Σάββατο 19 Μαΐου 2012

H γάτα του Μιχαλιολάκου! και αλλα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια ιστορία σε ένα εστιατόριο



Μια φορά και έναν καιρό ένας αρχηγός είχε μια τρομερή ιδέα: Να προσκαλέσει όλο τον λαό του σε ένα εστιατόριο για να γλεντήσουν!

-          Μα έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε;
-          Έχω ένα φοβερό σχέδιο. Λέγεται πίστωση. Παίρνεις τώρα , πληρώνεις αργότερα. Παραγγείλατε λοιπόν ότι αγαπάτε. Ο λογαριασμός θα είναι κοινός. Πρέπει να ευχαριστηθούμε και να περνάμε καλά! Μαζί θα προχωρήσουμε!

Στη μία άκρη του τραπεζιού παράγγελλαν σαμπάνιες, χαβιάρια και ακριβά φαγητά και στο άλλο παΐδάκια , σουτζουκάκια και ρετσίνα. Όλοι περνούσαν όμορφα. Μερικοί στη μια άκρη του τραπεζιού ξεθάρρεψαν και άρχισαν να αποθηκεύουν μέχρι και σε κουτιά από πάμπερς φαγητό για το σπίτι. Όταν ξεθάρρεψαν ακόμα πιο πολύ άρχισαν να παραγγέλνουν υποβρύχια αλλά και άλλα ακριβά παιχνίδια όπως τανκς  και αεροπλάνα.  Ξαφνικά εμφανίστηκε και μια ακόμα σπουδαία ιδέα:

-          Να καλέσουμε και τους γείτονες, να τους κεράσουμε να φάνε μαζί μας, να κάνουμε μια μεγάλη γιορτή , να κάνουμε ας πούμε Ολυμπιακούς Αγώνες! Κανένας δεν είχε σοβαρή αντίρρηση για την πρόσκληση. Έτσι και έγινε . Ήρθαν και οι γείτονες, χρέωσαν το λογαριασμό και αυτοί. Μέσα στη χαρά, προστέθηκαν και τραπέζια για διάφορους πεινασμένους περαστικούς από την Ασία και την Αφρική. Όλοι περνούσαν καλά.   Ο αρχηγός που είχε τη φοβερή αρχική ιδέα κάποια στιγμή πέθανε,  μέσα σε ένα ρομάντσο στην αγκαλιά μιας νεαρής παχουλής υπαλλήλου του.

Κάποια στιγμή ήρθε ο λογαριασμός. Ήταν τεράστιος !

-          Γιατί διαμαρτύρεστε αφού μαζί τα φάγαμε , πετάχτηκε ένας κυνικός χοντρός με μια τεράστια κοιλιά  που καθόταν κοντά στον αρχηγό, δίπλα σε έναν άλλο τεράστιο χοντρό που μετά βίας ισορροπούσε στα πόδια.
-          Μα εμείς τρώγαμε σουτζουκάκια και εσείς χαβιάρια, σαμπάνιες και παραγγέλνατε και υποβρύχια απαντούν από την άλλη πλευρά του τραπεζιού.
-          Εμάς άλλωστε δεν μας άρεσε το φαγητό και πάντα το λέγαμε, πετάχτηκε μια κοντόχοντρη με χοντρούς φακούς και μακριά φούστα που καθόταν αριστερά.

Τότε ο  νέος αρχηγός μέσα στον πανικό του, είχε μια ιδέα: Πήρε στα γρήγορα ένα δάνειο  από το εστιατόριο και από κάποιους παρατρεχάμενους για να πληρωθεί ο λογαριασμός. Δεν έχουν σημασία οι όροι, τους είπε. Δώστε μας μόνον γρήγορα τα λεφτά.  Ο κόσμος θύμωσε πολύ όταν του είπαν ότι για να ξεπληρώσει  τα δάνεια θα πρέπει να πλένει πιάτα και να καθαρίζει τουαλέτες αφού δεν είχε καμία άλλη περιουσία. Ξεσηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε.

-          Προτείνω να πληρώσουμε, αλλά να είμαστε μουτρωμένοι , είπε ένας βαθυστόχαστος υποψήφιος αρχηγός.
-          Εγώ προτείνω να μην πληρώσουμε, αντιπρότεινε ένας νεαρός με κοκοράκι. Αυτό ενθουσίασε πολλούς. Επιτέλους και κάποιος που έχει πρακτικό μυαλό, σκέφτηκαν. Πώς και δεν είχε σκεφτεί άλλος μια τόσο απλή και βολική ιδέα, αναρωτήθηκε το 17% του πληθυσμού!

Ο θυμός και η άρνηση δεν άφησαν τον κόσμο να σκεφτεί ότι τελικά ο λογαριασμός θα πληρωνόταν και ότι τα πράγματα θα γίνονταν όλο και χειρότερα όσο καθυστερούσε η αποπληρωμή.

Αυτοί που έφαγαν τελικά αναγκάστηκαν να πληρώσουν επειδή έφαγαν. Αυτοί που δεν έφαγαν επίσης πλήρωσαν, γιατί αδιαφόρησαν όταν οι άλλοι κάνανε σπατάλες χρεώνοντας τον δικό τους λογαριασμό. Αυτοί που είχαν αποθηκεύσει φαγητό χρεώνοντας τον κοινό λογαριασμό φρόντισαν να ξεχαστούν μέσα στην αναμπουμπούλα .

Ηθικό δίδαγμα:

Μην εμπιστεύεσαι αυτούς που χαϊδεύουν και προτείνουν τζάμπα λύσεις, γιατί είναι είτε πονηροί ή αδαείς.

Αν δεν θέλεις να βρεθείς μπλεγμένος, μην αποφεύγεις να συγκρούεσαι με όλους αυτούς που καταχρηστικά ζημιώνουν την κοινότητά μας,  είτε πρόκειται για στυγνούς απατεώνες είτε για κακομαθημένους υπαλλήλους.  

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το σκίτσο της ημέρας..

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η τελευταία ευκαιρία


Το πιο ωραίο στιγμιότυπο από τη βυθισμένη στο φόβο Ευρώπη το είδα στην τηλεόραση πριν από δέκα ημέρες. Hταν οι 40.000 Νορβηγοί που μαζεύτηκαν κάτω από καταρρακτώδη βροχή στην κεντρική πλατεία του Οσλο και τραγούδησαν με πάθος το τραγούδι που μισεί ο ναζιστής Μπρέιβικ, ο Νορβηγός χρυσαυγίτης που σκόρπισε το θάνατο για να ξεβρομίσει ο (νορβηγικός) τόπος. Ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει προηγουμένως στο δικαστήριο ότι μισεί εκείνο το τραγούδι που τα μικρά παιδιά στη Νορβηγία μαθαίνουν στα σχολεία. Επειδή, είπε, κάνει τα παιδιά μαλθακά και έτσι δεν μισούν εκείνους που μολύνουν το καθαρό νορβηγικό αίμα.
“Barn av regnbuen” είναι ο τίτλος του τραγουδιού στα νορβηγικά. «Παιδιά του Ουράνιου Τόξου» δηλαδή και είναι διασκευή του “Rainbow race” που τραγούδησε ο Αμερικανός κιθαρίστας Pete Seeger στις αρχές του ’70. Οι στίχοι του καλούν τους ανθρώπους να μάθουν να μοιράζονται πράγματα αντί να μισούν αλλήλους. Στα σκοτισμένα από το ρατσισμό μυαλά, όμως, οι απλοί και φωτεινοί στίχοι λειτουργούν σαν βάμμα ηλιοτροπίου. Αναδεικνύουν το μίσος που κουβαλάνε: οι ρατσιστές φοβούνται και απεχθάνονται την ανθρώπινη ευαισθησία επειδή την εκλαμβάνουν ως απόδειξη αδυναμίας και «παράδοσης στον εχθρό».
Στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ έβρισε αυτό το τραγούδι. Ηταν σαν να έβρισε, επίσης, τα παιδικά χρόνια των συμπατριωτών του. Και τότε, για άλλη μία φορά, αναδείχτηκε ο πολιτισμός αυτού του λαού που τον χτυπάει τόσο λίγο ο ήλιος, που κατάφερε να στεγνώσει το αίμα του μακελειού της Ουτόγια χωρίς να λερώσει τον καθαρό μανδύα της δημοκρατίας του, που έχει την πολυτέλεια να μεταχειριστεί ένα ανθρώπινο κτήνος με τα μέτρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλοξενώντας τον σε ένα κελί μεγάλο και καθαρό που θυμίζει τα περίπτερα του Ikea. Θα μπορούσαν να αντιδράσουν και αλλιώς οι Νορβηγοί. Ζητώντας να κρεμαστεί ο δολοφόνος στην κεντρική πλατεία.
Ή λέγοντας πως πρόκειται για έναν «θερμοκέφαλο» και «ανεγκέφαλο» ή ότι φταίνε οι μετανάστες που έκαναν τον Μπρέιβικ ναζιστή. Αντί για αυτό, επέλεξαν να κάνουν μια βαθιά βουτιά αυτογνωσίας. Και να κατέβουν στην πλατεία να τραγουδήσουν όλοι μαζί το τραγούδι που μισούν οι ναζί. Υπενθυμίζοντας στον εαυτό τους και στον κόσμο ότι χάρη και σε αυτούς τους στίχους που μαθαίνουν από παιδιά στο σχολείο είναι τόσο ανεκτικοί και αγαπούν τη δημοκρατία.
Βλέποντάς τους να τραγουδούν θα ήθελα να είμαι και εγώ εκεί. Να είμαι, έστω για μισή ώρα Νορβηγός, να ξελαρυγγιστώ τραγουδώντας: «Πήγαινε να πεις στα μικρά παιδιά / να πεις στις μητέρες και τους πατεράδες / ότι αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να μάθουμε να μοιραζόμαστε και να συνυπάρχουμε».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Rebranding με τον Π. Οικονομίδη, την Παρασκευή στις 19:00 στο ΕπιμελητήριοGREEK SUBTITLES)


ΚΕΡΚΥΡΑ. Θεωρείται από τους γκουρού της διαμόρφωσης της δημόσιας εικόνας, γητευτής των εντυπώσεων, διαφημιστής παγκοσμίου επιπέδου. Υπερβολές; Ο Πέτρος Οικονομίδης, ο εμπνευστής της καμπάνιας Give Greece a Chance, έγινε γνωστός και στους μη ειδικούς από την εμπνευσμένη ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών με τον τίτλο rebranding Greece. Μαζί του στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο ο Κώστας Μοχιανάκης, προϊστάμενος του τμήματος πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες της εισαγωγής του όρου «branding τόπου» στην ελληνική πραγματικότητα και βιβλιογραφία. Ζητούμενο; Η έναρξη της διαδικασίας αναδιαμόρφωσης της «ιδέας» που έχουν δημιουργήσει οι άλλοι για την Κέρκυρα ως έναν από τους καθιερωμένους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αφίξεις τουριστών Διαβάστε τι ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων




Αγωνία και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων της χώρας για την πορεία της φετινής χρονιάς. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των κρατήσεων στους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται τις τελευταίες ημέρες, ο ρυθμός των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων παρουσιάζει υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα, ανάλογα με την περιοχή και την αγορά προέλευσης, που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.
Πιο αναλυτικά, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50%, οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική καταγράφουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 30% και η Κως κινείται με μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 40%.
Σημειώνεται πως ο συνήθης αριθμός κρατήσεων, αυτή την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχονται στο επίπεδο των 110.000 κρατήσεων ημερησίως. Εύκολα, επομένως, μπορεί να γίνει αντιληπτή η απώλεια εσόδων για τη χώρα, στην περίπτωση που, τελικά, οι "διαφυγούσες" κρατήσεις κατευθυνθούν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, σημειώνουν οι ξενοδόχοι.
Στην παρέμβασή τους οι ξενοδόχοι ζητάνε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, να δοθεί ειδική μέριμνα στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υποδομών και να υπάρξει συντονισμός κεντρικού κράτους και οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σε εφαρμογή ο νέος Νόμος για τα blogs. Yπάγονται στην ελληνική Νομοθεσία;



Δυστυχώς εδω και λιγες ωρες,ολοι οι φοβοι μας επιβεβαιωθηκαν στο 100%.

Απο σημερα,ολα τα Ελληνικα blogs της Google που φιλοξενουνται στη πλατφορμα του Blogspot εχουν πλεον και καταληξη .gr πραγμα το οποιο σημαινει πως πλεον υπαγονται στην Ελληνικη νομοθεσια.

Αυτο σημαινει πως πλεον, εαν καποιος κανει μηνυση σε ενα blog με καταληξη blogspot.gr για συκοφαντικη δυσφημιση, γινεται αμεσα αρση του απορρητου,καθως η Ελληνικη δικαιοσυνη προβλεπει αρση του απορρητου των επικοινωνιων ακομη και για το αδικημα της συκοφαντικης δυσφημισης,το οποιο ειναι πλημμεληματικου χαρακτηρα.

Με άλλα λογια,πλεον εαν καποιος ενοχληται απο το τροπο γραφης ενος blogger,ή θεωρει το κειμενο που έχει στο ιστολογιο του,προσβλητικο για το ατομο του,θα μπορει να πηγαινει στην αστυνομια,να καταθέτει μηνυση και επειτα η υποθεση θα πηγαινει στη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος.

Καπως ετσι λοιπον,τοσο ευκολα και απλα…η Google μας υποχρεωνει σε ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εαν δεν θελουμε να γινουμε θαμωνες στα κρατητηρια της ΓΑΔΑ.

ΠΛΕΟΝ,ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ.

ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ “ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ” ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑΤΑ.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.

ΠΑΝΤΩΣ “ΚΑΠΟΙΟΙ”…ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ GOOGLE ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΗΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ…ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ “ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ “ΦΙΜΏΣΟΥΝ” ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η κατασκευή της φωτογραφικής μηχανής Leica M9-P Edition Hermès



Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Άρθρο-σοκ: Οι γεωπολιτικές συνέπειες από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδος...!



Η σωτηρία της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομική υπόθεση. Όπως επισημαίνει σωστά σε άρθρο του ο euobserver,οι γεωπολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν από πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας,θα είναι τρομακτικές. Το άρθρο επισημαίνει ότι πρέπει άπαντες να σταματήσουν να βλέπουν το πρόβλημα της Ελλάδας λογιστικά και να επικεντρώσουν στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδος.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυτοί είναι οι 82 βουλευτές που ζητούν από 250.000 ευρώ για αναδρομικά αλλά και ηθική βλάβη


image

Απίστευτο!  Οι βουλευτές δεν ζητούν μόνο να τους καταβάλει τα αναδρομικά το Δημόσιο, αλλά και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη!
Ακούσατε καλά.  Αν είναι αληθή όσα λέγονται  δεν φαίνεται κανείς να πτοείται από τη κρίση.
‘Εκπληκτοι διαβάζουμε πως  82 νυν και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας, οι οποίοι συνεχίζουν να διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 250.000 έκαστος.
Αρχικά, ζητούσε αναδρομικά σχεδόν η… μισή Βουλή, όμως ύστερα από….τις αντιδράσεις, πολλοί αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους (;) να εισπράξουν αναδρομικά.
Σε αυτούς που επιμένουν πάντως στις προσφυγές, ανήκουν ηχηρά ονόματα της πολιτικής σκηνής που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα, όπως 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι καλύτερες ελληνικές μπύρες μας συστήνονται


μπυρες, καλυτερες, μπιρα, ευβοια
Τι μπίρα βγάζει η Εύβοια...
Ποια είναι η παλιότερη ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα;

Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;

Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπίρα μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας.

Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια....

αρκετές επιλογές μπίρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων.

Για αυτό, με οδηγό την παράφραση του γνωστού ρητού παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο… , εμείς σας λέμε Μπίρα από τον τόπο σου… και σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί.

Ιδού μερικοί λόγοι για να το τολμήσετε άμεσα…

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ετυμολογία του λαμόγιο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα καλύτερα... των τελευταίων ημερών


To ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλύτερο απ ' το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Σαμαράς: ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απέδειξε ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει πριν κυβερνήσει.

Βλέποντας αυτούς που εξέλεξαν οι Έλληνες στη Βουλή, σκέφτομαι πως δεν πρέπει να μας διώξουν από την ευρωζώνη αλλά από τον πλανήτη.

Για να τελειώνουμε, κάντε οικουμενική κυβέρνηση με ένα Γερμανό, έναν Ιταλό, έναν Ισπανό κ έναν Πόντιο, έτσι κι αλλιώς ανέκδοτο έχουμε γίνει.

Φαντάσου τι γινόταν στο φοιτητικό δωμάτιο Παπανδρέου Σαμαρά όταν το ερώτημα ήταν πίτσα ή σουβλάκια... 3 μέρες νηστικοί !!!

Ο νέος πρωθυπουργός δεν θα ράψει κουστούμι για την ορκωμοσία. Θα νοικιάσει πανοπλία.
Ο Πάγκαλος αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στην Άπω Ανατολή. Τον προσέλαβαν σε ναό να κάνει το Βούδα...

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους παρουσιαστές ότι η έκφραση «τα στελέχη της ΝΔ ήταν όλη νύχτα στη Συγγρού», μπορεί να παρεξηγηθεί.

Εξαιρετική επιλογή ο κύριος Παπαδήμος. Ευγενής, μορφωμένος και τον σέβονται οι Ευρωπαίοι. Και, κυρίως, δεν τον ξέρουν οι πιο πολλοί Έλληνες.

 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Το μαγικό ταξίδι των ηλιαχτίδων…


Οι αχτίδες του ήλιου ανοίγουν μονοπάτια στα σύννεφα φτάνοντας στη γη, περνούν μέσα από τα κλαδιά των δέντρων, βρίσκουν τη θάλασσα στο δρόμο τους ή «καραδοκούν» πίσω από κλειστά παραθυρόφυλλα προκειμένου να παίξουν παιχνίδια με τα φύλλα, τα κύματα ή το σκοτάδι. ‘Ισιες και πυκνές κατεβαίνουν σαν μπόρα από τον ουρανό, αφήνοντας το στίγμα τους από όπου κι αν περάσουν, ενώ σε αυτό το μαγικό ταξίδι τους από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου βρίσκουν «συνοδοιπόρο» το φωτογραφικό φακό που τις ακολουθεί πιστά. Πώς αλλιώς, άλλωστε, όταν «υπόσχονται» υπέροχες εικόνες στο πέρασμά τους… Απολαύστε τες.
perierga.gr - Τα μογικό ταξίδι των ηλιαχτίδων...
.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Φωτογραφική μηχανή αξίας 2 εκατ. ευρώ!


Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για μια γερμανική φωτογραφική μηχανή του 1923 καταγράφηκε, καθώς μια Leica O-Serie (νούμερο 116) πωλήθηκε έναντι 2.160.000 ευρώ σε δημοπρασία της Galerie Westlicht στη Βιέννη. Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή που διατέθηκε στον πλειστηριασμό στην αρχική τιμή των 300.000 ευρώ -και σύμφωνα με εκτιμητές η αξία της ήταν μεταξύ 600.000 και 800.000 ευρώ- πωλήθηκε τελικά 1.800.000 ευρώ, ποσό που μαζί με τους φόρους ανήλθε στα 2.160.000 ευρώ.
perierga.gr - Φωτογραφική μηχανή αξίας 2 εκατ. ευρώ!
Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2011 με .........

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η πανσέληνος του Μαΐου στις χώρες του κόσμου!


Ένα σπάνιο «σεληνιακό» φαινόμενο συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στον ουρανό… του κόσμου! Το φεγγάρι εμφανίστηκε μεγαλύτερο και λαμπρότερο από ό,τι είναι συνήθως, στη μεγαλύτερη πανσέληνο για το 2012. Άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη θαύμασαν εικόνες εκπληκτικές, ενώ οι φωτογράφοι δεν έχασαν ευκαιρία, αναζητώντας την καλύτερη θέση για μια εντυπωσιακή λήψη. Κι αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, η προσπάθειά τους… έπιασε τόπο, καθώς το φεγγάρι του Μαΐου ήταν απίθανο σε κάθε γωνιά του κόσμου…
perierga.gr - Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Μαΐου στον κόσμο!
perierga.gr - Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Μαΐου στον κόσμο! 




Διαβαστε Περισσοτερα...

SILVALAND EQUESTRIAN and LIFE ENRICHMENT CENTRE CORFU-GREECE



Διαβαστε Περισσοτερα...

corfu



Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share