Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

"Επίγεια σοφία"



Αφιερωμένη στο Μανο Χατζιδάκι μιας και σήμερα κλείνουν 85 χρόνια απ τη γέννησή του

"Το τέρας σχηματίζεται από τα ζώα κι απ’ τους εχθρούς. Κι ο εχθρός γεννιέται, δε γίνεται. Μας παρακολουθεί απ’ το σχολείο, σαν ήμασταν παιδιά, κι επιζητεί τον εξαφανισμό μας...............
Θα σας θυμίσω μία συνομιλία τότε, μέσα στην τάξη του σχολείου. Με πλησιάζει ένας ψηλός συμμαθητής, μ’ ένα δυσάρεστο έκζεμα στο δέρμα του προσώπου του, στραβή τη μύτη και ξεθωριασμένα τα μαλλιά του, ακατάστατα. Ήταν η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.
- Πώς λέγεσαι, ρωτάει, ενώ πλάι του είχαν σταθεί αμίλητοι δυο άλλοι, δικοί του φίλοι.
- Βασίλης, του απαντώ.
- Και που μένεις, εκείνος εξακολουθεί.
- Πάνω στο λόφο, του λέω και τον κοιτάω στα μάτια. Εκείνος χαμογέλασε κι άφησε να φανούν τα χαλασμένα δόντια του. Μου λέει:
- Εγώ μένω στην απέναντι όχθη. Είσαι, λοιπόν, εχθρός. Και μου δίνει μία στο κεφάλι με το χέρι του, που με πονάει ακόμα τώρα σαν το θυμηθώ. Τον κοιτάζω έτοιμος να κλάψω. Μα συγκρατιέμαι. Αυτός σκάει στα γέλια και χάνεται. Προς το παρόν. Γιατί θα τον ξαναδώ: Εισπράκτορα, εκπαιδευτή στο στρατό, τηλεγραφητή, κλητήρα στο υπουργείο, αστυνόμο, μουσικό στην ορχήστρα, παπά στην ενορία, συγκάτοικο στην πολυκατοικία, γιατρό σε κρατικό νοσοκομείο…"


…"Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο απ’ το μυαλό της κότας.Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις απλοϊκές και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μιας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί; Απ’ το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ’ ένα σκύλο, ή τέλος πάντων μ’ ένα ζώο δυνατό που βρυχάται. Τι να τους πω και πώς να τους το πω;

Η υποταγή ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, η συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πως πρέπει, του πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε;

Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος, που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά.
Το τέρας σχηματίζεται από τα ζώα κι απ’ τους εχθρούς. Κι ο εχθρός γεννιέται, δε γίνεται. Μας παρακολουθεί απ’ το σχολείο, σαν ήμασταν παιδιά, κι επιζητεί τον εξαφανισμό μας."…


Το κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι προέρχεται από το βιβλίο "Τα σχόλια του Τρίτου" εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ.
Αποτελεί απόσπασμα από το κείμενο "Το πρόσωπο του τέρατος κι ο φόβος, μήπως το συνηθίσουμε".

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Νεκρή γυναίκα σε πορτ-μπαγκάζ!



Με μπλόκα στα σημεία εξόδου της Κέρκυρας αλλά και της χώρας, προσπαθεί η Αστυνομία να εντοπίσει τον αδίστακτο δολοφόνο που εκτέλεσε εν ψυχρώ την εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα του 8χρονου παιδιού τους και στην συνέχεια έβαλε το πτώμα στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και εξαφανίστηκε!
.........................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγάλη στιγμή αμηχανίας

Μεγάλη στιγμή αμηχανίας


Καλημέρα σας κ. Πρέσβυ.


Θυμήθηκα προχθές μία ιστορία. Ήταν από τις πρώτες μέρες που είχατε έρθει. Δεν είχαμε ακόμη γνωριστεί καλά. Δεν σας ήξερα και δεν με ξέρατε. Ήταν από τις στιγμές που ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση και ένιωσα αμηχανία.
Είχαμε επίσημους επισκέπτες.
Δύο αρχηγοί κρατών για διμερείς συνομιλίες. Ο ένας ο δικός μας και ο άλλος μίας ανατολικής χώρας και ήθελαν να συζητήσουν για τις εξελίξεις σχετικά με τα τελευταία γεγονότα της συγκεκριμένης ανατολικής χώρας. Οι διμερείς συναντήσεις συνήθως γίνονται είτε στο ξενοδοχείο είτε στα γραφεία της Διπλωματικής Αποστολής. Αυτή τη φορά αποφάσισαν να έρθουν στα δικά μας γραφεία.
Εγώ από την μεριά μου είχα κάποια εμπειρία με αρχηγό κράτους αλλά μόνο με τον δικό μας. Με δύο μαζί αρχηγούς δεν μου είχε τύχει μπορώ να πω.
Ετοιμάζομαι εγώ για την υποδοχή. Ήταν έτοιμη η αίθουσα, οι καφέδες, τα νερά, τα κεραστικά, όλα τέλος πάντων.
Σας ρώτησα πως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Ρωτάω τους καλεσμένους τι θέλουν να πιούν ή σερβίρω καφέ έτσι κι αλλιώς;» Τους ρωτάς τι θέλουν, μου απαντάτε και λογικό βέβαια. Έτσι θα μου απαντούσε κάθε άνθρωπος.
Έλα όμως που δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Έρχεται πρώτα ο δικός μας με την δική του συνοδεία, 3-4 άτομα και μετά από λίγο φτάνει ο άλλος με την δική του συνοδεία άλλα 3-4 άτομα. Χαιρετιούνται και κάθονται. Όλοι κάθονται. Αρχηγοί, Υπουργοί, Πρέσβεις και διπλωμάτες που κρατούσαν πρακτικά.
Αρχίζουν να μιλάνε. Εσείς μου κάνετε νόημα για να τους ρωτήσω τι θέλουν. Μα πώς να τους διακόψω αφού μιλάνε, σας κάνω εγώ νόημα. Και μου ξανακάνετε νόημα με τα μάτια: «Ρώτα τι θέλουν να πιούν». Πάω να κάνω ένα βήμα και σταματάω. Η κουβέντα είχε περάσει σε άλλο επίπεδο, πιο σοβαρή. Είχα γίνει κόκκινη από ντροπή. Να στέκομαι όρθια πάνω από το κεφάλι τους να περιμένω τη στιγμή που θα τους διακόψω για να τους ρωτήσω «Θέλετε καφέ;» Τι ντροπή θέε μου!!! Αυτοί να συζητάνε για τις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες τους και εγώ κατακόκκινη από ντροπή από πάνω τους να περιμένω για να τους ρωτήσω. Και να έχω και εσάς από απέναντι να μου κάνετε νόημα: «Ρώτα».
Έχω μείνει έτσι και δεν μπορώ σερβίρω κανέναν άλλον αν δεν σερβίρω πρώτα τους 2 αρχηγούς. Τα παίρνω στο κρανίο και αποφασίζω από μόνη μου χωρίς να τους ρωτήσω. Βάζω καφέ και νερό για όλους και τους το βάζω μπροστά τους. Δεν θυμάμαι αν το ήπιανε. Δεν με ενδιέφερε. Εγώ να τελειώνω ήθελα και να φύγω όσο γίνεται πιο γρήγορα από εκείνη την αίθουσα.
Μεγάλη στιγμή αμηχανίας, ντροπής και τελικά θυμού γιατί με φέρατε σε τόσο δύσκολη θέση. Αλλά εντάξει δεν πειράζει γιατί τελικά είχε και αυτό τη χάρη του.
Από τότε δεν σας ακούω πια. Αν μπορώ να ρωτήσω ρωτάω αλλιώς τους κερνάω ότι θέλω εγώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαμαρτυρηθεί κανείς.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Βελτιώστε το προφίλ σας με 8 τρόπους μέσω Photoshop!





Όσο όμορφος και αν βγαίνει κάποιος στις φωτογραφίες, πάντα θα υπάρχει μια απόσταση από την τελειότητα, και φυσικά όλοι θέλουμε να εντυπωσιάζουμε με τις φωτογραφίες του προφίλ μας στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παράξενα σημεία για piercing (Photos)




Πολλοί είναι αυτοί που τους αρέσουν τα piercings και κάνουν τρύπες σε απίστευτα σημεία του σώματος τους! Δείτε παρακάτω τα 14 πιο παράξενα σημεία για piercing…





Διαβαστε Περισσοτερα...

Καταπληκτικά ουράνια τόξα στον ουρανό!

Είναι γεγονός πως η φύση είναι καταπληκτικός ζωγράφος. Δείτε τι μπορεί να κάνει όταν χρησιμοποιεί για καμβά τον...ουρανό...



Διαβαστε Περισσοτερα...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα...


 - Οι ελληνικές πόλεις νοσούν. Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, τα όσα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας. Από τούτη την αρρώστια έχουν προσβληθεί παντού οι πάντες -απλώς, ο καθένας τρέφει την ψευδαίσθηση ότι η συμφορά δεν θα χτυπήσει τη δική του πόρτα, αλλά θα διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τους κινδύνους των άλλων (...)
- Αφήσα όλον αυτό τον καιρό να κυλήσει με συνεχείς αναβολές, μετάθεση των ελπίδων μας σε άλλους, αλληλοκατηγορίες και καταγγελίες. Αυτά συνεχίζετε να κάνετε και σήμερα (...).
- Φρονώ λοιπόν ότι απαιτείται να καταβάλλετε τους φόρους, να στρατεύεστε αγόγγυστα και να μην κατηγορείτε κανέναν πριν γίνετε κύριοι της κατάστασης (...)
- Ολοι πρέπει να εξοργίζεστε εξίσου όταν βλέπετε ότι πολύ εύκολα κινδυνεύουν να κακοποιηθούν οι πιο φτωχοί και αδύναμοι πολίτες, ενώ οι βδελυροί και πλούσιοι μπορούν να αδικοπραγούν ατιμωρητί και να εξαγοράζουν πρόσωπα για να εκβιάζουν καταστάσεις (...)
- Στρέψτε το βλέμμα προς τους σημερινούς πολιτικούς: άλλοι από φτωχοί έγιναν πάμπλουτοι, άλλοι από άσημοι χόρτασαν τιμές, ορισμένοι έφτιαξαν σπίτια δίπλα στα οποία τα δημόσια οικοδομήματα είναι πιο σεμνά, κι όσο ο πλούτος της πόλης ελαττωνόταν, τόσο ο δικός τους αύξανε.
- Βρίσκονται σε τέτοια εγκατάλειψη και σε τέτοια χάλια τα πράγματα, ώστε ακόμη όσοι μιλούν από τούτο το βήμα πρότειναν συνειδητά τα πιο βλαβερά μέτρα κι εσείς τα ψηφίζατε, πάλι δεν θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε χειρότερη θέση.
  
* Τα κείμενα αυτά είναι αποσπάσματα από τους λόγους του Δημοσθένη προς τους αθηναίους πολίτες τον πολύπαθο 4ο αιώνα π.Χ. Είναι παρμένα από το «Δημοσθένης - Ισοκράτης, Η Παρακμή του Δήμου» (εκδ. Ροές, Επιλογή - απόδοση: Αλέξανδρος βέλιος).
Της ΧΑΡΗΣ ΠΟΝΤΙΔΑ Από τα «ΝΕΑ»
Το δικό μου ερώτημα ,ερώτημα αφελούς είναι : γιατί μας το αναπαράγουν αυτό  (από τα Νέα , ή αλλαχού)  από το  όντως διαχρονικό κείμενο του Δημοσθένη , το οποίο  παρεπιπτόντως δεν τελειώνει  έτσι , (αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο  ). Για να μας συνηθίσουν στο ¨" έτσι είναι , έτσι ήταν  κι έτσι θάναι;) A PROPOS,  ο εν λόγω πρόγονος και κάτι άλλο λέει στους συμπολίτες του  ......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

περι ιδιοκτησίας...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ήθελα μια μέρα...



Γράφει ο ΑΑΤΟΝ

Ήθελα μια μέρα να μπορούσα να μπω στην Βουλή των Ελλήνων, και να βγάλω λόγο εγώ στους 300 εκεί μέσα. Να τους πω αυτά που έχω στην ψυχή μου μέσα, και να ξεσπάσω. Μετά ας με εκτελούσαν στα πέντε μέτρα.

Τι θα τους έλεγα; Πάνω κάτω αυτά..

"Κυρίες κύριοι αντιπρόσωποι του λαού.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η απαγόρευση καπνισματος και τα δεινά της .

Διαβαστε Περισσοτερα...

MNHMONIO 1843



 του Δημήτρη Καμπουράκη
Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε και λέμε:
  

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΟΥΡΗ



Αμα θες βουνα και καμπους
ψηφησε τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Θες ενεργεια με λιγνητη
ψηφησε τον ΑΥΛΩΝΙΤΗ
Αν το μελλον σε καλει
τοτε ψηφησε ΣΑΡΛΗ
Αμα θες χαρα και τοπι
τοτε ψηφησε ΜΕΡΟΠΗ
Ψηφησε τον ΤΡΕΠΕΚΛΗ
αμα θελεις κατι ψηλο
πουχει μεσα τον ΠΗΛΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

My_Morning_Run.....Δείτε το όλο



Διαβαστε Περισσοτερα...

Αριστερα στα ιονια?

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

"Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ"



Διαβαστε Περισσοτερα...

Νέα παράταξη

Διαβαστε Περισσοτερα...

best_fails_of_2009_part_1.wmv



Διαβαστε Περισσοτερα...

Os 10 Piores Namorados do Mundo



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τελευταία λέξη (Letzte Worte - Werner Herzog [1968])



Διαβαστε Περισσοτερα...

Σπιναλόγκα - Το νησί των λεπρών



Διαβαστε Περισσοτερα...

Το φοβερό μυστικό της Σπιναλόγκας!






Φυλάκιζαν και υγιείς μαζί με τους λεπρούς για τιμωρία στην Σπιναλόγκα.

Για πρώτη φορά το νησί των λεπρών στην Κρήτη, αποκαλύπτει το φοβερό μυστικό του: Στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου και για μια δεκαετία ακόμα, άνθρωποι υγιείς εξορίζονταν στην Σπιναλόγκα για να κολλήσουν τη νόσο του «Χάνσεν» και έτσι να τιμωρηθούν, αλλά και να παραμείνει «ανοιχτό» το νησί για πολλά χρόνια.
Η απίστευτη αυτή τραγωδία για εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους, γίνεται γνωστή για πρώτη φορά μετά από δημοσιογραφική έρευνα που θα παρουσιαστεί απόψε στις 23.00 στο ALTER, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».
Άνθρωποι που έζησαν το φρικιαστικό αυτό γεγονός μιλούν για πρώτη φορά ανοιχτά μαζί με τους κατοίκους της Σπιναλόγκας και αποκαλύπτουν όλη την κόλαση που βίωσαν στο νησί των λεπρών για πρώτη φορά στην κάμερα.
Τα στόματα όσων γνωρίζουν αυτό το έγκλημα σε βάρος εκατοντάδων ανθρώπων με δημοκρατικό φρόνημα, ανοίγουν σήμερα, με αφορμή το σήριαλ "Το Νησί" που προβάλλεται από το MEGA και έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.
Υπάρχουν μαγνητοφωνημένες μαρτυρίες θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά και συγγενών τους, που έβλεπαν τους ανθρώπους τους να είναι απόλυτα υγιείς, να «κλείνονται» στο "νησί των λεπρών" για να αρρωστήσουν εκεί και να μην επιστρέψουν ποτέ πια στα σπίτια τους.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Κουρτίνα ...ελεγχόμενη από Η/Υ





O Βερολινέζος Niklas Roy βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο για να προστατεύσει το ιδιωτικό του χώρο από τα αδιάκριτα μάτια. Ανάπτυξε μια κουρτίνα που καθοδηγείται από έναν υπολογιστή, η οποία αν και είναι μικρότερη από το παράθυρό του αναγνωρίζει τα μάτια των περαστικών και κινείται ανάλογα με αυτούς ώστε να τους εμποδίζει να βλέπουν τι υπάρχει στο χώρο του.


Το σύστημα αποτελείται από ένα συνηθισμένο laptop, μια κάμερα παρακολούθησης και ειδικό λογισμικό. Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο το σύστημα επιτυγχάνει τον στόχο του καθώς ο τρόπος λειτουργίας του είναι τέτοιος που τραβά την προσοχή.



Το βίντεο του YouTube που σας επισυνάπτουμε παρακάτω θα σας διασκεδάσει με τον τρόπο λειτουργίας αυτής της κουρτίνας...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τασάκια ανοίγουν το δρόμο σε… πρόστιμα


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.), σεβόμενος τους σκοπούς του, τα μέλη του, μα πάνω απ’ όλα τους καταναλωτές που μας στηρίζουν, μετά από την απόφαση που έλαβαν κάποιοι, προτρέποντας τον κλάδο τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου να βγάλουν τασάκια στα τραπέζια, οφείλει να διαχωρίσει την θέση του, ενημερώνοντας τους συναδέλφους στα εξής:

1) Ο Νόμος περί ολικής απαγόρευσης καλώς ή κακώς ισχύει (σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργείου) και όποιος τον καταπατά είναι παραβάτης.

2) Ο νόμος όμως ισχύει και για τους πελάτες μας. Πρέπει λοιπόν εμείς, για ίδιον όφελος, να τους κάνουμε συνένοχους;

3) Σκέφτηκε κανείς τι μπορεί να συμβεί εάν ενώ οι πελάτες καπνίζουν (επειδή βρήκαν τασάκια στα τραπέζια), μπουν ξαφνικά κλιμάκια ελέγχου στο κατάστημά σας; Το να δεχτείτε εσείς το οποιοδήποτε πρόστιμο, είναι επιλογή σας. Το να δεχτεί όμως πρόστιμο ο πελάτης σας, σημαίνει ότι δεν τον προστατεύσατε.

4) Γνωρίζετε αγαπητοί συνάδελφοι, ότι εάν συλληφθεί πελάτης μας να καπνίζει και δεν κουβαλά μαζί του την Αστυνομική ταυτότητα (όπως πολλές φορές συμβαίνει), διενεργείται αυτόφωρη διαδικασία; Γνωρίζετε πως αν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, ανοίγει αμέσως ο φάκελος Σένγκεν; Τι θα πείτε σε αυτόν τον πελάτη, εάν μπει φυλακή για χρέη που γνώριζε ή δε γνώριζε, επειδή σας εμπιστεύθηκε και σας τίμησε με την επιλογή του;

5) Οι νόμοι αλλάζουν ΝΟΜΙΜΑ κι όχι… παράνομα.

6) Απέναντι σε αυτόν το νόμο η αντίδραση πρέπει να είναι κλιμακωτή και αφού εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα, τότε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Κανένα μαγαζί δεν πρέπει να κλείσει και αυτό θα το διεκδικήσουμε μέχρις εσχάτων.

7) Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. προσέφυγε στο ΣτΕ, κατά της υπουργικής απόφασης περί ολικής απαγόρευσης καπνίσματος και καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν, να τον ακολουθήσουν.

Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310-932420, 473, 481 ή www.paskedi.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παράδειγμα προς μίμηση - Κοινότητα Ανάβρας - Δ. Τσουκαλάς



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κουπόνια για πληρωμή οικιακών βοηθών αλλά και κατ' οίκον καθηγητών!



Με κουπόνια θα πληρώνονται οι οικιακές βοηθοί, οι απασχολούμενοι κατ΄ οίκον φροντιστές καθηγητές, τεχνίτες, κηπουροί, κομμώτριες κ.ά. Πως θα λειτουργεί το όλο σύστημα

Τα κουπόνια και τα εξελιγμένης τεχνολογίας ΑΤΜ δεύτερης γενιάς εισέρχονται στον πόλεμο που έχει κηρύξει το υπουργείο Εργασίας κατά της εισφοροδιαφυγής. Από τις αρχές του 2011 και βάσει του νόμου 38/63/10 μια σειρά από επαγγελματίες, όπως οι οικιακοί .......


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρελός λαγός τα βάζει με ...φίδι







Και το φίδι το βάζει στα πόδια ή μάλλον σέρνεται όσο πιο γρήγορα μπορεί για να γλιτώσει...

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Αν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με τη θεωρία, τότε αλίμονο στα γεγονότα."
Albert Einstein, 1879-1955, Γερμανοεβραίος Φυσικός

"Η αλήθεια είναι πιο σημαντική από τα δεδομένα."
Frank Lloyd Wright, 1867-1959, Αμερικανός αρχιτέκτονας

"Οι άνθρωποι στους οποίους δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτε δεν μπορούν να καταλάβουν την ασημαντότητα των γεγονότων."
T. S. Eliot, 1888-1965, Βρετανός Ποιητής, Νόμπελ 1948

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μαντινάδα αφιερωμένη στις πεθερές(Για όσους έχουν...χα χα χα)



"Τσι πεθεράς µου εδάγκωσε
το πόδα ένα λιακόνι
και το λιακόνι εψόφησε
κι εκείνη ζεί ακόµη!


Την πεθερά µου έßαλα
ψηλά στονΨηλορείτη
να τηνε ßλέπουν οι οχτροί
να µην πατούν στην Κρήτη.

Άµε να πεις τση µάνας σου,
να κόψει τα κουµάντα,
να πάει να δίνει διαταγές,
στο-ε-δικό τζη άντρα..

Θε µου µεγαλοδύναµε,
πάρε τη πεθερά µου,
κι εγώ θα γράψω στσ´εκκλησιές,
ότί ´χω στ´όνοµά µου. (Βατοπέδι...)

Την πεθερα µου οψες αργα
στον υπνο µου την ειδα
και θαρουνα πως παλευα
µε την λερναια υδρα.

Όταν κοντά στο σπίτι µου
η πεθερά ζυγώνει,
µε πιάνει σοκ αλλεργικό
και παίρνω κορτιζόνη

Κακό είναι συναπάντηµα,
να δεις παπά µπροστά σου,
µα πιό κακό είναι το πρωί,
να δεις τη πεθερά σου.

Εγώ είδα και τον χάροντα
µα εµένα δεν µε νοιάζει
το µόνο που κατάλαßα      
τ
ση πεθεράς µου µοιάζει!"

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένας ßοσκός





Ένας ßοσκός, ενώ  έßοσκε τα πρόßατά του σε µια απόµερη τοποθεσία,
ßλέπει από µακριά να πλησιάζει µια αστραφτερή ΒΜW.

Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυµένος µε κοστούµι Versace, παπούτσια Gucci,
γυαλιά ηλίου  Ray Ban και Yves Saint Laurent γραßάτα, σταµατάει δίπλα
του, κατεßάζει το παράθυρο και του  λέει:  Aν σου πω ακριßώς πόσα
πρόßατα έχεις στο κοπάδι σου, θα µου δώσεις ένα;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Bookmark and Share