Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εφήμερα έργα τέχνης στην άμμο!


O καλλιτέχνης Andreas Amador παίρνει μια τσουγκράνα και κατευθύνεται στις παραλίες του Σαν Φρανσίσκο, επιλέγοντας την αγαπημένη του ώρα: το σούρουπο. Ο λόγος; Χρησιμοποιώντας την άμμο ως καμβά αλλά και τα βράχια ως σημείο αναφοράς δημιουργεί εκπληκτικά έργα τέχνης στις ακτές.
perierga.gr - Εφήμερα έργα τέχνης στην άμμο!
Απίθανα γεωμετρικά σχήματα, κύκλοι και τετράγωνα, το ένα δίπλα στο άλλο συνθέτουν «οργανικούς» πίνακες ζωγραφικής που ενσωματώνονται άριστα στο θαλασσινό τοπίο. Έτσι βλέπουμε ........


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πάσχα στη Κέρκυρα-1


Eπιούσιες παστιτσάδες
Αν δεν έχετε βρεθεί Μεγάλη Παρασκευή βράδυ στο- βυθισμένο στο άπλετο μοβ- Λιστόν και δεν έχετε ανατριχιάσει στο άκουσμα του adagio του Albinoni, αν δεν έχετε ξυπνήσει νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από τους ήχους του πένθιμου εμβατηρίου του Αμλέτου, αν δεν έχετε ζήσει έστω και μία φορά το εκκωφαντικό σπάσιμο των μπότηδων στα πλακόστρωτα σοκάκια και την ατμόσφαιρα απόλυτης ευφορίας με τις χαρούμενες μάρτσιες που επικρατεί μετά, χάνετε την πιο μελωδική, θεατρική και ατμοσφαιρική εκδοχή του Πάσχα στην Ελλάδα. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας, το μέρος όπου η νοσταλγική ατμόσφαιρα συναντά την ενέργεια του νησιού, σου δίνει να μυρίσεις το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό μπουκέτο εμπειριών: μπάντες με χρωματιστά λοφία και καλογυαλισμένα κράνη που αστράφτουν στον ανοιξιάτικο ήλιο, μπαλκόνια στολισμένα με πορφυρά πανιά, μελωδίες που ξεχύνονται από ανοιχτά παράθυρα βενετσιάνικων αρχοντικών και πλήθος κόσμου που επιδίδεται σε socializing κάτω από τις καμάρες του Λιστόν και κάνει βόλτα στις ρομαντικές μικρές πλατείες στο Καμπιέλο και σε καντούνια που μοσχοβολάνε από το αγνό πράσινο σαπούνι, τις μυρωδάτες φογάτσες και τις επιούσιες παστιτσάδες.

 
6 πράγματα που πρέπει να κάνετε
 
1. Να ακούσετε το πένθιμο adagio του Albinoni άψογα εκτελεσμένο από την «κόκκινη» (Παλαιά Φιλαρμονική) στον μεγάλο επιτάφιο της Μητρόπολης, που ξεκινάει στις 10 το βράδυ. Το καλύτερο πόστο είναι η Κοφινέτα, στο τέλος του Λιστόν, όπου τα κτίρια δημιουργούν ένα ιδιότυπο πέτρινο ηχείο.
 
2. Να σηκωθείτε από τις έξι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου και να πάτε στην Παναγία των Ξένων, στην Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνος, για να δείτε το πιο cult πασχαλιάτικο έθιμο: την αναπαράσταση του σεισμού της Ανάστασης.
 
3. Να πιάσετε από νωρίς θέση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο Πεντοφάναρο, για να δείτε στις 11:00 ακριβώς, στην πρώτη Ανάσταση, τους μπότηδες να εκτοξεύονται από τα στολισμένα με μπορντό πανιά μπαλκόνια.
 
4. Να αγοράσετε φογάτσες (τσουρέκια βενετσιάνικης προέλευσης) και κολομπίνες (χριστόψωμα σε σχήμα περιστεριού) από τον Παπαγιώργη, το πιο παλιό και φημισμένο ζαχαροπλαστείο της πόλης (Νικηφόρου Θεοτόκη 32, τηλ.: 26610 39474). 
 
5. Να κάνετε βόλτα στο απέραντο κτήμα του Μον Ρεπό, που την περίοδο του Πάσχα είναι στα καλύτερά του. Μέσα σε αμέτρητες ανθισμένες πασχαλιές, καταπράσινους κήπους, ερείπια αρχαίων ναών και αποικιακού στυλ θερινά βασιλικά ανάκτορα.
6 .Να πιείτε έναν καφέ στο Ακταίον αγναντεύοντας το γαλάζιο του Ιονιου και το Παλαιό φρούριο της Κέρκυρας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

730,74: για τη γενιά που θα πληρώνει



Αυτά τα 730€, ο εφιάλτης του κάθε διμήνου,, ο πόνος μπροστά στο γκισέ με τον λογαριασμό του ΤΕΒΕ στο χέρι. 365€ το μήνα για μια σύνταξη που το πιθανότερο δεν θα λάβεις ποτέ, που στην πραγματικότητα δεν σου παρέχει καμία τρέχουσα ασφάλιση, ένα φάρμακο μια φορά αποπειράθηκες να αγοράσεις κι έμαθες το εξοργιστικό ότι δεν καλύπτεται ούτε το 1%, που δεν έχεις επιβαρύνει με ούτε μια επίσκεψη στους γιατρούς το Ταμείο -και αυτό δεν αναγνωρίζεται ούτε σε απαλλάσσει από εισφορές όπως θα πρεπε - , ένα βάρος όλο πόνο και για λόγο ποιό;
Ξεδιάντροπα πια, για να καλύψεις τις συντάξεις μιας γενιάς που οι περισσότεροι δεν κατέθεσαν ποτέ τα απαιτούμενα ένσημα, οι υπόλοιποι ως επί το πλείστον τέως δημόσιοι υπάλληλοι που πέρα απ' το εφάπαξ και διευκολύνσεις σε οτιδήποτε ζητούσαν (στεγαστικό δάνειο, επιδόματα) λαμβάνουν άπειροι και συνταξάρες των 2.000 ευρώ και άνω. ...

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρωτοποριακή υδρορροή


Όταν η υδρορροή γίνεται κομμάτι της αρχιτεκτονικής του σπιτιού. Η συγκεκριμένη αποτελείται από πολλά ακανόνιστης μορφής δοχεία που μεταφέρουν το νερό από το ένα στο άλλο και τελικά σε μια συσκευή αποθήκευσης. Είναι συνδεδεμένα πάνω σε κατακόρυφους οδηγούς.
Η πρωτότυπη δομή τους επιτρέπει στη φυσική ροή του νερού να σχηματίζει διάφορους περίεργους στροβιλισμούς χαρίζοντας ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα χωρίς να επηρρεάζει τη περακτικότητα τηε κατασκευής.
Perierga.gr - Υδρορροή
Perierga.gr - Υδρορροή
Perierga.gr - Υδρορροή
Perierga.gr - Υδρορροή
Perierga.gr - Υδρορροή
Perierga.gr - Υδρορροή

Διαβαστε Περισσοτερα...

Xωρίς λόγια

Η συγκεκριμένη πινακίδα φωτογραφήθηκε σήμερα στον υπόγειο του Λονδίνου.
Αφορά διαφημιστική πινακίδα του περιοδικού The Spectator.
........... .....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

STOP!

 Ποσό χρόνο έκανες μέχρι να καταλάβεις ότι η κοπέλα δεν φοράει κράνος?
 
Μέσος χρόνος για τις γυναίκες : 8 δευτ..
Μέσος χρόνος για τους άνδρες: … µόνο µετά που διάßασαν την ερώτηση!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γάτα παίζει τον «παπά» με… μεγάλη επιτυχία!






 
perierga.gr - Γάτα παίζει τον Η γάτα που θα δείτε στη συνέχεια δεν είναι μόνο πανέξυπνη αλλά της αρέσει να τζογάρει κιόλας! Για την ακρίβεια τρελαίνεται να παίζει με το αφεντικό της το γνωστό παιχνίδι «εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς;» όχι με τραπουλόχαρτα, όμως, αλλά σε μια παραλλαγή, προσαρμοσμένη ιδανικά στις… γατίσιες ανάγκες! Τα πράγματα είναι απλά: Ο ιδιοκτήτης έχει στα χέρια του τρία τσόφλια από καρύδια όπου μέσα σε ένα από αυτά τοποθετεί ένα ζάρι. Η γάτα κάθεται απέναντί του, απόλυτα προσηλωμένη στις κινήσεις του. «Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς, γατούλα;», λέει το αφεντικό! Και η γάτα δείχνει με το ποδαράκι της το τσόφλι με το ζάρι… Αν τα καταφέρνει και πόσες σωστές «απαντήσεις» δίνει, δείτε το στο βίντεο…

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα σπάνιο παγωμένο ποτάμι στη Ρωσία!


Ο φετινός παγωμένος χειμώνας -ένας από τους πιο κρύους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια- άφησε πίσω του έκδηλα τα σημάδια του σε κάθε γωνιά του κόσμου, δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες παντού.
perierga.gr - Ένα σπάνιο παγωμένο ποτάμι στη Ρωσία!
Μια τέτοια εντυπωσιακή εικόνα εμφανίστηκε σε ένα δάσος της Ρωσίας, καθώς το ποτάμι που κυλούσε ανάμεσα στα δέντρα έγινε ξαφνικά «κατεψυγμένο»! Το νερό πάγωσε απότομα, δημιουργώντας λεία κομμάτια πάγου στο έδαφος και τις πλαγιές, που θυμίζουν χιονισμένο βουνό.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ. 
Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της ΝΔ ήταν ΝΑΙ. 
Στη συνέχεια κάποιοι απ τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα για να ενταχθούν στον Δημοκρατικό Συναγερμό, που έλεγε ΝΑΙ στο μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ.
 Η Ντόρα που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια. 
Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ηρθε η Ανοιξη

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share