Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Καλη χρονια Από: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η Ελλάς τους Έλληνας


Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας

Διαβαστε Περισσοτερα...


Κάθεστε ήσυχα-ήσυχα στο κέντρο της Αθήνας και πίνετε το καφεδάκι σας... Ξαφνικά, πλακώνουν από τη μία οι ΜΑΤατζήδες και από την άλλη οι κουκουλοφόροι !!! Τι κάνετε ;; Απλό, σηκώνετε το τραπεζάκι !!!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ματς χωρίς… κουκούλες




Editorial
Αθλητικά εφημερίδα Ενημέρωση

Ματς χωρίς… κουκούλες

Προχθές το πρωί, ίσως για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου, ίσως και με μια δυσαρέσκεια-για τον άδικο θάνατο του νεαρού Αλέξη- ακολούθησα, τα βήματα διαμαρτυρίας των μαθητών στο κέντρο της πόλης. Μέσα στην πορεία, αναγνώρισα πολλούς αθλητές που παρατηρώ και θαυμάζω, στα παρκέ των γηπέδων.
Χάρηκα που τους είδα. Άλλωστε ένας λόγος που «μπλέχτηκα» μαζί τους, ήταν να δω εάν τα παιδιά που αγωνίζονται μέσα στα γήπεδα έχουν και άλλες, πιο κοινωνικές, αγωνιστικές διαθέσεις. Ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, κοιτάζοντας κατάφατσα τους αστυνομικούς, έβγαζαν όλη τους την αγανάχτηση, βρίζοντας από τα μετόπισθεν της πορείας, ενώ κάποιοι άλλοι πιο μπροστά-όχι οι αθλητές που είδα και μίλησα- ρίχνανε αντικείμενα, πέτρες και μπογιές προς τα αστυνομικά τμήματα. Τους έπιασα την κουβέντα.
«Ξέρετε γιατί βρίσκεστε εδώ;» τους ρώτησα. «Αυτή η πορεία είναι για τον Αλέξη» μου απάντησαν. «Δε γίνετε παιδεία με αστυνομία και τρομοκρατία» πρόσθεσε κάποιος άλλος.
Συμφωνείτε με τις πράξεις βίας των συμμαθητών σας; ήταν η δεύτερη ερώτησή μου. «Φυσικά και όχι. Αυτή η «οργή» προέρχεται από αυτά που έχουμε μαζεμένα, εδώ και καιρό, μέσα μας. Βλέπουμε αδιέξοδα στο μέλλον μας και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Θα δουλεύουμε σαν ζώα για 400 ευρώ. Βλέπουμε τους γονείς μας να έχουν χάσει το χαμόγελό τους. Δεν μπορούμε να βγάλουμε την κοπέλα μας βόλτα να την κεράσουμε ένα καφέ, ρε φίλε, έναν κινηματογράφο».
Σε ερώτησή μου για το πώς νιώθουν αυτή τη στιγμή που βρίσκονται διαμαρτυρόμενοι στο δρόμο, ένας από αυτούς μου απάντησε: «Προσωπικά νιώθω αυτή τη στιγμή σαν τα τελευταία λεπτά ενός δύσκολου αγώνα, έχουμε μια διαφορά τερμάτων που μας εξασφαλίζει τη πολυπόθητη νίκη και κάνουμε ότι θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι εάν είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, άρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ή παίξαμε στον τελικό του και αύριο θα γυρίσουμε στην καθημερινή πραγματικότητα;».
Έφυγα από την πορεία, σίγουρος για τη… νίκη αυτών των παιδιών.
ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ
tasostsikaris@yahoo.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Αγαπητέ µου Aγιε Βασίλη γεια σου...

Αγαπητέ µου Aγιε Βασίλη γεια σου...

Αυτη τη φορα δεν θα σου ζητησω κατι ακριßο.

Αν ειναι ευκολο θελω αυτους τους υαλοκαθαριστήρες
για το αυτοκίνητό µου.

Σου στέλνω φωτο για να µην γινει καποιο λαθος...

Ευχαριστώ εκ των προτερων....

Διαβαστε Περισσοτερα...

Προσκλητηριο


Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share