Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οδοιπορικό στην Ελλάδα με φωτογραφίες πριν από 100 χρόνια!!!(Δείτε τις 155 φωτογραφίες απ’ όλη την Ελλάδα, που μπορέσαμε να συλλέξουμε και να σας παρουσιάσουμε)




Ο Φρεντ Μπουασονά, (1858-1946 Γενεύη) ήταν Γαλλοελβετός φωτογράφος, ιδιαίτερα γνωστός για την φωτογραφική τεχνική του αλλά και την εκτεταμένη φωτογράφιση του ελληνικού χώρου επί τριάντα περίπου έτη, μαζί με τον συνοδοιπόρο του Ντανιέλ Μπο-Μποβί, διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών της Γενεύης. Το έργο του, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στην Ελλάδα θεωρείται εν γένει «πρωτοποριακό αλλά και καθοριστικό για την εξέλιξη της ελληνικής φωτογραφίας κατά τον 20ό αιώνα»
Η οικογένεια των Μπουασονά κατάγεται από τη νότια Γαλλία, από το Livron, ένα χωριό κοντά στη Μασσαλία. Όταν στη Γαλλία το κλίμα για τους προτεστάντες έγινε εχθρικό οι πρόγονοι του Φρεντ - μαζί με πολλές άλλες οικογένειες- αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη Γενεύη. Η καταγωγή της οικογένειας έκανε τον Φρεντ να πιστεύει πως ήταν απόγονος γενναίων Ελλήνων θαλασσοπόρων...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Mouse Impossible. Το απίστευτο ποντίκι.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η Αθήνα του Κώστα Μασσέρα Ο εξαιρετικός φωτογράφος που φωτογραφίζει την Αθήνα τα τελευταία είκοσι χρόνια μιλάει στο lifo.gr και μας παραχωρεί μερικές από τις καλύτερες λήψεις του.




 

Ποια σημεία της πόλης είναι τα αγαπημένα σου;

Η αγαπημένες μου περιοχές, το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο. Ο λόγος πολύ απλός, εκεί βρίσκω τα περισσότερα φωτογραφικά μου θέματα. Είμαι αθεράπευτα Ομονοιακός. Κάθε πρωί πίνω εδώ τον καφέ μου, και όσο με ξέρω η ζωή μου μοιράζεται ανάμεσα σε δύο πλατείες: στα Εξάρχεια και την Ομόνοια. Τα Εξάρχεια έχουν συνδεθεί βέβαια με τα νεανικά μου χρόνια.
Μερικές φορές νιώθω ότι η Πατησίων είναι το σύνορο δύο διαφορετικών κόσμων, που συγκρούονται καθημερινά διεκδικώντας ο καθένας τον χώρο του. Τα κυνηγητά ανάμεσα σε αστυνομικούς και κλέφτες ή εμπόρους ναρκωτικών είναι ρουτίνα. Ο Εθνικός κήπος είναι το στολίδι -ακόμα- της πόλης μας. Είναι η φυσική επιλογή για όποιον θέλει να χαλαρώσει. Έτσι όταν θέλω να νιώσω λίγο τουρίστας, δραπετεύω από την βουή και κρύβομαι μέσα στο πράσινο του κήπου. Μου αρέσει έστω και έτσι η Αθήνα, ίσως είμαι ένας διαβρωμένος αστός, όπως όμως λέει και ο Χριστιανοπουλος σε ένα ποίημα του για τους γέρους που γυρνάνε στα χωριά τους: "Θέλουν νὰ τιμήσουν μὲ τὸ πτῶμα τους τὴν πατρίδα ποὺ ἀρνήθηκαν μὲ τὸ σῶμα τους".
Σίγουρα δεν θα φάω την σύνταξη μου στο χωριό μου. 

Ποια είναι η πιο άγρια σκηνή που έχεις πετύχει στην πόλη ενώ φωτογραφίζεις;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αζίζ Νεσίν - Σώπα μη μιλάς



Σώπα μη μιλάς (Αζίζ Νεσίν)

Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.

Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί
έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπα".

Στο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή,
μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"

Με φιλούσε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:
"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!"

Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.
Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.

Ο λόγος του μεγάλου
η σιωπή του μικρού.
...............

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εξαιρετικά κοντινές λήψεις από το ανθρώπινο μάτι..φωτο

 



 Όποιος σας πει "τα μάτια σου είναι όμορφα" ποτέ απλά Κοίταξε 'em αρκετά κοντά.


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ : ΑΣ ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ..


   
  
 Είναι  πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και τονωτικό για το ηθικό  μας, αλλά και για να αναλογιστούμε ίσως οτι είναι  εξαιρετικά σημαντικό, όποια θέση κι αν κατέχουμε, να  αγαπάμε και να  καλλιεργούμε αυτή τη γλώσσα στην  οποία ίσως και να χρωστάμε όλη μας την  ύπαρξη.

Προς το τέλος  είναι που αποκτά ενδιαφέρον... 
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τι είναι βία :





«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»
..
«Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»
..
«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι δεν τα πας στην θάλασσα γιατί η βενζίνη άγγιξε το 1.75 και πρέπει να κάνεις περικοπές»
..
«Βία είναι να λες στα παιδιά σου ότι τον χειμώνα θα παγώσουν γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αγγίξει το 1 το λίτρο και σύντομα θα φτάσει και στο 1,50»
..
«Βία είναι κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από δύο μήνες και όταν πηγαίνεις ο γιατρός να είναι απών»
..
«Βία είναι να μην τολμάς να γυρίσεις μόνος στο σπίτι μετά τις 9»
..
«Βία είναι να είσαι 18 χρονών, να έχεις υποστεί του κόσμου τις μεταρρυθμίσεις, να έχεις φτύσει αίμα για να μπεις σε μια σχολή και να βγαίνεις και άνεργος και αμόρφωτος»
..
«Βία είναι να στέκεσαι 5 ώρες στην ουρά στην εφορεία για να πληρώσεις, να έχεις ανεβοκατέβει σε 3 ορόφους και τέλος ο υπάλληλος να δηλώνει αναρμόδιος»
..
«Βία είναι να παρακολουθείς τα σκάνδαλα να περνούν από μπροστά σου σαν παραμύθι, να κουκουλώνονται από όλους, να μην μπαίνει κανείς φυλακή και να τελειώνουν με ένα ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα»
..
«Βία είναι να πληρώνεις 1.40 ενώ περιμένεις μια ώρα ένα λεωφορείο που όταν φτάνει χωράς μόνο στα πόδια του οδηγού»
..
«Βία είναι να κόβεις τα παιδιά από το φροντιστήριο γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά σου ενώ έχεις ήδη πληρώσει για δωρεάν παιδεία»
..
«Βία είναι να βλέπεις τους πολιτικούς σου να τσακώνονται με μόνο γνώμονα τα ποσοστά του κόμματος τους ενώ εσύ αγωνιάς για το μέλλον των παιδιών σου»
..
«Βία είναι ενώ σου ζητούν να πληρώσεις επίδομα αλληλεγγύης να διαβάζεις παράλληλα ότι οι εφορίες έχουν να κάνουν ελέγχους και να εισπράξουν από το 1995»
..
«Βία είναι να είσαι 45 χρονών, να δουλεύεις και να πληρώνεις μια ζωή και να καταντήσεις να ζεις από την σύνταξη των γονιών σου»
..
«Βία είναι το παραμύθιασμα από τα μέσα ενημέρωσης που συγκαλύπτουν ή αποκαλύπτουν ανάλογα με τα deal που γίνονται κάτω από το τραπέζι και τις επιχορηγήσεις»
..
«Βία είναι να σε ληστεύουν για τρίτη φορά και το όργανο της τάξεως να σου λέει μην ελπίζεις σε πολλά.
Αφού δεν ήσουν μέσα στο σπίτι την ώρα της ληστείας πάλι καλά να λές που είσαι ζωντανός»
..
«Βία είναι να σου στερούν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, να τρως τόνους τα χημικά και να σε αναγκάζουν σε σιωπή παρακρατικοί, αντιεξουσιαστές, χρυσαυγίτες, πληρωμένοι ή προστατευόμενοι από όπου και αν προέρχονται»
..
«Βία είναι να πληρώνεις 3 ευρώ διόδια για να διανύσεις μια απόσταση 100 χιλ και ταυτόχρονα να κάνεις τάμα στον Άγιο Χριστόφορο να φθάσεις ζωντανός»
..
«Βία είναι να βλέπεις όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα πάσης φύσεως να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να παρουσιάζονται στην δικαιοσύνη όποτε γουστάρουν και αν τελικά κατα λάθος συλληφθούν και παραπεμφθούν σε κάποιο δικαστήριο στο τέλος αθωόνονται.
Ενώ εσύ έτσι και κάνεις το λάθος και χρωστάς στο κράτος 5.000 πάς ολοταχώς στο αυτόφωρο και μετά στην ψειρού»
..
«Βία είναι να ακούς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές να ανησυχούν για την βία μόνο όταν αυτή αγγίζει το δικό τους σπίτι και να ανακοινώνει επιτροπές στις οποίες ο κάθε βουλευτής θα πληρώνεται με 245 ευρώ για να παραβρεθεί στην συζήτηση»
..
«Βία είναι να σε αναγκάζουν να ζεις την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία σου.
Όχι για να την ζήσεις στο έπακρο αλλά επειδή απλά δεν ξέρεις τι θα υπάρχει αύριο και δεν θα έχεις λεφτά για μεθαύριο»...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Επίσημο: Νikon D4, 16,2MP, Με ISO 204.800 Στα 6000$

H Nikon αποκάλυψε την νέα D4 DSLR, μια φωτογραφική πλήρους καρέ με 16,2  megapixel και ένα εντελώς νέο αισθητήρα CMOS τύπου FX, ικανού συνεχούς λήψεως 10 εικόνων ανά δευτερόλεπτο και ISO μέχρι 204.800.
H Nikon τελικά αντικαθιστώντας την D3S με την D4 κάνει λήψεις βίντεο 1080/30p πλήρους υψηλής ανάλυσης και με σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων, μάλιστα η ταχύτητα είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό με την Nikon να ωθεί την D4 να είναι έτοιμη να τραβήξει φωτογραφίες σε 0,012 δευτερόλεπτα. Η επεξεργασίατης εικόνας γίνεται με την μηχανή EXPEED 3 που φτάνει τις 11 εικόνες ανά δευτερόλεπτο με κελιδωμένη την αυτόματη εστίαση/έκθεση.
Ένα νέο σύστημα μέτρησης με 91.000 Pixel RGB έγχρωμου πλέγματος καταγράφει την την φωτεινότητα και τα χρώματα και χρησιμοποιεί μια τεράστια ενσωματωμένη βάση δεδομένων από ρυθμίσεις χρώματος και έκθεσης, και υπάρχει και αυτόματη αναγνώριση  16 προσώπων ακόμη και από το οπτικό οφθαλμοσκόπιο......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Περίεργα βίντεο, που »κλικάρατε» το 2011!

 Ήθελε να τον παντρευτεί αλλά…
Εκείνη ήθελε… γάμο και ξερό ψωμί! Εκείνος όμως, ούτε που ήθελε να ακούει! Όσες φορές και αν του έγινε η πρόταση η απάντηση ήταν ίδια. Ένα μεγαλοπρεπές »όχι», που έκανε πάταγο στο διαδίκτυο…


Τα 11… πιο περίεργα βίντεο, που »κλικάρατε» περισσότερο το 2011!







Ο… άνθρωπος-λάστιχο στο Παρίσι!
Έχουμε δει πολλούς να χορεύουν σε πλατείες. Ο κύριος στο επόμενο βίντεο όμως, κάνει… παπάδες! Γνωρίζει την αποθέωση, τόσο στην πλατεία που χορεύει όσο και στο youtube, που τα »κλικ» ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια…










Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share