Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ




Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής, που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της
οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που
θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει
καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο
άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του
παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Cartoon Characters after 50 years ..




Tweety


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τέρμα τα φακελάκια σε γιατρούς...

Προφανώς είναι δύσκολο την ώρα που ο άνθρωπος σου είναι άρρωστος να αντισταθείς στον έμμεσο εκβιασμό των γιατρών. Σίγουρα σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να ρισκάρεις με τέτοια πράγματα και βάζεις το χέρι στην τσέπη για να δώσεις το φακελάκι.

Την επόμενη φορά, όμως, θυμήσου, ότι εμείς είμαστε αυτοί που καλομάθαμε τους γιατρούς, εμείς πρέπει να το σταματήσουμε. Αντί να βγάλεις το φακελάκι από την τσέπη, βγάλε το κινητό σου και κατάγγειλε τον γιατρό στο 2108779700, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας για αυτό τον σκοπό.

Η ζωή είναι ένα στοίχημα που το χάνεις όταν πάψεις να το διεκδικείς.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Άπαιχτος



Διαβαστε Περισσοτερα...

Άπαιχτος-2



Διαβαστε Περισσοτερα...

Άπαιχτος



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο πιο άγριος φετινός καυγάς του Άδωνη

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΘΡΥΛΟΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

CLOPYPASTE: Απολίθωμα φιδιού με μήκος... λεωφορείου



Εάν σας κατατρόμαξε το φίδι που παραλίγο να καταβροχθίσει την Τζένιφερ Λόπεζ στην ταινία «Ανακόντα», τότε θα αισθάνεστε ευτυχείς που δεν υπήρχε ανθρώπινο είδος πριν από... 60 εκατομμύρια χρόνια στα τροπικά δάση της Κολομβίας!

Σύμφωνα με επιστήμονες, εκεί έζησε το μακρύτερο φίδι που έχει υπάρξει στην Ιστορία, μήκους 13 μέτρων, ο τιτανοβόας, ο οποίος ζύγιζε έναν τόνο και καταβρόχθιζε ολόκληρους αλιγάτορες.

Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Τζέισον Χεντ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, αφού μελέτησαν απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Κερεχόν της Κολομβίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτά ανήκουν στο μεγαλύτερο φίδι στην Ιστορία, το οποίο είχε μήκος... ίσο με ένα λεωφορείο!

Ο Titanoboa cerrejonensis έζησε πριν από 58 με 60 εκατομμύρια χρόνια στη βορειοανατολική Κολομβία και δεν είχε καμία σχέση με τα φίδια που γνωρίζουμε σήμερα. Ζύγιζε 1.140 κιλά (σε σύγκριση με το πιο βαρύ σύγχρονο φίδι στον κόσμο, το πράσινο ανακόντα βάρους 250 κιλών) και είχε μήκος 13 μέτρα (το μακρύτερο φίδι σήμερα είναι ο πύθωνας και έχει μήκος 10 μέτρων). Ηταν τόσο φαρδύ δε, όσο είναι οι γοφοί ενός μέσου ανθρώπου!

«Κατά πάσα πιθανότητα, όπως ένα ανακόντα, περνούσε πολύ χρόνο μέσα στο νερό», σχολίασε ο καθηγητής Ντέιβιντ Πόλι του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.


Διαβαστε Περισσοτερα...

10 ευρώ βενζίνη



Χθες σταμάτησα σ' ένα βενζινάδικο και ζήτησα 10 ευρώ βενζίνη.

Κι ο βενζινάς με ρώτησε:

- Είναι μεγάλος ο λεκές;

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Η ΠΟΛΙΣ ΕΑ­ΛΩ ». ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ



Γράφει ο Υπτγος ε.α. Βασίλειος Διάμεσης,

τ. Καθηγητής ΣΣΕ, Μέλος ΔΣ ΣΕΕΘΑ
Θα ε­θε­ω­ρού­μην κομί­ζων γλαύ­κα εις Α­θή­νας, ε­άν σας παρέ­θε­τα μια απλή και ξηρά αφή­γηση των γεγονό­των, τα οποί­α άλλω­στε εί­ναι λί­γο πολύ γνω­στά. Δεν μπορού­με όμως, παρά να σταθού­με σε ορισμέ­να από αυ­τά.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Δωδεκάλογος του πωλητή


Επιμέλεια: Κώστας
The Statistician.pngΑμέσως παρακάτω σας παραθέτω (μεταξύ σοβαρύ και αστείου) τον μέχρι τώρα κρυμμένο (σε έρημο του Ισραήλ αν δεν κάνω λάθος) δωδεκάλογο του πωλητή.
Ή αλλιώς ο Δωδεκάλογος του πωλητή
Άρθρο 1ο. Ο πελάτης έχει δίκιο.

Άρθρο 2ο. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Άρθρο 3ο. Στην απίθανη περίπτωση που ο πωλητής έχει δίκιο θα ισχύουν τα Άρθρα 1 και 2.

Άρθρο 4ο. Ο πωλητής είναι πάντα ευγενικός και χαμογελαστός γιατί έτσι αρέσει στον πελάτη. Αλλά δεν χάνουμε το μέτρο. Οι υπερβολές, π.χ. χτυπήματα στη πλάτη, αποφεύγονται (και απαγορεύονται). Δεν έχουμε κάνει μαζί φαντάροι. Μια θερμή χειραψία, χωρίς να του λειώσουμε τα δάχτυλα είναι υπέρ αρκετή.

Άρθρο 5ο. Κοιτάμε τον πελάτη στα μάτια, σαν να μην έχουμε να του κρύψουμε τίποτα. Κάτω από τη μέση κοιτάμε ΜΟΝΟ έξω από το χώρο εργασίας το άλλο φύλο (εκτός και άν..).

Άρθρο 6ο. Δεν αποδεικνύουμε στον πελάτη, χρησιμοποιώντας διάφορους τεχνικούς όρους, ότι δεν ξέρει που παν τα τέσσερα (κάτι που συνήθως ισχύει). Κανείς δεν αγοράζει από κάποιον που είναι πολύ εξυπνότερος από τον ίδιο γιατί φοβάται ότι είναι εύκολο να τον κοροϊδέψει.

Άρθρο 7ο. Ο σκοπός είναι να πείσουμε τον πελάτη ότι αυτό που ζητάει τον εξυπηρετεί λιγότερο από αυτό που του προσφέρουμε εμείς. Να μην φαίνεται ότι προσπαθούμε να του επιβάλλουμε την άποψή μας (ή, ακόμα χειρότερα, ότι αυτό που θέλει δεν το έχουμε στην αποθήκη).

Άρθρο 8ο. Εξηγούμε στον πελάτη ότι αυτό που θέλει είναι καλύτερα για διάφορους λόγους (και να μην υπάρχουν να βρεις άμα θέλεις να λέγεσαι πωλητής) να το περιμένει από βδομάδας. Για να μείνει ευχαριστημένος εκείνος, εμάς μόνο αυτό μας ενδιαφέρει.

Άρθρο 9ο. Ακόμα και αν δεν πετύχουμε πώληση ισχύει το Άρθρο 4. Δείχνουμε ότι χαρήκαμε τη κάθε στιγμή της συζήτησης. Περιμένουμε να απομακρυνθεί ο πελάτης για να πούμε τα δικά μας (καντήλια, μπινελίκια κ.λ.π.).

Άρθρο 10ο. Αν ξαναέρθει σε επαφή ο προηγούμενος πελάτης είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι και εγκάρδιοι γιατί η στάμνα που πηγαινοέρχεται στη βρύση κάποια φορά θα σπάσει. (που θα πάει θα ψωνίσει ο χλιμίτζουρας, ο ψυχοβγάλτης).

Άρθρο 11ο. Λίγο πριν τελειώσουμε να υπενθυμίσω ότι ο κυριότερος στόχος μας μετά την επίτευξη της πώλησης είναι αυτή να εξοφληθεί (η λεγόμενη πώληση τοις μετρητοίς). Τη φράση «επί πιστώσει» μόλις την ακούμε κουνάμε το κεφάλι δεξιά κι αριστερά.

Άρθρο 12ο. Ο παρών νόμος αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό και δεν δίνεται ποτέ η ευκαιρία στον πελάτη να λάβει γνώση




Διαβαστε Περισσοτερα...

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔίΝεΤου.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Στην Γερμανία γίναμε διαφήμιση μπύρας! (Βίντεο)



Μέχρι και σε γερμανικές διαφημίσεις μπύρας πρωταγωνιστεί η... ελληνική οικονομική κρίση. Στην καινούργια διαφήμιση της ζυθοποιίας Paulaner μία παρέα από Έλληνες και Γερμανούς πίνουν μπύρες σε μία μπυραρία του Μονάχου.

Όταν ένας Γερμανός προσφέρεται να πληρώσει τον καινούργιο γύρο, οι Έλληνες φίλοι του τον σταματούν: «αρκετά έχετε πληρώσει εσείς οι Γερμανοί», λένε. «Τώρα είναι η σειρά εμάς των Ελλήνων». Με ένα βροντερό «γεια μας» η παρέα επιβεβαιώνει την ελληνογερμανική φιλία...

«Τι συμβαίνει; Είσαστε πάλι... ματσωμένοι;» ρωτάει ο Γερμανός, απορώντας που βρήκαν οι Έλληνες τα χρήματα!

Και η διαφήμιση κλείνει με το σλόγκαν «Καλά, καλύτερα με Paulaner».

Την είδηση αναφέρει η γερμανική Bild Zeitung, με το φαρμακερό σχόλιο: «Πρώτα αδέκαροι, μετά με δισεκατομμύρια δανεικά και τώρα γίνονται περίγελως ακόμη και στις διαφημίσεις», εννοώντας φυσικά την Ελλάδα και τους Έλληνες...

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΟΥΡΣΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Ν & Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Ν


Ο Υπουργός ζήτησε στο γραφείο του ένα call girl.
Έρχεται λοιπόν το κορίτσι, με κάθε διακριτικότητα, που απαιτούν τέτοιες περιστάσεις,
μπαίνει στο γραφείο του Υπουργού, ενημερώνονται οι αρμόδιοι ότι ο Υπουργός είναι σε Σύσκεψη, αλλά..
Μετά από λίγα λεπτά βγαίνει η κοπέλα έξαλλη στους διαδρόμους του Υπουργείου κραυγάζοντας:
-«Ε, ΟΧΙ ΠΙΑ! ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ! Μπορεί να είμαστε πόρνες αλλά έχουμε κι εμείς αξιοπρέπεια όπως όλοι οι άνθρωποι!»
Σπεύδουν ανήσυχοι οι Γραμματείς του υπουργικού γραφείου για να αποφύγουν το σκάνδαλο.
-«Σώπα κοπέλα μου, μη φωνάζεις! Τι διαστροφή σου ζήτησε ο ανώμαλος;»


-«Να με πληρώσει -λέει- με Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου!!!»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι είναι;



Γίδια πρόβατα φυλάει,
όλη μέρα κελαηδάει,
και πεντέμισι χρωστάει.
Τι είναι;


Διαβαστε Περισσοτερα...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του Τόλη -


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση βηματοδότη στον Τόλη Βοσκόπουλο...

Από την άλλη η κόρη του Χαρά αποφάσισε να μην πάει τελικά στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο πατέρας της αφού δεν επιθυμεί να δημιουργήσει προβλήματα και ένταση αυτή τη στιγμή στην οικογένεια. Αυτή την απόφαση πήρε γιατί σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τους θεράποντες γιατρούς του πατέρα της δεν δέχθηκαν να της δώσουν ενημέρωση για την υγεία του πατέρα της. Αυτό έκανε τη Χαρά να φοβηθεί καθώς νιώθει ότι το περιβάλλον του πατέρα της δεν τη θέλει γύρω του.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Δείτε φάτσα



Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια δήλωση του Δουκάκη πoυ δεν θα παίξει στα ελληνικά κανάλια...

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην κυβερνήτης της πολιτείας της Μασαχουσσέτης και πρώην υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος το 1988 για την προεδρία των ΗΠΑ, Μάικλ Δουκάκης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, στο ελληνοαμερικανικό κολλέγιο «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε μεταξύ άλλων πως Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση θα πρέπει...να κάνει κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Θα πρέπει να μαζέψει τους φόρους, να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Πρέπει να ξεχάσουμε ότι πρέπει να βγαίνουμε στη σύνταξη πριν τα 50, να αλλάξει η νοοτροπία, να παταχθεί η γραφειοκρατία. Όταν ανέλαβα κυβερνήτης το πρώτο που έκανα, ήταν να προσπαθήσω να μαζέψω τους φόρους, παίρνοντας μέτρα, μεταξύ αυτών και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, που φοροδιαφεύγουν, ώστε να υπάρξει και κάποιο μεγαλύτερο κίνητρο...

Μπα, μην τα λέτε αυτά κύριε Δουκάκη, οι ευαίσθητοι Έλληνες δημοσιογράφοι θα σε κατηγορήσουν για... ανθρωποφαγία.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Eurovision: Ποιος στίχος αναδεικνύει τον νικητή


Λέξεις κλειδιά στη Eurovision
Ποιο είναι το κύριο συστατικό που πρέπει να έχει ένας στίχος για να κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision; Η απάντηση βρίσκεται στη λέξη “αγάπη”!
Αν κοιτάξει κανείς πίσω στους προηγούμενους διαγωνισμούς, από το 1956 που έχει ξεκινήσει αυτό το φεστιβάλ τραγουδιού, θα δει ότι το συνηθέστερο θέμα των στίχων των τραγουδιών αναφέρεται στην καρδιά. H “αγάπη” καταλαμβάνει το 2% από τις 12.299 λέξεις που έχουν τραγουδηθεί από τους νικητές (χωρίς να υπολογίζονται τα “εγώ” και “και”).
Οι ρομαντικές λέξεις είναι αυτές που κυριαρχούν αλλά δεν λείπουν και ορισμένες λέξεις που δεν είναι τόσο συνηθισμένες. Η “Ευρώπη” ακούγεται για πρώτη φορά το 1990 από την Ιταλία σε μια ωδή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης το “Hallelujah” έχει κάνει την εμφάνισή του δύο φορές, τη μια από το Ισραήλ το 1979 και μια από τους Φινλανδούς με τους “Lordi” το 2006.
Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν όλες οι λέξεις που υπάρχουν στα νικητήρια τραγούδια από το 1956, έχοντας μεταφραστεί στα Αγγλικά όπου χρειαζόταν. Αυτές οι λέξεις μπήκαν στην γνωστή ιστοσελίδα Wordle και μπορείτε να δείτε ποιες από αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Απο το Bookenemy(προβλέψεις στοιχημάτων έχουμε και τα πάθος μας)


Καλημέρα. Τρία στα τρία πάλι χθες και 11 στα 12 συνολικά τις τελευταίες δύο μέρες! Αν είναι να συνεχίσουμε έτσι, φέρτε μου Σουηδίες και Νορβηγίες και δεν σκοπεύω να ξανασχοληθώ ποτέ με όλα τα … μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έστειλαν φέτος όλον τον κόσμο στον κουβά! Επειδή όμως σήμερα δεν έχει στοίχημα, λέω να το γυρίσω στο σορολόπ. Πάμε λοιπόν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΘΑΝΑΤΟ;
Άκουσα πριν λίγο στις ειδήσεις ότι χθες βράδυ είχαμε για μια ακόμη φορά στην Ομόνοια συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, με πέτρες, ακόντια (!), τόξα(!), και σπαθιά! Βγαίνουν λέει οι κάτοικοι της περιοχής και διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Είδατε τι υποανάπτυκτοι και αχάριστοι είμαστε; Οι άνθρωποι προσπαθούν απλά να προάγουν το Ολυμπιακό ιδεώδες. Ασχολούνται με αθλήματα όπως η τοξοβολία, ο ακοντισμός, η ξιφομαχία, η σφαιροβολία, πάσης φύσεως κούρσες (κατοστάρι, τετρακοσάρι, εμπόδια κ.λ.π.) και αντί να τους πούμε ευχαριστώ, καθόμαστε και τους κατηγορούμε από πάνω. Έχω να κάνω μια πρόταση προς 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένας θλιμμένος τσιγγάνικος γάμος (Photos)

ς


Αυτή η τσιγγάνα νύφη δεν είναι πάνω από 15 ετών και παρ’όλα αυτά είναι αναγκασμένη να παντρευτεί έναν πολύ μεγαλύτερο άνδρα. Η ψυχολογική κατάσταση του κοριτσιού αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο πρόσωπο και τις κινήσεις της… Ένας πολύ θλιβερός γάμος. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τα λένε όλα!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ετοιμαστείτε για παραλία - Έως τους 33 βαθμούς το Σαββατοκύριακο



Καλοκαιρία και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ευκαρία λοιπόν για το πρωτό μπάνιο στην θάλασσα...

Για σήμερα Παρασκευή:
Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.Οι άνεμοι...


θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόνησο ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότιοα δυτικοί 5 πρόσκαιρα και τοπικά 6.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και το απόγρυμα στην Κρήτη τοπικά 6.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, στα Δωδεκάνησα παρωδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως
28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εργοστάσιο Πατούνη






Μη Κερκυραίος φίλος, μετά από ένα διάστημα προσαρμογής του στην Κέρκυρα, διέγνωσε έναν τυπικό ιθαγενή ωχαδελφισμό με ιδιαίτερη συχνότητα στον τόπο, που χαρακτηριστικά απέδιδε με το επιφώνημα " Μωρέ Ωωωωωω", ως ένδειξη ενόχλησης, ως ελεύθερη μετάφραση στα Κερκυραϊκά ήθη, του: "Μη μου τους κύκλους τάραττε¨...
Αυτό το πνεύμα, που μας διακατέχει αρκετές 10ετίες κλιμακούμενης φθοράς του τόπου (χλωρίδας και ... πανίδας) ασφαλώς δεν μπορεί να ματαιώσει το κλείσιμο της τελυταίας στην Ελλάδα σαπωνοποιϊας, του Εργοστασίου Πατούνη στην Ιωάννου Θεοτόκη. Επιχείρηση, που το διάβα της επικάθηται 3 αιώνων, τιμάει και διαφημίζει την Κέρκυρα με τα προίόντα της, στα πέρατα της οικουμένης.
Αισιόδοξο το μήνυμα από την διαφαινόμενη ενεργοποίηση ευαισθητοποιημένων συμπολιτών και φορέων... Τον λόγο έχουν οι εκπρόσωποί μας σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και κεντρική εξουσία... Αρκετά μνημεία της πλούσιας Κερκυραϊκής βιομηχανικής ιστορίας έγιναν πρώτα ερείπια και ύστερα οικόπεδα... Το συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργεί και μάλιστα αποδοτικά... Λόγική στήριξη χρειάζεται...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια κοπέλα που κατέστρεψε το όμορφο πρόσωπο της (Photos)



Ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα, όμως φαίνεται πως δεν εκτιμούσε αυτά που της χάρισε η φύση… Και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η κατάληξη προκαλεί θλίψη.


Διαβαστε Περισσοτερα...

"Διαβολική" σύμπτωση ή κάτι άλλο συνέβη με την έκρηξη στην εξέδρα της BP (;)



Ο Άλεξ Τζόουνς αναλύει το συνταρακτικό και ύποπτο παράξενο της «προφητείας» στην ταινία Knowing με τον Νίκολας Κέιτζ που βγήκε στις αίθουσες της Αμερικής το 2009 και αναφέρεται και με ανατριχιαστική ακρίβεια στη συγκεκριμένη έκρηξη και την πετρελαιοκηλίδα που κατέκλυσε τον Κόλπο του Μεξικού ένα χρόνο μετά.

Μέχρι και στην ημερομηνία 20/4/2010 ήταν διαβολικά ακριβής η «πρόβλεψη».

Φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να αποδοθεί αυτό σε μια απλή σύμπτωση.

Δείτε το βίντεο...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ζωή μας σύμφωνα με το νέο σύστημα φορολογίας



Έτσι όπως στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως θα είναι η ζωή μας στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με νέο σύστημα φορολογίας. Θα ζούμε για να πληρώνουμε φόρους...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Εξαφάνιση - Μπορείτε να βοήθησετε (;)




Διαβαστε Περισσοτερα...

Είναι απίστευτο!



Είναι απίστευτο! Βλέπετε αυτό που βλέπουμε; Και όμως είναι αλήθεια. Η ...


Elle Macpherson που είναι 47 ετών(!) ...ξέχασε να βγάλει την μπλούζα της και μπήκε για μπάνιο. Αυτό δεν προσέξατε και εσείς;


Διαβαστε Περισσοτερα...

Το τραίνο που δεν σταματάει στους σταθμούς..........



Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Στα αλβανικά ύδατα τουρκική ναυτική μονάδα

120px-turkish_frigate_ΤΙΡΑΝΑ. Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ανατολή". Σύμφωνα με το τηλεγράφημα "ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου". (ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Στρατιωτικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας

Των ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΡΑ
και ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Το Κοινοβούλιο των Τιράνων ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την είσοδο και την παραμονή επί των αλβανικών εδαφών ναυτικής μονάδας της Αγκυρας. Δύο μήνες πριν, οι δύο χώρες εγκαινίασαν τη βάση των υποβρυχίων στο Δυρράχιο και γιόρτασαν την ημέρα με την έλευση τουρκικού υποβρυχίου. Οι ενέργειες στο βόρειο «μέτωπο» προβληματίζουν τους επιτελείς του Πενταγώνου, αλλά η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να ασκεί εξωτερική πολιτική στήνοντας φιέστες και καίγοντας τα «χαρτιά» που διαθέτει.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση υποδεχόταν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και καλλιεργούσε κλίμα ότι οι αμοιβαίες επισκέψεις και η συζήτηση θεμάτων «χαμηλής πολιτικής» θα φέρουν βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τις αξιώσεις της χώρας του σε βάρος της Ελλάδας και περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η όποια προσέγγιση. Αρση του «casus belli» σημαίνει κατά τον κ. Ερντογάν παραίτηση της Ελλάδας από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Βάσει της συμφωνίας που κυρώθηκε από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας 1.125 Τούρκοι πεζοναύτες θα μπορούν να βρίσκονται σε ναυτική βάση στα βορειοδυτικά μας σύνορα έτοιμοι να επιχειρήσουν, ενώ θεωρείται πιθανή και μεταστάθμευση πολεμικών πλοίων που θα ατενίζουν το Ιόνιο. Ηδη στο Δυρράχιο εγκαινιάσθηκε προ διμήνου μία βάση υποβρυχίων, η οποία ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από την Τουρκία. Τα εγκαίνια έγιναν με διμερή άσκηση παρουσία του τουρκικού υποβρυχίου «Dolunay», το οποίο ελλιμενίσθηκε στη βάση του Δυρραχίου.

Η προσέγγιση αυτή από τουρκικής πλευράς εντατικοποιήθηκε μετά το 1997 και την κατάρρευση των «πυραμίδων» στην Αλβανία. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τη διάλυση της ναυτικής βάσης «Πασά Λιμάνι» στον Αυλώνα και την επισκεύασαν αποδεσμεύοντας 10 εκατ. δολάρια, έβαλαν στο στόχαστρο την υπόγεια βάση υποβρυχίων της Χειμάρρας (κατασκευάστηκε από Σοβιετικούς τη δεκαετία του ’50) και χρηματοδότησαν την ανασυγκρότηση του αλβανικού στρατού με το ποσό των 70-80 εκατ. ετησίως έως το 2000 και 120 εκατ. ευρώ από το 2001 και μετά. Οι Τούρκοι επιχειρούν να βάλουν και τις βάσεις της αεροπορικής ανάπτυξης των Τιράνων, εκπαιδεύοντας Αλβανούς χειριστές σε μαχητικά αεροσκάφη.

Στρατηγικός στόχος της Αγκυρας, όπως εκτιμούν επιτελείς του Πενταγώνου, είναι να χρησιμοποιήσουν την Αλβανία σε βάρος της χώρας μας και στην υλοποίηση της φιλοδοξίας της για ηγεμονική παρουσία και δράση στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ποντάρουν και στις αξιώσεις που έχει εγείρει η Αλβανία (και τα Σκόπια) κατά της Ελλάδας, όπως το θέμα των «Τσάμηδων», η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» με τη Θεσπρωτία στους χάρτες της και ενδεχομένως η έγερση μειονοτικού ζητήματος τα επόμενα χρόνια στην περιοχή της Πίνδου.

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

EUROVISION 2010



Διαβαστε Περισσοτερα...

Το Rapidshare κατεβάζει ρολά στην πειρατεία!

Το Rapidshare ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στους χρήστες που κατεβάζουν πειρατικό υλικό μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει, με σκοπό να καλυφθούν τα έσοδα που χάνονται λόγω της πειρατείας। Στόχος της δημοφιλούς υπηρεσίας είναι να μπλοκάρει και να αποκλείσει τους χρήστες που ανεβάζουν παράνομο υλικό, καθώς και να στρέψει όσους το κατεβάζουν, στην αγορά των προϊόντων που προστατεύονται από πνευματική ιδιοκτησία.

Αναλυτικότερα, κάθε φορά που ένας χρήστης θα προσπαθεί να κατεβάσει πειρατικό περιεχόμενο, θα ανακατευθύνεται σε μια σελίδα όπου θα παροτρύνεται να πληρώσει το υλικό που αποπειράθηκε να κατεβάσει। Ο χρήστης που έχει ανεβάσει το πειρατικό υλικό, θα δει το λογαριασμό του να «κλειδώνει» και να μην έχει πλέον πρόσβαση σ' αυτόν.

Η κίνηση αυτή του Rapidshare, αποσκοπεί στο να μην...
αναμειχθεί σε δικαστικές διαμάχες κατά της πειρατείας. Το μεγάλο ερώτημα όμως παραμένει κατά πόσο κερδοφόρo θα παραμείνει το rapidshare όταν η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών που πληρώνουν για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του, κατεβάζουν παράνομο υλικό


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέντε πτώματα ορειβατών βρέθηκαν σε επιχείρηση καθαρισμού του Έβερεστ


Ομάδα Νεπαλέζων που πραγματοποίησε επιχείρηση καθαρισμού του Έβερεστ ανακάλυψε τα πτώματα 5 ορειβατών και συνέλεξε 2,5 τόνους σκουπιδιών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της αποστολής.

Οι 20 Νεπαλέζοι, όλοι τους μέλη της ορεσίβιας φυλής των Σέρπα, ξεκίνησαν τον Απρίλιο την αποστολή στη λεγόμενη «ζώνη του θανάτου», σε υψόμετρο άνω των 8.000 μέτρων, εκεί όπου η συγκέντρωση οξυγόνου είναι τρεις φορές μικρότερη από ό,τι στο επίπεδο της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον Τσάκρα Κάρκι, επικεφαλής της αποστολής, μια από τις παγωμένες σορούς ανήκει στον Αμερικανό Σκοτ Φίσερ, οδηγό μιας αποστολής ορειβατών, ο οποίος σκοτώθηκε στις 10 Μαΐου 1996 μαζί με επτά ακόμα άτομα. Βρέθηκαν επίσης τα πτώματα του Ελβετού Τζιάνι Γκολτζ, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008, και του Ρώσου Σεργκέι Ντουγκανόφ που σκοτώθηκε φέτος.

Από το 1953 μέχρι σήμερα, περίπου 300 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο και την ανοξία στο Έβερεστ. Πολλοί από αυτούς ανασύρθηκαν από το βουνό, ωστόσο όσοι χάνουν τη ζωή τους σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 8.000 μέτρων συνήθως παραμένουν εκεί.

Παραμένει άγνωστο πόσα σκουπίδια από ορειβατικές αποστολές παραμένουν στο Έβερεστ, στο οποίο έχει ήδη αποδοθεί ο τίτλος του πιο ψηλού σκουπιδοτενεκέ στον κόσμο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα ευτράπελα των δικαστηρίων



Τα ακόλουθα είναι από το βιβλίο 'Disorder in the American Courts', και έχουν ειπωθεί από ανθρώπους σε δικαστήρια - έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις...

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που σας είπε ο άντρας σας εκείνο το πρωί;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είπε "Πού βρίσκομαι, Κάθριν;"
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Και γιατί σας αναστάτωσε τόσο;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Το όνομά μου είναι Σούζαν!

Διαβαστε Περισσοτερα...

άνοιξτε ένα μπουκαλι κρασί




 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πόσος είναι τελικά ο λογαριασμός του μέσου άντρα στο αγαπημένο του μπαρ;



Πόσος είναι τελικά ο λογαριασμός του μέσου άντρα στο αγαπημένο του μπαρ;
Ηλικία στην οποία πηγαίνει πρώτη φορά σε μπαρ: 17
Πόσους τους ξέρουν με το μικρό τους στο στέκι τους: 1 στους 3
Πόσα μπαρ υπάρχουν στην Ελλάδα: 2.048
Υψηλότερο μπαρ στην Αθήνα: Galaxy/President
Παλαιότερο αποστακτήριο/μπαρ στην Αθήνα: Βρεττός
Ο λογαριασμός του μέσου άντρα:
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Τεχνητή παραλία στην Ιαπωνία με ελληνικό όνομα!"


"Φανταστείτε μία παραλία όπου ο ουρανός θα είναι πάντα γαλάζιος, δεν θα κάνει ποτέ πολύ κρύο ή πολλή ζέστη, το νερό δεν θα είναι πολύ αλμυρό ή βρώμικο και το κύμα δεν θα είναι ποτέ ενοχλητικά πολύ μεγάλο. Καλώς ήλθατε στο Ocean Dome, τη μοναδική τεχνητή παραλία στον κόσμο η οποία μάλιστα είναι άκρως ελληνική! Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υδάτινο πάρκο με ανακλινόμενη οροφή. Η θερμοκρασία είναι πάντα κάπου στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του νερού δεν ξεπερνά τους 28ο C. Το όνομα της τεχνητής αυτής παραλίας, το Seagaia είναι άκρως ελληνικό, αφού η δεύτερη συνθετική λέξη, το gaia είναι γαία στα ελληνικά. Η τεχνητή παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό στο νησί Kyushu. Η είσοδος κοστίζει 50 δολάρια (ποσό πολύ υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις 300 μέτρα μακριά βρίσκεται μία φυσικά παραλία."




Διαβαστε Περισσοτερα...

Γυμνή εισβολή σε ρεπορτάζ ελληνικού καναλιού! (Video)

Γυμνή εισβολή σε ρεπορτάζ ελληνικού καναλιού!
Δημοσιογράφος τοπικού καναλιού της Πάτρας δέχτηκε μια περίεργη γυμνή “εισβολή” στο πλάνο, τη στιγμή που κάλυπτε ρεπορτάζ σχετικά με τους μοτοσυκλετιστές που μαζεύτηκαν στην περιοχή το Σαββατοκύριακο για ένα event στη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου.
Ξαφνικά ένας άγνωστος πλησίασε την ανυποψίαστη δημοσιογράφο με αδαμιαία περιβολή και μια κάλτσα στο επίμαχο σημείο (προφανώς για να αποφύγει το… κρυολόγημα).
Η δημοσιογράφος αρχικά συνέχισε την καλύψη του ρεπορτάζ, όμως στην συνέχεια συνειδητοποίησε την γυμνή έκπληξη που στεκόταν δίπλα της.
Δείτε την αντίδραση της!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Βοσκόπουλος!



Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών εισήχθη λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Τετάρτης ο Τόλης Βοσκόπουλος, αντιμετωπίζοντας καρδιαγγειακά προβλήματα. Μάλιστα, πληροφορίες τις πρώτες ώρες έκαναν λόγο ακόμα και για έμφραγμα, αν και με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ, η επίσκεψη του δημοφιλούς τραγουδιστή ήταν προγραμματισμένη προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, κάτι που όμως αμφισβητείται από πολλούς λόγω του προχωρημένου της ώρας εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Οπως δήλωσε στην «Espresso» ένας από τους γιατρούς που παρακολουθούν τον δημοφιλή καλλιτέχνη, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε αρρυθμίες λόγω χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει και πολύ πιθανό σήμερα να του τοποθετηθεί βηματοδότης. Σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο που μίλησε στην ίδια εφημερίδα, γύρω στις 8.00 το βράδυ ένιωσε δυσφορία. «Δεν είναι και λίγα αυτά που πέρασε. Τις τελευταίες μέρες η ψυχολογία του ήταν σε άσχημη κατάσταση. Χρόνια τώρα υποφέρει από μαρμαρυγή και αργά το βράδυ είχε έντονους πόνους» είπε ταραγμένη συγγενής που βρισκόταν στο σπίτι, απάντησε στο τηλέφωνο και έκανε λόγο για καρδιακό περιστατικό.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση του γνωστού τραγουδιστή επιβαρύνθηκε μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για το χρέος των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην εφορία, που οδήγησε στην παραίτηση της συζύγου του, Άντζελας Γκερέκου, από το υφυπουργείο Τουρισμού.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Μετά από 1500 τσιμπήματα μελισσών έχει αλλάξει η ζωή της!



Η 45χρονη Sami Chugg ήταν για χρόνια στο κρεβάτι σε πολύ άσχημη κατάσταση, αφού πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και η ασθένεια είχε προχωρήσει πολύ. Η γυναίκα αυτή πριν λίγο καιρό όμως λέει ότι ξεκίνησε μια διαφορετική θεραπεία που σήμερα την έχει φέρει και πάλι στα πόδια της.

Είναι μια θεραπεία με μέλισσες. Μέλισσες τοποθέτοντουσαν στην πλάτη της κοντά στην περιοχή της σπονδυλικής της στήλης. Οι μέλισσες την τσιμπούσαν και το δηλητήριο τους βοήθησαν πολύ την κατάστασή της. Φυσικά αυτού του είδους η θεραπεία θα μπορούσε όχι μόνο να μην έχει αποτέλεσμα αλλά να είναι και επικίνδυνη. Η Sami σήμερα μετά από 1500 τσιμπήματα έχει αλλάξει τη ζωή της.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Φοίνικας της NASA δεν κατάφερε να αναδυθεί από τους πάγους του Αρη





Η NASA επιβεβαίωσε ότι το ρομπότ Phoenix δεν άντεξε τον παρατεταμένο, σκοτεινό χειμώνα στην αρκτική ζώνη του Άρη. Οι τελευταίες δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι ηλιακοί συλλέκτες καταστράφηκαν από τη συσσώρευση πάγου διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Φοίνικας, ένα στατικό ρομπότ σε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, προσεδαφίστηκε κοντά στο βόρειο πόλο του Άρη στις 25 Μαΐου 2008.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


Αυτά τα λόγια απηύθυνα στους μαθητές µου (λέει ο Δάσκαλος), στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Σκέφτηκα να σου µιλήσω για τον Καραϊσκάκη, αλλά το µυαλό σου θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σου µιλήσω για το 21, αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ.
Συλλογίστηκα πολύ για να καταλήξω, αν αξίζει να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο µακρινό, τόσο ξένο.
Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα, τι να λένε σε σένα; Σε σένα που ßιάζεσαι να φύγεις, να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο…

Θα σου µιλήσω λοιπόν προσωπικά.
Εγώ, ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σ’ αυτό το σχολείο και σε δεκαπέντε µέρες φεύγω γι’ αλλού,
σε σένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια, θα σου µιλήσω σταράτα, για να σου εκφράσω δυο σκέψεις µου:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τον ξέρεις τον Σπύρο...;

Στα μέσα του 1970, μετά την επαναδημοκράτιση, είδα τον Σπύρο να σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες στη μασχάλη. Όλες στο πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του '"εθνάρχη" με τα ατάσθαλα φρύδια. Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με την τρίχα βιτρίνα και τον παχύ σταυρό απ' τα βαφτίσια του.

Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα. 'Αυτοεξορισμένος' κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κοροΐδα τους Σουηδούς που του αγοράσανε αμάξι επειδή είχε κάνε δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να σου ο λαζός με το καινούριο Volvo.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΙΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Ο Κωστίκας ήθελε να αγοράσει γυαλιά ηλίου και πήγε στο μεγαλύτερο κατάστημα της Θεσσαλονίκης.
 Δοκίμασε όλα τα σχέδια που είχε το μαγαζί αλλά κανένα δεν του ταίριαζε.

 Λίγο πριν φύγει απογοητευμένος λέει στη πωλήτρια να του κατεβάσει κι ένα τελευταίο ζευγάρι που ήταν στην άκρη της βιτρίνας.

 - Αυτό, λέει η πωλήτρια είναι ειδικό μοντέλο και είναι πανάκριβο.

 - Δε πειράζει, λέει ο Κωστίκας, φέρτο να το δοκιμάσω.

 Πράγματι το φοράει ο Κωστίκας και ... "τρελαίνεται", βλέπει απέναντί του τη πωλήτρια..γυμνή! Βγάζει τα γυαλιά βλέπει με ρούχα τη
 πωλήτρια, τα ξαναφοράει πάλι γυμνή!

 - Αυτά θα πάρω λέει, όσο κι αν πληρώσω.

 - Αυτά, κύριε, κάνουν 500.000 λέει η πωλήτρια.

 - Δε πειράζει κοπέλα μου, λέει ο Κωστίκας, δώστα γρήγορα, γιατί βιάζομαι να πιω ένα καφέ στην Αριστοτέλους!!

 Παίρνει τα γυαλιά, τα φοράει και ξεκινάει για βόλτα, μια φορώντας μια βγάζοντας κι απολαμβάνει το...θέαμα.

 Κάθεται για καφέ σε καφετέρια με πολύ "περατζάδα" και την.. "έχει βρει".

 Τηλεφωνεί στη Σουμέλα για να της πει ότι κάτι του ... έτυχε και δε θα πάει το μεσημέρι στο σπίτι.

 Πέρασαν αρκετές ώρες κι ο Κωστίκας άρχισε να βαριέται.
 Αποφάσισε τελικά να πάει σπίτι να κάνει και έκπληξη στη Σουμέλα.

 Μπαίνοντας στο σπίτι, φοράει τα γυαλιά αλλά...σοκάρεται με αυτό που βλέπει!

 Βλέπει στον καναπέ τη Σουμέλα και τον κουμπάρο γυμνούς και αγκαλιά!!!

 Βγάζει τα γυαλιά... πάλι γυμνοί.
 Tα ξαναφοράει, πάλι γυμνοί...

 Βγαίνει έξω από το σπίτι και γεμάτος απογοήτευση λέει:
 - Και το σκέφτηκα, ρε γαμώτο, βάλε-βγάλε τόσες ώρες, θα τα χαλάσω, .......!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ομιλία του Τάκη Φωτόπουλου στην Κέρκυρα



fotopoulosΚΕΡΚΥΡΑ. Ομιλία με τίτλο «Ο μύθος του μονόδρομου και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών στην έξοδο από την κρίση» έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Τάκης Φωτόπουλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ποδηλατοδρόμοι : Θετική η πρώτη αντίδραση από τους συλλόγους ποδηλασίας




Διαβαστε Περισσοτερα...

Ερώτηση Δένδια για το φορέα διαχείρισης για την UNESCO



ΑΘΗΝΑ. Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο σχετικά με την στασιμότητα στη διαδικασία ένταξης του φορέα διαχείρισης για την UNESCO, κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Δένδιας. Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: «Επικίνδυνη στασιμότητα στη διαδικασία ένταξης του φορέα διαχείρισης για την UNESCO»

Αδιαμφισβήτητα, η ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί γεγονός εξέχουσας σημασίας για το νησί της Κέρκυρας και αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας των προηγούμενων ετών. Η σχετική απόφαση περιλαμβάνει τη σαφή δέσμευση της χώρας μας για τη δημιουργία του φορέα διαχείρισης, με σκοπό το συνολικό σχεδιασμό, παρακολούθηση και έλεγχο των έργων, που περιλαμβάνονται στο σχετικό Σχέδιο Διαχείρισης.

Από τον περασμένο Αύγουστο, έχω αποστείλει έτοιμο σχέδιο φορέα διαχείρισης για παρατηρήσεις στο Δήμο Κερκυραίων. Έκτοτε, καμία πρόοδος δεν έχει συντελεσθεί, παρά μόνο διαβεβαιώσεις από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού περί «δημιουργίας» του φορέα διαχείρισης εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, κατ' αρχήν αμέσως μετά τον Φεβρουάριο, κατόπιν μετά τον Μάρτιο κ.ο.κ. Επίσης, ουδεμία συζήτηση έχει πραγματοποιηθεί για το οικονομικό πακέτο στήριξης του φορέα, που αποτελεί και το σημαντικότερο τμήμα της υλοποίησής του.

Από τα προαναφερθέντα, καθίσταται σαφές ότι δήθεν εντολές για την επανεξέταση ενεργειών σχετικά με τον φορέα διαχείρισης, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων για κομματικά οφέλη, καθυστερούν δραματικά μια από καιρού δρομολογημένη διαδικασία, θέτοντας ευθέως σε κίνδυνο την με ίσους όρους παραμονή της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η από 10μηνου δρομολογηθείσα διαδικασία δημιουργίας του φορέα διαχείρισης, χωρίς υπεκφυγές και αναίτιες αντιπαραθέσεις, ώστε να διασφαλισθεί η σταθερή παραμονή της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στο πάνθεο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Δένδιας



Διαβαστε Περισσοτερα...

Στα αλβανικά ύδατα τουρκική ναυτική μονάδα



120px-turkish_frigate_ΤΙΡΑΝΑ. Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί εισόδου και προσωρινής παραμονής τουρκικής ναυτικής μονάδας. Την είδηση μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ανατολή". Σύμφωνα με το τηλεγράφημα "ο νόμος αφορά την ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης 1.125 ατόμων στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου". (ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Η Αμερική είναι η καλύτερη ημιμαθής χώρα στον κόσμο"
NICOLAS MURRAY BUTLER (Αμερικανός σύμβουλος 7 προέδρων!)

"Το πρόβλημα με την Αμερική δεν είναι οτι η ποίηση της ζωής έχει μετατραπεί σε πρόζα, αλλά οτι έχει μετατραπεί σε κείμενο διαφημιστικής καταχώρησης"
LOUIS CRONENBERG (Αμερικανός δημοσιογράφος)

"Πάντα μπορείς να υπολογήσεις στους Αμερικανούς οτι θα κάνουν το σωστό, αφού προηγουμένως δοκιμάσουν οτιδήποτε άλλο"
WINSTON CHURCHILL (Βρετανός ηγέτης)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Περί ανωνυμίας των blogs


Με αφορμή τη σύγκρουση απόψεων περί ανωνυμίας ιστολογίων παραθέτω δυο ενδιαφέροντα άρθρα δυο πολυ καλών δημοσιογράφων
Τα συμπεράσματα δικά σας

Ποιοι φοβούνται τα blogs

Του ΠΑΝ. ΤΙΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Προσέξτε πολύ, κύριοι της κυβέρνησης, με το θέμα που πάτε να ανακινήσετε - κι εννοώ τα blogs. Προσέξτε το καλά, διότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία βράζει κι απ’ ό,τι βλέπω, αντί να κατεβάζετε τη φωτιά αφού πάρει βράση, εσείς τη δυναμώνετε.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γυναίκα...πού άφησα το αμάξι (;)

Πού να ξέρω εγώ άντρα μου! Έτσι ξεκίνησαν όλα και ευρέθη μετά από κάποια χρόνια στην κατάσταση που βλέπετε, μεταμορφωμένο...




Διαβαστε Περισσοτερα...

Έκλεισε "Έντερ" η ΑΕΚ



Μετά τους Αργυρίου και Ματεμτζίδη η ΑΕΚ προχωράει στην τρίτη της μεταγραφική κίνηση, καθώς έχει συμφωνήσει με τον Βραζιλιάνο επιθετικό Λουίς Έντερ που αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης!
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνιζόταν από τον Ιανουάριο του 2009 στον Αστέρα Τρίπολης ως δανεικός από την Φλαμένγκο. O παίκτης απασχολούσε την ΑΕΚ από το περασμένο μήνα
και από την στιγμή που οι Αρκάδες δεν θέλησαν να πληρώσουν την οψιόν αγοράς, ο παίκτης έμεινε ελεύθερος και η «Ένωση» κινήθηκε για την απόκτησή του.
Προς το παρόν, υπάρχει συμφωνία της ΑΕΚ με τον Έντερ και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί και επίσημα η μετακίνηση του παίκτη.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος είχε φέτος 26 συμμετοχές, οι 18 ως βασικός, ενώ πέτυχε και πέντε γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από αυτά τα γκολ ήταν απέναντι στην ΑΕΚ, στον αγώνα της Τρίπολης στις 20 Δεκεμβρίου.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ξανθιές (Φωτογραφικό αφιέρωμα


Αποτελούν αντικείμενο του πόθου για πολλούς άνδρες, αλλά και ξεχωριστή κατηγορία για ανέκδοτα… Το μόνο σίγουρο, είναι ότι οι ξανθιές δεν περνούν απαρατήρητες, άλλες φορές με θετικό και άλλες με αρνητικό τρόπο! Δείτε το παρακάτω απολαυστικό αφιέρωμα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μυστηριώδες πλάσμα βρέθηκε στον Καναδά (Photos)

Μυστηριώδες πλάσμα βρέθηκε στον Καναδά (Photos)



Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες ενός πολύ παράξενου πλάσματος που ανακαλύφθηκε τον σκύλο μιας παρέας πεζοπόρων στον Καναδά. Το μυστηριώδες πλάσμα επέπλεε στο νερό ενός κολπίσκου, όταν εντοπίστηκε από τον σκύλο και ανασύρθηκε στην ξηρά όπου οι έκπληκτοι άνθρωποι άρχισαν να το παρατηρούν και να το φωτογραφίζουν.

Κάποιες θεωρίες αναφέρουν ότι πρόκειται για επιβεβαίωση της ύπαρξης του μυθικού ζώου Chupacabra (που στα Ισπανικά σημαίνει “αυτός που ρουφάει το αίμα των τράγων”), ενώ δεν αποκλείεται να είναι και φάρσα.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share