Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!
-Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών!
-Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν.


Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ’ τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΩΛΗΘΗΚΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!



The 1 Million Dollar Shot
"ONE" by Peter Lik


 
Photo: "One" - Peter Lik


Anonymous Art Collector Purchases Peter Lik's
New England River Photo "One", For $1 Million

Calling it "the best shot I have taken in my lifetime," world-renowned photographer Peter Lik has sold his first million-dollar photograph, which he calls One: a fleetingly beautiful nature shot captured on the banks of the Androscoggin River in New Hampshire. The purchase amount for this work places Lik in rare company. The buyer, a private art collector represented by Joel Ehrenkranz of the law firm Ehrenkranz & Ehrenkranz LLP, completed the purchase in December and asked to remain anonymous.

Taken just after dawn, amid breathtaking New England fall foliage, the photograph resembles an Impressionist painting more than any nature photograph.

Says Lik, "I will never forget this morning for the rest of my life. It was calm, and the scent of the fall forest filled my lungs. The mist cleared, and a magical reflection in the river briefly appeared White birch trees, black trunks, a kaleidoscope of foliage combining to reveal an illusion of three dimensions. I pressed the shutter - once - and then the scene vanished with the morning breeze, never to be seen again."

The single opportunity, the unity of the elements, and Lik's oneness with the moment and nature, inspired him to name the photograph One.

Master Photographer Peter Lik is known worldwide for his ability to capture nature's exquisite sanctuaries in rare and ephemeral moments. His timeless images such as Ghost, Angel's Heart, Pele's Whisper and Tree of Life render his body of work more of a fine art experience than conventional photography. Lik, who is emerging as one of the most influential visual artists of the 21st century, currently has 14 photography galleries worldwide and, commencing this April, will be displayed in a collection of nature photography at the Smithsonian Institution National Museum of Natural History in Washington, DC.

One of the most award-winning photographers in the world, Peter Lik has been admitted to the Fellowship of the Royal Photographic Society, the most prestigious photographic society in the world, and has been awarded as a Master of Photography by both the Professional Photographers of America and the Australian Institute of Professional Photography. This spring, The Weather Channel will debut its first original programming, in which Lik treks across America in search of the most dramatic landscapes and diverse cultures. For more information, please visit peterlik.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σκονάκι...(και δεν είναι Έλληνας)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Ελλάδα θυσιάζει τα παιδιά της


Η Ελλάδα θυσιάζει τα παιδιά της
Tου Νικου Γ. Ξυδακη  («Καθημερινή» 13/3/2011)
Το περίφημο μέιλ του «τραπεζικού στελέχους» που προειδοποιεί για πτώχευση την 25η Μαρτίου και επιστροφή στη δραχμή σπείρει καχυποψία σε ένα κοινωνικό σώμα ήδη καχύποπτο και καταπτοημένο. Διαδικτυακά αναλφάβητοι και νεοφώτιστοι, διψασμένοι για μια «εξήγηση» των μυστηρίων του σύμπαντος, επαναπροωθούν μαζικά το μέιλ και αναπαράγουν την ανόητη φήμη και τον πανικό. Βεβαίως το μέιλ της Αποκαλύψεως σπέρνεται σε ένα έδαφος έτοιμο να το δεχτεί και να το καρπίσει: σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue, η ανασφάλεια των Ελλήνων και η απαισιοδοξία τους για το μέλλον καταγράφονται σε ιστορικά υψηλά. Εννέα στους δέκα Ελληνες αισθάνονται ανασφαλείς, οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι βαδίζουμε σε λάθος κατεύθυνση, επτά στους δέκα είναι πεπεισμένοι ότι θα βρεθούν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση............

Διαβαστε Περισσοτερα...

Διαβάστε το όλοι Για την Ελλάδα της Ευρώπης



This message was sent to all Greek Deputies, Greek Parliament.
Aυτή η ανακοίνωση εστάλη σε όλους τους ΄Έλληνες Βουλευτές.

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ                 ΤHE PHILHELLENES OF CENTRAL EUROPE

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ είσθε εκπρόσωποι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ και όχι ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου, της «Lebensraum». Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Ο φασισμός της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας συναγωνίζεται και εμπνέεται από τον Φασισμό της «περιούσιας φυλής» του Χίτλερ. Η βρώμικη Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και εσείς, Έλληνες, είσαστε στο μάτι του τυφώνος. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της Lebensraum και της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ....«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.......

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ



Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δύο σακούλες σκουπιδιών, μια σε κάθε χέρι. Μια από αυτές έχει μια τρύπα χαμηλά και κάθε λίγο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βγαίνει και παρασέρνεται σιγά-σιγά από το ελαφρό αεράκι.

Ένας αστυφύλακας το προσέχει και πηγαίνει προς το μέρος της γριάς λέγοντας...
- Γιαγιά, σου έπεσε ένα χαρτονόμισμα από τη σακούλα.

Η γριά σταματάει και λέει...
- Φτου σου, ήταν τρύπια. Ας τρέξω προς τα πίσω μήπως μπορέσω να μαζέψω μερικά.

Ο αστυφύλακας λέει...
- Εεεεπ, που πας; Που βρήκες τόσα λεφτά; Δεν πιστεύω να τα έκλεψες;

- Όχι, όχι να σου εξηγήσω. Το σπίτι μου και ο κήπος μου είναι ακριβώς δίπλα από το πάρκινγκ του γηπέδου και όταν έχει αγώνα, έρχονται πολλοί και κατουράνε τα λουλούδια μου. Έτσι και εγώ πηγαίνω πίσω από τα λουλούδια με το ψαλίδι του κλαδέματος και όταν κάποιος τη βγάζει γιά κατούρημα του λέω: ή δίνεις 20 ευρώ ή στην έκοψα!

- Χα, χα πολύ έξυπνο γιαγιά, λέει το όργανο της τάξης. Πολύ καλά τους κάνεις. Άντε να πας στο καλό... Α! και τι έχεις στην άλλη σακούλα;

- Ε, δεν πληρώνουν και όλοι...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μαζί με τους αλληλέγγυους και τους απεργούς πείνας… έφυγαν και τα κειμήλια από το Μέγαρο Υπατία




Έκπληξη και γέλωτα προκαλεί η χθεσινή καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook για την κλοπή πολύτιμων οικογενειακών κειμηλίων της οικογενείας της από τα άτομα που ζούσαν εντός του κτιρίου κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας των 237 λαθρομεταναστών και των "αλληλέγγυων" που τους συνόδευαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ,η Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση, όταν ανακάλυψε ότι από το κτίριο έλειπαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, «26 κεντημένες πετσέτες φαγητού...από τα κεντήματα της προγιαγιάς από την Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και όλη η συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια)».
Η καταγγελία της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατείας απευθύνεται προς τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τους "αλληλέγγυους" και τους λαθρομετανάστες "απεργούς πείνας". Γράφει η κυρία Κωνσταντακάτου : «Προς τον κ. Τσίπρα και τους "αλληλέγγυους" των 300 "μεταναστών απεργών πείνας". Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ "των απεργών", που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν.
Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ» και αφού αναφέρει ποια αντικείμενα λείπουν από το κτίριο συνεχίζει η καταγγέλλουσα:
«Εάν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που "υπεξαιρέθηκαν" από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 "μεταναστών απεργών πείνας", θα ανεβάσω στο You Tube τα καταγραφέντα videos».
Εάν τελικά τα πράγματα είναι όπως τα αναφέρει η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατία, τότε το συγκεκριμένη γεγονός είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση που ισχύει το γνωστό ρητό «ουδείς πλέον αχάριστος του ευεργετηθέντος».

( defencenet.gr )

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αποδοκιμασία Γερουλάνου στις Βρυξέλλες



Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο δρόμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος



Διαβαστε Περισσοτερα...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Περί...απιστίας



Πολύ μας έχει στρεσάρει η οικονομική κατάσταση και πολλές οι αγωνίες για το τι θα αποφανθεί η κ. Μέρκελ. Θα πετάξουμε λοιπόν αλλού τη μπάλα, για ένα ξέγνοιαστο τριήμερο. Που; Στην απιστία!




Καλή σας ημέρα


…Αυτή δεν είναι ζωή
, είναι…μαρτύριο!...


…Θα το πει το ναι η Μέρκελ ή δε θα το πει; Θα πιέσει ο Γιώργος ή δε θα πιέσει; Ρούφηξαν τα λάχανα ραδιενέργεια από την Ιαπωνία ή …ακόμα; Βομβαρδίζουν ακόμα οι…Σταυροφόροι τη Λιβύη ή πάνε να τα βρουν με τον "τρελό του χωριού"; Θα έχουμε νέα μέτρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής ή δε θα έχουμε; Θα αποδοκιμαστούν ή όχι οι υπουργοί που θα πάνε στις παρελάσεις;


…Στρες και άγχος για τα πάντα! Ακόμα και το STAR, το πήγε πιο σοβαρά το δελτίο ειδήσεων!...


…Στον πρωινό καφέ λοιπόν, είπαμε να πετάξουμε τη μπάλα …αλλού, με στόχο ένα ξέγνοιαστο τριήμερο….


Που πάει η μπάλα; Στο πολυσυζητημένο θέμα της απιστίας!...


…Το αντιγράφω από blog
, που μιλάει για το φαινόμενο Coolidge… ...........
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

back to future

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τρελαμένος Γαύρος


Ο τύπος είναι Ολυμπιακός μέχρι το κόκκαλο! Ντυμένος με την εμφάνιση του Ολυμπιακού, έχει βάψει τα πρόβατα και το τσοπανόσκυλό του ερυθρόλευκα. :D

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι 50 καλύτερες φωτογραφίες της δεκαετίας

Οι 50 καλύτερες φωτογραφίες της δεκαετίας
Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010
http://inapcache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/00s_12_18/001_21300575.jpg
Οι ιρακινοί πολίτες και οι Αμερικανοί στρατιώτες γκρεμίζουν ένα άγαλμα του Σαντάμ Χουσεΐν στη στο κέντρο της πόλης Βαγδάτη στις 9 Απριλίου 2003. (Φωτογραφία: Jerome Delay)


Διαβαστε Περισσοτερα...

Beirut Duty Free Rocks Airport with Dabke Dance - Full Version



Διαβαστε Περισσοτερα...

Διαβάστε τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημοσίου.





Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του. Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος όλους μας, για  δεκαετίες, μέχρι τελικής πτώσεως (ΔΝΤ) και τώρα ανέλαβαν την σωτηρία μας.
Περαστικά μας..
10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)

09 - Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)

08 - Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)

07 - Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)

06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)

05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.

04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)

03 - Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)

02 - Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)

01 - ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ζαγοραιος --πολύ μπροστά



Διαβαστε Περισσοτερα...

Αθήνα εντός

1

Αθήνα εντός
Athens within
Αθέατες μικρές ιστορίες στο κέντρο της Αθήνας από τον Στέλιο Ευσταθόπουλο
Aυτοί δεν είναι οι δρόμοι που γνωρίσαμε / αλλότριο πλήθος έρπει τώρα στις λεωφόρους.
(Μ.Αναγνωστάκης, Αυτοί δεν είναι δρόμοι από τη συλλογή "Τα ποιήματα 1941-1970")
Μια φωτογραφική σκληρή περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας, με τον φωτογράφο να αναζητά αθέατες μικρές ιστορίες των πρωταγωνιστών της καθημερινής ζωής. Επιλέγοντας να σταθεί σε στιγμιότυπα με μετέωρες εφήμερες χειρονομίες, βλέμματα, στάσεις σώματος που χάνονται στη βουή, ο Στέλιος Ευσταθόπουλος αποτυπώνει πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας αυτής της πόλης που χαρακτηρίζεται από σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης.

Συνεχίζοντας την μεγάλη παράδοση της φωτογραφίας του δρόμου ο Ευσταθόπουλος εστιάζει χωρίς έλεος στη λεπτομέρεια και την αναδεικνύει σε κύριο και καθοριστικό για τη φυσιογνωμία της ελληνικής πρωτεύουσας........

Διαβαστε Περισσοτερα...

απορίες ξανθιάς

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κοσμήματα και φυλαχτά της Λιβύης

και μια διαπίστωση για τους πολιτισμένους νεοέλληνες στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης
Κάτι τα βίντεο στο διαδίκτυο από τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη, κάτι οι δηλώσεις Καντάφι για τους Δυτικούς, κάτι οι φοβίες για το ισλάμ που βάλλεται και θα μας κυριεύσει με την επικείμενη παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη, μας έφεραν σήμερα 20.3.11, Κυριακή πρωί, στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην οδό Ασωμάτων. Ήταν όλοι εκεί. Απ΄ έξω. Με τις πραμάτειες τους μπροστά από τα μουτζουρωμένα με γκράφιτι πανάκριβα αναπαλαιωμένα νεοκλασικά της περιοχής και τις ενδιάμεσες ερειπωμένες παράγκες τους. Το παζάρι είχε ήδη αρχίσει. Πωλητές πρόσωπα μελαμψά, παραπέμπουν στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και ακόμα παραπέρα.

Όλοι εκεί έξω. Κανείς μέσα στο μουσείο. Αν και Κυριακή, αργία, η ώρα κόντευε 12 μεσημέρι και ο συννεφιασμένος καιρός προκαλούσε για χώρο εσωτερικό πόσο μάλλον όταν διαθέτει και ανατολίτικα χαρακτηριστικά. «Οι δυο μας είμαστε» είπαμε. Εμείς κι ένας φωτογράφος. Οι απόγονοι του τεράστιου φοβερού και τρομερού ελληνικού πολιτισμού δέσποζαν με την παντελή απουσία τους. Αλλά κι όταν έρχονται εδώ δε βλέπουν την τέχνη του ισλάμ. Για καφέ αναβαίνουν στην ταράτσα με την πραγματικά ασυναγώνιστη θέα - μας είπαν άνθρωποι του μουσείου.
Στην είσοδο δεξιά σε επιτοίχιες προθήκες μια μικρή έκθεση με «Κοσμήματα από τα ορεινά χωριά της Λιβύης» αποσπά την προσοχή μας λόγω των ημερών πολέμου που βιώνει η χώρα. Γυναικεία κοσμήματα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης από την ύπαιθρο της δοκιμαζόμενης Λιβύης. Είναι ένα τμήμα της συλλογής κοσμημάτων που δώρισε στο Μουσείο η Ελένη (Leyna) Γκλαβάνη Μίλλερ. Η συλλογή σχηματίστηκε σταδιακά στη δεκαετία του ΄60 πριν από την άνοδο του Καντάφι στην εξουσία όταν η δωρήτρια διέμενε στην Τρίπολη με τον σύζυγό της, δημοσιογράφο και μετέπειτα ειδικό οικονομικό αναλυτή σε θέματα πετρελαίου Kenneth W.Miller.
«Ένα χρονικό μιας λαϊκής τέχνης που χάνεται» κατά τα λεγόμενα του Μουσείου για τα κοσμήματα που βρέθηκαν στα παζάρια της Λιβύης ξεχασμένα σε μια άκρη ή στοιβαγμένα σε κουτιά πίσω από τους πάγκους των καταστημάτων. Όλα έχουν συμβολική σημασία. Μερικά θεωρούνται φυλαχτά, αποτρεπτικά για το κακό μάτι ή γούρια με μαγική δύναμη που μπορούν να εξασφαλίσουν την καλή τύχη. Άλλα μοιάζουν με περίαπτα που φοριούνται για την προστασία από μάγια, αρρώστια, ατυχήματα ή κακή τύχη και κάποια έχουν τη φήμη θαυματουργού φυλαχτού. Με την ευχή «ένα φυλαχτό για τους άμαχους της Λιβύης» στα χείλη ανεβαίνουμε στις αίθουσες. Η μόνιμη συλλογή περίτεχνη, πλούσια και επιβλητική μας περιβάλει και στο μέσον κάθε αίθουσας αναπτύσσεται η έκθεση του ζωγράφου Χάρη Ξένου βασισμένη σε 22 ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η απέραντη μοναξιά και σιωπή κυριαρχεί.
Μια σύντομη βόλτα στην περίφημη ταράτσα για ένα ρόφημα που μπλοκάρει στο λαιμό καθώς το υψόμετρο του παραδίπλα ξενοδοχείου βεβηλώνει την Ακρόπολη και αδιάντροπα αγγίζει αυτόν τον ίδιο τον Παρθενώνα. Δύο εσπρέσο και κέηκ σοκολάτα σερβίρονται στο διπλανό τραπέζι, τα χάχανα γεμίζουν το χώρο και η θέα απλώνεται. Ποιος νοιάζεται για την Ακρόπολη, για τον άλλο, για το ισλάμ, την τέχνη του, τη Λιβύη, τους βομβαρδισμούς; Τον τούρκικο – ε, ελληνικό- καφέ, έστω;
Μαζέψαμε το κατακάθι μας και φύγαμε.
Είσοδος και καφές για δυο άτομα κόστισαν 15 ευρώ- όπως συνηθίζει να «κλείνει» τις συνεντεύξεις, συνοδεία γεύματος, δημοφιλής εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΚΑΤΑΛΗΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ


Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.
Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός, σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.

Σε συνέχεια του Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας και στο άρθρο της Της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ από την Ελευθεροτυπία Τι έδειξαν πειράµατα στις ΗΠΑ για τα καλλυντικά – Σαμπουάν




δείτε τα προϊόντα πάρα κάτω

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share