Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το παιγνίδι είναι στημένο…


Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την στιγμή, που ο διεθνής πολιτικός ορίζοντας γέμισε με την …πομφόλυγα του δημοψηφίσματος… Χαμός στα διεθνή χρηματιστήρια, πανικός στους Ευρωπαίους ηγέτες, σύγχυση στο G20… Η μικρά αλλά υπερήφανος Ελλάς υψώνει το ανάστημά της… Ο Δαυίδ στέκεται όρθιος μπροστά στους Γολιάθ του πλανήτη… Εκρηξη δημοκρατικής ευαισθησίας από την Ελληνική κυβέρνηση… Ο λαός να αποφασίσει… Λίγο μετά την δημόσια δήλωση του πρωθυπουργού, ακολουθούν τα γνωστά εξαπτέρυγα, που μας βομβαρδίζουν με ατάκες πατριωτισμού στα όρια του αντιϊμπεριαλισμού… Επειδή, όμως ο πρωθυπουργός είναι και λίγο μαρτυριάρης, στην ερώτηση: το ξέρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν το κρύβει… Και βέβαια ξέρουν από καιρό τις προθέσεις μας… Και εδώ αρχίζουμε να πονηρευόμαστε… Ολοι οι αρμόδιοι και σχετικοί το ξέρουν και κανένας δεν έχει πρόβλημα; Τι έγινε ρε παιδιά; Λαϊκοδημοκρατική στροφή των μεγάλων της Γηραιάς Ηπείρου… Κοίτα ο Νικολά… Κοίτα η Αγκελα… Και δεν τους το είχαμε… Καταρχή δηλώνουν ... πλήρη άγνοια... Αλλά η δημοκρατική τους ευαισθησία δεν περιγράφεται... Ο Ελληνικός λαός θα έχει όλο το δικαίωμα να διαλέξει αλλά προσοχή!!! Όχι αν του αρέσει η συγκεκριμένη συμφωνία… Σιγά τώρα…Ττα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις εποπτείες και όλα τα σχετικά παλούκια σας τα περάσαμε καπέλο Παναμέζικο και τώρα θα σας ζητήσουμε την γνώμη… Ε! όχι !!! Το ερώτημα θα το θέσουμε στην ρίζα του. Για να είναι καθαρά τα πράματα… ΜΕΣΑ ‘Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ? η καλύτερα: ΜΕΣΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ?
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, όπως άδει και ο pop συμπολίτης αοιδός… Πανικός στα γνωστά ΜΜΕ… Ολονύκτιες και ολοήμερες ακολουθίες… Ο Ακάθιστος ύμνος των καναπέδων… Τι μας βρήκε, τι θα πάθουμε… Ωϊμέ… Ωϊμέ… Τώρα κάνει δήλωση ο Υπουργός άλφα… Αυτοί έχουν τον Υπουργό βήτα… Στο 3ο κανάλι ο σημαντικός πολιτικός αναλυτής γάμμα… Οι αγορές πιέζουν, οι τράπεζες δεν κάνουν αναλήψεις… Χαμός… Παναγία μου… θα χάσουμε αυτή την χρυσή συμφωνία, που μας χάριζε 250 δις και μα αφαιρούσε άλλα 100 δις από τα χρέη (ούτε για χάρισμα πρόκειται ούτε για αλάφρωση του δανείου στην ουσία…). Η μαγική συνταγή του Ναστραντίν Χότζα κατά της στενότητας του χώρου, από την οποία υπέφερε η κατοικία του αφελούς χωρικού στο μεγαλείο της… Η χρυσή συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου κινδυνεύει από …απερισκεψίες και επιπολαιότητες. Θεέ μου κάνε να μην την χάσουμε… Κάνε να ηρεμήσουν τα πράματα και όλα να εξελιχθούν όμορφα και καλά… Κάνε να τηρήσουν οι Ευρωπαίοι την πολύτιμη, την σπουδαία, την ανεπανάληπτη συμφωνία… Κάνε να θελήσουν… Για μας δεν τίθεται θέμα… Ένα θησαυρό είχαμε στα χέρια μας και πάμε να τον χάσουμε…
Δεν μπορούμε ασφαλώς να προφητέψουμε τις επόμενες σκηνές του έργου ούτε τις λεπτομέρειες της πλοκής του, που θα το κάνει ελκυστικότερο και πειστικότερο… Νομίζουμε, απλά ότι έχουμε καταλάβει το βασικό σενάριο… Γι’ αυτό είχαμε γράψει, πριν λίγες μέρες, πως: η Ευρώπη αγοράζει Εθνική ανεξαρτησία… Και την αγοράζει με σατανικό τρόπο ώστε να μετατρέψει τον θάνατο σε λύτρωση…

Ο επίλογος ο ίδιος: Εχουμε τον Λόγο… 
 
http://faiakas.blogspot.com/

Διαβαστε Περισσοτερα...

Υπέροχες διασκευές τίτλων ταινιών!

Στις Καννες θα στον σφυριξουν τρεις φορες!
Ανεμοδαρμενα Χρεη!
GAP to the future
... Ξέρω τι ψήφισες πέρσι το καλοκαίρι
Εύα, Μιλένα, Μπαρτσελόνα
Ο γέρος μου ο σοσιαλίστριος
Όσα παίρνει ο Πάγκαλος
Γοργονες και τσάμπα μαγκες
Το Μετέωρο Βήμα του Πρωθυπουργού
My big fat greek vice president
Τα μαύρα φεγγάρια του είλωτα.
Ο γητευτής των παραλόγων
Αγαπη μου συρρικνωσα την χώρα.
Οι συνήθεις αφραγκοι
Οσα παιρνει ο ανεργος
Εφιάλτης στο δρόμο με τους κλέφτες
Δαμάζοντας τα θύματα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;



Ένας πόλεμος δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει εύθυμη πλευρά. Ωστόσο πέρα από τα δεινά που προκαλεί, έχει και μερικές στιγμές που χαριζουν γέλιο.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρωτότυπα κολάζ από χάρτες



Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Matthew Cusick, από το Dallas του Τέξας, δημιουργεί υπέροχα έργα τέχνης με κομμάτια χαρτών. Χρησιμοποιώντας τα πιο απλά εργαλέια, ο Cusick ανμορφώνει ολόκληρα οδικά δίκτυα, ποτάμια και δρόμους για να δημιουργήσει κολάζ που μοιάζουν με φωτογραφίες ή ζωγραφιές.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ψάχνοντας για δουλειά στην Κίνα



Ένα τεράστιο πλήθος, ασύληπτο για τα δικά μας δεδομένα συγκεντρωμένο σε έναν οργανισμό εύρεσης εργασίας, όπου εργοδότες και εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή.
Ο αριθμός των ανθρώπων μπορεί να μας προκαλέι κατάπληξη, είναι όμως μια συνηθισμένη εικόνα για την Κίνα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η πολύπληθέστερη χώρα του πλανήτη με πληθυσμό που ξεπερνά το 1,3 δισ. κατοίκους!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρόβατα …υποστηρικτές εθνικών ομάδων



Το παγκόσμιο κύπελλο ράγμπυ που διεξάγεται στη Νέα Ζηλανδία έχει κυριαρχλησει στο ενδιαφέρον των κατοίκων. Ένας κτηνοτρόφος ενθουσιασμένος από το γεγονός, έβαψε μερικά από τα πρόβατά του με τα χρώματα των σημαιών, των χωρών που συμμετέχουν.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κουστούμι από …μέλισσες


Δύο Κινέζοι μελισσοκόμοι διαγωνίστηκαν για το ποιός θα συγκεντρώσει περισσότερες μέλισσες στο σώμα του, μέσα σε 60 λεπτά!
Ο 42χρονος Wang Dalin και ο 20χρονος Lc Kongjiang ήταν οι μοναδικοί συμμετέχοντες στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην πόλη Shaoyang  της Κίνας. Φορώντας μόνο σορτς, γυαλιά και ρινικά καλύμματα οι δύο διαγωνιζόμενοι, χρησιμοποιώντας μέλισσες βασίλισσες για να προσελκύσουν μελίσσια κάλυψαν ολόκληρο το σώμα τους με μέλισσες. Οι βασίλισσες τοποθετήθηκαν σε μικρά κλουβία δεμένα στο σώμα των δύο γενναίων Κινέζων και ήταν απλά θέμα χρόνου για χιλιάδες εργάτριες να σχηματίσουν ένα ζωντανό κουστούμι γύρω από τους διαγωνιζόμενους.
Τελικά, ο Wang Dalin κέρδισε το διαγωνισμό προσελκύοντας 26 κιλά μελισσών στο σώμα του, ενώ ο αντίπαλός του μόλις 22.9 κιλά. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ των 39,5 κιλών (350,000 μέλισσες), του Αμερικανού Mark Biancaniello.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Λέιζερ εντοπίζει το ουίσκι «μαϊμού»!

perierga.gr - Λέιζερ εντοπίζει το ουίσκι "μαϊμού"!Η νέα μέθοδος αναλύει το φασματικό αποτύπωμα του ποτού και μπορεί να αποκαλύψει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν είναι γνήσιο ή «μαϊμού». Μια και μόνο σταγόνα του ποτού είναι αρκετή για να αποκαλύψει την ταυτότητα του. Η σταγόνα τοποθετείται πάνω σε ένα διάφανο τσιπ και στη συνέχεια πάνω στο τσιπ πέφτει μια ακτίνα φωτός λέιζερ πιο λεπτή από ανθρώπινη τρίχα.

Η ακτίνα λέιζερ ξεκινά από μια οπτική ίνα και μετά την επαφή της με το τσιπ η ακτίνα «συλλέγεται» από μια άλλη οπτική ίνα. Με βάση το γεγονός ότι κάθε μόριο εκπέµπει ένα χαρακτηριστικό φάσµα που είναι µοναδικό, σαν το δακτυλικό αποτύπωµα, η φασματική ανάλυση που γίνεται με τη νέα μέθοδο αποκαλύπτει την ταυτότητα του ποτού. Η μέθοδος εξακριβώνει την ακριβή ποσότητα αλκοόλ που περιέχει το ποτό.

Έχει όμως και άλλες δυνατότητες αφού μπορεί να μελετά το χρώμα, την υφή και τη γεύση του ποτού και να αναγνωρίζει μια σειρά από στοιχεία όπως το είδος και την ηλικία του. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της η μέθοδος μπορεί να κάνει ακόμη πιο εξειδικευμένες αναλύσεις δείχνοντας τη μάρκα ενός ποτού ή το βαρέλι στο οποίο βρισκόταν. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι η τεχνική αναπτύχθηκε στη Σκοτία όπου κυκλοφορούν συχνά κακές αντιγραφές των καλών και ακριβών ουίσκι…

πηγή: tovima.gr


Διαβαστε Περισσοτερα...

Επίκαιρα





Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν τον Έλληνα… «μαλακά, πιο μαλακά»



Πιο επίκαιρο από ποτέ το ριμέικ της μεγάλης επιτυχίας του Χάρρυ Κλυνν για το newsbeast.gr






Διαβαστε Περισσοτερα...

Ελληνικές καινοτομίες made in Greece!





Πώς μπορεί μία καινοτομία να μας αλλάξει την ζωή; Όταν ακούμε τόσο «βαρύγδουπες» φράσεις, μας έρχονται αμέσως στο μυαλό μνημειώδεις εφευρέσεις και ανακαλύψεις που στέλνουν τον άνθρωπο στο διάστημα, θεραπεύουν τον καρκίνο ή μετατρέπουν παλιοσίδερα σε χρυσάφι. Ωστόσο, η ζωή και η καθημερινότητά μας επηρεάζονται και από απλά πράγματα που μπορούν να την κάνουν ευκολότερη ή πιο διασκεδαστική...


Και αν βιαστείτε να πείτε ότι οι σημαντικότερες ελληνικές πατέντες ανήκουν στην αρχαία Ιστορία μας, είναι γιατί συχνά δεν ενημερωνόμαστε για τα καινοτόμα ελληνικά «λιθαράκια» στην σύγχρονη ζωή. Μπορεί οι χάρτες, τα συστήματα ύδρευσης, οι καταπέλτες, οι γεωμετρικές εφαρμογές να έκαναν «διάσημους» τους αρχαίους ημών, αλλά έχουν και οι… σύγχρονοι ημών την χάρη τους.


Ξεκινώντας την «περιήγηση» των ελληνικών καινοτομιών, αναιρούμε τα όσα είπαμε προηγουμένως και παραθέτουμε επιστήμονες και ερευνητές που όντως αξίζουν βαρύγδουπες δηλώσεις θαυμασμού.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα παρατσούκλια κατοίκων από διάφορες ελληνικές πόλεις!








Γνωρίζατε ότι υπάρχουν παρατσούκλια

για τους κατοίκους σχεδόν κάθε ελληνικής πόλης; Και δεν εννοούμε απλώς τα ονόματα που βγαίνουν από την πόλη, πχ Αθήνα – Αθηναίοι, αλλά κάποιες ειδικές ονομασίες, οι οποίες έχουν βγει για διάφορους λόγους. Σίγουρα έχετε ακούσει μερικά από τα παρατσούκλια αλλά ας δούμε πως αποκαλούνται οι κάτοικοι διαφορων πόλεων!





Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυβέρνηση και Κονστανζο


Η κυβέρνηση Πέφτει
Ο Κονστανζο …Ακόμα

Διαβαστε Περισσοτερα...

«ΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ»



O διάλογος διαδραματίστηκε (λέει το μήνυμα που μου προωθήθηκε...) σε καφενείο, όταν σε μια συζήτηση εναντίον των πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του.
  - Παντελή, δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ ήταν υπάλληλος)
- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου - κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.
- Δουλεύει σε σπίτια; Και αποδείξεις πώς κόβει ρε συ;
- Δεν κόβει, αυτό έλειπε με 12 ευρώ που χρεώνει το κούρεμα. Ούτε μπλοκ δεν έχει.
- Και από ασφάλιση για σύνταξη τι κάνει;
- Την παίρνει εικονικά ένας κουμπάρος μας στο ξενοδοχείο του έξι μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους μπαίνει στο ταμείο ανεργίας. Του δίνουμε μόνο τις εισφορές.
- Ωραία, είναι ασφαλισμένη, θα έχει σύνταξη και παίρνετε και κάτι.
- Σιγά, ούτε για τη βενζίνη της δεν φτάνουν αυτά που δίνει το Ταμείο.
- Αλλά κι εσείς τρίτο αυτοκίνητο τι το θέλατε;
- Το πήραμε ως τρίτεκνοι χωρίς εισφορά και πάει η κόρη μας στο σχολείο.
- Μπα; ΄Εχει δίπλωμα;
- ΄Οχι, αλλά φέτος γίνεται 18 και θα της βγάλω.
- Και με το αγροτικό ποιος κυκλοφορεί;
- Ο μεγάλος γιος μας, αλλά προσέχει.
- Τι πράγμα;
- Δεν έχει πινακίδες, δεν βγάλαμε. Ούτε ασφάλεια, δεν συμφέρει. Εξάλλου μόνο Σαββατοκύριακα το κινεί.
- Για να πάει πού;
- Στον κουμπάρο με το ξενοδοχείο, δουλεύει στην ταβέρνα. Λέω μήπως τον πάρει κι αυτόν σαν τη μάνα του, να έχει ασφάλιση. Πετάγεται και στο χωριό και βοηθάει τον αδελφό μου στα πρόβατα και τις ελιές.
- ΄Εχει καμιά εκατοστή πρόβατα νομίζω.
- Μπα, καμιά 25αριά έμειναν. Αλλά επιδότηση παίρνει για 100.
- Και ο έλεγχος δεν τον πιάνει;
- ΄Οταν έχει μέτρημα τού στέλνει ο γείτονας τα δικά του.
- Και με τις ελιές;
- Είχαμε 200 ρίζες, άλλα οι μισές ξεράθηκαν.
- Δεν ξαναφύτεψες;
- Δεν συμφέρει. Με 2-3 ευρώ το κιλό το λάδι, τα μισά τα παίρνουν οι Αλβανοί, άσε λιπάσματα, οργώματα. Μια χαρά είναι με την επιδότηση.
- Και λες ότι σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί, ρε Παντελή; Εσύ τι κάνεις;
- Σιγά τώρα, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια.

……………………………………………………………………….

Όποιος νομίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λάθος.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Top 20 Ψηφοφοροι του Πασοκ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γιατί οι πρωτόγονοι έσερναν τις γυναίκες από τα μαλιά

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Νορβηγία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου



Τελικά είναι καλό να είσαι νορβηγός.Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο «δείκτης ευτυχίας» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Νορβηγία είανι η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο και φιγουράρει πρώτη στη λίστα του ΟΗΕ με τους δείκτες ευτυχίας και ανάπτυξης για 2011. Τελευταία στην κατάταξη έρχεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στην 29η (κάτω από την δοκιμαζόμενη Λιβύη) η...
Ελλάδα. Τυχαίο; Δεν το νομίζω!

Ο δείκτης United Nations Human Development Index 2011 μετά την ευτυχία σε διάφορες χώρες, βασιζόμενος σε παράγοντες όπως το εισόδημα, το επίπεδο εκπαίδευσης, η υγεία, το προσδόκιμο ζωής, η κατάσταση της οικονομίας, η ισότητα των φύλων και η αειφορία.

«Για να είμαστε πιο ακριβείς, κανείς θα μπορούσε να πει ότι μετρά την ποιότητα ζωής», λέει η εκπρόσωπος επικοινωνίας των Η.Ε. Surekha Subarwal από το Νέο Δελχί.
Ουσιαστικά ο δείκτης υπονοεί ότι αν κάποιος ζει περισσότερο, κερδίζει περισσότερα χρήματα και έχει πρόσβαση σε καλά σχολεία και υγειονομική περίθαλψη, είναι πιο ευτυχισμένος από αυτούς που δεν καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια.

Στην 11η θέση βρίσκεται η Ελβετία, στη 13η το Χονγκ Κονγκ, στη 15η η Κορέα, στην 20η η Γαλλία, στην 26η η Σιγκαπούρη και η Μεγάλη Βρετανία έρχεται στην 28η θέση.

Οι 10 πιο χαρούμενες χώρες:

1. ΝορβηγίαΠροσδόκιμο ζωής: 81.1 χρόνια.
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$47.557
Πληθυσμός: 4.9 εκατομμύρια

2. ΑυστραλίαΠροσδόκιμο ζωής: 81.9 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$34.431
Πληθυσμός: 22.7 εκατομμύρια

3. ΟλλανδίαΠροσδόκιμο ζωής: 80.7 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$36.402
Πληθυσμός: 16.6 εκατομμύρια

4. ΗΠΑΠροσδόκιμο ζωής: 78.5 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα:US$ 43.017
Πληθυσμός: 313 εκατομμύρια

5. Νέα ΖηλανδίαΠροσδόκιμο ζωής: 80.7 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$23.737
Πληθυσμός: 4.4 εκατομμύρια

6. ΚαναδάςΠροσδόκιμο ζωής: 81 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$35.166
Πληθυσμός: 34 εκατομμύρια

7. ΙρλανδίαΠροσδόκιμο ζωής: 80.6 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$29.322
Πληθυσμός: 4.5 εκατομμύρια

8. Λιχτενστάιν
Προσδόκιμο ζωής: 79.5 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$83.717
Πληθυσμός: 36.300

9. ΓερμανίαΠροσδόκιμο ζωής: 80.4 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$34.854
Πληθυσμός: 82 εκατομμύρια

10. ΣουηδίαΠροσδόκιμο ζωής: 81.4 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$35.837
Πληθυσμός: 9.4 εκατομμύρια

Για την Ελλάδα που βρίσκεται στη θέση 29η θέση, η έκθεση αναφέρει:

29. Ελλάδα
Προσδόκιμο ζωής: 79,9 χρόνια
Κατά κεφαλήν εισόδημα: US$ 23.747
Πληθυσμός: 11 εκατομμύρια

Όμως υπάρχουν και χειρότερα οπότε να μην απογοοητευόμαστε. Και αυτό γιατί στις 10 τελευταίες θέσεις της λίστας με τις 187 χώρες του πλανήτη βρίσκονται: 178. Γουινέα, 179. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 180. Σιέρα Λεόνε, 181. Μπουργκίνα Φάσο, 182. Λιβερία, 183. Τσαντ, 184. Μοζαμβίκη, 185. Μπουρουντί, 186. Νιγηρία, 187. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό των 67,7 εκατομμυρίων κατοίκων, το προσδόκιμο ζωής είναι 48,4 χρόνια και το κατά κεφαλήν εισόδημα US$280.
tosokaki.blogspot.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Παζαρι Ανταλαγης Ρουχων

Διαβαστε Περισσοτερα...

10 Ερωτήσεις που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να απαντήσει


Ερωτήσεις που δεν απαντώνται: 
 Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό  100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό  1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού  του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50%  του μισθού του. Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα  500;
 Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το  ΔΝΤ. 
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.
 Ενδεικτικά... 
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της. -Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της. -Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους. Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος. Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
 
 Ερώτηση 1.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα πρωτότυπο «χαλί» από 500.000 τσιγάρα!

Ο διάσημος καλλιτέχνης Xu Bing φαίνεται ότι είχε μια εμμονή με την καπνοβιομηχανία και τους καπνιστές και η πρόσφατη δημιουργία του αποτελεί τρανή απόδειξη γι’ αυτό. Χρησιμοποιώντας 500.000 τσιγάρα κατασκεύασε ένα τεράστιο «χαλί-γλυπτό» σε σχήμα τίγρης, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό πως τα τσιγάρα μπορούν να αποτελέσουν ένα κατά τα άλλα δημιουργικό υλικό.
perierga.gr - Ένα πρωτότυπο "χαλί" από 500.000 τσιγάρα!
Το «Tobacco Rug» είναι απλωμένο στον εκθεσιακό χώρο του....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

http://www.enimerosi.com....Αυτή η Δευτέρα δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες...

http://www.enimerosi.com

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΕΛΕΠΗΣ*. ΠΑΤΡΑ. Αυτή τη Δευτέρα δεν θα ξυπνήσω στις 5:00 τα χαράματα, δεν θα μαζέψω τα τάπερ με τα φαγητά της βδομάδας, δεν θα κάνω 100 χιλιόμετρα για να φτάσω στην δουλειά μου. Γιατί δεν έχω πλέον δουλειά.
Η εταιρία μου αποφάσισε πως δεν υπάρχει πλέον θέση για μένα, με αποζημίωσε και με έστειλε στο ταμείο ανεργίας.
Θα περιμένει κανείς από έναν πρόεδρο Σωματείου όπως εγώ να πει πως τίποτα δεν πάει χαμένο, ψηλά το κεφάλι συνάδελφοι, θα βρεθούμε στους δρόμους και πως όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ωραία είναι όλα αυτά αλλά εγώ θα μιλήσω για συναισθήματα, για φόβους, για συμπεράσματα. Τα άλλα θα τα γράψω σε κάποια ανακοίνωση, μπας και την διαβάσει κανείς και αποφασίσει να σηκώσει τον κώλο του και βγει στους δρόμους.
Αυτή η Δευτέρα λοιπόν δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες. Αυτή την Δευτέρα δεν θα είμαι εργαζόμενος εργάτης, αλλά άνεργος εργάτης.
Αλλά τελικά γιατί κάποιος γίνεται εργάτης;
Είναι εύκολη η απάντηση. Γιατί δεν μπόρεσε να γίνει κάτι άλλο. Ήταν η λογική κατάληξη για κάποιον που δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο ή επειδή ακολούθησε την δουλειά του πατέρα του, ή και για τα δύο μαζί.
Εκτός κι αν είσαι από μικρός μαλάκας και νομίζεις όπως εγώ, πως μόνο όποιος ζει μες την μουντζούρα μπορεί να λέει με περηφάνια πως είναι εργαζόμενος.
Αν έχεις και για πρότυπο έναν πατέρα μουντζούρη που πάντα έβριζε το «Δημόσιο» δεν θες και πολύ για να το πιστέψεις. Η αλήθεια είναι πως ο μπαμπάς έπαψε να βρίζει όλο το «Δημόσιο» από τότε που η αδερφή μου μπήκε στο «Δημόσιο».
Έτσι με άποψη και περηφάνια δήλωνα εργάτης στα 18 μου, έχοντας ως αφεντικό τον πατέρα μου και αγόραζα βιβλία του Μάρξ στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, με επίτηδες μουτζουρωμένα χέρια για να δείχνω συνειδητοποιημένος εργάτης που μπορεί να μελετά και να καταλαβαίνει τον Μάρξ, καλύτερα από κάποιον διανοούμενο του κώλου..
Φυσικά τα βιβλία έμειναν στα ράφια αδιάβαστα γιατί και υπομονή δεν είχα αλλά ούτε και την ικανότητα να τα καταλάβω. Ίσως τώρα που θα έχω χρόνο να τα καταφέρω καλύτερα.
Εργάτης βέβαια παρέμεινα και στα 41 μου μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα γιατί από δω και μπρος κανείς δεν ξέρει. Αυτό που κέρδισα από την τελευταία μου δουλειά, εκτός της πίεσης και της αναγκαστικής χρήσης δύο χαπιών την ημέρα για να μην υπερβεί τα όρια και δεν προλάβω να δω τον Άρη πρωταθλητή, είναι η πλήρης επιβεβαίωση των όσων υποψιαζόμουν για μερικά δείγματα εργατών, αλλά πάντα ντρεπόμουν να τα εκστομίσω, γιατί η εργατική τάξη είναι και περήφανη και αθάνατη.
Επιβεβαιώθηκα λοιπόν για το τυπικότερο δείγμα εργάτη.
Τυπικό, τυπικότατο δείγμα εργάτη είναι αυτός που χορεύει όπως και δήποτε με τσιγάρο στο στόμα την μεγαλύτερη μελοποιημένη απάτη όλων των εποχών, -από τον «τραγουδιστή του λαού»- «Το μερτικό μου απ' τη χαρά μου το 'χουν πάρει άλλοι γιατί είχα χέρια καθαρά και μια καρδιά μεγάλη». Τι απάτη θεέ μου. Να ξέρεις πως ο άλλος είναι ο ρουφιάνος του αφεντικού, λουφάρει μόνιμα και προκλητικά, έχει σκοτωθεί με τα αδέρφια του για την κληρονομιά του πατρικού του, κάθεται στο τραπέζι μόνο αν θα τον κεράσεις, σε τρελαίνει στην τράκα και παρ' όλα αυτά διαρρηγνύει τα ιμάτια του χορεύοντας ή μάλλον χοροπηδώντας σαν κατσίκι ταυτιζόμενος με τα καθαρά χέρια και την μεγάλη καρδιά.
Χειρότερος όμως εργάτης όλων είναι εκείνος που αναλαμβάνει χρέη εργοδηγού. Εδώ μιλάμε για περίπτωση που χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης. Καταρχάς το δέχεται ως αποτέλεσμα της ικανότητας του στη δουλειά και ως φυσική εξέλιξη που δικαιώνει τους κόπους ετών. Συνήθως είναι ανίκανος να γράψει σωστά ακόμα και το όνομα του και όμως κρατά με μεγάλη υπευθυνότητα και κύρος τις καταστάσεις των εργαζόμενων. Αναλαμβάνει να πιέσει, να εκβιάσει και να απειλήσει όσους αντιδρούν για τις συνθήκες και επιδεικνύουν διάθεση για συνδικαλισμό. Φυσικά οι εργάτες τους μισούν και θεωρούν τους εαυτούς τους ικανότερους από δαύτους για την θέση του εργοδηγού. Βέβαια δεν ξεχνούν να γελούν με κάθε κρύο αστείο τους, να τους κερνούν καφέ ή να τους τροφοδοτούν με αυγά ή κότες από το χωριό. Αφού δεν μπόρεσαν να γίνουν το σκυλί του αφεντικού ας γίνουν τουλάχιστον το τσιμπούρι του σκύλου του αφεντικού. Και πετυχημένος σκύλος αφεντικού είναι εκείνος με τα περισσότερα τσιμπούρια. Τελικά αφεντικά χωρίς εργάτες θα υπήρχαν. Χωρίς εργοδηγούς όχι.
Έμαθα όμως και τα βασικά προσόντα ανώτερου υπαλλήλου που χειρίζεται υποθέσεις που αφορούν εργάτες και εργασιακά θέματα. Τα προσόντα αυτά είναι μόνο ένα. «Πρώην Αριστερός». Το προσόν που ανοίγει όλες τις πόρτες. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ψυχολογία των εργατών, εκβιάζει και πιέζει με τον καλύτερο τρόπο και πάντα βγαίνει κερδισμένος. Ας το πάρουν υπόψιν τους οι νυν αριστεροί πως κέρδος έχεις αν είσαι «πρώην» αριστερός και όχι «νυν». Μια σοβαρή εταιρία πάντα προσέχει να προσλαμβάνει ένα τέτοιο χρήσιμο υπάλληλο στους κόλπους της.
Το άλλο που προσέχει πολύ, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταύτιση της με τον στρατό.
Πρώτα απ' όλα περνάς εξετάσεις όπως και στον στρατό. Έπειτα σου κάνουν εμβόλια όπως και στο στρατό. Μετά σου παρέχουν ομοιόμορφες φόρμες, άρβυλα και κράνη, όπως και στο στρατό. Ορκίζεσαι υπακοή υπογράφοντας σύμβαση που σου απαγορεύει να διαρρεύσεις οποιαδήποτε μυστικά της εταιρείας, δικαιούσαι άδεια όπως και στο στρατό και επιβιώνεις έχοντας βύσμα και ρουφιανεύοντας όπως και στο στρατό.
Τελικά αυτή η Δευτέρα δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες. Ο φίλος μου ο Γιώργος θα πάει μόνος του για δουλειά και γω θα τρέχω στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ.
Μόνο σας παρακαλώ αν με δει κάποιος συνάδελφος απολυμένος στον δρόμο, ας μην με ξαναρωτήσει τι θα κάνουμε από δω και μπρος. Είμαι το ίδιο χεσμένος και πελαγωμένος που δεν θα μπορώ να του πω θα το παλέψουμε.
Το μόνο που θα του πω είναι πως έχουν κολλήσει στον εγκέφαλο μου οι στοίχοι του Αγγελάκα από το «Όλα είναι δρόμος», το «Δεν είμαι μόνος, Δεν είμαι ο μόνος Όλα είναι δρόμος.»
Καιρός συνάδελφοι να αρχίσετε να ακούτε Τρύπες (φτάνει πια ο Καζαντζίδης και τα λερωμένα χέρια) και να βγείτε στους δρόμους. Πιαστείτε με κάποιον από το χέρι και μπείτε στην πορεία που θα περνά από δίπλα σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο όμορφοι είναι οι δρόμοι όταν τους περπατάς παρέα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια σε όσους κατέστρεψαν τις Δευτέρες μας.
Αυτή η Δευτέρα δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες.
Αλλά από δω και πέρα καμιά Δευτέρα δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες. Μέχρι να έρθει το Σαββατόβραδο που θα μοσχοβολά βασιλικό κι ασβέστη.
* Ηλεκτροσυγκολλητής, Πρόεδρος Σωματείου «Η ΓΑΛΑΡΙΑ» στην Ολυμπία οδό, άνεργος.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Καταπληκτικό άρθρο του Μ.Μαζάουερ στους New York Times: “Η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, κλονίζει τον πλανήτη.”






Του Μαρκ Μαζάουερ*



Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που. αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.





Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από.

τη φυλακή της αυτοκρατορίας.

Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. "Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου", έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του "Ελλάς", "το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! "

Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.

Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην "ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη" στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική , εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο.

Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, έλληνες και τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας.

Η ελληνο - τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Αξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο - ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα.

Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας. Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή.

Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.

Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη - μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον. Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.

Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ενωση. Προανήγγηλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του '90, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη.

Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή. Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του '90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα θέσει το ερώτημα: "ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;".

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη - κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα.

Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.

*Μαρκ Μαζάουερ,
Βρετανός ιστορικός και συγγραφέας,
καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι τελευταίες στιγμές του Στιβ Τζομπς – Τι αποκαλύπτει η αδερφή του

Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του, γιατί τους άφηνε. Τα αινιγματικά τελευταία του λόγια και η α … ναπνοή του έμοιαζε σαν να έκανε αναρρίχηση.

Σε ένα συγκινητικό εγκώμιο κατά τη διάρκεια της τελετής στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στις 16 Οκτωβρίου, η Μόνα Σίμπσον, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του ιδρυτή της Apple. Του (ετεροθαλούς) αδερφού που γνώρισε μόλις το 1984, όταν ακόμη εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα.

...........


«Οι τελευταίες του λέξεις ήταν μονοσύλλαβες και τις επαναλάμβανε τρεις φορές» είπε. Κοίταξε τη γυναίκα και τα παιδιά του, μετά κοίταξε στο βάθος και άρθρωσε: «ω ουάου» τρεις φορές, σύμφωνα με την 54χρονη συγγραφέα.

«Πριν φύγει, κοίταξε την αδερφή του την Πάτι, μετά τα παιδιά του και στο τέλος τη σύντροφο της ζωής του, Λορέν και μετά πάνω από τους ώμους τους, πριν πει τα τελευταία του λόγια», ανέφερε στον επικήδειό της (που αναδημοσιεύουν οι New York Times) η Σίμπσον.

«Η αναπνοή του υποδείκνυε ένα δύσκολο ταξίδι, ένα απότομο μονοπάτι σε υψόμετρο. Η γυναίκα του, δίπλα του στο κρεβάτι, μερικές φορές πεταγόταν πάνω όταν υπήρχε μεγάλη παύση στην αναπνοή του. Κοιταζόμασταν και τότε εκείνος έπαιρνε βαθιά ανάσα»…

Ήταν ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς που την ειδοποίησε να πάει στο σπίτι του, για να είναι παρούσα στις τελευταίες του στιγμές. «Έλα γρήγορα στο Πάλο Άλτο. Στο λέω γιατί φοβάμαι ότι δε θα προλάβεις γλυκιά μου», της είπε στο τηλέφωνο. Και πρόσθεσε πως λυπάται πολύ που τους άφηνε.

Οι τελευταίες στιγμές του Στιβ Τζομπς – Τι αποκαλύπτει η αδερφή του | TechIT.gr - Τεχνολογικές Ειδήσεις

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει την περιστροφή της γης




Perierga.gr - Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει την περιστροφή της γης

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την περιστροφή της γης κατέγραψαν τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Παρακολουθώντας κανείς το βίντεο μπορεί να διακρίνει ολόκληρες πολιτείες να προβάλλουν μέσα από τα σύννεφα, καθώς και εκατομμύρια φώτα να λαμπιρίζουν.....


Διαβαστε Περισσοτερα...

ΥΠΟΜΟΝΗ ... ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Λύθηκε το μυστήριο του τρυποκάρυδου!



Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς χτυπά το ράμφος του χωρίς να παθαίνει κρανιογκεφαλικές βλάβες.

Το ενδιαφέρον κινέζων ειδικών κέντρισε ο τρυποκάρυδος με τα καμώματά του: οι ερευνητές βάλθηκαν να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το χαριτωμένο πουλί χτυπάει με μανία το ράμφος του στον κορμό του δέντρου χωρίς να παθαίνει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες.

Perierga.gr - Λύθηκε το μυστήριο του τρυποκάρυδου!

Σε μελέτη τους, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπεϊάνγκ στο Πεκίνο και το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ εξέτασαν πώς ακριβώς απορροφώνται οι δονήσεις που προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη κίνηση του κεφαλιού του τρυποκάρυδου επάνω στη σκληρή επιφάνεια του δέντρου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι δυνάμεις που ασκούνται καθώς ο τρυποκάρυδος χτυπάει τον κορμό του δέντρου με ταχύτητα 6-7 μ./ανά δευτερόλεπτο, αγγίζουν τα 1.000 G.

Ανατομία του δρυοκολάπτη

Όπως εξηγούν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «PLoS ONE», για να καταφέρουν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα χρειάστηκε να εξετάσουν βίντεο της συγκεκριμένης διαδικασίας, όπως επίσης και αξονικές της κεφαλής των πουλιών προκειμένου να μελετήσουν αναλυτικά τη δομή του κρανίου τους.

Ανακάλυψαν λοιπόν σπογγώδη τμήματα τόσο στα οστά του κρανίου όσο και στο ράμφος τους, τα οποία παίζουν τον ρόλο του «συστήματος απορρόφησης κραδασμών» και τους χαρίζουν προστασία από τραυματισμούς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το προηγμένο σύστημα δεν βασίζεται σε έναν παράγοντα αλλά αποτελεί αποτέλεσμα ενός συνόλου μορφολογικών χαρακτηριστικών.

Τα εντυπωσιακά τους ευρήματα ωστόσο, εξηγούν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους ειδικούς στο να σχεδιάσουν ασφαλέστερα κράνη.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Το αντι-smartphone



Στα χρόνια της ανελέητης μάχης για το πιο προχωρημένο feature, το John’s Phone αρνείται να υποταχθεί στην τεχνολογία, το … κάνει όμως με στιλ! Πρόκειται άλλωστε για την εξέλιξη της τηλεφωνικής συσκευής που είχαμε παιδιά: 2 κονσέρβες κι ένα σχοινί όλα κι όλα…  Για το John’s Phone ακόμα και τα SMS είναι πολύπλοκη λειτουργία, γι’ αυτό και κόπηκαν στην παραγωγή. Το αξιολάτρευτα απλό κινητάκι το μόνο που κάνει είναι… κλήσεις: σηκώνεις τηλέφωνο, κλείνεις τηλέφωνο! Ούτε μηνύματα, ούτε μουσική, ούτε φωτογραφίες, ούτε κάμερα, ούτε ringtones, ούτε ρολόι, ούτε internet access, ούτε έγχρωμη LCD… απλά κινητό, όχι πολυμηχάνημα 634-σε-1. Το μόνο που επιβίωσε ωστόσο στον στίβο της απλότητας είναι ο τηλεφωνικός κατάλογος. Όχι βέβαια ηλεκτρονικός, αλλά αυτός ο παλιός που είχαν οι παππούδες μας, με το χαρτάκι και το στιλουδάκι. Πράγματι, στο πίσω μέρος του θα βρεις ενσωματωμένη μια λίστα επαφών κι ένα στιλό!

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share