Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο Άκης δεν μας έκλεψε μόνο, μας κυβέρνησε


Η εικόνα ήταν σκληρή ακόμη κι αν δεν είχε καμία υποψία βίας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καταβεβλημένος, με εμφανή την προσπάθεια να κρατήσει κάτι από το ύφος και την περπατησιά των παλαιών χρόνων, προσάγεται στην εισαγγελία. Για ειρωνεία της ιστορίας, η σύλληψη του προσωπικού φίλου του Αντρέα Παπανδρέου, γίνεται από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
Η σύλληψη ήταν αναμενόμενη. Εισαγγελικές Αρχές στη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα είχαν «ακουμπήσει» το όνομα Τσοζατζόπουλος σε δύο υποθέσεις. Στους TOR 1 και στα υποβρύχια. Στην μεν υπόθεση των υποβρυχίων, η ομάδα που είχε αναλάβει την διαδικασία είσπραξης και νομιμοποίησης των μιζών ήταν άμεσα εμπλεκόμενη με τον πρώην υπουργό Άμυνας, στη δε υπόθεση των συστημάτων TOR 1, η Offshore που εισέπραξε τις μίζες ανήκει σε συγγενή του Τσοχατζόπουλου και φαίνεται να του πουλά ακίνητα με ενδιάμεσο άλλη Offshore πάλι του συγγενή. Η ίδια offshore,πουλά και στο Βατοπέδι, αλλά αυτή είναι μια ιστορία για την οποία θα γράψουμε σύντομα.
Τις ώρες που μεσολάβησαν από την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Πως η στιγμή σύλληψης δεν είναι τυχαία, πως είναι ένα εξιλαστήριο θύμα, πως η κίνηση ήταν προεκλογική. Ακόμη και πως έπρεπε να τον αφήσουν να κάνει Πάσχα.
Η χώρα αυτή μερικές φορές φτάνει στην παράνοια. Μπορεί να παραπονιέται γιατί κανένας από όσους φταίνε δεν μπαίνει φυλακή, αλλά όταν επιτέλους ελάχιστοι από τους πολλούς φτάσουν στην πόρτα της εισαγγελίας (Εφραίμ, Άκης) τότε αναζητά σκοπιμότητες, εφευρίσκει συγκυρίες, δίνει ακόμη και χάρη λόγω εορτών.
Στα δημοσιογραφικά γραφεία υπήρξαν πολλοί συνάδελφοι που βλέποντας τις εικόνες της σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου δήλωσαν «τον λυπάμαι». Στα πολιτικά γραφεία, ο Άκης χαρακτηρίστηκε «ένας πολιτικός που παρασύρθηκε κυρίως μετά την σχέση του με τη νεαρή σύζυγο, περνώντας από την πολιτική στο Four Seasons».
Δεν αμφισβητώ το πως οι άνθρωποι μπορεί να επηρεάζονται από τους ανθρώπους σε σημείο να γίνονται για λύπηση. Ο Άκης συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας που είναι αρκετά πιο διδακτικά από οποιαδήποτε συναισθηματική ή ψυχολογική προσέγγιση.
Ο Τσοχατζόπουλος των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης και των οραμάτων (του ζιβάγκο), μετατράπηκε σε ένα πολιτικό μηχανισμό εξουσίας που κάλυψε και δικαιολόγησε την αυθαιρεσία του με λαϊκισμό (τα ζεϊμπέκικα των φωτογραφιών), κυριάρχησε μετατρέποντας τους θεσμούς σε κανόνες διαπλοκής (οι εντιμότατοι συγκατηγορούμενοι φίλοι) και κατέληξε στην διαφθορά ως δικαιολογημένο στάδιο πολιτικής (μίζες και Four Seasons).
Προφανώς αυτό δεν αφορά μόνο τον Άκη αλλά ολοκληρο το σύστημα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως όταν η επιτροπή της Βουλής εξέταζε την υπόθεση των TOR 1, όταν έφτασαν οι λογαριασμοί των Offshore εταιρειών, ο Ευάγγελος βενιζέλος, είπε πως δεν είναι λογαριασμοί, αλλά αριθμοί τηλεφώνων. Η διαφθορά τύπου Άκη, ήταν η ίδια πολιτική.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Άκης θα ριχτεί στην αρένα από αυτούς που τον προσκυνούσαν και παρα λίγο να τον βγάλουν και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να υπάρχει ένας ένοχος για να μην είναι οι ίδιοι.
Ο ίδιος ο Άκης συνεχίζει να έχει την συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος. Δείχνει να μην καταλαβαίνει. Έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία μιλά για πολιτικές σκοπιμότητες. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με την νοοτροπία του 80, τότε που κάθε αποκάλυψη σκανδάλου για τα κόμματα ήταν πολιτική δίωξη και κάθε πιθανός ένοχος, ήρωας.
Επιμένω πως ανάμεσα στο να μας έχει κλέψει ο Άκης ( αν μας έκλεψε) ή να μας κυβέρνησε, το χειρότερο είναι το δεύτερο. Όπως και όλοι αυτοί που τον χειροκροτούσαν, στη συνέχεια τον κάλυψαν ως όμοιο και τώρα τον πετάνε στα λιοντάρια.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η "σουρεάλ" είδηση της ημέρας

Γερμανός άνεργος, συνελήφθη για κλοπή τροφίμων στη Ρόδο



Γερμανός άνεργος, συνελήφθη για κλοπή τροφίμων στη Ρόδο
Άνεργος Γερμανός συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τροφίμων από πολυκατάστημα επειδή πεινούσε. Σύμφωνα με την αστυνομία της Ρόδου, ο 61χρονος Γερμανός συνελήφθη την 11η Απριλίου 2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας μετά από καταγγελία εκπροσώπου σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την οποία είχε αφαιρέσει από τα ράφια και είχε τοποθετήσει σε τσάντα που έφερε μαζί του, τρόφιμα αξίας 51,28 ευρώ.

Όταν συνελήφθη, τα κλοπιμαία δεν βρέθηκαν στην κατοχή του αφού είχε προλάβει να τα καταναλώσει. "Είμαι άνεργος, δεν έχω χρήματα και πεινάω", κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 61χρονος που, όπως γράφει η τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική»  πήγε  στο νησί για μια καλύτερη τύχη μόνος με ένα ποδήλατο.

Η Εισαγγελέας Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Ρόδου παρέπεμψε τον Γερμανό σε ρητή δικάσιμο.

Διαβαστε Περισσοτερα...

ηρωοποίηση των "Πασχαλινών" βεγγαλικών και τα εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα...


Η σχεδόν σχιζοφρενική στάση των δελτίων ειδήσεων.




Μια σκέψη: Το είδα και φέτος στα δελτία ειδήσεων. Πριν το Πάσχα προβάλλουν όλα τα έθιμα με τα βεγγαλικά, εκστασιάζονται στη θέα του ρουκετοπόλεμου στη Χίο, διαφημίζουν με μπόλικη πατριωτική και χριστιανική περηφάνεια την κάθε μαλακία που βαφτίζεται "θρησκευτικό έθιμο"......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι 10 πιο «αγενείς» πόλεις στον κόσμο!

Οι παρακάτω πόλεις φημίζονται για το «ύφος» τους αλλά και για τους «αγενείς» κατοίκους τους! Στα μέρη αυτά οι καλοί τρόποι είναι άγνωστοι και καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε πριν σπαταλήσετε τις λιγοστές οικονομίες σας διοργανώνοντας ένα ταξιδάκι λίγων ημερών σε μία από αυτές. Γιατί και το σέρβις είναι λιγουλάκι «καθυστερημένο» και η καθαριότητα δεν βρίσκεται στα «πάνω της», ενώ και την επικοινωνία κομματάκι «δύσκολη» την κόβω! Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι. Σημαντικοί ή ασήμαντοι δεν έχει καμία σημασία, καθώς το αποτέλεσμα είναι που μετράει.  Κι αυτό σίγουρα είναι απογοητευτικό.
1. Παρίσι



perierga.gr - Οι 10 πιο "αγενείς" πόλεις στον κόσμο!
Οι Παριζιάνοι έχουν τυποποιηθεί ως οι πιο κακόκεφοι, αγενείς και αυτάρεσκοι Ευρωπαίοι. Και για να λέμε την αλήθεια γιατί να μην είναι; Ζουν σε μία από τις πιο όμορφες και ποιητικές πόλεις του πλανήτη και έτσι δικαιούνται να έχουν λίγο ύφος! Όταν η αίσθηση της ανωτερότητάς τους, όμως, γίνεται κακεντρεχής, τότε τα πράγματα είναι ζόρικα. Εδώ είναι ορισμένα απλά tips για να ελαχιστοποιήσετε την αμείλικτη χλεύη από έναν «συγκαταβατικό» Παριζιάνο: Ποτέ μην παραγγείλετε μία μπριζόλα καλοψημένη – στους Γάλλους αρέσει το κρέας τους «στο αίμα». Και μη ζητήσετε ποτέ κέτσαπ. Δείχνει, όπως λένε, ακαλλιέργητο άνθρωπο. Και, σας παρακαλούμε, να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα την πιο ήρεμη φωνή σας. Πάρτε παράδειγμα από τους Παριζιάνους, που είναι γενικά χαμηλόφωνοι. Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό για τους Γάλλους από έναν ξένο που «γκαρίζει». Oh mon dieu!
2. Μιλάνο


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οδηγίες χρήσης για… πολλά γέλια


Εχετε προσέξει ποτέ τις οδηγίες χρήσης σε προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουμε; Αν όχι, κακώς. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που βγάζουν πολύ γέλιο. Πάμε να δούμε μερικές…
Οδηγίες χρήσης για... πολλά γέλια

Σε σακουλάκι με γαριδάκια:
«Μπορεί να είσαι ο νικητής, δεν είναι απαραίτητη η αγορά του προϊόντος, πληροφορίες εντός»......

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παλιά λέγαμε σε γδύνει μετά ματια



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Εκλογές κοντή γιορτή!


Ας ξέρουμε όμως που πάει η ψήφος (ή η αποχή μας) για να συνειδητοποιήσουμε το μερίδιο της ευθύνης μας!

Ιδού τι συμβαίνει με τα άκυρα-λευκά και αποχή!!

Ο συνταγματολόγος κος Κατρούγκαλος δίνει απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα
που έχουμε στις εκλογές.
Συνοπτικά:
ΔΕΝ ισχύει τα περί διάλυσης της Βουλής αν τα λευκά ή αποχή είναι πάνω από 50%!

Τα λευκά προσμετρώνται στα άκυρα, με νόμο του 2005!!!!

Με το σύστημα αυτό, αν το πρώτο κόμμα πάρει μόνο το 15% από το σύνολο του εκλογικού σώματος (των περίπου 12.000.000), με αποχή στο 50% τότε το ποσοστό του πάει στο...30%! και αν έχουμε και 30% λευκά από αυτούς που ψήφισαν, τότε βγαίνει με αυτοδυναμία!!!

Η ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ!

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share