Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ.....
ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ
(ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ)
ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!!

.
http://www.livefeeds.gr/644589663/


.

Διαβαστε Περισσοτερα...

20Q -παιχνίδι

Σκεφτείτε ένα αντικείμενο και το 20Q θα προσπαθήσει να βρει τι σκέφτεστε κάνοντάς σας απλές ερωτήσεις. Tο αντικείμενο που σκέφτεστε πρέπει να είναι κάτι που το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, αλλά, δεν πρέπει να είναι ποτέ ένα συγκεκριμένο άτομο, μέρος ή πράγμα http://www.20q.net/

Διαβαστε Περισσοτερα...





































Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

IONIAN CONCERTS



Κυριακή 8 Ιουλίου
Ήχοι και εικόνες, [Multimedia Concerts] Νέο Φρούριο, 22:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Τρεις διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, οι συνθέτες Joel Chadabe (Νέα Υόρκη), Curtis Roads (Santa Barbara) και ο συνθέτης/video artist Brian O'Reilly (Karlsruhe) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία μοναδική παράσταση ζωντανής μουσικής και βίντεο, που παράγεται ή επεξεργάζεται μέσα από τον υπολογιστή. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην κορυφή του Νέου Φρουρίου με φόντο την παλιά πόλη της Κέρκυρας.
Οι συνθέτες είναι ευρέως γνωστοί ως πρωτοπόροι στον τομέα τους και έχουν μία μακροχρόνια διαδρομή στην καλλιτεχνική δημιουργία και τα πολιτιστικά και ερευνητικά επιτεύγματα. Ο Joel Chadabe, ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ηλεκτρονικής Μουσικής θα εκτελέσει το πρόσφατο κομμάτι του “One World 1” που παρουσιάζει ένα μίγμα των αστικών ήχων της Νέας Υόρκης και του Νέου Δελχί. Ο Curtis Roads και ο Brian O'Reilly θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα χρόνων εργασίας στον υπολογιστή που συνθέτουν τον ήχο και επεξεργασμένες στον υπολογιστή κινούμενες εικόνες, σε μια ζωντανή απόδοση της συλλογής τους 'Point Line Cloud'. Το βράδυ θα κλείσει με τον Brian O'Reilly που θα εκτελέσει το έργο του Weather Mechanics, στο οποίο χρησιμοποίησε πρωτοποριακό εξοπλισμό για την video σύνθεση.

Δευτέρα 9 Ιουλίου
Συναυλία Διδασκόντων Ξύλινων Πνευστών της Θερινής Ακαδημίας, [Πνευστά & Κρουστά] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10€
Σολίστ οι: Thomas Indermühle και Σπύρος Κοντός (όμποε), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Γιώργος Φαρούγγιας (φαγκότο). Τσέμπαλο: Κατερίνα Μιχοπούλου
Πιάνο: Χρύσα Γρένδα & Βικτωρία Κιαζίμη

Τρίτη 10 Ιουλίου
Συναυλία με Σύνολα Ξύλινων Πνευστών της Θερινής Ακαδημίας, [Πνευστά & Κρουστά] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Είσοδος Ελεύθερη
Στο πιάνο η Χρύσα Γρένδα.

Στη διάρκεια από 1η έως 10η Ιουλίου 2007, θα δίνονται καθημερινά ανοιχτές συναυλίες στην Πλατεία Δημαρχείου (ώρα 20:00 μέχρι και 20:30) από διάφορα σύνολα Ξύλινων – Χάλκινων πνευστών και Κρουστών της Ακαδημίας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Ιουλίου
ετΙόνιο Σύνολο Παλαιάς Μουσικής, [Classical Experience] Nαός Αγ. Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο), 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Σπύρος Γκικόντης (βιολί), Ανδρέας Γεωργοτάς (βιόλα), Γιάννης Τουλής (βιόλα ντα γκάμπα), Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο).
Η μεγάλη συναυλία του Τμήματος Παλιάς Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Με εξαιρετικούς ερμηνευτές και συνδυασμούς διαφορετικών οργάνων η βραδιά φιλοδοξεί να μαγέψει τους ακροατές στον υποβλητικό ναό του Αγίου Γεωργίου μέσα στο Παλαιό Φρούριο.

Σάββατο 14 Ιουλίου
Thailand Traditional Ensemble, [East Meets West] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της διμερούς συμφωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου του Mahidol της Bangkok και του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Κολεγίου του Mahidol, υπόσχεται μουσικές εμπειρίες που φέρουν τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την παραδοσιακή σφραγίδα ποιότητας της ασιατικής μουσικής, που σπάνια ακούγεται – στην γνήσιά της μορφή – στον ευρωπαϊκό χώρο.

(Το Thailand Traditional Ensemble θα δώσει και μια δεύτερη συναυλία την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Αχίλλειο στις 21:00).

Δευτέρα 16 Ιουλίου
Ρεσιτάλ πιάνου με την Eri Nakagawa, [Classical Experience] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Η Γιαπωνέζα πιανίστα Eri Nakagawa, δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της Άπω Ανατολής. Καθηγήτρια του Κολεγίου Μουσικής του Πανεπιστημίου Mahidol στην Bangkok, έχει να επιδείξει υψηλό γούστο και μια ιδιαίτερη παράδοση που χαρακτηρίζει την πιο σύγχρονη Ιαπωνική και Ασιατική Σχολή Ερμηνείας.

Τετάρτη 18 Ιουλίου
Συναυλία για δυο πιάνα με τους Maxim Mogilewsky και Svetlana Smolina, [Classical Experience] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Πιανίστας τέταρτης γενιάς από περίφημη οικογένεια ο Maxim Mogilewsky συνθέτει με τη σύζυγό του Svetlana Smolina ένα από τα αξιόλογα ντουέτα πιάνου σε παγκόσμιο επίπεδο. Με βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο, οι δυο ρωσικής καταγωγής Αμερικανοί θα παρουσιάσουν έργα για δυο πιάνα.

Πέμπτη 19 Ιουλίου
Συναυλία Παλαιάς Μουσικής με έργα για βιόλα ντα γκάμπα, [Classical Experience] Ναός Αγ. Γεωργίου (Παλαιό Φρούριο), 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Συναυλία με έργα από την εποχή μπαρόκ, με ένα ιδιαίτερο όργανο, την βιόλα ντα γκάμπα. Ο καθηγητής Γιάννης Τουλής μαζί με την πτυχιούχο του Ιονίου πανεπιστημίου Νίκη Σταυράτη υπόσχονται μια ασυνήθιστη βραδιά.
Κατερίνα Μιχοπούλου (τσέμπαλο)

Παρασκευή 20 Ιουλίου
Ρεσιτάλ κλασικού Σαξοφώνου με τον John Sampen και Mark Bunce, [Multimedia Concerts] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ένας από τους διασημότερους κλασικούς σαξοφωνίστες στον κόσμο, ο John Sampen έρχεται στην Κέρκυρα για δεύτερη φορά: μαζί με τον «μάγο» των ειδικών ηλεκτρονικών εφφέ υπόσχονται μια φουτουριστική βραδιά όπου κυριαρχούν υψηλές τάσεις συνδυασμών του κλασικού και του ηλεκτρικού ήχου.

Κυριακή 22 Ιουλίου
Συναυλία σπουδαστών Θερινής Ακαδημίας, [Classical Experience] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Είσοδος Ελεύθερη
Οι συμμετέχοντες στα master classes της Θερινής Ακαδημίας 2007 θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ με ποικίλο ρεπερτόριο σε διάφορα όργανα (βιολί, βιόλα, τσέλο, πιάνο και τσέμπαλο). Το ρεσιτάλ θα αναδείξει τόσο τις διαφορετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και ερμηνείες όσο και ακαδημαϊκές σχολές που με ιδιαίτερο τρόπο συνδυάζει η Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δευτέρα 23 Ιουλίου
Ιόνιο Κουαρτέτο πιάνου, [Classical Experience] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Σπύρος Γκικόντης (βιολί), Ανδρέας Γεωργοτάς (βιόλα), Γιάννης Τουλής (βιολοντσέλο), Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο).
Το Ιόνιο Κουαρτέτο Πιάνου, ένα από τα πιο δραστήρια ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου, έχει αξιόλογη διεθνή καλλιτεχνική δραστηριότητα με εμφανίσεις στην Γερμανία και τις ΗΠΑ και έχει αποσπάσει επαινετικές αναφορές στον ελληνικό και ξένο τύπο. Αποτελείται από τους διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστήμιου Σπύρο Γκικόντη (βιολί), Ανδρέα Γεωργοτά (βιόλα), Γιάννη Τουλή (βιολοντσέλο) και Λάμπη Βασιλειάδη (πιάνο) οι οποίοι και σε ατομικό επίπεδο έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και master classes διεθνώς και οι δισκογραφήσεις τους έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στα πιο έγκυρα διεθνή έντυπα του χώρου (BBC Magazine, Gramophone, Journal of the American Viola Society, Strad Magazine).

Τρίτη 24 Ιουλίου
Παράσταση ινδικού χορού με την Kavita Dwivedi, [East Meets West] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Παράσταση του παραδοσιακού κλασικού ινδικού χορού Odissi από την διάσημη Ινδή χορεύτρια Kavita Dwivedi. Ο χορός Odissi είναι ένας από τους πιο λυρικούς και χαριτωμένους χορούς στην Ινδία. Είναι μια από τις παλαιότερες φόρμες χορού, ήδη από το 2ο αιώνα π.χ. Το θέμα αυτού του χορού συνδέεται απόλυτα με τη θρησκεία και θεωρείται ως τρόπος λατρείας. Οι χορευτές μαζί με τους καλλιτέχνες που συνόδευαν αφιερώνονταν στις θεότητες.

Τετάρτη 25 Ιουλίου
Συναυλία ινδικής παραδοσιακής μουσικής, [East Meets West] Ιόνιος Ακαδημία, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Ο βιρτουόζος σολίστ του σιτάρ Purbanyu Chatterjee συνοδευμένος από 7μελή παραδοσιακή ορχήστρα σε μία και μοναδική συναυλία – ταξίδι στις βαθιές ρίζες του ινδικού πολιτισμού.

Πέμπτη 26 Ιουλίου
Μίμης Πλέσσας - Three Generations, [Ionian Jazz Concerts] Art Cafe, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Μίμης Πλέσσας (πιάνο), Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο), Βασίλης Ρακόπουλος (κιθάρα)
“Δυο λόγια για το jazz trio Three Generations
Συχνά είχα τη χαρά να συνεργάζομαι και με Έλληνες μουσικούς που ανήκαν σε νεότερες γενιές και με εντυπωσίαζε η ωριμότητα και η τεχνική τους. Με τον Βασίλη Ρακόπουλο και τον Αντώνη Λαδόπουλο σε ξεχωριστές ηχοληψίες βρεθήκαμε και όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση να παίξουμε μαζί, όχι μόνον δέχθηκα αλλά αυθόρμητα σκέφτηκα: Τρεις γενιές! Και πρέπει η πιο παλιά να μελετήσει και να’ ναι το ίδιο καλή σ’ αυτό το καινούριο τόλμημα που τελικά βαφτίσαμε Three Generations. Καλή ακρόαση. Καλή υπομονή και καλή διασκέδαση”.
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Το τρίο θα ερμηνεύσει έργα του Μίμη Πλέσσα καθώς επίσης και ελληνικά τραγούδια διαμορφωμένα και ερμηνευμένα με ένα αυτοσχεδιαστικό jazz τρόπο.

Παρασκευή 27 Ιουλίου
Jonathan Kreisberg και Jazz Masters από την Ελλάδα
Δήμος Δημητριάδης – Γιώργος Κοντραφούρης, [Ionian Jazz Concerts] Art Cafe, 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 €.
Jonathan Kreisberg - ΗΠΑ (κιθάρα), Δήμος Δημητριάδης - Ελλάδα (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης - Ελλάδα (πιάνο), Olivier Gatto - Γαλλία (μπάσο), Jukkis Uotila - Φινλανδία (ντραμς).
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Jonathan Kreisberg, ο ταχύτερα ανερχόμενος σταρ της Τζαζ κιθάρας στη σκηνή της Νέας Υόρκης και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του συναντά δύο από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς της Τζαζ τον σαξοφωνίστα Δήμο Δημητριάδη και τον πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη.

Σάββατο 28 Ιουλίου
Sheila Jordan και Jazz Masters από τη Φινλανδία
Jukkis Uotila - Jari Perkiomaki, [Ionian Jazz Concerts] Art Cafe, 21:00., Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Sheila Jordan - ΗΠΑ (φωνή), Jari Perkiomaki - Φινλανδία, (σαξόφωνο), Γιώργος Κοντραφούρης - Ελλάδα (πιάνο), Olivier Gatto - Γαλλία (μπάσο), Jukkis Uotila - Φινλανδία (ντραμς).
Για δεύτερη φορά στην Κέρκυρα η κορυφαία Sheila Jordan μια από τις πιο δημιουργικές τραγουδίστριες της τζαζ όλων των εποχών, μοναδική ερμηνεύτρια των blues και της μουσικής του Charlie Parker συναντά δύο από τους σπουδαιότερους Τζαζ μουσικούς της Φινλανδίας. Η πρόσφατα βραβευμένη για το σύνολο του έργου της Sheila Jordan είναι μία από τις λίγες τραγουδίστριες που μπορούν να αυτοσχεδιάζουν όχι μόνο τη μουσική αλλά και τους στίχους των τραγουδιών που ερμηνεύουν ο δε τρόπος που τραγουδάει μπαλάντες είναι, όπως έγραψαν οι New York Times, "πολύ πέρα από τις εκφραστικές και συναισθηματικές δυνατότητες των άλλων τραγουδιστών".

Κυριακή 29 Ιουλίου
Συναυλία σπουδαστών και καθηγητών Θερινής Ακαδημίας Jazz, [Ionian Jazz Concerts] Art Cafe, 21:00. Είσοδος Ελεύθερη
To grand finale του Φεστιβάλ με μια μεγάλη συναυλία - πάρτυ της τζαζ.
Οι καθηγητές οδηγούν και οι σπουδαστές δημιουργούν με δύναμη και πρωτοτυπία Τζαζ της επόμενης γενιάς.

Πέμπτη 26, Παρασκευή 27, Σάββατο 28, Κυριακή 29 Ιουλίου
Jam Sessions, [Ionian Jazz Concerts] Art Cafe, 23:00. Είσοδος Ελεύθερη
Δυναμικές και απρόοπτες συναντήσεις και αναμετρήσεις νέων μουσικών της Τζαζ μπροστά στο κοινό.

Διαβαστε Περισσοτερα...

καλοοοοοοοοοοο


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share