Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αφίξεις τουριστών Διαβάστε τι ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων




Αγωνία και προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων της χώρας για την πορεία της φετινής χρονιάς. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των κρατήσεων στους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται τις τελευταίες ημέρες, ο ρυθμός των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων παρουσιάζει υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα, ανάλογα με την περιοχή και την αγορά προέλευσης, που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.
Πιο αναλυτικά, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 50%, οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική καταγράφουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 30% και η Κως κινείται με μείωση του ρυθμού των κρατήσεων πέριξ του 40%.
Σημειώνεται πως ο συνήθης αριθμός κρατήσεων, αυτή την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχονται στο επίπεδο των 110.000 κρατήσεων ημερησίως. Εύκολα, επομένως, μπορεί να γίνει αντιληπτή η απώλεια εσόδων για τη χώρα, στην περίπτωση που, τελικά, οι "διαφυγούσες" κρατήσεις κατευθυνθούν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, σημειώνουν οι ξενοδόχοι.
Στην παρέμβασή τους οι ξενοδόχοι ζητάνε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, να δοθεί ειδική μέριμνα στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υποδομών και να υπάρξει συντονισμός κεντρικού κράτους και οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share