Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τι γίνεται μέσα μας, όταν πίνουμε coca-cola?

α πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας.
(100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε
αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ
που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο
στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.
Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε
λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας
διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει
να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας
φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το κόμμα της Ντόρας στο internet.



Όλα έτοιμα για το κόμμα της Ντόρας που έχει οργανωθεί και μέσω Ίντερνετ στο www.21noemvriou.gr.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κόσμου του Επενδυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα διαβάσει τη διακήρυξη του νέου της κόμματος την 21η Νοεμβρίου στο θέατρο Badminton και θα προσκαλέσει όσους θα βρεθούν στην αρένα να την υπογράψουν.

Τις ώρες μέχρι την ίδρυση του κόμματος που θα γίνει στις 11 το πρωί μετρά το ηλεκτρονικό ρολόι της ιστοσελίδας, η οποία φιλοξενεί και αίτηση συμμετοχής για όποιον επιθυμεί να δηλωσει “παρών” στην εκδήλωση. Η Ντόρα έχει “κυκλώσει” το Ίντερνετ με παρουσία στο Facebook, στο Twitter, στο Flickr, στο Youtube κ.α. Στο Twitter ακολουθούν το νέο κόμμα περίπου 20.000 άτομα.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Γιατί τα ηδύποτα με γλυκάνισο γίνονται λευκά όταν αραιώνονται με νερό (;)




Τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο, οφείλουν τη γεύση τους στους υδρογονάνθρακες, που είναι το βασικό στοιχείο των αιθέριων ελαίων και ονομάζονται τερπένια.

Τα τερπένια διαλύονται στο αλκοόλ, αλλά όχι στο νερό. Το αλκοόλ που περιέχεται σ’ αυτά τα ποτά, περίπου το 40%, διατηρεί τα τερπένια σε διάλυση, αναμεμειγμένα με τα υπόλοιπα συστατικά. Με άλλα λόγια, το ηδύποτο είναι διαφανές.

Προσθέτοντας φρέσκο νερό στο ποτήρι η ποσότητα του αλκοόλ μειώνεται και δεν είναι πια σε θέση να διατηρήσει τα τερπένια σε διάλυση. Αυτά τότε παίρνουν τη μορφή αιωρούμενων σταγονιδίων και δεν αναμειγνύονται με το νερό. Το φως που πέφτει στα σταγονίδια αντανακλάται προς όλες τις κατευθύνσεις - πρόκειται για το λεγόμενο φαινόμενο της διάθλασης του φωτός - προσδίδοντας στο ποτό την τυπική γαλακτώδη όψη.

Το λευκό χρώμα λοιπόν οφείλεται στο ότι η διάθλαση επενεργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλο το μήκος των κυμάτων που σχηματίζουν το ορατό φως. Στη συνέχεια τα χρώματα αναμειγνύονται και σχηματίζεται ένα γαλακτώδες φως. Στο ίδιο φαινόμενο οφείλεται και το γεγονός ότι τα σύννεφα στον ουρανό μάς φαίνονται λευκά.



Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"



"Το τραγούδι το φορτώσαμε με τόσες μουσικές που σιγά-σιγά βουλιάζει.
Και την τέχνη μας τη στολίσαμε τόσο πολύ που φαγώθηκε από τα μαλάματα στο πρόσωπό της."
Γιώργος Σεφέρης,1900-1971,Έλληνας ποιητής, Νόμπελ 1962

"Τα έργα τέχνης που δείχνουν μη τελειωμένα, τελειώνουν μόνα τους με τον καιρό."
Γιάνης Τσαρούχης, 1910-1989, Έλληνας ζωγράφος

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μόνοι που έχουν τις κεραίες για να πιάνουν τα νέα μηνύματα. Γι' αυτό πάντα πίστευαν ότι προηγούνται της εποχής τους επειδή ζουν στο παρόν."
Marshall McLuhan,1911-1980,Καναδός επικοινωνιολόγος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πρώτοι σε θανάτους από τροχαία


Την πλήρη αποτυχία της ελληνικής πολιτείας να περιορίσει τους θανάτους από τροχαία αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία για τις 271 περιοχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δημοσίευσε χθες η Eurostat.

Πέντε περιοχές της Ελλάδας περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα με τις ευρωπαϊκές περιοχές όπου σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι από τροχαία:

Πελοπόννησος (251 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων σε τροχαία το 2008),

Στερεά Ελλάδα (231 θάνατοι),

Δυτική Ελλάδα (229),

Νότιο Αιγαίο (203),

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (198).

Συνολικά η Ελλάδα διαθέτει εννέα περιφέρειες όπου σημειώνονται περισσότεροι από 140 θάνατοι σε τροχαία. Τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους συγκεντρώνει η περιφέρεια Αττικής με 50 θανάτους.

Στην Ευρώπη η περιφέρεια με τους λιγότερους θανάτους σε τροχαία είναι η περιφέρεια της Θεούτα με μηδέν θανάτους και ακολουθούν η Βιέννη και το Βερολίνο με 16 και η Βρέμη με 18 θανάτους. Από το 2000 μέχρι σήμερα οι θάνατοι σε τροχαία έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 30% σε ολόκληρη την Ενωση.

Ενα δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο αφορά την αύξηση ή μείωση του πληθυσμού στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα η σημαντικότερη αύξηση πληθυσμού την περίοδο 2004-2008 σημειώθηκε στα Ιόνια νησιά με ποσοστό 11,5‰. Η σημαντικότερη μείωση παρατηρείται στην περιφέρεια Β. Αιγαίου με ποσοστό 2,9‰.

Πανευρωπαϊκά η σημαντικότερη μείωση πληθυσμού παρατηρείται στη Γερμανία όπου σε 14 περιφέρειες ο πληθυσμός μειώθηκε περισσότερο από 3‰. Τέλος, το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων ηλικίας μεταξύ 55 και 64 ετών που εξακολουθεί να εργάζεται καταγράφεται στην περιφέρεια Πελοποννήσου (55,7%) και το χαμηλότερο στην περιφέρεια Β. Αιγαίου (36,2%).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβαστε Περισσοτερα...

Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!






Ο George Carlin λέει για τα γηρατειά! (Απόλυτα Διαυγές)

ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠ'ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ, ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ.

Οι απόψεις του George Carlin's για τα γηρατειά


Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά..

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η φωτογραφία της χρονιάς στην Αγγλία!


Εκ πρώτης όψεως τα πράγματα είναι... απλά για το τι μπορεί να υποθέσει κανείς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι δεν ήθελε τίποτα παραπάνω, από το να "απεγκλωβίσει" τη μπάλα, για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Ο διεθνής παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...
αντέδρασε πολύ άνετα όταν είδε την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην "Sun" και δεν δίστασε να την "ανεβάσει" στο Twitter του, γράφοντας: "Δώστε μου τη διεύθυνση του φωτογράφου. Αυτό δεν μπορει να περάσει έτσι".

Ο Ρίο Φέρντιναντ παραδέχθηκε ότι δέχθηκε τα πειράγματα των συναδέλφων του στην προπόνηση της Γιουνάιτεντ και συμφώνησε ότι αυτή η φωτογραφία πρέπει να είναι "η φωτογραφία της χρονιάς στην Αγγλία".




newsit.gr

Διαβαστε Περισσοτερα...

Νοέμβρης σημαίνει αρχή του χειμώνα, στο τέλος του όμως κρύβεται πάντα μια άνοιξη



Διαβαστε Περισσοτερα...

Δικτατορία χωρίς τανκς γίνεται. Χωρίς TV όχι!

Διαβαστε Περισσοτερα...

http://www.enimerosi.com-O "Ντίμι" Κωνσταντόπουλος στην Εθνική!


dimi
ΚΕΡΚΥΡΑ. Το όνειρο του κίπερ της Κέρκυρας, Ντίμι Κωνσταντόπουλου έγινε πραγματικότητα. Ο φορμαρισμένος γκολκίπερ κλήθηκε την Παρασκευή στην Εθνική Ελλάδας από τον Φ. Σάντος για το φιλικό παιχνίδι με την Αυστρία. Αναλυτικά οι παίκτες που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα για το φιλικό παιχνίδι με την Αυστρία, το οποίο θα γίνει στις 17-11-2010.
Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Φωτάκης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Τοροσίδης, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Βοσκοπουλος


VOSKOPOYLOS_2Ο Τόλης Βοσκόπουλος χρωστά 5,5 εκατ. ευρώ στην εφορία. Ως γνωστόν, το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια εφορία και έχει καταστεί

ληξιπρόθεσμο, με αποτέλεσμα ήδη η ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών να έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων του τραγουδιστή, ενώ έχει ζητήσει και την ποινική του δίωξη.

Ωστόσο, παρόλα αυτά, βρέθηκε ο τρόπος που θα ξεμπλέξει μια και καλή ο Τόλης Βοσκόπουλος με αυτό το τεράστιο χρέος του στην εφορία. Ποιος είναι αυτός; Όπως αποκαλύπτει το newpost.gr, ο δημοφιλής τραγουδιστής μπήκε στην περαίωση για τα χρήματα που χρωστούσε.

Έτσι θα πληρώσει τώρα όσα τυχόν του ζητηθούν και δεν θα μπορούν να ελεγχθούν εφεξής τα χρέη του για το παρελθόν.


Διαβαστε Περισσοτερα...

humor







Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Πόσο μάταιο είναι να κάθεσαι για να γράψεις, όταν δεν έχεις σηκωθεί για να ζήσεις!"
Henry David Thoreau,1817-1862,Αμερικανός συγγραφέας

"Η μετάφραση είναι η τέχνη της αποτυχίας."
Umberto Eco, Ιταλός συγγραφέας

"Το γράψιμο δεν είναι και τόσο δύσκολο πράγμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθίσεις μπροστά σε μια γραφομηχανή και να ανοίξεις μια από τις φλέβες σου."
Red Smith, 1909-1982, Αμερικανός δημοσιογράφος

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Μάθε την ερμηνεία του ονοματεπώνυμού σου







Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, ακόμα και το ονοματεπώνυμό μας επηρεάζει την προσωπικότητά μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αντιδρούμε και που προβάλουμε τον εαυτό μας. Η πανάρχαια τέχνη της αριθμολογίας, μας αποκαλύπτει τι σημαίνει το ονοματεπώνυμό μας και πώς επηρεάζει τη ζωή μας.

Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Το Oroskopos.gr σου δίνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να βρεις εύκολα και γρήγορα τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμού σου και να διαβάσεις τί σημαίνει!
  • Πώς θα βρεις τον λεξάριθμο του ονοματεπώνυμου σου;

Διαβαστε Περισσοτερα...

Aγιε Παντελεήμονα, έχεις ταλέντο!



Tης Μαριαννας Τζιαντζη

Με τον Ηλία Ψινάκη, που συγκέντρωσε χιλιάδες σταυρούς στις εκλογές της Κυριακής, η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος θα γνωρίσουν το «καλό» πρόσωπο της Αθήνας. Δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο δημοτικό σύμβουλο, αλλά για έναν σύμβουλο με «αποστολή», με προορισμό, με αιτία. Οπως ο ίδιος είχε δηλώσει στις προεκλογικές συνεντεύξεις του, σκοπός του είναι να «βελτιώσει την εικόνα της Αθήνας» στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις της πόλης. Είναι μια «δουλειά», εξηγεί, που την ξέρει καλά («Eurovision, τέτοια πράγματα…»). Και μόνο με αυτή την προϋπόθεση δέχτηκε να συμμετάσχει στον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα αποτελέσματα των εκλογών που σας κρύβουν!



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, (μετά την επεξεργασία του 98 % αυτών) τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών των Περιφερειών, είναι τα εξής:

1. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ αποτελείται από 9.800.000 εγγεγραμμένους πολίτες.

2. Από αυτούς, ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ και ΨΗΦΙΣΑΝ οι 5.980.000

3. Δηλαδή, δεν προσήλθαν να ψηφίσουν 3.820.000 πολίτες, αριθμός που ισούται με το 39 % του εκλογικού σώματος. Άρα, προσήλθε στις κάλπες το 61% του εκλογικού σώματος.

4. Τα ΑΚΥΡΑ και τα ΛΕΥΚΑ, μετρήθηκαν σε 540.000, αριθμός που ισούται με τον 9 % αυτών που ψήφισαν.
.................

Διαβαστε Περισσοτερα...

VIDEO: Ο Πιο Γρήγορος Τερματοφύλακας!



Τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ, και η φιλοξενούμενη Γιουνάιτεντ προηγείται της γηπεδούχου Σίτι με 0-1. Καθυστερήσεις, πίεση, απόγνωση, κερδισμένο κόρνερ, τι να κάνει ο τερματοφύλακας της Σίτι...
βγαίνει μπροστά μπας και πιάσει καμιά κεφαλιά και ισοφαρίσει. Όμως, η ομάδα του χάνει την μπάλα και η Γιουνάιτεντ ξεχύνεται στην αντεπίθεση απέναντι σε κενή εστία.

Αλλά περίμενε! Κοίτα την κωμική ταχύτητα με την οποία ο Σπίντι Γκονζάλες -που προφανώς έχει για τέρμα η Μάντσεστερ Σίτι- καταπίνει γήπεδο, επιστρέφει στην εστία του και καταφέρνει να την υπερασπιστεί κιόλας χωρίς καν να κοιτάει την μπάλα.




Διαβαστε Περισσοτερα...

Γραμμωμένοι κοιλιακοί με χειρουργική επέμβαση (Photos)




Οι συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις αφαιρούν το λίπος, όπως ακριβώς γίνεται και με την παραδοσιακή λιποαναρρόφηση. Ωστόσο, η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί τον βαθύ και επιφανειακό λιπώδη ιστό σε συγκεκριμένες περιοχές για να δημιουργήσει μια πιο φυσική μυώδη εμφάνιση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς: “Προκειμένου να αποκτήσετε το περίφημο six-pack των γραμμωμένων κοιλιακών με τον παραδοσιακό τρόπο, θα πρέπει να μειώσετε το σωματικό λίπος στο 3-5% και δεν θα μπορέσετε να πετύχετε κάτι τέτοιο εκτός κι αν είστε όλη μέρα στο γυμναστήριο και τρώτε μόνο μπρόκολο… Ή μπορείτε να κάνετε την συγκεκριμένη επέμβαση και να αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς εύκολα και γρήγορα”. Δείτε μερικά παραδείγματα!
Η διαδικασία αυτή στοιχίζει 10.000-15.000 ευρώ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ιδανική πρόταση για όσους έχουν χόμπι το ψάρεμα...




Πάτε για ψάρεμα και εκεί που θέλετε να κάτσετε είναι τίγκα στον κόσμο;

Μπερδεύονται τα αγκίστριά σας με των άλλων και χάνετε το μπούσουλα;

Θέλετε να έχετε μία καλύτερη θέα προς το θήραμά σας;







Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


"Σοφία είναι η αρετή που σε προφυλάσσει από το να βρίσκεσαι σε καταστάσεις που θα τη χρειαζόσουν."
Doug Larson

"Ευφυΐα χωρίς φιλοδοξία είναι πουλί χωρίς φτερά."
Salvador Dali, 1904-1989, Ισπανός ζωγράφος

"Ένας άντρας που έχει μυαλό και το ξέρει, μπορεί να νικήσει δέκα που δεν έχουν και δεν το ξέρουν."
Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1

Διαβαστε Περισσοτερα...

Της κάλπης τα καμώματα

Στο Κιλκίς η κάλπη περιείχε και αθλητικά μηνύματα (φωτ.),

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Πωλων επι πιστωσει



Διαβαστε Περισσοτερα...

Humor


δείτε και τις άλλες φωτογραφίες


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δίολκος για 1500 χρόνια


www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=27474&s=0


7/7 Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός. Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία.

Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχα
Δημοσίευση ανάρτησης
ίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος, οι οποίοι έχουν λάβει ως τώρα δύο βραβεία:

Καλύτερης ταινίας αναφερόμενης στην αρχαιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009) και

Καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου στην Αθήνα (Μάιος 2010)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Η αποχή δεν είναι μήνυμα, αλλά επιτυχία του πολιτικού συστήματος...!




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στέλνει κανένα μήνυμα η αποχή; Να μου επιτρέψετε να πω, κανένα
Σε όλες τις περιπτώσεις – με αποκορύφωμα τις τελευταίες ευρωεκλογές – τα κόμματα μετράνε μόνο αυτούς που πήγαν στην κάλπη. Μόνο αυτοί τους ενδιαφέρουν και μόνο με αυτούς κυβερνούν ή επιδιώκουν να κυβερνήσουν.
Οι υπόλοιποι δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν. Όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στις χθεσινές εκλογές έχουν στρέψει όπως φαίνεται οριστικά την πλάτη τους στο πολιτικό σύστημα........

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ιαπωνική λογική


Πρώτα παρατηρείστε την εικόνα και μετά πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας για να διαβάσετε το κείμενο.









Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι Κηφήνες της Βουλής - Video

Όσοι απο σας είχον αγορασει την Καθημερινή ίσως να είδον το Κ (περιοδικό )της Kυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο ...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκολαου Βαφειάδη..ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!!!

Μέσα στας 3 εβδομάδας που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλήν κατέγραψεν τα χάλια αυτών των και των υπαλλήλων τους .....

Εν μέσω κρίσεως αναφέρω αναλυτικως τι απεφάσισαν δια τούς εαυτούς των- πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

Παρόλες τας φαινομενικά αντικρουόμενας απόψεις μεταξύ τους θα δεί, λέει, κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ των.

Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά απο την κρίσιν, γιατί κυβερνητική απόφασις ηύξησε κατά 30% τα της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ .

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το κατά "ΚΥΡ" σύγχρονο ΕΛΛΗΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΛΕΫ





Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ :

- Αύριο το βράδυ περί τις 20.00 ο κομήτης του Χάλλεϋ θα είναι ορατός στην περιοχή μας, γεγονός το οποίον συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε 75 χρόνια. Οι άνδρες, με στολή ασκήσεων, να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος όπου θα τους εξηγήσω το σπάνιο αυτό φαινόμενο. Σε περίπτωση βροχής, δεν θα μπορούμε να δούμε τίποτε, οπότε συγκεντρώσατε τους άνδρες στο αμφιθέατρο και θα τους δείξω ταινίες του φαινομένου.

                                                Ο ΕΠΙΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΧΑΓΟ :

- Κατά διαταγή του Διοικητού, αύριο περί την 20.00, ο κομήτης του Χάλλεϋ θα εμφανιστεί πάνω από τον χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος. Αν βρέξει συγκεντρώστε τους άνδρες έξω με στολή ασκήσεων και φέρτε τους με βήμα στο αμφιθέατρο, όπου θα λάβει χώρα το σπάνιο αυτό φαινόμενο, κάτι που συμβαίνει μια φορά κάθε 75 χρόνια.

                                                Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΜΟΙΡΙΤΕΣ :

- Κατά διαταγή του Διοικητού, με στολή ασκήσεων περί τις 20.00 αύριο το βράδυ, το φαινόμενο του κομήτη του Χάλλεϋ θα εμφανιστεί στο αμφιθέατρο. Σε περίπτωση βροχής στο χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος, ο Διοικητής θα δώσει άλλη διαταγή, κάτι το οποίο συμβαίνει μια φορά κάθε 75 χρόνια.

                                                Ο ΔΙΜΟΙΡΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΧΙΑ :

- Αύριο περί τις 20.00 ο Διοικητής θα εμφανιστεί στο αμφιθέατρο με τον κομήτη του Χάλλεϋ, κάτι το οποίο συμβαίνει κάθε 75 χρόνια. Αν βρέξει ο Διοικητής θα διατάξει τον κομήτη να έρθει στο χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος.

                                                Ο ΛΟΧΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΜΟΙΡΙΑ :

- ΄Όταν βρέξει αύριο, περί τις 20.00, ένα φαινόμενο, ο 75χρονος Στρατηγός Χάλλεϋ, συνοδευόμενος από το Διοικητή, θα διασχίσει οδηγώντας τον κομήτη του, στο χώρο συγκεντρώσεως του τάγματος, με στολή ασκήσεων.

                                                ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ :

- ΄Ήρθε ο Στρατηγός μεσ' τη βροχή, με μια Χάρλεϋ, σαν κομήτης και φορούσε στολή ασκήσεων.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

"Επίγεια σοφία"


"Τη στιγμή που αρχίσεις να συζητάς τι θα κάνεις αν χάσεις, έχεις χάσει."
George Schultz,Αμερικανός υπουργός

"Η νίκη είναι συνήθεια. Δυστυχώς, το ίδιο και η ήττα."
Vince Lombardi,1913-1970,Αμερικανός προπονητής ράγκμπυ

"Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει."
Bertolt Brecht,1898-1956,Γερμανός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Μεταναστεύσεις ζώων: Υπέροχες φωτογραφίες του National Geographic




Μετακινούνται σε εκατομμύρια και επιζούν σαν ένα. Αυτή είναι η βασική φράση της νέας τηλεοπτικής σειράς του National Geographic που ονομάζεται “Great Migrations”. Τα ζώα, μεγάλα και μικρά, μετακινούνται σε όλο τον κόσμο, επιβιώνοντας από το επικίνδυνο ταξίδι τους για τροφή, που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες εως γενιές ολόκληρες. Δείτε το εκπληκτικό φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Tεστ για να καταλάβετε αν έχετε μυωπία


Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με την όρασή σας στη φωτογραφία βλέπετε τον Αϊνστάιν.Όσοι έχετε μυωπία βλέπετε την...
Marilyn Monroe.

Αν βλέπετε τον Αϊνστάιν, απομακρυνθείτε από την οθόνη, πηγαίνετε μερικά μέτρα πίσω και θα δείτε την Marilyn Monroe.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Συνέντευξη με τον Χάρη Σώζο






Χάρης Σώζος: Μια ζωή γεμάτη από ρόλους!!!!

Ευτύχισε να ατσαλωθεί ως ηθοποιός στο Θέατρο Τέχνης, με σκηνοθεσίες του Κουν και του Λαζάνη, συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αθηνών, παραστάσεις στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Η καριέρα του ένα ατελείωτο καρέ από ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, χωρίς ποτέ να τυποποιηθεί ή να παγιδευτεί σε μια μανιέρα. Ο λόγος για τον Χάρη Σώζο , τον οποίο αυτή τη σεζόν συναντάμε στον ρόλο ενός κλασικού, αθεράπευτου γυναικά, όπως είναι ο Γιώργος στην αξέχαστη κωμωδία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, «Ένα βότσαλο στην Λίμνη», που ανεβαίνει από 11 Νοεμβρίου στο θέατρο Γκλόρια, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Παύλο Χαϊκάλη........

Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη είναι ο πρώτος ρόλος που ερμηνεύει στο θέατρο και ακολουθούν «Επτά Επί Θήβας», «Ειρήνη», «Ιππής», «Αχαρνής», «Πέρσες», «Βάκχες», «Ορέστεια», «Σφήκες» καθώς και αμέτρητοι ρόλοι σε έργα των Ντάριο Φο, Γκολντόνι, Μίλλερ, Μαριβό, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Μπρέχτ, Φειντό, Νήλ Σάιμον, Έρτμαν, Ίβσικ, Μπότο Στράους, Καμπανέλη, Κορομηλά, Πρετεντέρη, Διαλέγμενου: «Όταν απεφοίτησα από την σχολή είχα ήδη πείρα ηθοποιού δέκα ετών. Από το δεύτερο κιόλας έτος έπαιζα» εξομολογείται ο ίδιος μιλώντας για την τεράστια πορεία του στο θέατρο. «Δεκαεννιά χρονών άλωσα την Επίδαυρο. Τώρα καμιά φορά μου λένε « άντε και στην Επίδαυρο…» και τους λέω «τώρα τι να την κάνω;». Έπαιζα συνεχόμενα 14 ολόκληρα χρόνια, όπως και στο Ηρώδειο». Σήμερα τον συναντάμε στο θέατρο Γκλόρια , όπου πρόκειται να υποδυθεί τον Γιώργο, τον κολλητό του Μανωλάκη Σκουντρή, έναν κλασικό μπόν βιβέρ, όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας και έναν αθεράπευτο εραστή του γυναικείου φύλλου: «Είναι ένας ξεκάθαρος χαρακτήρας ως προς τους στόχους που έχει. Πάνω σε αυτόν τον άξονα τον ψάχνω και εγώ. Ο Γιώργος είναι ένας χαρακτήρας διαχρονικός. Θα τον συναντούσαμε και πριν 10 χρόνια και σήμερα και μετά από 10 χρόνια και μετά από 100. Βέβαια είναι και λιγάκι μούτρο, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι και παντρεμένος. Δηλαδή είναι ψιλοανηθικούλης κατά βάθος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει την γυναίκα του στο σπίτι αλλά λέει και τα παραμυθάκια του, τάχα ότι έχει συμβούλιο ή έχει δουλειά και κάνει την ζωούλα του. Είναι ο χαρακτήρας που νομίζω υπάρχει σε όλους τους Έλληνες. Όλοι οι άνδρες τουλάχιστον κάποια στιγμή θα θέλαμε να έχουμε την γυναίκα στο σπίτι αλλά να μπορούμε να έχουμε και την άνεση να κάνουμε και την «αλητεία» μας , κατά κάποιο τρόπο. Όσοι μπορούν την κάνουν. Έ ο Γιώργος είναι ένας απ’ αυτούς». Και ο ίδιος δεν κρύβει ότι έχει μέσα του αρκετά στοιχεία του ρόλου: «Είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που θέλω να περνάω καλά. Είμαι και λίγο «ατακτούλης»» δηλώνει.» Τον ρόλο ωστόσο τον επέλεξε κυρίως εξαιτίας της διαχρονικότητας του έργου ειδικά στην σύγχρονη εποχή αλλά και εξαιτίας της θεατρικής του συνύπαρξης για πρώτη φορά με τον Παύλο Χαϊκάλη σε ένα δυνατό πινγκ πόνγκ ερμηνειών: «Το έργο είναι σαν έχει γραφτεί σήμερα». Ίσως γιατί η ιδιοσυγκρασία και η οικονομία μας δεν έχουν αλλάξει; «Ακριβώς. Είμαστε και ερωτιάρηδες και συντηρητικοί και οικονόμοι όταν δεν έχουμε και σπάταλοι όταν έχουμε . Γι αυτό και είπα αμέσως το ναι σε αυτή την πρόταση. Είναι φοβερά σημερινό έργο. Σε σημείο που θα μπορούσαμε να μην έχουμε κρατήσει και την εποχή και να το παίζαμε σαν να ήταν ένα σημερινό έργο. Όταν μπαίνει ο Μανώλης και λέει «εεπς τι έγινε ρε παιδιά εδώ; Μπαίνει χράτς κλείστο φώς, βγαίνεις , χράτς άναφτο», μου απαντάει δίνοντάς μου αφορμή να τον ρωτήσω αν υπάρχουν δικά του στοιχεία και στον ρόλο του Μανώλη Σκουντρή: «Πάρα πολλά. Στην προσωπική μου ζωή. Και είμαι γκρινιάρης με αυτά τα θέματα. Κάποτε μου είχε χαλάσει ο θερμοσίφωνας και αναγκάστηκα κάποιες μέρες να πλυθώ με το κατσαρολάκι, όπως πλενόμουνα παλιά στην Εύβοια και με μια λεκανίτσα μικρή νερό, ζεστό, πλενόμουνα ολόκληρος. Το τι νερό ξοδεύουμε όταν κάνουμε ντούς, ενώ χρειαζόμαστε μια λεκανίτσα μικρή. Πολύ σπατάλη. Και τώρα αυτό τον καιρό με την οικονομία… Θα μπορούσαμε να εξοικονομούμε. Πιστεύω ότι ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό όχι για το πετρέλαιο ή την ενέργεια». Όσο για το βότσαλο της οικονομίας που έπεσε στην λίμνη της καθημερινότητάς μας: «θεωρώ ότι αυτό ήταν το μόνο βότσαλο που δεν χρειαζόταν να πέσει στην λίμνη. Μας έχει φέρει πάρα πολύ πίσω. Το βότσαλο που έπεσε δεν έκανε απλώς κάποιους ήρεμους κύκλους στην λίμνη έφερε πολλά κύματα. Έφερε μποφόρ για να μην πω τσουνάμι και ποιες θα είναι οι συνέπειές του είναι ακόμα άγνωστο. Εύχομαι και ελπίζω να είναι με τις λιγότερες δυνατές απώλειες». Στην ζωή του έχει παίξει πολλούς κωμικούς ρόλους όπως και δραματικούς, ο ίδιος ωστόσο θεωρεί τον εαυτό του δραματικό ηθοποιό. «Πιστεύω ότι είμαι θέσει κωμικός ηθοποιός και όχι φύσει κωμικός ηθοποιός, όπως ο Χαϊκάλης ή ο Βέγγος. Εγώ παίζω κωμικά και αλλά δεν είμαι κωμικός ο ίδιος». Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να μην τυποποιηθεί και να μην παγιδευτεί σε μια μανιέρα προσπαθώντας να κάνει αντίθετα πράγματα που τον ξεκουράζουν και τον ανανεώνουν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share