Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Δημήτρης Κουφοντίνας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Οσο βαθαίνουν οι κοινωνικές ανισότητες, πολλοί -κυρίως νέοι άνθρωποι- με πολλή οργή, με πολλή ορμή, με πολλά όνειρα που δεν αντέχουν να τους τα σκοτώνουν, στέλνουν πολλά "μηνύματα στο μπουκάλι". Και, τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο… Ομως, οι κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται οδηγούν στην...ανάδειξη δυνάμεων με αντιφατικότητες, ενίοτε χωρίς πλήρη συνείδηση του κοινωνικού εαυτού και ρόλου τους».Αυτά μεταξύ άλλων λέει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη συνέντευξη που έδωσε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί αύριο. Επίσης, όπως, λέει ασφαλώς οι καιροί άλλαξαν και μια υποθετική 17Ν του 2009 θα έπρεπε να έρθει αντιμέτωπη με τις σύγχρονες καταστάσεις, αλλά «μια επαναστατική οργάνωση δεν θα προέβαινε ποτέ σε ενέργειες τυφλής βίας, δεν θα χτυπούσε ποτέ έναν τυχαίο δημοσιογράφο».

Διαβαστε Περισσοτερα...

Έκανε περίπατο ο Φιντέλ με τον Τσάβες...


Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στους δρόμους της Αβάνας μετά από χρόνια πραγματοποίησε ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο στενός του φίλος, πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.«Έκανε ένα μικρό περίπατο στην Αβάνα», δήλωσε ο...Τσάβες σε μια δημόσια τελετή. Διαβεβαίωσε τους πάντες ότι είδε τις φωτογραφίες από αυτόν τον περίπατο και το χαρακτήρισε «θαύμα».«Ο Φιντέλ Κάστρο που πολλοί θέλουν να τον περιγράφουν ως ετοιμοθάνατο, ο Φιντέλ μας εξέπληξε όλους και ξέρετε τι έκανε; Περπάτησε. Ο Φιντέλ βγήκε. Έκανε έναν περίπατο. Ο Φιντέλ πήγε ένα μικρό περίπατο. Είναι ένα θαύμα. Οι άνθρωποι του έκλαιγαν», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.Ο Ούγκο Τσάβες, που δεν διευκρίνισε πότε συνέβη το περιστατικό που αφηγήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, βρισκόταν στην Κούβα την περασμένη εβδομάδα και λέει ότι βρήκε τον Κάστρο σε «πολύ καλή κατάσταση».Ο Φιντέλ Κάστρο, σήμερα 82 ετών, έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο μετά την σοβαρή χειρουργική επέμβαση που είχε το 2006, η φύση της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή. Τον περασμένο Ιανουάριο παραιτήθηκε και εκλέχτηκε στη θέση του ο αδελφός του Ραούλ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παντρεύεται ο Σάββας Ξηρός με την Αλίθια Κορτές...


Παντρεύεται ο Σάββας Ξηρός με την Αλίθια Κορτές...Με τα δεσμά του γάμου ενώνονται σήμερα το πρωί, μέσα στις φυλακές, ο Σάββας Ξηρός και η Αλίθια Ρομέρο Κορτές.Ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» και η επί 16 χρόνια Ισπανίδα σύντροφός του παντρεύονται σήμερα στο εκκλησάκι της Ελευθερώτριας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου σε...ειδική πτέρυγα βρίσκονται οι κρατούμενοι της «17Ν».
«Ηταν προγραμματισμένο να παντρευτούμε τον Αύγουστο του 2002», λέει η Αλίθια.Δύο μήνες πριν όμως έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, με αποτέλεσμα η ζωή τους να πάρει εντελώς διαφορετικό δρόμο...
«Μετά ο Σάββας δεν ήθελε να παντρευτούμε, επειδή δεν ήθελε να γίνει ο γάμος μας μια ανταλλαγή με την εξουσία, προκειμένου να έχουμε τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι σύζυγοι. Τώρα πια όμως άλλαξε γνώμη. Επιμένω κι εγώ. Θέλω να είναι ο άντρας μου, να πάρω την ευλογία από τον Θεό, καθώς πιστεύω», σημειώνει η Αλίθια.
Ετσι, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν πήγε στην Ισπανία, ο Σάββας της είπε να φέρει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον γάμο.Το μυστήριο ήταν προγραμματισμένο να τελεστεί σήμερα στις 10.30 το πρωί.
Το συμβούλιο της φυλακής αποφάσισε ο γάμος να γίνει σε κλειστό κύκλο για λόγους ασφαλείας. «Θα μας παντρέψει ο πατέρας του Σάββα, ο παπα - Τριαντάφυλλος. Αλλά δεν μας άφησαν ούτε τους συγγενείς μας να καλέσουμε - ξαδέλφια, θείους, ανίψια. Ούτε λόγος για στενούς φίλους. Επέτρεψαν μόνο τους γονείς, τα αδέλφια και τους δύο κουμπάρους. Είχαμε κάνει μια μικρή λίστα, αλλά μας την έκοψαν».
Κουμπάροι θα είναι ο Γιώργος Καράμπελας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, και η Ολυμπία Σκλύρη, συνταξιούχος και φίλη της Αλίθια. Επίσης, ήρθαν από τη Μαγιόρκα η μητέρα και η μία αδελφή της Αλίθια, ενώ προβλεπόταν να παραστούν κάποιοι από τα 9 αδέλφια του Σάββα. Ο Χριστόδουλος και ο Βασίλης, άλλωστε, είναι συγκρατούμενοί του.Δεν θα φορέσει νυφικόΗ Αλίθια δεν θα βάλει νυφικό.
«Δεν είναι της νοοτροπίας μου. Θα βάλω ένα απλό ρούχο δανεικό, από την ντουλάπα της εξαδέλφης μου, άσπρο - γκρι. Η αδελφή του Σάββα, Ελένη, θα φέρει μπομπονιέρες, ενώ η παπαδιά και η μητέρα μου, γλυκά. Ολα θα είναι λιτά». Παρόλα αυτά, το συμβούλιο της δικαστικής φυλακής Κορυδαλλού αποφάσισε να μην επιτρέψει για λόγους ασφαλείας να μπουν μέσα στη φυλακή κουφέτα, γλυκά και αναψυκτικά.
Η Αλίθια μένει σε ένα δυάρι που νοικιάζει στο Μάτι και ασχολείται κυρίως με την έκδοση των βιβλίων του Σάββα, ο οποίος βλέπει μόλις κατά το 1/10 από το ένα μάτι, ενώ από το άλλο βλέπει μόνο φως. «Γράφει με μεγεθυντικό φακό. Νιώθω ότι εγώ και ο Σάββας είμαστε ένα. Δεν αισθάνομαι μοναξιά επειδή δεν μπορώ να τον βλέπω κάθε μέρα. Οταν παντρεύεσαι κάποιον, το κάνεις και για τα καλά και για τα κακά. Αλλιώς είναι λίγο ψεύτικο»...Πηγή ΕΘΝΟΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Έβαλε μαθητές δημοτικού να μιμηθούν… την Πετρούλα


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση ενός δασκάλου σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης να βάλει τους μαθητές του να αναπαραστήσουν τηλεοπτικές περσόνες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα τους «διδάξει» ποια πρόσωπα της δημοσιότητας αποτελούν θετικά πρότυπα και ποια αρνητικά.
Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων και βγήκε στη δημοσιότητα, όταν ένας γονέας το γνωστοποίησε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, μέσω σχετικής επιστολής.
Αυτό που φαίνεται ότι εξόργισε ακόμη περισσότερο τους γονείς των παιδιών, είναι το γεγονός ότι μια μαθήτρια μιμήθηκε την γνωστή… τηλεπερσόνα Πετρούλα και έκανε αναπαράσταση του δελτίου καιρού μπροστά στους συμμαθητές της.
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κυρίζογλου διέταξε να γίνει έρευνα για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του δασκάλου. Όπως επισημαίνει, , σε 15 ημέρες θα βγει το σχετικό πόρισμα από το 6ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ποιοι επιχειρηματίες συμμετείχαν στο δείπνο με το Γιώργο

Mεγάλη κουβέντα αναμένεται να ανοίξει το «μυστικό δείπνο» που οργάνωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του στην Εκάλη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης.
Να σας αποκαλύψουμε ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του οικοδεσπότη.
Όπως πληροφορούμαστε ήταν εκεί ο κ. Μάνος Βασιλάκης της Aegean, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος της Βιοϊατρικής. Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ( ο αδελφός του Θάνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί) μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, πρώην ιδιοκτήτης του Καζίνου, - ως συνεργάτης του εργάζεται ο κ. Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και αδελφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Vivardia, αλλά και ο κ. Μάκης Σκλαβενίτης, με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ και ο κ. Αριστείδης Μπελές, με τα ιχθυοτροφεία « Νηρέας».
Στο δείπνο παρέστησαν ακόμα ο ιδιοκτήτης της ΜΕΤΚΑ κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Διβάνης με τα γνωστά ξενοδοχεία, ο κ. Άγγελος Πλακόπιτας της Clobal Finance ( εταιρείας πληροφορικής), ο κ. Γιώργος Γεράρδος, της εταιρείας « Πλαίσιο» και ο κ. Σάκης Καλλιντζάλης της Ελληνικής Τεχνοδομικής.
Καθόλου άσχημη συγκομιδή για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που καθώς βρίσκεται μια ανάσα προ της εξουσίας « ξεχνάει» τα περί « διαπλοκής» και οργανώνει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις του με την επιχειρηματική τάξη. Το τραπέζι στο σπίτι του επιφανούς στελέχους του Λάτση, άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο που είχε οργανωθεί και, προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο.
Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον Γιάννη Ραγκούση και την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας Ντίνα Λάζαρη. Εντύπωση προκαλεί που δεν πήρε μαζί του Λούκα και Χρυσοχοΐδη, πλην, όμως, και αυτοί κάνουν τις δικές τους επαφές με τους επιχειρηματίες.
http://www.antinews.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τελειωνουν οι εκπτωσεις! Αρχιζουν τα ανοιξιατικα μοντελα!!!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Βερολίνο: Νεκρός 16χρονος μετά απο 45 σφηνάκια τεκίλα - Σε δίκη ο Μπάρμαν


Ένας ιδιοκτήτης μπαρ δικάζεται σήμερα στο Βερολίνο, επειδή σέρβιρε 45 σφηνάκια τεκίλας σε ένα έφηβο 16 ετών, ο οποίος απεβίωσε αφού έμεινε σε κωματώδη κατάσταση επί τέσσερις εβδομάδες.
Ο κατηγορούμενος Αϊτάκ Γ., 28 ετών, παραπέμπεται με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών που επέφεραν το θάνατο, διότι σέρβιρε την τεκίλα στον έφηβο στις 27 Φεβρουαρίου 2007, παρασύροντάς τον σε στοίχημα ότι μπορούσε να πιει περισσότερο από κείνον, ενώ ο ίδιος όμως έπινε νερό.
Ο έφηβος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε καταναλώσει 45 σφηνάκια τεκίλας περιεκτικότητας 0,02 λίτρων το καθένα, έπεσε σε κώμα, με περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα του 4,4 γραμμάρια.
Πέθανε στο νοσοκομείο ένα μήνα αργότερα και χωρίς να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
Τέσσερις ακόμη έφηβοι, ηλικίας 17 έως 21 ετών, που είχαν επίσης ανάμειξη στο περιστατικό, παραπέμφθηκαν σε δίκη σε δικαστήριο ανηλίκων.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νέων που καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στη Γερμανία αυξάνεται σταθερά, ενώ το 2007 23.165 περιπτώσεις χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε κατάσταση προχωρημένης μέθης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Απεργία πείνας για 15η μέρα ο Θεόδωρος Τενέζος - Camera live απο την Πατησίων

Στην ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ μέρα της Απεργίας πείνας βρίσκεται ο Απεργός Πείνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας Θεόδωρος Τενέζος, εξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Πατησίων 70 και Κότσικα.Ο Απεργός Πείνας πέρασε τις πρώτες νύκτες στο δρόμο, υπό θερμοκρασία 5 βαθμών κελσίου καιβροχή.Στις 700.000 έχουν φτάσει οι επισκέψεις της ζωντανής μετάδοσης της Απεργίας μέχρι αυτή την ώρα! ( Παρασκευή πρωϊ ) ενώ οι καθημερινές προβολές της μετάδωσης ξεπερνούν τις 40000

Ανοίξτε την κάμερα απο την Πατησίων ....... http://foxnews.gr/?p=2732

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ




Διαβαστε Περισσοτερα...

ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΙ ΠΟΛΥ ΦΕΤΟΣ


Διαβαστε Περισσοτερα...

Σε όλα τα ισραηλινά προϊόντα, μποϋκοτάζ τώρα!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ας αρχίσουν κόβοντας τα πούρα


Κάθε τρεις μήνες θα ελέγχονται οι υπουργοί για το εάν υλοποιούν τις εντολές του πρωθυπουργού για περικοπή δαπανών, δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Ας αρχίσουν λοιπόν κόβοντας τα πούρα. Επειδή αν κρίνουμε από τα παρακάτω το όφελος της ελληνικής οικονομίας θα είναι σημαντικό:
«Το δε εξωφρενικό που σαν συμβολισμός ασυδοσίας και σπατάλης προκαλεί το κοινό αίσθημα είναι η προκλητική συμπεριφορά διευθυντικού στελέχους που φέρεται να χρεώνει τιμολόγιο ύψους περίπου 100.000 δραχμών στην εταιρεία για αγορά ενός πούρου.»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Καλοοοοοοοοο Καρναβαλι


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΚΕΡΚΥΡΑ*ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΗΡΙΞΗ" * ΔΗΜΟΠ "ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ"

Αγαπητοί φίλοι
Η επιστολή αυτή αφορά κυρίως κάτοικους της Κέρκυρας, όμως κάθεευαισθητοποιημένος πολίτης, όπου και να ζει, μπορεί να βρει τρόπο ναβοηθήσει!
Aπό Αγάπη για τον άνθρωπο εμείς, τα μέλη της 'ΣΤΗΡΙΞΗΣ", στρατευτήκαμεσ’ένα δύσκολο αγώνα εναντίον της εξάρτησης των ατόμων από ουσίες καισυμπεριφορές.
Προσδοκούμε να πείσουμε ότι η περιπέτεια της ζωής έχει πάνταδιεξόδους.
Προσδοκούμε να δούμε ανθρώπους περιθωριοποιημένους να ξαναπαίρνουντη ζωή στα χέρια τους και να αποτρέψουμε άλλους από την κάθε εξάρτηση.
Αν συναντιόμαστε στην αγωνία και το όραμα, διάβασε τις αρχές καιτους σκοπούς του συλλόγου μας και γίνε μέλος της «ΣΤΗΡΙΞΗΣ».
Ο σύλλογος «ΣΤΗΡΙΞΗ» έχει ως κύριο έργο (όπως φαίνεται και στοκαταστατικό) την λειτουργία μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ΟΚΑΝΑτης Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης «Νικος Μώρος» (ΔΗ.ΜΟ.Π « Νίκος Μώρος»).
Τα τελευταία χρόνια η ΔΗ.ΜΟ.Π «Νίκος Μώρος» υπολειτουργεί κυρίωςλόγω της ανύπαρκτης κρατικής επιχορήγησης μέσω του ΟΚΑΝΑ.
Στην «Στήριξη» δεν το βάζουμε κάτω!
Επιμένουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο την ΔΗΜΟΠ, και ένας απότους τρόπους αυτούς είναι να σας ζητήσουμε να γίνεται μέλη μας και ναενισχύσετε και σεις τις προσπάθειες μας. Να συμμετάσχετε στην προσπάθεια μετην γνώμη σας και την δραστηριότητα σας.Τελικά να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ το κλείσιμο της ΔΗΜΟΠ και με αίσθημα κοινωνικήςευθύνης να πάρουμε στα χέρια μας μια αξιόλογη και πετυχημένη κοινωνική δομή,να την αναπτύξουμε και να την κάνουμε όσο μπορούμε πιο χρήσιμη στηνκοινωνία.Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι η συνέλευση της «ΣΤΗΡΙΞΗΣ» θαγίνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου τις 7 το απόγευμα την αίθουσα τηςΙατροχειρουργικής εταιρείας Κερκύρας.
Μέλος μπορεί να γίνει κάθε ενδιαφερόμενος που συμφωνεί με τοκαταστατικό του συλλόγου (το οποίο επισυνάπτεται) συμπληρώνοντας την αίτησηπου επισυνάπτεται και πληρώνοντας την συνδρομή των 30€ ανά έτος.
Την αίτηση μπορείτε να επιδώσετε στα γραφεία της ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μωρος»Καποδιστρίου 9 Τ.Κ. 49100 Κέρκυρα τηλ 2661041111, αλλά μπορείτε ακόμα να τηνστείλετε συμπληρωμένη στo email της «ΣΤΗΡΙΞΗΣ» syllogosstirixi@yahoo.gr όπουκάθε παρατήρηση και πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.Η συνδρομή εισπράττεται μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο που αναγράφεταιστην αίτηση σας.
Τέλος παρακαλούμε να προωθήσετε αυτή την επιστολή σε γνωστούς και φίλους.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ ........trailer

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΦΑΡΣΑ ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΡΟΥΒΑ!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ...

Τι είπε ο ειδικός φρουρός στον Παλαιοκώστα μόλις είδε το ελικόπτερο;
Κύριο, Κύριο το επισκέπτη με το ελικόπτερο!!!!.

Ρωτάει ο Παλαιοκώστας τον μάγειρα του Κορυδαλλού:
- Μάγειρα τι φαΐ έχει σήμερα;
- Πατάτες μπλουμ...
- Άσε, θα φάω έξω!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σεξουαλική δραστηριότητα"


Διαβαστε Περισσοτερα...

At work

When the economy makes big news, many photographs of people at work come across the wires, usually to help illustrate a particular story or event. By collecting these disparate photos over the past few months, I found that a global portrait emerged of we humans producing things. People assembling, generating, and building items small and large, mundane and expensive, trivial and important. I hope you enjoy this look into some people's work lives around the world


http://www.boston.com/bigpicture/2009/02/at_work.html

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Κλοπή… ηλεκτρικού ρεύματος.. λες


Η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι κλοπή ρεύματος μέσω παράκαμψης των μετρητών συνιστά ποινικό αδίκημα, όπως και η παραβίαση των μετρητών και η αλλοίωση των ενδείξεων.
Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ διαπιστώνει με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη πρακτική ρευματοκλοπών, καθώς και παραβιάσεων μετρητών, που καθιστούν αδύνατη την καταμέτρηση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
«Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν στρέφονται μόνον κατά της ΔΕΗ, αλλά, σε τελική ανάλυση, σε βάρος όλων των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου. Πέραν αυτού -και πιο σημαντικό- είναι ότι οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας όχι μόνον τους παρανομούντες αλλά και ανυποψίαστους πολίτες. Κατόπιν των ανωτέρω, η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε μετρητές για να διαφυλάξει όχι μόνον τα συμφέροντα της ίδιας αλλά και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΟΧΛΟΥΣΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ..Μια κριτική στην προχειρότητα με αφορμή την προχειρότητα της κριτικής

Από την παρουσίαση της μελέτης «οχλουσών χρήσεων» μέχρι σήμερα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις των φορέων της Κερκυραϊκής κοινωνίας σε σχέση με τις προτάσεις της.
Και παρά τη θετική υποδοχή της από σημαντικό τμήμα των φορέων και παρατάξεων του Νομού, δεν έλειψαν και αρκετές αντιρρήσεις.
Ενώ οι περισσότερες αιτιάσεις εις βάρος της μελέτης ξεκινούν από υγιή κίνητρα, εν΄ τούτοις, η κριτική που ασκείται από ορισμένους φορείς ή και πολίτες, εκτός από τον (θεμιτό) υποκειμενισμό, περιέχουν και στοιχεία που, όσο καλόπιστος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να τα ερμηνεύσει ως υπαινιγμούς διαπλοκής. Εκφράσεις όπως «καθ΄ υπόδειξιν πρόταση», «τεχνητό έγγραφο», «λύση πολιτικών ισορροπιών ανάμεσα στις φατρίες του οικονομικού και πολιτικού μπλόκ εξουσίας» κ.α. έχουν δημοσιευτεί επώνυμα στον τοπικό τύπο και το διαδίκτυο.
Πραγματικά δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε αν οι παραπάνω χαρακτηρισμοί εντάσσονται σε ένα «παγιωμένο» ύφος και ήθος του πολιτικού διαλόγου στο νησί, ή αν όντως οι προτάσεις της μελέτης είναι τόσο ενοχλητικές ώστε να επιτρέψουν σε κάποιους να υπερβούν όχι μόνο τα όρια της κοσμιότητας αλλά και αυτά της νομιμότητας.
Προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, όχι τόσο με σκοπό την υπεράσπιση της ακεραιότητας και του επιστημονικού κύρους της μελετητικής ομάδας, (στοιχεία που δεν θεωρούμε ότι κινδυνεύουν από άστοχες και πρόχειρες κριτικές), αλλά κυρίως για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα ζητήματα που επιχειρεί ν΄ αντιμετωπίσει η μελέτη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε με την παρούσα δημοσίευση.
Μέχρι στιγμής οι οξύτερες αντιδράσεις σχετίζονται με τις προτάσεις γα τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ και την αποκατάσταση των λατομείων στην περιοχή Τρουμπέτα.
Απορρίμματα
Η μελέτη, παρ’ όλο που δεν αποτελούσε συμβατικό αντικείμενό της, ανέδειξε το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο νομό ως το πρωτεύον, θεωρώντας τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ ως το απλούστερο στην επίλυσή του. Ακόμα και στην παρουσίαση τονίστηκε ότι η εκπαίδευση της κοινωνίας για διαλογή στην πηγή, αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων, ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία ανακύκλωσης κλπ. είναι το ακριβότερο τμήμα της όλης προσπάθειας και απαιτεί γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες και πόρους.
Επί πλέον η μελέτη επιχειρεί να εκτιμήσει τον όγκο και τη σύνθεση των απορριμμάτων του νομού, διαπιστώνει την ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης, προτείνει εγκαταστάσεις διαλογής και κομποστοποίησης, εκτιμά τις απαιτήσεις σε εκτάσεις και το χρόνο ζωής των υποδοχέων των υπολειμμάτων.
Σε σχέση με τη χωροθέτηση του υποδοχέα των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των απορριμμάτων και ταφής των υπολειμμάτων η μελέτη ανέδειξε ότι η αυτονόητη απαίτηση για μεγιστοποίηση της απόστασης τους από τους οικισμούς ή οποία σε συνδυασμό με την υψηλή πυκνότητα τους σε όλο το νησί και την απαίτηση για εγγύτητα με τον κύριο παραγωγό απορριμμάτων του νησιού (πόλη της Κέρκυρας) προσδιορίζουν τις περιοχές όπου είναι εφικτή αυτή η χωροθέτηση: Πρόκειται για εκτάσεις που λόγω των παραπάνω περιορισμών είναι πεπερασμένες και βρίσκονται ανατολικά του διπόλου Τεμπλόνι –Πουλάδες και βόρεια του οικισμού των Πουλάδων. Επιπλέον, τόσο στο κείμενο, όσο και στη δημόσια παρουσίαση, ανεγνωρίσθη η ανάγκη για περαιτέρω εξειδίκευση των κριτηρίων χωροθέτησης των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης στη βάση άλλων δεσμευτικών κριτηρίων (τοπικά υδρογεωλογικά χαρακτηριστικά, γεωτεχνική αναγνώριση, μικροκλίμα, περιβαλλοντική ευαισθησία, κλπ.) που όμως δεν αποτελούσαν αντικείμενό της.
Λατομεία
Εις ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των λατομείων Τρουμπέτα, μοναδικός σκοπός της πρότασης είναι η συνολική αποκατάσταση τους. Θεωρώντας τη σημερινή κατάσταση αποτέλεσμα περιβαλλοντικού εγκλήματος, όχι μόνο σε σχέση με τις αλλοιώσεις στο ανάγλυφο αλλά και σε σχέση με τους κινδύνους κατολισθήσεων, κρίναμε ότι το κόστος της αποκατάστασης πρέπει να βαρύνει τον εργολάβο, ό οποίος είναι και κατά νόμον υπέυθυνος για την αποκατάσταση και όχι το Ελληνικό δημόσιο και θέσαμε συγκεκριμένους όρους για την αδειοδότηση.
Ο σημαντικότερος απ΄ αυτούς, που αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για την εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, είναι η απαίτηση για κατάθεση υψηλής εγγυητικής επιστολής ικανής να καλύψει το σύνολο του κόστους αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωση της εκμετάλλευσης. Επιπλέον προσδιορίσαμε το περιεχόμενο της αποκατάστασης όχι μόνο στην εξομάλυνση του αναγλύφου αλλά και στην υποχρέωση για κάλυψη με φυτικές γαίες, φύτευση, εγκατάσταση συστήματος άρδευσης και περίφραξη για την αντιμετώπιση κινδύνων από βόσκηση. Ο αντίλογος ο οποίος υιοθετεί τη λύση της απαλλοτρίωσης και της αποκατάστασης με δημόσιους πόρους μεταθέτει το κόστος της επίλυσης του προβλήματος στο Ελληνικό δημόσιο δηλαδή στην κοινωνία. Τέλος, στην αιτίαση ότι κάθε φορά παρακάμπτεται ο νόμος με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της περιβαλλοντικής καταστροφής στην περιοχή, είναι προφανές ότι μια μελέτη δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί ως ειδικό δεδομένο μιας περιοχής τη χαλαρότητα στην τήρηση των νόμων, ή τις όποιες διαπλοκές ανάμεσα στη διοίκηση και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.
Κρίνοντας ότι οι αντιρρήσεις επί των προτάσεων ακόμα και στις περιπτώσεις όπου έχουν χρησιμοποιηθεί νομικά επιλήψιμοι χαρακτηρισμοί ξεκινούν από πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον του νησιού και όχι από ιδιοτελείς αφετηρίες, αντιπαρερχόμεθα (επί του παρόντος) τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς επιχειρώντας να επαναφέρουμε τη συζήτηση στο επίπεδο και το περιεχόμενο που της αντιστοιχεί.


Για τη «θεωρημα Α.Ε.»


Νικηφόρος Μπαλατσινός
Πρόεδρος Δ.Σ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο οργανισμός "Το Χαμόγελο του παιδιού"
ενημέρωσε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας υπάρχουν κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση ενός κυρίου, ο οποίος παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος του Οργανισμού με το πρόσχημα ότι οι οικογένειες που επισκέπτεται έχουν «κερδίσει» κατόπιν «κλήρωσης» ενός εκδοτικού οίκου δώρα-βιβλία, για τα οποία οι οικογένειες θα πρέπει να καταβάλουν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να γίνει η βιβλιοδεσία και η αποστολή τους στους τυχερούς!
Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, το "Χαμόγελο του παιδιού" διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμιξή του στην υποτιθέμενη κλήρωση. Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του:
"«Το Χαμόγελο του παιδιού» δεν βγαίνει στο δρόμο και ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του, γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία μας ή στους χώρους μας. Να επισημάνουμε ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το σήμα «του Χαμόγελου του Παιδιού».
Προς αποφυγήν άλλων παρόμοιων περιστατικών παρακαλούμε Το Χαμόγελο του Παιδιού, Στουρνάρη 16106 83 Αθήνα, τηλ: 210 3306140, fax: 210 3843038, email: info@hamogelo.gr
απο http://www.servitoros.gr/news/view.php/22216/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Πρόταση του Υπουργού να γίνουν 8ήμερες εκδρομές στα σχολεία!

Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί ο εγχώριος τουρισμός ο Κώστας Μαρκόπουλος θα εισηγηθεί να γίνουν 8ημερες οι 5νθημερες εκδρομές των μαθητών αν αυτοί επιλέξουν περιοχή εντός Ελλάδας.
Με αυτό τον τρόπο θεωρούν στην κυβέρνηση ότι θα τονωθεί ο τουρισμός που αναμένεται να έχει μεγάλη κρίση μετά το οικονομικό κραχ αλλά και όλα όσα συνέβησαν πέρσι το καλοκαίρι. Οι μαθητές...πάνε τις πενθήμερες εκδρομές τους μετά το Πάσχα και αν επιλέξουν προορισμό εντός Ελλάδας θα έχουν δυο ημέρες επιπλέον συν μια μπόνους. Σύνολο 8 ημέρες.
Όμως και τα πρακτορεία ταξιδίων θα κάνουν δώρο 3 επιπλέον ημέρες σε όσους επιλέγουν Ελλάδα και έτσι θα γίνουν και εκεί 8αημερα τα πακέτα.
Μακάρι.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share