Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Απομακρύνεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών;


Δυσμενείς δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι διευρύνεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει το εσωκομματικό «παζάρι» στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο έχει ήδη στηθεί και για το οποίο γράφουμε στο προηγούμενο post.
Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται αποτελούν μία ακόμη ένδειξη ότι απομακρύνεται το σενάριο πρόωρων εκλογών την άνοιξη, σύμφωνα με το οποίο οι κάλπες για βουλευτικές εκλογές θα στηθούν λίγο πριν από τις ευρωεκλογές (Απρίλιο όπως λένε στην Ρηγίλης). Ως γνωστόν, κανένας πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για εκλογές, όταν έχει «δεμένη» την ήττα. Αν παγιωθεί το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις αυτό σημαίνει ότι στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΝΔ θα πάρει γύρω στο 29% και το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα, με ποσοστά γύρω στο 31-32.
Αλλά, με 29% στις Ευρωεκλογές και 152 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έχει ούτε τη δυνατότητα, ούτε τη νομιμοποίηση να κυβερνήσει. Φτάνει λοιπόν η ώρα που, όπως διαδίδει η Αγία Οικογένεια, θα του ψιθυρίσει στο αυτί ότι πρέπει να φύγει;
Κανείς δεν ξέρει προς το παρόν τι σκέφτεται και τι σχεδιάζει ο Καραμανλής. Υπουργοί που μίλησαν πάντως μαζί του τον εμφανίζουν στις εφημερίδες «αμήχανο, νευρικό και θυμωμένο» επειδή δεν μπορεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων ύστερα από εκείνη την τραγική εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη. Άλλοι συνομιλητές του βεβαιώνουν ότι δείχνει κλεισμένος στον κόσμο του και ότι αδυνατεί να σχεδιάσει στρατηγική διεξόδου από την κρίση. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι οδηγείται προς την έξοδο. Δεν είμαστε όμως παρόντες στις συνομιλίες αυτές και ως εκ τούτου δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά ότι τα πράγματα έχουν έτσι.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν δεν συμβεί μια δραματική αλλαγή στην πολιτική της ΝΔ , τότε στις εθνικές εκλογές, το 2010, με αφορμή την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, η ΝΔ θα συντριβεί. Είναι επίσης βέβαιο κατά την γνώμη μας ότι ο Κ. Καραμανλής δεν μπορεί να κάνει αυτή την αλλαγή. Επειδή δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση στη ΝΔ με έναν ανασχηματισμό, ή με μερικά φιλολαϊκά οικονομικά μέτρα. Πρέπει να αλλάξουν όλα, ακόμα και το παρελθόν, και αυτό δεν γίνεται.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ


Όταν ήμουν 14 χρονών, ήλπιζα ότι μια μέρα ότι θα βρω ένα κορίτσι.

* Όταν έγινα 16 βρήκα ένα κορίτσι, αλλά δεν είχε καθόλου πάθος, κι έτσι αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι με πάθος για ζωή.

* Στο κολέγιο έβγαινα ραντεβού με ένα παθιάρικο κορίτσι, αλλά παραήταν συναισθηματική. Όλα μαζί της ήταν μία κατάσταση εκρηκτική. Ήταν μελοδραματική, έκλαιγε όλη μέρα και με απειλούσε με αυτοκτονίες. Έτσι αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι με συναισθηματική σταθερότητα .
* Όταν έγινα 25 βρήκα ένα πολύ σταθερό κορίτσι, αλλά ήταν βαρετή. Ήταν απόλυτα προβλέψιμη και δεν την ενθουσίαζε τίποτα. Η ζωή μου μαζί της ήταν τόσο ανιαρή που αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι γεμάτο με ενθουσιασμό για ζωή.
* Όταν έγινα 28 βρήκα ένα ενθουσιώδες κορίτσι, αλλά δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τους ρυθμούς της. Έτρεχε από το ένα πράγμα στο άλλο, ποτέ δεν καθόταν στα αυγά της. Λειτουργούσε παρορμητικά και με έκανε τόσο ευτυχισμένο όσο και δυστυχή. Αρχικά ήταν πολύ ενθουσιώδης, αλλά αλλού την έχανες κι αλλού την έβρισκες. Έτσι αποφάσισα να βρω ένα, κορίτσι με πιο εφικτούς στόχους στη ζωή του.
* Όταν έφτασα τα τριάντα, βρήκα ένα έξυπνο και φιλόδοξο κορίτσι με τα δυο της πόδια να πατάνε γερά στη γη και ..... την παντρεύτηκα. Ήταν τόσο φιλόδοξη που με χώρισε και πήρε ό,τι είχα και δεν είχα... * Τώρα είμαι στα 40. Είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός, και ψάχνω για μια ξανθιά με μεγάλα βυζιά, κομμώτρια κατά προτίμηση.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Η "Καθημερινή" διαβάζεται από αυτούς που κυβερνούν τη χώρα.
Ο "Ελεύθερος Τύπος" από αυτούς που νομίζουν ότι κυβερνούν τη χώρα.
Το "Βήμα" και τα "Νέα" διαβάζουν αυτοί που πιστεύουν ότι θα έπρεπε κανονικά να κυβερνούν τη χώρα.
Τον "Ριζοσπάστη" εκείνοι που πιστεύουν πως τη χώρα θα έπρεπε κανονικά να την κυβερνά μια άλλη χώρα.
Οι αναγνώστες της "Ελευθεροτυπίας" δεν ξέρουν ποιος ακριβώς κυβερνά τη χώρα είναι όμως βέβαιοι πως την κυβερνά με λάθος τρόπο.
Την "Απογευματινή" προτιμούν οι γυναίκες αυτών που κυβερνούν τη χώρα.
Τη "Ναυτεμπορική" διαβάζουν αυτοί στους οποίους ανήκει η χώρα..
Την "Εστία" διαβάζουν όσοι νομίζουν πως η χώρα είναι ακόμα δική τους.
Και οι αναγνώστες της "Espresso" δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά τη χώρα αρκεί να είναι γυναίκα και να έχει μεγάλο στήθος.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Kα-τα-πλη-κτι-κό !!!



Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Παλαιστίνιου εκπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη

- «Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θέλω να σας πω κάτι για τον Μωυσή. Όταν έσκισε τον βράχο κι άρχισε να αναβλύζει από εκεί νερό, σκέφτηκε πως ήταν μια καλή ευκαιρία να πλυθεί.
Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τ' ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε όμως και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
Τα είχε κλέψει ένας Ισραηλινός.»

Οπότε πετάχτηκε οργισμένος ο Ισραηλινός εκπρόσωπος κι άρχισε να φωνάζει :

- «Τι είναι αυτά που λες; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί τότε.»

Κι ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος, αφού χαμογέλασε, σχολίασε:

- «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΗΣ AEGEAN ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ!!!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΑΡΚΑΣ







Διαβαστε Περισσοτερα...

«Έφυγε» ο Σταύρος Ξενίδης


Ένας από τους μεγαλύτερους καρατερίστες του Ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο Σταύρος Ξενίδης, έφυγε σήμερα από την ζωή .

Τα τελευταία 5 χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός, χτυπημένος από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια υπέφερε από μερική άνοια και αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα στο χέρι και το πόδι.

Από τις 27 Μαΐου ο Σταύρος Ξενίδης, αλλά και η σύζυγός του επίσης ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού βίωναν την δύσκολη καθημερινότητα σε ένα δωμάτιο του κτιρίου (για βαριά ασθενείς) “Ευαγγελισμός”(η κυρία Λαμπρινού φιλοξενείτε στο κτίριο “Κονσόλειο” λίγα μέτρα από το κτίριο “Ευαγγελισμός”) του Γηροκομείου Αθηνών, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή ο αγαπημένος ηθοποιός.
Παρά το γεγονός πως τα έξοδα περίθαλψης και φυσικοθεραπείας του Σταύρου Ξενίδη δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τις οικονομίες εκείνου και τις συζύγου του, με διαμεσολάβηση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και της Άννας Φόνσου, προέδρου του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού», έγιναν δεκτοί στο Γηροκομείο Αθηνών, μετακομίζοντας από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που έμεναν στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Σταύρος Ξενίδης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1924. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1944 και στον κινηματογράφο το 1953, στην ταινία “Το τραγούδι του πόνου”.
Ηθοποιός της σκηνής με πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο ενεργητικό του, συνέχισε να εμφανίζεται και στον κινηματογράφο όπου έκανε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, αλλά και προλογισμούς σε ταινίες.

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://radiorondo.blogspot.com/




Κάνουμε ραδιόφωνο για την ψυχή μας,για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας.Οδηγός μας στάθηκε αυτό που υπήρχε γύρω μας, σε ήχους τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με την μουσική.Το κοινό που μας ακούει και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένα, ραδιόφωνο που να είναι πολιτισμόςγράψτε τις παρατηρήσεις σας




rondoradio@gmail.com

Διαβαστε Περισσοτερα...

” ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ”


Γράφουν οι εφημερίδες:

«Το σχέδιο ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος απειλείται να τιναχθεί στον αέρα …. στην Τράπεζα Πειραιώς, στη Eurobank, στην Alpha και στην Εθνική Τράπεζα το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό…Οι υπεύθυνοι δηλώνουν σχεδόν ….προσβεβλημένοι από τις εκτοξευόμενες κατηγορίες για τους ίδιους και τις τράπεζες που διευθύνουν …» (Βήμα). Και λένε οι σταθμοί: «Στον αέρα βρίσκεται το σχέδιο κρατικής στήριξης των τραπεζών καθώς δεν υπάρχει συμφωνία όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων. …Κάποιες τράπεζες μεταξύ αυτών, η Πειραιώς και η Εθνική, δηλώνουν ότι δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης των κεφαλαίων τους με κρατική βοήθεια…» (ΣΚΑΙ).
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Κάποιες τράπεζες σίγουρα έχουν, ή είχαν πρόβλημα. Στην προσπάθειά τους να μην αποκαλυφθούν, πίεσαν την Κυβέρνηση να δώσει το «πακέτο» σε όλους. Η Εθνική σίγουρα δεν το χρειάζεται, αλλά της το φόρεσαν. Μερικές μικρότερες ακόμα και αν το ήθελαν, δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα που να θέλουν την εποπτεία. Η εποπτεία πήγε να επιβληθεί σε όλους, ασχέτως προβλημάτων, για να μην ξεσκεπαστούν οι προβληματικές. Δηλαδή, συγκάλυψης το ανάγνωσμα. Αυτοί που δεν την θέλουν, αντιδρούν. Μερικοί που αντιδρούν, μπλοφάρουν! Διακυβεύονται θεόρατοι εγωισμοί και τεράστια προσωπικά συμφέροντα.
Στην αναμπουμπούλα, κάτι «κουράδες», με συγχωρείτε, θα μείνουν «ανεξάρτητες». Εγώ κύριε Αλογοσκούφη, και κύριε Προβόπουλε, θα τους έλεγα: «Έχετε τρεις μέρες να συγχωνευθείτε, ή σας αφαιρώ την τραπεζική άδεια.» Έτσι, όπως ο Gordon Brown ή ο Henry Paulson (σε τράπεζες πολύ πιο σοβαρές από τα 2-3 σουβλατζίδικα που παριστάνουν τις τράπεζες). Δεν υπαινίσσομαι τίποτα για το ποια είναι ή δεν είναι «σουβλατζίδικο», αλλά ο κύριος Αλογοσκούφης τις ξέρει.
Αλλά κύριε Αλογοσκούφη, αυτή την φορά καταλαβαίνω την δυσκολία σας. Είναι πολύ πιο δυνατοί από εσάς. Εδώ, μπροστά στα μάτια σας, εν μέσω κρίσης, αγοράζουν ίδιες μετοχές, μειώνοντας κεφάλαιο και ρευστότητα, για να μην γίνουν μια χαψιά κάποια νύχτα φθινοπωρινή. Μόνο ένας μπορεί να καθαρίσει την τραπεζική κόπρο του Αυγείου, αλλά δεν τον αφήνετε, εκεί στην Πλατεία Κοτζιά (δεν αναφέρομαι στο άτομο, αλλά στο νομικό πρόσωπο).
Ποιο είναι το συμπέρασμα; Δυο - τρεις Τράπεζες έχουν πολύ περισσότερη πολιτική δύναμη και από την κυβέρνηση και από τον κ. Αλογοσκούφη και από τον κ. Καραμανλή. Και δεν το λέω αυτό σκωπτικά προς τον τελευταίο, αλλά με αγανάκτηση εναντίον της ισχυρότερης και πιο αλαζονικής διαπλοκής στην Ελλάδα.

Τραπεζικός

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share