφτηκα και τα λεγόμενα του ψιλικατζή ο οποίος τελικά είχε δίκιο και συμπίπτουν περίπου τα ποσά αν υπολογίσει κανείς το αποτέλεσμα που βγαίνει από τα 80 €υρώ επί τις 30 ημέρες του μήνα. Και απορώ το κράτος που βρίσκεται, δεν τους βλέπει να τους μαζέψει; Άνθρωποι του νόμου και της δικαιοσύνης δεν κυκλοφορούν στους δρόμους; Δεν τους βλέπουν για να μας απαλλάξουν από αυτή τη θλιβερή εικόνα; Δεν είναι αδίκημα όταν ό άλλος επαιτεί με αυτό τον τρόπο και ακόμα χειρότερα όταν προκαλεί διάφορα συναισθήματα με επίδειξη των ακρωτηριασμένων μελών του; Έχει υπολογίσει το κράτος που πάει αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό που εισπράττουν αυτοί οι άνθρωποι; Και τελικά εάν δεν μπορεί να τους διώξει, ας τους μαζέψει και να τους βάλει να δουλέψουν σε ελεγχόμενη εργασία όπου θα έχει και όφελος. Γιατί ανάπηροι δεν είναι! Απλά την έχουν ΄΄βρει΄΄ και οικονομάνε με αυτόν τον τρόπο! Κάντε επιτέλους κάτι, διότι στο τέλος εμείς θα γίνουμε ζητιάνοι αυτών!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου Μπέλλου



Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγαλε ..Κουρσο


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!.....Καλή μας ημερα!!!!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Η άποψη του Τρος Καν για την καμαριέρα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τρελα γελια



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Αφιερωμένη στον Νορβηγό δραματικό συγγραφέα Ερρίκο Ίψεν που έφυγε σαν σήμερα πριν 105 χρόνια

"Ποτέ δεν πρέπει να φοράς το καλό σου παντελόνι όταν πηγαίνεις να πολεμήσεις για την ελευθερία και την αλήθεια."

"Το μεγάλο μυστικό της εξουσίας είναι να μη θέλεις ποτέ να κάνεις περισσότερα από όσα μπορείς να πετύχεις."

"Η πραγματική έννοια της ανταρσίας ειναι το να αναζητάς την ευτυχία σ’ αυτήν τη ζωή"

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα ψεύτικα e-mails που κυκλοφορούν συνεχώς...


Επειδή το κακό με τα worm e-mails, που διακινούν εκόντες - άκοντες οι χρήστες του διαδικτύου παράγινε, ξεκινάμε την απομυθοποίηση των ηλιθίων αυτών μηνυμάτων, μήπως και συμμαζευτεί ο ελληνικός κυβερνοχώρος, που κατακλύζεται από ανοησία. Κι εμάς, ως παλιούς Bloggers μας πονάει!
Όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει.... Καλό θα είναι για να μπείτε στο κλίμα, και να καταλάβετε του λόγους, να διαβάσετε... Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας και το... Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις δέκα (και βάλε) μεγαλύτερες κοτσάνες - παπαριές, που κυκλοφορούν με e-mail, για όσους δεν θέλουν να τους δουλεύουν.

Πάμε λοιπόν...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδασκόμαστε τίποτα από αυτή…



Το  ψεύδος των 30 χρόνων: Τα «χρυσά κουτάλια»…

Αν διδασκόμασταν από την ιστορία θα έπρεπε σήμερα να είχαμε όλοι καταδικάσει τελεσίδικα αυτό το καθεστώς, τα κόμματά του και τα προπαγανδιστικά του εργαλεία (ΜΜΕ).

Θα έπρεπε να μην τολμάει πολιτικός να κυκλοφορεί στο δρόμο και τα δε ΜΜΕ να μην τα διάβαζε, ούτε να τα άκουγε κανείς.

Θα έπρεπε τα κανάλια, αυτά τα τεράστια στόματα του ψεύδους και της παραπληροφόρησης, να είχαν πεθάνει από ασιτία: Από ολοκληρωτική έλλειψη ακροαματικότητας…

Μόνο τα τελευταία τριάντα χρόνια να εξετάσει κανείς θα διαπιστώσει αβίαστα το θηριώδες ψεύδος των πολιτικών και των ΜΜΕ του καθεστώτος: Μας στούπωναν τα κρανία με όγκους ψεύδους, παραπληροφόρησης και ακαθαρσιών…

Ας πάρουμε ένα μόνο παράδειγμα: Την ένταξή μας στην ΕΕ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέντε gadgets που θα εκλείψουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια


Η Suzanne Kantra του Techlicious.com μας αναλύει τους λόγους για τους οποίους τα παρακάτω gadget πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν τον δρόμο των δεινοσαύρων...
Φορητά συστήματα πλοήγησης

Γιατί θα εξαφανιστούν; Σήμερα, οι φορητές συσκευές πλοήγησης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του παρμπρίζ μας. Όμως ότι κάνουν τα φορητά συστήματα πλοήγησης, τα κάνουν τα νέα smartphones αν όχι καλύτερα. Αφήστε που μια από τις καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης, το Google Maps Navigation, διατίθεται δωρεάν. Οι πωλήσεις φορητών συστημάτων πλοήγησης μειώθηκαν κατά 22% το 2010.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΣΤΕ


Μια καθηγήτρια του γυμνασίου, οπαδός του Ολυμπιακού, περήφανη για την κατάκτηση του
πρωταθλήματος πηγαίνει στο σχολείο με το κασκόλ της ομάδας και δηλώνει μέσα στην τάξη ότι
είναι Ολυμπιακός και ζητάει από όσα παιδιά είναι κι αυτοί Ολυμπιακοί να σηκώσουν το χέρι τους.
Όλα τα παιδιά, Ολυμπιακοί και μη, από φόβο μην πάρουν κακό βαθμό, σηκώνουν το χέρι τους,
δηλώνοντας Ολυμπιακοί εκτός από την Αννούλα, ένα συνεσταλμένο κοριτσάκι που καθόταν στο
τελευταίο θρανίο.
Έκπληκτη η καθηγήτρια ρωτάει με αυστηρό τόνο "Αννούλα, γιατί δε σήκωσες το χέρι σου;"
Αννούλα: Γιατί δεν είμαι Ολυμπιακός, κυρία.
Καθηγήτρια: Τι; Δεν είσαι ερυθρόλευκη; Και τι ομάδα είσαι δηλαδή για να χουμε καλό ρώτημα;
Αννούλα: Είμαι υπερήφανη που είμαι με το τριφύλλι, κυρία.
Η καθηγήτρια δεν πίστευε στ αφτιά της.
Καθηγήτρια: Αννούλα, κοριτσάκι μου, τι αμαρτία έπραξες για να σαι βάζελη;
Αννούλα: "Η μαννούλα μου είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, ο πατερούλης μου Παναθηναϊκάκιας
βαμμένος, ο αδελφούλης μου μέλος της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙΠ, ε οπότε κι εγώ είμαι Παναθηναϊκός" απάντησε η
Αννούλα καμαρωτή καμαρωτή.
"Χμ" είπε η καθηγήτρια εμφανώς εκνευρισμένη, "κοριτσάκι μου αυτός δεν είναι λόγος να είσαι
βάζελη. Δεν πρέπει να κάνεις ότι κάνουν οι άλλοι και πολύ
περισσότερο να επιτρέπεις στον οικογενειακό σου κύκλο να καθορίζει τη ζωή σου. Πρέπει να είσαι
ελεύθερη, ανεξάρτητη. Αν π.χ η μάννα σου ήταν πρεζόνι
και πόρνη, ο πατέρας σου αλητάμπουρας, αλκοολικός και έμπορος ναρκωτικών κι ο αδελφός σου
ξεφωνημένη αδελφή στη Συγγρού, εσύ τι θα ήσουν;
Αννούλα: Σίγουρα οπαδός του Ολυμπιακού, κυρία__

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share