Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

National Geographic Photo Contest 2011








National Geographic is currently holding its annual photo contest, with the deadline for submissions coming up on November 30. For the past nine weeks, the society has been gathering and presenting galleries of submissions, encouraging readers to vote for them as well. National Geographic was kind enough to let me choose among its entries from 2011 for display here on In Focus. Gathered below are 45 images from the three categories of People, Places, and Nature, with captions written by the individual photographers. [45 photos]



Many people pilgrimage to Uluru, but what is seen there often depends on where you've come from. (© Robert Spanring) 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Baciami Ancora



Διαβαστε Περισσοτερα...

Σαν σήμερα (3/12/ΧΧΧΧ)


1944: Πέφτει η πρώτη σφαίρα στα «Δεκεμβριανά», μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.

1947: Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος» κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

1963: Στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονταν δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

1967: Ο δρ. Κρίστιαν Μπάρναρντ γράφει ιστορία, επιχειρώντας την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στο Κέιπ Τάουν.


 
 
1984: Μεγάλη οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή στο Μποπάλ της Ινδίας. 2000 άτομα πεθαίνουν από εκροή δηλητηριώδους αερίου από το εργοστάσιο της «Union Carbide», που παράγει τις γνωστές μπαταρίες «Energizer».

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Eπίγεια σοφία"


Η ζωή γουστάρει να τη βουτάνε από το πέτο και να της λένε:«είμαι μαζί σου μικρή μου, φύγαμε».
Maya Angelou, Αφροαμερικανίδα ποιήτρια

Δεν πρέπει να φλερτάρει κανείς με την δύναμη. Πρέπει να την παντρευτεί.
André Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που λένε στο Θεό «γενηθήτω το θέλημά σου» και αυτοί που τους λέει ο Θεός «καλά, κάνε ό,τι νομίζεις».
C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η γλώσσα των αληθινών αριθμών - η ύβρις της Γερμανίας


 
Του Νίκου Κοτζιά

Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων, TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια Ευρώ της επόμενης δόσης, για την οποία μας εκβιάζουν, θα διανεμηθούν ως εξής: 19% θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο. 23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες. 18% στην ΕΚΤ. Τέλος, το υπόλοιπο 40% θα πάει σε αλλοδαπούς επενδυτές, κύρια σε Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται εκβιαζόμενη για μια δόση δανείων τα οποία κατά το 81% θα επιστραφούν

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ Στο ΑΚΤΑΙΟΝ



Ο ΜΑΡΞ ΣΤΟ ΣΟΧΟ του Howard Zinn.
Πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία.
Ο Μαρξ, απηυδισμένος από τις επιθέσεις που δέχεται μετά θάνατον, ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να επιστρέψει στην ζωή για να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Φτάνει στο Σόχο (συγκεκριμένα στην Κέρκυρα) και, απευθυνόμενος σε ένα σύγχρονο ακροατήριο, μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για την ζωή του και υπερασπίζεται την επικαιρότητα των ιδεών του.
Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Θανάσης Θεολόγης.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο καφέ Ακταίον την Δευτέρα 26, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ώρα 10:00 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου μετά ποτού 12 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων: 26610 37894.


Διαβαστε Περισσοτερα...

All That Jazz- To πρώτο τριήμερο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ ξεκινάει από αύριο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

Αύριο και μέχρι τη Κυριακή ξεκινάει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το πρώτο τριήμερο Πανόραμα Ελληνικής Τζάζ το οποίο υπόσχεται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ρευμάτων.



Μπορεί τη τζαζ ως μουσικό στυλ να την έχουμε τις περισσότερες φορές στερεοτυπικά τοποθετημένη στο μυαλό μας ως μουσική των μαύρων, μια μουσική με σχεδόν

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σύννεφα από πουλιά!


Σύννεφα από πουλιά!


Κάθε χρόνο το φθινόπωρο λίγο πριν το σούρουπο πάνω από τον ουρανό της Σκωτίας, χιλιάδες ψαρόνια επιδίδονται σε ένα εντυπωσιακό χορό  σε ένα μαγευτικό φαινόμενο που ονομάζεται Murmurations.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο Καναδάς αντικαθιστά το χάρτινο χρήμα με... πλαστικό!





Πλαστικά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων άρχισε να κόβει αυτή την εβδομάδα η Τράπεζα του Καναδά σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την πλαστογράφηση και να μειώσει το κόστος. 

Εως το τέλος του 2013, ανακοίνωσαν οι Αρχές, όλο το καναδικό χρήμα θα τυπώνεται σε συνθετικό πολυμερές

Αλλωστε τα... πλαστικονομίσματα είναι πιο πράσινα, πιο οικονομικά και πιο ασφαλή: η διάρκεια ζωής τους είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερη από εκείνη των χαρτονομισμάτων, το πλαστικό ανακυκλώνεται στο τέλος της ζωής του - ενώ πολλά από τα σημερινά χαρτονομίσματα φτιάχνονται στην πραγματικότητα από βαμβάκι, που απαιτεί για την παραγωγή του τεράστιες ποσότητες φυτοφαρμάκων και νερού. Επιπλέον, θεωρείται πολύ πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν. 

Για πολλούς το ερώτημα είναι: Γιατί δεν χρησιμοποιούν περισσότερες χώρες πλαστικά χαρτονομίσματα; Στα μειονεκτήματα των τελευταίων, πάντως, περιλαμβάνεται μεγαλύτερη δυσκολία στο δίπλωμα καθώς και στο μέτρημα λόγω του ότι... γλιστράνε.

ΤΑ ΝΕΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γιατί οι πίτσες αν και είναι στρογγυλές, μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά;



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πίτσες, αν και είναι στρογγυλές, έρχονται σε τετράγωνα κουτιά;
Καταρχήν, τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά. Επιπλέον, απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση, αφού στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία.
perierga.gr - Κουτί πίτσας
Ο δεύτερος λόγος είναι μάλλον και ο πιο πρακτικός.
Αν μια πίτσα ερχόταν σε στρογγυλό κουτί, θα μας ήταν δύσκολο να πάρουμε ένα κομμάτι χωρίς να λερωθούμε. Τώρα, χρησιμοποιώντας τον κενό χώρο στις γωνίες των τετράγωνων κουτιών, μπορούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να σηκώσουμε ένα κομμάτι και παράλληλα να αφήσουμε τα υπόλοιπα ανέπαφα.
Το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και ένα στρογγυλό κουτί αν οι διαστάσεις του ήταν μεγαλύτερες από αυτές της πίτσας, αφού θα υπήρχε αρκετός κενός χώρος για να μας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η πίτσα κατά τη μεταφορά της δε θα παρέμενε στη θέση της και θα έφτανε στο σπίτι μας σχεδόν διαλυμένη. Από τη στιγμή όμως που ακουμπάει στις τέσσερεις πλευρές του τετράγωνου κουτιού, παραμένει πρακτικά ακίνητη και οπότε φτάνει σε εμάς ακριβώς όπως έφυγε από το κατάστημα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

SmartphoneAlone* Πόσο μας έχει επηρεάσει η χρήση των απαραίτητων πια αυτών γκάτζετς;



Έχω την αίσθηση πως σε λίγα χρόνια, όταν πια τα smartphones επικρατήσουν για τα καλά ως αναντικατάστατα gadgets θα έχουν καθιερώσει το δικό τους αισθητικό λεξιλόγιο (πέρα από την μετεξέλιξη του επικοινωνιακού που ήταν αναμενόμενη έτσι κι αλλιώς).

Αυτό μου ήρθε ως πρώτη σκέψη κοιτάζοντας τις παρακάτω φωτογραφίες του Seymour Templar ο οποίος είναι αμερικανός design director και φωτογράφος και ο οποίος παρατηρώντας στις νυχτερινές εξόδους του το πολύ συχνό φαινόμενο της χρήσης smartphones, την διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη μας να είμαστε συνέχεια πια ψηφιακά συνδεδεμένοι εντόπισε παράλληλα και το αισθητικό αποτύπωμα τη χρήσης αυτής.

Την έκθεση μας στην αντανάκλαση της οθόνης την οποία στις συγκεκριμένες εικόνες την αποτύπωσε σχεδόν σαν πίνακα του Hopper.

Ένα είναι σίγουρο. Τα smartphones και τα διάφορα applications τους έχουν έρθει για να μείνουν και αναμφίβολα θα μας επηρεάσουν και στο αισθητικό κομμάτι.



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΡΑΔΟΞΑ: Tα στατιστικά των Ελληνικών ονομάτων!



Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΡΟΒΒΑ

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ αν στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι Γιώργηδες ή Γιάννηδες; Κι αν πράγματι λέγονται Μαρίες οι πιο πολλές γυναίκες στη χώρα μας; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να λάβετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Ο Χάρης Φουνταλής, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Indiana University στο Bloomington των ΗΠΑ και έχει ασχοληθεί με την έρευνα στη γνωσιακή επιστήμη, είχε ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες. Για τον λόγο αυτόν πραγματοποίησε μια πρωτότυπη έρευνα χρησιμοποιώντας τις ενδεδειγμένες στατιστικές μεθόδους με τις οποίες διακρίβωσε ποια είναι τα πιο κοινά ελληνικά ονόματα.

"Ηθελα να απαντήσω σ' ένα ερώτημα που είχα από μικρό παιδί: είναι περισσότεροι οι Γιάννηδες, οι Κωστήδες, οι Δημήτρηδες ή ποιοι είναι τέλος πάντων οι πιο πολλοί; Η έρευνα μου έμαθε κάτι που δεν ήξερα: ότι χωρίς καμιά αμφιβολία οι πιο πολλοί είναι οι Γιώργηδες. Οσο για τις Μαρίες στις γυναίκες, αυτό μάλλον το περίμενα. Παράλληλα, ήθελα να εξοικειώσω τους αναγνώστες με ορισμένα στοιχειώδη θέματα στατιστικής", λέει

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πως αμοίβονται τα πολιτικά παχύδερμα της Ευρώπης...



Toυ ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΡΑΝΑ

Οι συντάξεις και οι μισθοί των απλών ανθρώπων κάνουν φτερά στον δρόμο από το σπίτι μέχρι το σούπερ μάρκετ ή την εφορία, αλλά κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας δεν γνωρίζουν τι πάει να πει κρίση. Ομως δεν έχουμε κανέναν λόγο να χαιρόμαστε γι' αυτό.

Οι γάλλοι ψηφοφόροι δεν χάρηκαν καθόλου όταν έμαθαν πως, αντίθετα με αυτούς, εκείνοι στους οποίους έχουν αναθέσει τις τύχες τού έθνους δεν εννοούν να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους. Την περασμένη εβδομάδα οι γάλλοι βουλευτές αρνήθηκαν να δεχτούν μείωση 10% στις αποδοχές τους. Η πρόταση για τη μείωση είχε κατατεθεί από τον βουλευτή Λιονέλ Λουκά σαν μια προσπάθεια «να συμφιλιωθεί ο γαλλικός λαός με τους εκλεκτούς του». 

Πόσα παίρνει όμως ένας γάλλος βουλευτής; 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ένα στα γρήγορα … με τον Τζακ Νόρρις !

Ανοίγει ο Τζακ Νόρις το ψυγείο και βλέπει τον ζελέ να τρέμει.
-Μην ανησυχείς… ένα γάλα θα πιω..

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.




Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»
Οι Έλληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.
Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».
Οι Ελληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.
Οι Ελληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.
Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν
Οι Ελληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά κάνοντας παρέα.
Οι φίλοι: Δανείζονται δικά σου πράγματα για λίγες μέρες και σου τα επιστρέφουν.
Οι Ελληνες φίλοι: Κρατούν τα δανεικά πράγματα μέχρι να ξεχάσεις ότι είναι δικά σου!
Οι φίλοι: Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα.
Οι Ελληνες φίλοι: Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλές λεπτομέρειες.
Οι φίλοι: Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος.
Οι Ελληνες φίλοι: Έχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.
Οι φίλοι: Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν θέλουν να σ' επισκεφτούν.
Οι Ελληνες φίλοι: Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ηρθα!»
Οι φίλοι: Είναι για λίγο...
Οι Ελληνες φίλοι: Είναι για μια ζωή!
Οι φίλοι: Θα αγνοήσουν αυτό το κείμενο.
Οι Ελληνες φίλοι: Θα το προωθήσουν στους φίλους τους. (στάνταρ!!!!)

 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα Σκόπια ζητούν στήριξη από την... Ελλάδα




Έκκληση στην Ελλάδα να συμβάλλει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ, απευθύνει ο πρωθυπουργός της χώρας Ν. Γκρούεφσκι. Τι αναφέρει για το ζήτημα της ονομασίας. Διαβάστε την επιστολή του προς τον Λουκά Παπαδήμο

Επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε ο Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι εύλογο πως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα και να αποκομίσει ότι είναι δυνατόν, έχοντας μπροστά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Δεκέμβριο.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην επιστολή του, επισημαίνει την ανάγκη διεύρυνσης της ΕΕ με τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η χώρα του, σημειώνοντας ότι βάση των μεταρρυθμίσεων αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τρίτη κατά σειρά χρονιά προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα είναι το παλαιότερο μέλος της ΕΕ από τις χώρες της περιοχής και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της "Ατζέντας 2014", η οποία αποτελεί τη βάση της πολιτικής της διεύρυνσης της ΕΕ με τις βαλκανικές χώρες.

"Στο πλαίσιο αυτό", αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι προς τον κ. Παπαδήμο, "η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών για την ενταξιακή πορεία όλων των χωρών της περιοχής".

"Η υποστήριξη σας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα συμβάλει προς την ενίσχυση της δυναμικής αναφορικά με την ενταξιακή πορεία των Βαλκανίων στην ΕΕ", τονίζει ο κ. Γκρούεφσκι.

Διπλές διαπραγματεύσεις επιδιώκει ο Γκρούεφσκι

Κάνοντας μία αναδρομή, σημειώνει ακόμη ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μίας χώρας με την ΕΕ μπορεί από μόνη της να λειτουργήσει θετικά για την υπέρβαση των «διμερών διαφορών» μεταξύ μίας χώρας-μέλους της ΕΕ και μία υποψήφιας προς ένταξη, χώρας.

"Είμαι πεπεισμένος ότι οι δύο χώρες μας μπορούν να εφαρμόσουν το θετικό αυτό μοντέλο από το πρόσφατο παρελθόν", προσθέτει ο κ. Γκρούεφσκι, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη "θα συμβάλει αποφασιστικά για την οικοδόμηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης η οποία είναι απαραίτητη για την επίλυση των διμερών διαφορών που έχουν απομείνει ανάμεσα στις δύο χώρες μας, στο πνεύμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας".

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ προτείνει η χώρα του να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, παράλληλα με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

"Απευθύνω γι΄ ακόμη μία φορά έκκληση προς την κυβέρνησή σας η οποία απολαμβάνει ευρείας στήριξης, να εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία και να στηρίξει την απόφαση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, καθώς και να αυξήσει τα οφέλη από τη διαδικασία διεύρυνσης στην περιοχή μας", καταλήγει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του αυτή προς τον κ. Παπαδήμο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΟΚΑΡΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καλό Μήνα!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΠΑΡΑΔΟΞΑ - ΥΓΕΙΑ: Τρία αδέλφια υπέστησαν έμφραγμα την ίδια ημέρα στην Ιταλία


Τρία αδέλφια στην Σικελία υπέστησαν την ίδια ημέρα έμφραγμα και τα δυο πέθαναν, ενώ ο τρίτος επέζησε την τελευταία στιγμή, καθώς βρισκόταν σε νοσοκομείο για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, ο 45χρονος Γκουίντο, πατέρας δυο παιδιών, έκανε πικ-νικ με την οικογένειά του σε πευκώνα, στις πλαγιές της Αίτνας όταν την ώρα του γεύματος αισθάνθηκε έναν πόνο στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Αμέσως ειδοποιήθηκε από συγγενείς, ο μεγαλύτερος αδελφός του, Αλμπέρτο, πατέρας τριών παιδιών όπου και έφθασε στην περιοχή.

Στη θέα του νεκρού αδελφού του άρχισε να φωνάζει και να κλαίει. Η καρδιά του δεν άντεξε. Υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο τρίτος αδελφός, ο Σαλβατόρε, βρισκόταν την ίδια ημέρα σε νοσοκομείο στην Κατάνια για να επισκεφθεί τη μητέρα τους όταν υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

Μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον σώσουν την τελευταία στιγμή.

Το περιστατικό θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθιστο και όπως δήλωσε γιατρός στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, πιθανότατα να υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στην οικογένεια, το οποίο πρέπει να μελετηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale della Sicilia, η οικογένεια Γκαροφάλο είναι πολυμελής καθώς εκτός από τους τρεις αδελφούς υπάρχουν και επτά αδελφές.

TA NEA

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Οι νέοι επιζητούν αγάπη, χρήματα, υγεία. Μια μέρα θα λένε: υγεία, χρήματα, αγάπη.
Paul Lefevre Geraldy, 1885-1983, Γάλλος συγγραφέας

Οι παθιασμένοι με την υγιεινή ζωή θα νιώσουν πολύ ηλίθιοι κάποια μέρα που θα βρεθούν σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου πεθαίνοντας από τίποτα!
Redd Foxx, 1922-1991, Αμερικανός κωμικός

Το θέμα πλέον δεν είναι να παραμείνεις υγιής. Το θέμα είναι να βρεις μια ασθένεια που να σου αρέσει.
Jackie Mason, Αμερικανός κωμικός

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Νεκρά» ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα!



Η γλύπτρια Heather Jansch ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη γλυπτική. Σμίλευε κάθε υλικό, δίνοντας στην άψυχη πέτρα, στο ξύλο ή στο μέταλλο εντυπωσιακά σχήματα και σχέδια. Κάποια στιγμή θέλησε να δοκιμάσει κάποιο διαφορετικό υλικό, θεωρώντας ότι από τα έργα της έλειπε η φυσικότητα.
perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα!
Η ιδέα της ήρθε όταν σε μια καλοκαιρινή βόλτα στην παραλία έπεσε τυχαία το μάτι της σε μερικά θαλασσόξυλα που το νερό είχε προφανώς ξεβράσει στην ακτή. Αυτά ήταν πια η έμπνευσή της! Ακανόνιστα κομμάτια ξύλου, με φυσικές καμπύλες, σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικά χρώματα από την πολυκαιρία έγιναν στα χέρια της δημιουργικά εργαλεία.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Μοναδικές φωτογραφίες της Γης από το Google Earth



Η Γη ακόμα και όταν έχει παρέμβει ανθρώπινο χέρι είναι μοναδική!
Μέσω της GoogleEarth στο pc σας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές λήψεις από ψηλά….
Skagit County, Washington
Perierga.gr - Μοναδικές φωτογραφίες της Γης από το Google Earth 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Όσο πιο κοντά… τόσο πιο ζεστά


Ούτε εκατοστό δε μένει ανεκμετάλλευτο!
Όλοι στη σειρά και όσο πιο κοντά μπορεί το ένα στο άλλο. Μόνο έτσι θα αντέξουν στο κρύο και το χιόνι του χειμώνα, θα διατηρηθούν ζεστά και θα καταφέρουν να επιβιώσουν!
Τις υπέροχες φωτογραφίες τράβηξε ο Keith Williams.
Perierga.gr - Όσο πιο κοντά… τόσο πιο ζεστά
Perierga.gr - Όσο πιο κοντά… τόσο πιο ζεστά
Perierga.gr - Όσο πιο κοντά… τόσο πιο ζεστάπηγή:

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Tι μου έμαθε η κρίση


Όχι ότι δεν τα ξέρετε...

Tι μου έμαθε η κρίση
1. Δεν διδάσκεται σ’ έναν άρρωστο η υγεία. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Με μαθηματική ορμή θανάτου, όσοι έκαναν κάποιο λάθος παλιά εξακολουθούν να το κάνουν και τώρα, ελπίζοντας ότι ένα πρωί θα ξυπνήσουν και δεν θα είναι πια στην εντατική.

2. Ελάχιστοι μιλούν κατ' αναλογίαν των πράξεών τους. Σα να μην είναι υπεύθυνοι γι' αυτές.  Με ιλαρά αποτελέσματα, δεδομένου ότι είμαστε χωριό και όλοι γνωριζόμαστε. Ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011


Το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη ειδήσεις και πολύ δυνατές εικόνες. Δείτε τον κατάλογο που… δημοσίευσε το Reuters. Ποιες φωτογραφίες από Ελλάδα μπήκαν στις πρώτες 100;
Τη λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters. Από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, στην Αραβική Άνοιξη και από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε γεγονότα και εντυπωσιακές εικόνες.
Η κεντρική φωτογραφία είναι του Goran Tomasevic. Νεαρός Αιγύπτιος στέκεται μπροστά σε οδόφραγμα κατά τις ταραχές που συγκλόνισαν την Αίγυπτο τον Ιανουάριο και οδήγησαν στη φυγή του Μουμπάρακ.
Στον κατάλογο του Reuters περιλαμβάνονται και δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα, τις οποίες σας παραθέτουμε πρώτες.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Καταγγελία- βόμβα για Έλληνες πολιτικούς με λογαριασμούς στην Ελβετία




Σαν βόμβα «έσκασε» χθες στο ελληνικό κοινοβούλιο ο ισχυρισμός του ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδη, για Έλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.

Οι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας κατέθεσαν σχετική αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ζητώντας διευκρινίσεις για το σοβαρό θέμα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Έντυσαν τσολιά το άγαλμα-σύμβολο των Βρυξελλών

Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν Βέλγοι πολίτες, οι οποίοι, για να δείξουν… τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα, έντυσαν το άγαλμα-σύμβολο της πρωτεύουσας του Βελγίου τσολιά…
To μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγόρι που ουρεί και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»).
Θεωρείται σύμβολο αντίστασης, καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κ Βουτσάς: Θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες!




«Να είσαι θυμωμένος και όχι λυπημένος. Η λύπη δεν οδηγεί πουθενά, μόνο στην αυτοκτονία» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς αναφερόμενος στην κρίση, δίνοντας συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής. Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Φθάσαμε σε ένα κράτος που φορολογεί τους πολύτεκνους όταν στο εξωτερικό τους προστατεύουν. Θέλουν, ως φαίνεται, να εξαφανίσουν τους Έλληνες και έτσι χάνεται η.. ανθρωπιά» προσθέτει ο μεγάλος ηθοποιός, αποκαλύπτοντας ότι δίνει τη σύνταξή του σε άπορους: «Τη σύνταξή μου δεν την κρατώ, τη δίνω σε ανήμπορους. Όχι για άλλο λόγο, μα για να με μιμηθούν κι άλλοι».

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός αναφέρεται και στη νέα γενιά των ηθοποιών, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινοί πρωταγωνιστές είναι καλύτεροι από τη δική του γενιά: «Το επάγγελμα είναι φορτωμένο, σίγουρα είναι πολύ οι ηθοποιοί αλλά με τους νέους έχουν ανέβει τα πράγματα. Αυτοί που είναι να ξεχωρίσουν θα ξεχωρίσουν. Οι πρωταγωνιστές που λάμπουν είναι γύρω στους 16 και άλλες τόσες είναι οι πρωταγωνίστριες. Ε, αυτοί οι πρωταγωνιστές που υπάρχουν σήμερα είναι καλύτεροι από εμάς» τονίζει ο Κώστας Βουτσάς και εξηγεί πως στην εποχή του πολλοί συγγραφείς έγραφαν το έργο πάνω στον ηθοποιό σε αντίθεση με σήμερα.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει το μυστικό της καθιέρωσης, το οποίο από την προσωπική του εμπειρία είναι «το σινάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει, η διάρκεια σε καθιερώνει»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Έλληνες λαθρομετανάστες σε πέντε ηπείρους




Μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες περίπου 1.000 Ελληνες έφτασαν με τουριστικές βίζες στην Αυστραλία, αναζητώντας εργασία, στέγη και μια καλύτερη ζωή, ενώ από τον Ιούνιο ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών που έφτασε στη μακρινή χώρα αγγίζει τους 3.000. Διαμένοντας σε ξενώνες και με τους Αυστραλούς να τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρομετανάστες, καθώς δεν έχουν άδεια εργασίας, παλεύουν τώρα να βρουν μια δουλειά ώστε να παραμείνουν στη χώρα. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει.

Αισθάνομαι θλίψη. Καθημερινά έρχονται εκατοντάδες Ελληνες και οι 

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Eπίγεια σοφία"


Είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίζεις τον πόλεμο παρά την ειρήνη.
Ζώρζ Κλεμανσώ, 1841-1929, Γάλλος Πρωθυπουργός

Το να κατακτήσεις τον κόσμο καβάλα στ’ άλογο είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να ξεπεζέψεις και να κυβερνήσεις.
Τζένγκις Χαν, 1162-1227, Μογγόλος κατακτητής

Το μισό μιας νίκης είναι στην επιλογή του πεδίου μάχης. Το άλλο μισό είναι στην επιλογή της κατάλληλης στιγμής.
Jacques Deval, 1895-1972, Γάλλος συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η καλοσύνη των ξένων



Αφημένες απαλά δίπλα απ’ τον κάδο, διακριτά ξέχωρες απ’ τα σκουπίδια, ανώνυμες κι ανώδυνες πράξεις αδιάφορων Αθηναίων, που τα περίσσια τους όμως θα χαρούν γυρνώντας κουρασμένοι το βράδυ σε έναν άγνωστο να βρήκαν κάποια χρήση......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παιδικός οδηγός εξομολογήσεως &… έχε το νου σου στο παιδί!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ηρθαν τα λεφτα για τον ΠΑΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η μεγάλη απάτη του Λάκη Γαβαλά


Ενα καλό μάθημα για όλες τις κυρίες που αγοράζουν πανάκριβα ρούχα. Ο Λάκης Γαβαλάς έπαιρνε ρούχα απο βιοτεχνία στο Περιστέρι και τα πουλούσε στο Κολωνάκι 1000% επάνω χωρίς μάλιστα να πληρώνει την βιοτεχνία που τα έραβε! Χαρακτηριστικά παραδείγματα μπουφάν που τα αγόραζε 80€ και τα πουλούσε 800€ και μπλούζες που τις αγόραζε 8€ και τις πουλούσε 120€ !

Ο βασικός κατασκευαστής ρούχων της σειράς LAK χειμώνας –καλοκαίρι 2011 μίλησε...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Tα εφε στις ταινιες



Διαβαστε Περισσοτερα...

Χειμώνιασε

 Δες το linκ

http://sanstef.gr/360/aktaion_kafe/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πήρε ανάσα ο Thomas Cook



ΑΘΗΝΑ. Ο άμεσος κίνδυνος για τον βρετανικό τουριστικό όμιλο Thomas Cook προς το παρόν απεφεύχθη καθώς οι 17 πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν σε επιπλέον χρηματοδότηση 100 εκατ. λιρών, επεκτείνοντας τη συνολική διάρκεια της πίστωσης των 200 εκατ. βρετανικών λιρών στους 18 μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι η Thomas Cook, που έχει χρέη άνω των 900 εκατ. στερλίνων, είχε δανειστεί στις αρχές Οκτωβρίου το ποσό των 100 εκατ. στερλίνων.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε σχετικά στο Capital.gr: "Εκτιμώ ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνεται στον όμιλο -όπως εκτιμούν και διεθνείς αναλυτές- και ως εκ τούτου οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με την Thomas Cook και να μην αφήνουν υψηλά ανεξόφλητα

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share