Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Υποστηριζετε το μετρο κατα του καπνισματος ?

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ

Υποστηρίζετε το μέτρο κατά του καπνίσματος ?

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΖΕΟΝ-ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ



ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ
Δημήτρης Παπαλεξόπουλος
Εκδόσεις Libro 2008

ΖΕΟΝ
Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 στις 8.00 μμ


Οι εκδόσεις LIBRO σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ
του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

την Πέμπτη 28 Mαΐου 2009, ώρα 8 μ.μ.
στο ZEON Σαχτούρη 8-10, Πλατεία Κουμουνδούρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

ΠANAΓIΩTHΣ TOYPNIKIΩTHΣ, Kαθηγητής E.M.Π.
ΡΕΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ, Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π.
ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, Αρχιτέκτονας, Δρ. Ιστορικός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.


Στην αφετηρία των σκέψεων για τον ψηφιακό τοπικισμό βρίσκεται μια απορία: οι ψηφιακές τεχνολογίες, όσο και αν αναγγέλλονται ως τεχνολογική επανάσταση και ρήξη με το υπάρχον, στην πράξη εντάσσονται στο υπάρχον (τοπικό) μεταβάλλοντάς το, στην αρχή σταδιακά και σε βάθος χρόνου ριζικά; Καθώς οι απόψεις υπέρ ή κατά των «νέων τεχνολογιών» έδιναν μεταξύ τους σκληρές μάχες, σε ένα φαντασιακό πεδίο που οι ίδιες είχαν ορίσει, το έδαφος που τις φιλοξενούσε άλλαζε στην υλικότητά του, ακριβώς λόγω των ψηφιακών τεχνολογιών. Η ενασχόληση με αυτό το «έδαφος», το μεταβαλλόμενο «τοπικό», παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την συμμετοχή στη διαμάχη.

Απέναντι στο μεταβαλλόμενο τοπικό, κάθε προσπάθεια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού να συγκροτήσει από τα πριν μια συνολική θεώρηση αυτής της νέας κατάστασης πραγμάτων, ώστε να προτείνει μια σταθερή μορφή αρχιτεκτονικού έργου, μοιάζει αδιέξοδη. Η μόνη διέξοδος είναι να σκεφτεί την ίδια την μεταβολή του τοπικού, μέσα από τις ψηφιακές τεχνολογίες. Να σχεδιάσει τις συνθήκες αλλαγής του έργου και όχι την ύστατη αρχιτεκτονική μορφή του όταν αυτή η αλλαγή έχει συντελεστεί. Δηλαδή, να σκεφτεί την νέα συνθήκη ύπαρξης του δικτυακά πλέον υφιστάμενου τοπικού.

Την νέα ένταση μεταξύ τοπικής και δικτυακής ταυτότητας επιχειρεί ο συγγραφέας να προσεγγίσει σε θεωρητικό και σχεδιαστικό επίπεδο.


Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι αρχιτέκτονας και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Διδάσκει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Εισηγήσεις του σε συνέδρια και συμμετοχές του σε ερευνητικά προγράμματα αναφέρονται στον χώρο και την τεχνολογία, την διαμόρφωση τεχνικής σκέψης καθώς και τις εφαρμογές των τεχνολογιών της πληροφορίας στην αρχιτεκτονική. Διατηρεί δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο. Τα αρχιτεκτονικά έργα του περιλαμβάνουν νέα κτίρια και ανακαινίσεις παλαιών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πρόσφατα έργα του αναφέρονται στον σχεδιασμό κτιρίων που παρουσιάζουν ένταση ένταξης των τεχνολογιών της πληροφορίας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΞΕΧΝΑΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΞΕΧΝΑΩ!!!

3 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ.
ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ: ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΤΕΣ Η ΕΓΓΟΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΜΥΓΑ ΣΤΟ 1 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ! ΕΒΑΛΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ..
ΛΕΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ:
ΕΓΩ, ΠΑΛΙ, ΠΗΓΑ Σ' ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΑ ΕΦΤΥΣΑ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ...
ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ: ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΩ! ΕΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Η ΣΒΕΤΛΑΝΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, ΤΗΝ ΣΤΡΙΜΩΞΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ...(ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ), ΜΟΥΛΕΕΙ:
ΣΙΓΑ ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΩΝΙΝΤΑΣ,
ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡA ΣΗΜΕΡΑ?
ΞΕΧΝΑΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΞΕΧΝΑΩ!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια πάρα πολύ ωραία λύση για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας



LANDING TO GIBRALTAR
Did you know Gibraltar's Airport runway and vehicular traffic crossings are at the same level?





Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΥΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

"Στην καπνοαπαγόρευση λέμε (σχεδόν) όλοι «ναι»"


"Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο να βλέπεις ότι στη πιο «καπνισμένη» χώρα της Ευρώπης ακόμα και οι καπνιστές είναι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Δείχνει μια υψηλή ωριμότητα του Έλληνα πολίτη.

Το κάπνισμα αποτελεί...την βασική αίτια θνησιμότητας στη χώρα μας. Έχουμε τόσους εχθρούς σαν λαός εσωτερικά και εξωτερικά. Ας αποδυναμώσουμε έναν από τους εσωτερικούς.Σε λιγότερο από επτά εβδομάδες ξεκινά η... καπναπαγόρευση για τους Έλληνες, οι οποίοι από 1ης Iουλίου θα πρέπει να σβήσουν το τσιγάρο σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Yγείας ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, με τους πολίτες να διχάζονται και να διαλέγουν στρατόπεδο: Kαπνιστών και μη καπνιστών. Aλλά και τους επιχειρηματίες που διαθέτουν κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφές, ταβέρνες να φοβούνται ότι θα μειωθεί η πελατεία τους.

Ωστόσο, τα νέα μέτρα -πριν από την εφαρμογή τους- χαρακτηρίζονται θετικά από το 95% των μη καπνιστών πανελλαδικά, αλλά και το 62% των καπνιστών.

Oι δε εργαζόμενοι σε εστιατόρια και ταβέρνες θεωρούν θετικά τα μέτρα αυτά σε ποσοστό 86%.Ανεπαρκή...

Tα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έρευνα της κοινής γνώμης για την απαγόρευση του καπνίσματος που παρουσίασε ο κ. Γιάννης Tούντας, αν. καθηγητής Kοινωνικής Iατρικής και διευθυντής του Iνστιτούτου Kοινωνικής και Προληπτικής Iατρικής (IKΠI) στο πλαίσιο της αντικαπνιστικής εκστρατείας. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.037 ενηλίκων καπνιστών και 2.006 ενήλικων μη καπνιστών, το 38,2% των Eλλήνων είναι καπνιστές, το 70% αναφέρει έκθεση στο παθητικό κάπνισμα στους χώρους εργασίας και το 95% σε μπαρ, εστιατόρια-ταβέρνες. Tο 94% των μη καπνιστών και το 73,5% των καπνιστών θεωρούν τα ισχύοντα μέτρα σε εστιατόρια-ταβέρνες ανεπαρκή.

Στην καπνοαπαγόρευση λέμε (σχεδόν) όλοι «ναι»

Tο 10% των καπνιστών δήλωσε ότι θα διακόψει το κάπνισμα λόγω των νέων μέτρων και το 43% ότι θα το ελαττώσει. Tο 34,3% των καπνιστών δηλώνει ότι θα πηγαίνουν λιγότερο σε χώρους εστίασης ή διασκέδασης μετά τα νέα μέτρα, όμως το 34,8% των μη-καπνιστών θα πηγαίνει περισσότερο.

Eτσι, παρά την ανησυχία των ιδιοκτητών των χώρων αυτών, η προσέλευση προβλέπεται να είναι μεγαλύτερη μια που οι μη καπνιστές είναι κατά 20% περισσότεροι από τους καπνιστές στον γενικό πληθυσμό.Αποτελεσματικότητα

Oι Έλληνες θεωρούν ως πιο σημαντικά μέτρα κατά του καπνίσματος την εκπαίδευση στα σχολεία (83%), την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας (80%), τη δημιουργία ιατρείων διακοπής καπνίσματος (80%), τη χορήγηση των ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων από τα ασφαλιστικά ταμεία (70%), τις καμπάνιες ενημέρωσης (69%), την πλήρη απαγόρευση της διαφήμισης τσιγάρων (64%) και την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων στους ανήλικους (63%).

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% των μη καπνιστών, αλλά και το 68% των καπνιστών θεωρεί αρκετά έως πολύ σημαντικό τον εθνικό στόχο για τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.* 1η θέση ανάμεσα στις διάφορες αιτίες θνησιμότητας καταλαμβανει το κάπνισμα στη χώρα μας* 200 χιλιάδες ζωές

Kάθε χρόνο χανονται στην ελλαδα, ενώ το παθητικό κάπνισμα προκαλεί ετησίως 700 θανάτους* 700 χιλιάδες μέρες νοσηλείας στο Eθνικό Σύστημα Yγείας το έτος «κοστίζουν» οι καπνόζοντες* 2,14 δισ. ευρώ ετησίως κοστίζουν στο κοινωνικό κράτος οι ασθενειες που προκαλουνται"

Διαβαστε Περισσοτερα...

Exotic Food?

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Τέσσερεις κερκυραίοι αθλητές


Τέσσερεις κερκυραίοι αθλητές στον Σταΐκιο δρόμο 30 χιλιόμετρων βουνού που έγινε την Κυριακή στο Περτουλι
ΟΙ Τέσσερεις κερκυραίοι αθλητές(Α) ΑΛΛΑΜΑΝΟΣ - ΑΡΚΟΥΔΗΣ - ΖΑΝ ΠΟΛ-ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Στην κατηγορία 25-30 1ος ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
Στην κατηγορία 30-35 1ος ο ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ
Στην κατηγορια40-45 1ος ο ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΕΒΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Και στη κατηγορία 50-55 3 ος ΓΚΟΥΝΤΟΡΜΠ ΖΑΝ-ΠΩΛ ΣΕΒΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Και στην ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

7 .32 ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 1982 Α3 2.12.21
10 .30 ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΕΒΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1966 Α6 2.17.10
16. 247 ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ 1976 Α4 2.22.50
35 .31 ΓΚΟΥΝΤΟΡΜΠ ΖΑΝ-ΠΩΛ ΣΕΒΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1954 Α9 2.37.01

Διαβαστε Περισσοτερα...

EUROVISION_2009

Άντε να γλυκανουμε την πίκρα μας
http://rapidshare.com/files/234021758/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part1.rar
http://rapidshare.com/files/234004305/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part2.rar
http://rapidshare.com/files/234004139/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part3.rar
http://rapidshare.com/files/234004118/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part4.rar
http://rapidshare.com/files/234004127/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part5.rar
http://rapidshare.com/files/234004310/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part6.rar
http://rapidshare.com/files/234021647/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part7.rar
http://rapidshare.com/files/234021761/NET.Eurovision.2009.Final.DSR-GrLTv.part8.rar

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πειναω


Διαβαστε Περισσοτερα...

Καταπληκτική η βράδια στον Αη Γιωργή το Σάββατο το βράδυ

param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HvW_ETwsxy4&hl=en&fs=1">.


Καταπληκτική η βράδια στον Αη Γιώργη το Σάββατο το βράδυ
Με το To φωνητικό σύνολο "ΕΜΜΕΛΕΙΑ ¨¨.....Λίγο βωμολοχία …για τον χώρο ....βέβαια αλλά δεν πειράζει ας είμαστε πιο προσεκτικοί την άλλη φορά
Το βίντεο είναι από την βραδιά στο δημοτικό θέατρο ¨χτες το βράδυ¨
Περισσότερα στις ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία

Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία
Υποστηρίζετε το μέτρο κατά του καπνίσματος ?

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share