Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Λες να…………μπα δε


Για παράδειγμα, θα έχετε ασφαλώς ακούσει, ακόμα κι αν δεν έχετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οτι στο youtube υπάρχει βίντεο με την «τέως Υπουργό Υγείας της Φινλανδίας» η οποία καταγγέλλει την παγκόσμια συνωμοσία των …Ιλουμινάτι που έχει στόχο τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού κατά τα 2/3 και άλλα τέτοια ωραία και κινηματογραφικά, ανακατεύει και λίγο Κίσινγκερ μέσα κ.λπ. Είναι ένα βίντεο με πολύ μεγάλο σουξέ, παρ’ όλο που είναι κάκιστα φτιαγμένο!
Όπως πολλοί άλλοι, είμαι κι εγώ επιφυλακτική απέναντι σ’ αυτό το νέο εμβόλιο και στην επίμονη εκστρατεία να μας το επιβάλλουν με κάθε τρόπο! Μάλιστα, θεωρώ πολύ ύποπτη τη στάση του Π.Ο.Υ. στην ιστορία αυτή και την σπουδή του να βαφτίσει «πανδημία» την γρίπη Η1Ν1.

Όμως, να μη χάνουμε και το μπούσουλα! Με ένα μικρό ψάξιμο στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε ότι η κυρία αυτή, δεν ήταν ποτέ Υπουργός Υγείας, αλλά ανώτερη υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας στην Λαπωνία, μέχρι που έπαθε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο και έκτοτε άρχισε να βλέπει UFO και εξωγήινους, κάνει μάλιστα και ομιλίες για τις εμπειρίες τρίτου τύπου που είχε μαζί τους κλπ. Από εκείνην πρέπει να ξεκίνησε και η φήμη για το νανο-τσιπ που θα μας εμφυτεύουν όταν κάνουμε το εμβόλιο για τον Η1Ν1 (είναι λέει κολλημένο στην άκρη της βελόνας!)
Αυτά, θυμίζουν τις γραφικότητες που φιλοξενούνται στις “Πύλες του Ανεξήγητου” του Χαρδαβέλλα, δεν είναι ούτε σοβαρά ούτε επιστημονικά…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Impossible

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΔΟΚΙΑΣ (METAL ΕΚΔΟΣΗ)

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ





Προτρέψτε ένα καθηγητή Ιστορίας να εξηγήσει τα παρακάτω...αν μπορεί..




Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946.

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1860.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1960.

Και οι δύο ασχολήθηκαν κυρίως με τα δικαιώματα του πολίτη.
Και των δύο οι γυναίκες έχασαν παιδιά κατά τη διάρκεια που ζούσαν στον Λευκό Οίκο.
Και οι δύο Πρόεδροι πυροβολήθηκαν ημέρα Παρασκευή.
Και οι δύο πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.
Τώρα γίνεται πραγματικά πολύ περίεργο..
Η γραμματέας του Lincoln ονομαζόταν Kennedy.
Του Kennedy η γραμματέας ονομαζόταν Lincoln.
Και οι δύο δολοφονήθηκαν από Νοτίους.
Και τους δύο διαδέχθηκαν Νότιοι που ονομάζονταν Johnson.
Ο Andrew Johnson, που διαδέχθηκε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1808.
Ο Lyndon Johnson, που διαδέχθηκε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1908.



Ο John Wilkes Booth, που δολοφόνησε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1839.
Ο Lee Harvey Oswald, που δολοφόνησε τον Kennedy, γεννήθηκε το1939.



Και οι δύο δολοφονημένοι Πρόεδροι έμειναν γνωστοί με τα τρία ονόματά τους.
Και τα δύο ονόματα αποτελούνται από 15 γράμματα.

Τώρα κρατηθείτε..έρχεται το καλύτερο.
Ο Lincoln πυροβολήθηκε σε ένα θέατρο που ονομαζόταν 'Ford.'
Ο Kennedy πυροβολήθηκε σ'ένα αμάξι που ονομαζόταν 'Lincoln' της 'Ford.'

Ο Lincoln πυροβολήθηκε στο θέατρο και ο δολοφόνος του έτρεξε και κρύφτηκε σε μια αποθήκη.
Ο Kennedy πυροβολήθηκε από μια αποθήκη και ο δολοφόνος έτρεξε και κρύφτηκε σε ένα θέατρο.

Και οι δύο, Βooth και ο Oswald δολοφονήθηκαν πριν από τη δίκη τους.


Και το κερασάκι στην τούρτα..


Ο Lincoln μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ήταν στο Monroe, στη Maryland


Ο Kennedy μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ήταν...


Στην Marilyn Monroe.




Κουφό ε?

Διαβαστε Περισσοτερα...

O Bet-ατζης... ;)

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ**Χαριστικό παζάρι από την Κόντρα Ρόσα

Χαριστικό παζάρι από την Κόντρα Ρόσα


ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα υπαίθριο παζάρι ανταλλαγής και αλληλεγγύης! Ένας χώρος συνάντησης και διασκέδασης! Φέρτε μαζί σας ότι πράγματα έχετε βαρεθεί να βλέπεται αχρησιμοποίητα σε κάποια γωνιά του σπιτιού σας. Φέρτε μαζί σας ότι πράγματα δε σας χρειάζονται. Ελάτε να τα ανταλλάξετε ή να τα δωρίσετε σε κάποιον που θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει. Ή απλά ελάτε για μια βόλτα χαλάρωσης και διασκέδασης και αν βρείτε κάτι που σας αρέσει μη διστάσετε να το πάρετε!! Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 στην πλατεία του Παλαιού Λιμανιού (μπροστά από τα δικαστήρια) από τις 12:00 το πρωί.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σήμερα, στις 3 μ.μ. στη γενέτειρά του, στο Σκριπερό, ο Αριστείδης Τσιλιμπάρης θα γίνει για φίλους και γνωστούς ο «πρωταγωνιστής», αφού σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν στο «παρασκήνιο», δίνοντας σε άλλους την ευκαιρία ν’ ανέβουν στη σκηνή.

Ο Αριστείδης Τσιλιμπάρης συνέδεσε το όνομά του με την «Κερκυραϊκή Καλλιτεχνική Σκηνή» στα χρόνια της «ακμής» της, την ανέβασε όσο ψηλότερα γινόταν, βάζοντας - όχι σπάνια - «το χέρι στην τσέπη» για να καταφέρει, μαζί με το ολόψυχο δόσιμο, να βοηθήσει στο ανέβασμα παραστάσεων που άγγιζαν τον επαγγελματισμό.
Το πάθος του για το θέατρο τον έφερνε συχνά - πυκνά σε διενέξεις, ανελέητους αγώνες και προσπάθειες να επιβιώσει η θεατρική παιδεία στην Κέρκυρα, διατηρώντας επίπεδο ανάλογο των προσδοκιών του.

111752tmp_med2
Εφυγε κι ο Αρης

Η θητεία του, αργότερα, στο ΔΗΠΕΘΕ, σημαδεύτηκε, επίσης, με εμμονή στην ποιότητα αλλά, κυρίως αξίζει να σημειώσουμε ότι το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ υφίσταται ακριβώς χάρη στους αγώνες που ο ίδιος προσωπικά έδωσε σε υπουργεία και υπουργούς.
Το όνομά του το συνέδεσε ακόμη με τη συντήρηση του «Φοίνικα», το άνοιγμα του θερινού σινεμά, την προσπάθεια αναβίωσης του Δημοτικού Θεάτρου και φυσικά με την κατασκευή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο «Μον Ρεπό».
Τη θεατρική του παιδεία την όφειλε στην τακτική παρακολούθηση παραστάσεων, στη μελέτη θεατρικών βιβλίων, στη νυχθημερόν αφοσίωσή του στην ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία.
Όταν το 1988 ανηφορίζαμε το δρομάκι προς την Αγία Βαρβάρα Σκριπερού, μου είχε πει: «Τη ζωή μου την αφιερώνω σε ό, τι αγαπώ», γελώντας είχε προσθέσει: «Ε, το θάνατό μου, σε όσους με μισούν για ό, τι αγαπώ!».
Ήταν μόνος, όταν πέθανε, μου είπε ένας καλός του φίλος δακρύζοντας… Όπως - πραγματικά - μόνος ήταν σε όλη του τη ζωή…

*************************************************************************************


ο Αριστείδης Τσιλιμπάρης... Μακράν του κόσμου τούτου ο δάσκαλος και ο δημιουργός... Που όσο ωρίμαζε τόσο μας κέρδιζε με το χαμόγελό του, την δοτικότητά του αλλά και την πολυσχιδή δημιουργικότητά του. Δεν φεύγει πλήρης ημερών ο Αριστείδης, γιατί -είματε βέβαιοι- χωρίς το τραγικό τελευταίο συμβάν στην κατάσταση της υγείας του, είχε χρόνια και χρόνους να προσφέρει στον τόπο, που υπηρέστησε ακάματα, με συνέπεια και σταθερότητα. Πίσω από κάθε σοβαρό έργο πολιτισμού, ιδιαίτερα των θεατρικών δρώμενων στο νησί, ο Αριστείδης άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του... Τον θυμάμαι, αληθινό οικοδόμο, όταν μαζί με τον Ακη τον Χερδάρη και λιγοστούς τους συνεργάτες κατάφερναν να ξαναδώσουν πνοή στον εγκαταλελειμμένο "ΦΟΙΝΙΚΑ" κάνοντάς τον χώρο πλούσιας θεατρικής δράσης, ιδιαίτερα του ΔΗΠΕΘΕ. (Το γιατί αργότερα κατέρρευσε ο Φοίνικας, είναι μία άλλη ...διαφορετικού ήθους Κερκυραϊκή ιστορία...).
Η Κέρκυρα, που δεν αναγνώρισε πάντοτε το έργο του οφείλει -έστω και τώρα- να τον τιμήσει... Θα είναι τιμητικό για μας... Για τον Αριστείδη μιλάει το καταγεγραμμένο του έργο..


http://matiescorfu.blogspot.com/.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο καφές εναι ο καλύτερος σύμμαχος των αντρών


"Ο καφές φαίνεται πως είναι ο καλύτερος σύμμαχος των αντρών ενάντια στον καρκίνο του προστάτη αφού μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της πιο επικίνδυνης μορφής του. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αφού παρακολούθησαν περισσότερους από 50.000 άντρες για τέσσερα χρόνια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες καφέ είχαν ώς και 60% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης του πιο επιθετικού τύπου καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με όσους δεν έπιναν καθόλου.

«Ο καφές επηρεάζει τόσο το μεταβολισμό της γλυκόζης και της ινσουλίνης όσο και τα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών. Ολα τους παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον καρκίνο του προστάτη» εξήγησε η επικεφαλής της μελέτης Κάθριν Γουίλσον, επισημαίνοντας ότι και ο ντεκαφεϊνέ καφές είχε τα ίδια αποτελέσματα. Προς το παρόν ωστόσο, οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ποιο από τα συστατικά του καφέ κάνει τη μεγάλη διαφορά στην υγεία του προστάτη."

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Aπό τους Times του Λονδίνου: Μια καλά σχεδιασμένη Συνταξιοδότηση



Έξω από το Bristol Zoo της Αγγλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία. Για 35 χρόνια, τα τέλη στάθμευσης του διαχειριζόταν ένας πολύ ευχάριστος υπάλληλος. Τα τέλη αυτά είναι £1 για τα αυτοκίνητα
($ 1,40),
£5 για λεωφορεία (περίπου $ 7).
Τότε, μια μέρα, μετά από 35 χρόνια που ποτέ δεν έλειψε μια ημέρα από την εργασία, πολύ απλά δεν ξαναεμφανίστηκε. Έτσι η Διαχείριση του ζωολογικού κήπου κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε να τους στείλουνε άλλον υπάλληλο στάθμευσης. Το Συμβούλιο έκανε κάποια έρευνα και απάντησαν ότι το πάρκινγκ ήταν ευθύνη του ίδιου του ζωολογικού κήπου.
Ο ζωολογικός κήπος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι ο υπάλληλος ήταν υπάλληλος του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε, ότι ο υπάλληλος δεν υπήρξε ποτέ στην κατάσταση μισθοδοσίας του Δήμου. Εν τω μεταξύ, αραγμένος στη βίλα του, κάπου στις ακτές της Ισπανίας (ή κάποιο τέτοιο σενάριο), είναι ένας άνθρωπος που είχε προφανώς εγκαταστήσει ένα μηχάνημα εισιτήριων εντελώς μόνος του. Και στη συνέχεια, απλώς άρχισε να εμφανίζεται κάθε μέρα, μαζεύοντας τα τέλη στάθμευσης, υπολογίζεται περίπου 560 δολάρια την ημέρα - για 35 χρόνια.
Υποθέτοντας 7 ημέρες την εβδομάδα, το ποσό αυτό ανέρχεται σε πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια!!!!
Και κανείς δεν γνωρίζει καν το όνομά του...
Άξιος !! Άξιος !!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΝΑ ΚΑΛΟ SITE ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ :) & οι μεγάλοι ;)

http://ajanlo.kapu.hu/video/post.php?id=965g9309223cd020a488&send=1


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΩΝ

SIMON GRAY KAI HUGHE WHITEMORE

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΣΙΓΑΡΟ» του Saimon GrayHugh Whitemore

«...Οι άνθρωποι ζουν σα να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ και πεθαίνουν σα να μην έχουν ζήσει ποτέ.»

Το τελευταίο τσιγάρο είναι ένας ύμνος για την αξία της ανθρώπινης ζωής και μια ελεγεία της ανεκτίμητης καθημερινότητας.

Στο έργο καταγράφεται με λεπτομέρειες , η πορεία ενός καπνιστή. Συγκεκριμένα, η ιστορία αφορά τη ζωή του συγγραφέα του έργου, Simon Grey, και αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα καθώς και τη σχέση του με οικογενειακά πρόσωπα, φίλους και γιατρούς, αναδεικνύοντας όμως ως πρωταγωνιστή της ζωής του το τσιγάρο. Ο ήρωας περιγράφει με έντονο χιούμορ και καυστικότητα τη ζωή του, τις μικρές και μεγάλες στιγμές, τις αδυναμίες και τα πάθη του, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο τους γύρω του αλλά και την υγεία του.

ΔΙΑΝΟΜΗ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ζάννα Αρμάου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :Θανάσης Θεολόγης

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Πέννυ Αμπλά

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιούρι Στούπελ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Μαρία Φιλιποππούλου

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γρηγόρης Κουρέλης

ΒΙΝΤΕΟ :Κώστας Φιλιούσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Μάριος Θεολόγης

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ: Γιώργος Ντίλι

Στο ρόλο του Simon Gray ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ

Στο ρόλο της Μοίρας- Συνείδησης – Θανάτου η ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΛΑΚΟΥ

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share