Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

«Έφυγε» ο Σταύρος Ξενίδης


Ένας από τους μεγαλύτερους καρατερίστες του Ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο Σταύρος Ξενίδης, έφυγε σήμερα από την ζωή .

Τα τελευταία 5 χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός, χτυπημένος από αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια υπέφερε από μερική άνοια και αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα στο χέρι και το πόδι.

Από τις 27 Μαΐου ο Σταύρος Ξενίδης, αλλά και η σύζυγός του επίσης ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού βίωναν την δύσκολη καθημερινότητα σε ένα δωμάτιο του κτιρίου (για βαριά ασθενείς) “Ευαγγελισμός”(η κυρία Λαμπρινού φιλοξενείτε στο κτίριο “Κονσόλειο” λίγα μέτρα από το κτίριο “Ευαγγελισμός”) του Γηροκομείου Αθηνών, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή ο αγαπημένος ηθοποιός.
Παρά το γεγονός πως τα έξοδα περίθαλψης και φυσικοθεραπείας του Σταύρου Ξενίδη δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τις οικονομίες εκείνου και τις συζύγου του, με διαμεσολάβηση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και της Άννας Φόνσου, προέδρου του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού», έγιναν δεκτοί στο Γηροκομείο Αθηνών, μετακομίζοντας από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που έμεναν στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Σταύρος Ξενίδης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1924. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1944 και στον κινηματογράφο το 1953, στην ταινία “Το τραγούδι του πόνου”.
Ηθοποιός της σκηνής με πλούσιο ρεπερτόριο ρόλων στο ενεργητικό του, συνέχισε να εμφανίζεται και στον κινηματογράφο όπου έκανε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, αλλά και προλογισμούς σε ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share