Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Το τραγουδι στον αερα

Καλλιόπη Βέττα

για να καθαρίσουν λίγο τα αυτιά μας από την σαβούρα που ακούμε κάθε μέρα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ενοικιάζει πρίζα για φόρτιση κινητού


Μια νέα υπηρεσία λάνσαρε η Vodafone στη Βρετανία δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες των καταστημάτων να φορτίζουν το κινητό τους έναντι χρημάτων.
Η εταιρεία ανταποκρίνεται στην ανάγκη των χρηστών να φορτίσουν το κινητό τους όταν βρίσκονται έξω κι έτσι νοικιάζει πρίζες για φόρτιση του τηλεφώνου.
Οι χρήστες καλούνται να πληρώσουν 1 λίρα (1,3 ευρώ) για φόρτιση 30 λεπτών και 2 λίρες για 90 λεπτά. Η πληρωμή γίνεται και μέσω γραπτού μηνύματος.
Ειδικά κουτιά με κλειδαριές έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας στην Αγγλία και οι χρήστες πληρώνουν το αντίτιμο και λαμβάνουν το κλειδί από ένα κουτί με πρίζα. Αφού κλειδώσουν το τηλέφωνό τους, μπορούν στη συνέχεια να κάνουν μια βόλτα μέχρι να φορτίσει

Διαβαστε Περισσοτερα...

Βουβάλια θα σώσουν τη λίμνη των Ιωαννίνων


Κατάληψη» στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων θα κάνουν δεκάδες βουβάλια, τα οποία θα φάνε τα καλάμια και θα σώσουν την υδρόβια ζωή.
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα βιοδιαχείρισης των καλαμιώνων με τη χρήση βουβαλιών ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια από τις Πρέσπες, έδωσε θεαματικά αποτελέσματα και μέχρι τα Χριστούγεννα θα εφαρμοστεί και στην Παμβώτιδα


«Τα καλάμια επεκτείνονται με ταχύτατους ρυθμούς στη λίμνη και χρειάζεται συνέχεια να τα κόβουμε με ένα μηχάνημα, το οποίο όμως ενοχλεί την υδρόβια ζωή. Τα πρώτα 10 βουβάλια θα έρθουν τον Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια ήπιας παρέμβασης και επίλυσης του προβλήματος, αφού θα τρώνε τα καλάμια και θα αυξάνουν τον ζωτικό χώρο της λίμνης», είπε στο «Εθνος», ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας, Γιάννης Σαϊνης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από κοινοτικούς πόρους μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ και σταδιακά ο αριθμός τους θα αυξάνεται, αφού θα περάσει πολύ σύντομα από την πιλοτική στην κύρια φάση του.
Το πρόβλημα των καλαμιώνων είναι πολύ σοβαρό κι ως έναν βαθμό συντελεί στον αργό θάνατο της Παμβώτιδας. Οι καλαμιές βρίσκουν εύφορο, υγρό έδαφος στο νερό και αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να περιορίζουν τον χώρο της λίμνης και να... πνίγουν κάθε ίχνος ζωής που ασφυκτιά. Σε πολλές περιοχές κάτοικοι και φορείς βάζουν φωτιά, με ανυπολόγιστες συνέπειες, αφού έτσι καταστρέφουν το περιβάλλον σε μεγάλη ακτίνα.
«Τα βουβάλια αποτελούν σωτηρία στο ζήτημα αυτό, καθώς εξολοθρεύουν τα καλάμια και επιπλέον προστατεύουν την ανάπτυξη της ζωής», μας είπε ο καθηγητής Γεωπονίας στο ΑΠΘ, Ανδρέας Γεωργούδης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο γιος του ταχυδρόμου


σημερινή ομιλία του κ. Ρουσόπουλου μπορεί να έπεισε κάποιον από τους λίγους παρευρισκόμενους βουλευτές της ΝΔ, που χειροκροτούσαν αναγκαστικά κατόπιν εντολής. Οι αντι - ΠΑΣΟΚ εκφράσεις και οι ηθικολόγες διακηρύξεις με τις οποίες ήταν γεμάτη ήταν άλλωστε κατάλληλες για την τηλεόραση. Κατά τα άλλα όμως και επί της ουσίας:
Η ταραχή τους ήταν εμφανής, γεγονός που υπογραμμίζεται από την απουσία του Πρωθυπουργού.
Δεν είπε ούτε λέξη για τα 29 συμβόλαια της μονής με το Δημόσιο ούτε για το αν υπάρχει ή όχι σκάνδαλο. Φυγείν δια της πολιτικοποιήσεως δηλαδή,
Διέπραξε σοβαρότατο πολιτικό ολίσθημα όχι μόνο επιτιθέμενος προσωπικά στο κ. Παπανδρέου, αλλά λέγοντας και το ανεπανάληπτο μελό: «γεννηθήκατε γιος ισχυρού πολιτικού, κ. Παπανδρέου, γεννήθηκα γιος ταχυδρόμου». Σαν να απευθυνόταν δηλαδή σε θαμώνες συνοικιακού κινηματογράφου και όχι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Δεν μας εξήγησε όμως για να μάθουμε κι εμείς πως ένας «γιος ταχυδρόμου» έφτασε να κυβερνάει την Ελλάδα (πέρα από όσα της έκανε). Και να δούμε τώρα πως θα εξηγήσει στον Καραμανλή τι εννοούσε, επειδή και ο πρωθυπουργός προέρχεται από ισχυρή πολιτική οικογένεια.
Εκείνος όμως που κατά τη γνώμη μας «αποτελείωσε» τον κ. Ρουσόπουλο στη συνείδηση τουλάχιστον της παράταξης της ΝΔ ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης που αποκάλυψε μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του «συστήματος Ρουσόπουλου». Όπως ότι η εφημερίδα του Γ. Τράγκα «με 500 φύλλα κυκλοφορία» εισπράττει από κρατικές διαφημίσεις 454.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η ανύπαρκτη στα περίπτερα εφημερίδα «Ακρόπολις» κάποιου Μαυρίκιου παίρνει 107.000.
Και το τελειωτικό κτύπημα από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ: Επέκρινε τον κ. Ρουσόπουλο ότι έβαλε στην σέντρα του σκανδάλου και τον Καραμανλή μέσω του δημοσιογράφου Β. Χιώτη (ΒΗΜΑ) τον οποίο χαρακτήρισε «εξαπτέρυγο».
Όλα αυτά αφιερώνονται σε εκείνους που μέχρι προ ολίγων μηνών θεωρούσαν τον κ. Ρουσόπουλο «διάδοχο του Καραμανλή» και μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ίση μεταχείριση ΤΩΡΑ!.....Κίνημα ….πατεράδων


Συμπαρίσταμαι θερμώς στο υπο ανάπτυξη κίνημα…πατεράδων:
- Οι πατεράδες αγαπάνε και αυτοί τα παιδιά τους!- Ίση μεταχείριση ΤΩΡΑ!- Να σταματήσει η Ελλάδα να θεωρεί τους πατεράδες ανίκανους για την γονική επιμέλεια των παιδιών τους.- Πληρώνουμε τα περισσότερα (80% εμείς),βλέπουμε τα παιδιά μας το λιγότερο (20% εμείς),- Να σταματήσει επιτέλους ο ρατσισμός εναντίον των πατεράδων
Δικαίωμα στους δύο εν διαστάσει συζύγους να έχουν από κοινού την επιμέλεια του ανήλικου παιδιού τους. Μετά την λύση του γάμου η επιμέλεια θα εξακολουθεί να ασκείται από τους δύο συζύγους από κοινού συνδιαχείριση της περιουσίας καισυνεκπροσώπηση του ανηλίκου. Με συμφωνία και των δύο συζύγων που θα επικυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη θα καθορίζεται ο τόπος κατοικίας του παιδιού καθώς και ο τρόπος επικοινωνίας με τον γονέα με τον οποίο δεν συγκατοικεί.
Ψηφίστε εδώ: http://www.fathersrights.gr/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πού πηγαίνουν τα παλαιά τηλέφωνα


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Δυστυχώς εκεί βαδίζουμε



Τελικά κοιτάζουμε το δέντρο και δεν βλέπουμε τα δάσος.


Ασχολούμεθα, για παράδειγμα, με το αν θα φύγει ή θα μείνει ο κ. Ρουσόπουλος στο Μαξίμου και παραβλέπουμε την άγρια κόντρα εξουσίας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και στον κ. Αγγέλου, με τον πρώτο να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για το Βατοπέδι στον δεύτερο.
Και θα ρωτήσει ο οποιοσδήποτε: Καλά αν το επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο κορυφαίων στελεχών του Πρωθυπουργού βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο, εμείς περιμένουμε να διοικηθεί η χώρα;
Η απάντηση είναι ότι η χώρα δεν διοικείται γιατί αυτές ακριβώς είναι οι σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών.Η Ν.Δ. έχει καταντήσει συνάθροιση αντιμαχόμενων παραγόντων σε συσκευασία κόμματος.
Η μεγαλύτερη δε απόδειξη είναι ότι σ΄ αυτό το αλαλούμ που ζούμε εδώ και πολύ καιρό, το κόμμα δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης.
Μεμονωμένες φωνές και τίποτε περισσότερο.


Καίγονται καθημερινά όλα τα στελέχη, επιδεικνύοντας την αδυναμία τους να παρέμβουν και να αρθρώσουν λόγο πειστικό.
Όταν όμως ένα αστικό κόμμα με αδιάλειπτη λειτουργία από το 1974, με κυβερνητικές θητείες, με στελέχη που πραγματικά τίμησαν την αποστολή τους, δεν μπορεί να στείλει στον Καιάδα ούτε τον Θ. Ρουσόπουλο, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή τον Μιχάλη Λιάπη (για να αναφερθούμε μόνο στα δυο πιο πρόσφατα σκάνδαλα), τότε οι υποψήφιοι της επομένης ημέρας δεν θα παραλάβουν παρά ένα πτώμα.
Και δυστυχώς εκεί βαδίζουμε.


Η Νέα Δημοκρατία μάλλον ολοκλήρωσε τον κύκλο της.
Και δεν απομένει παρά να δούμε αυτά που θα αρχίσουν την επομένη των εκλογών, όποτε και με όποιες συνθήκες θα διεξαχθούν αυτές.
Έχουν αργήσει όλοι και σε όλα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

American elections


Διαβαστε Περισσοτερα...

Αργοπεθαίνει όποιος


Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.
Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο ” ” αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.
Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.
Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.
Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.
Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.
Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.
Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.
Pablo Neruda
( Μετάφραση από Ιταλική δημοσίευση: Βασίλη Χατζηγιάννη )

Διαβαστε Περισσοτερα...

USA FINANCIAL CRISIS - The world is Changing!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Στην Αυστραλία...Souvlaki - McDonald's :1-0!



Το σουβλάκι …τρώει τα Μακντόναλντ!
Όσο απίστευτο και αν φαίνεται στην Αυστραλία το σουβλάκι έχει καταφέρει σοβαρά πλήγματα στο Μακντόναλντ και στις άλλες πολυεθνικές του fast food.Πριν τέσσερα χρόνια ο Βασίλης και ο Γιάννης Φωτιάδης άνοιξαν το πρώτο εστιατόριο Souvlakihut στη Μελβούρνη. Σήμερα τα εστιατόρια Souvlakihut φτάνουν τα 25 και έως το τέλος του 2009 τα δύο αδέρφια στοχεύουν στη δημιουργία 45 συνολικά εστιατορίων.H εταιρεία μάρκετινγκ 10 Thousand Feet, μετά από έρευνά της σε 900 καταστήματα τύπου franchise ανέδειξε το σύστημα franchise του Souvlakihut ως το καλύτερο της Αυστραλίας!Η έδρα του Souvlakihut βρίσκεται στη Μελβούρνη αλλά τα εστιατόριά του βρίσκονται σε όλη την Αυστραλία. Στην Τασμανία, στην Ν.Ν. Ουαλία, στο Κουίνσλαντ, στην Καμπέρα, το Souvlakihut καταφέρνει να ικανοποιεί τα γούστα των πελατών του ενώ παράλληλα αναδεικνύεται μία πολύ καλή επενδυτική λύση για όλους όσους θέλουν να ανοίξουν ένα εστιατόριο σαν franchisers.Ήδη έχουν κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του ονόματος της εταιρείας στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα και την Αυστραλία και σύντομα πρόκειται να κάνουν το ίδιο και για την Ασία ενώ πολύ σύντομα το πρώτο Souvlakihut θα εμφανιστεί σε Κύπρο και Ελλάδα..

Διαβαστε Περισσοτερα...

Tου παίρνουν και το βρακί !!(Του καταναλωτής )


Πας στην Λαϊκή και σου παίρνουνε και το... βρακί!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τι έλεγε ...Καρλ Μαρξ


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share