Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το φοβερό μυστικό της Σπιναλόγκας!






Φυλάκιζαν και υγιείς μαζί με τους λεπρούς για τιμωρία στην Σπιναλόγκα.

Για πρώτη φορά το νησί των λεπρών στην Κρήτη, αποκαλύπτει το φοβερό μυστικό του: Στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου και για μια δεκαετία ακόμα, άνθρωποι υγιείς εξορίζονταν στην Σπιναλόγκα για να κολλήσουν τη νόσο του «Χάνσεν» και έτσι να τιμωρηθούν, αλλά και να παραμείνει «ανοιχτό» το νησί για πολλά χρόνια.
Η απίστευτη αυτή τραγωδία για εκατοντάδες υγιείς ανθρώπους, γίνεται γνωστή για πρώτη φορά μετά από δημοσιογραφική έρευνα που θα παρουσιαστεί απόψε στις 23.00 στο ALTER, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».
Άνθρωποι που έζησαν το φρικιαστικό αυτό γεγονός μιλούν για πρώτη φορά ανοιχτά μαζί με τους κατοίκους της Σπιναλόγκας και αποκαλύπτουν όλη την κόλαση που βίωσαν στο νησί των λεπρών για πρώτη φορά στην κάμερα.
Τα στόματα όσων γνωρίζουν αυτό το έγκλημα σε βάρος εκατοντάδων ανθρώπων με δημοκρατικό φρόνημα, ανοίγουν σήμερα, με αφορμή το σήριαλ "Το Νησί" που προβάλλεται από το MEGA και έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.
Υπάρχουν μαγνητοφωνημένες μαρτυρίες θυμάτων αυτής της τραγωδίας, αλλά και συγγενών τους, που έβλεπαν τους ανθρώπους τους να είναι απόλυτα υγιείς, να «κλείνονται» στο "νησί των λεπρών" για να αρρωστήσουν εκεί και να μην επιστρέψουν ποτέ πια στα σπίτια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share