Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2007

Οι άρρωστοι της τηλεόρασης..

Η Ρούλα Βροχοπούλου είναι απλώς μια ακραία περίπτωση. Οσοι πιστεύουν ότι κλαίει και οδύρεται στα κανάλια γιατί είναι ερωτευμένη με τον Αλβανό κάνουν λάθος! Ο μόνος μεγάλος έρωτας της Ρούλας είναι η δημοσιότητα..
Όλα τα άλλα είναι ένα παραμύθι πού απλώς της δίνει το πολυπόθητο διαβατήριο για τα τηλεπαράθυρα..
Είναι δε τόσο πολύ ξεφτιλισμένη που πουλάει ακόμα και την ίδια της την ξεφτίλα.. Όπως και ο «καπιταλισμός» πού θα πουλήσει ακόμα και το σχοινί με το οποίο θα τον κρεμάσουν! (λέμε τώρα).. Εκτός της Ρούλας υπάρχουν όμως και πολλοί “σοβαροί” πού μετράνε καθημερινά την αξία τους με τα νούμερα της τηλεθέασης.. Δεν αποκλείω η Ρούλα να πιστεύει και η ίδια το παραμύθι της.. Δεν είναι λαμόγιο και απατεώνισσα.
Δεν ενδιαφέρεται για το χρήμα. Είναι απλώς μια δυστυχισμένη πού καταξιώνεται και επιβεβαιώνεται ως ύπαρξη μόνο μέσα από την δημοσιότητα.
Κατάλαβε τη λειτουργία της τηλεόρασης και προσφέρει θέαμα πλούσιο και σπαρταριστό και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Ούτε να πληρώνει η παραγωγή ηθοποιούς, ούτε σεναριογράφους..
Το κλάμα της ερωτευμένης μεσήλικος για τον νεαρό Αλβανό..
Τι πιο συγκινητικό;
Γάμος, χρήμα, εγκατάλειψη της ερωτευμένης..
Αγοράστηκε ο Αλβανός;
Κραυγή και πόνος στα τηλεπαράθυρα μαζί με τον απαραίτητο χλευασμό από τους «πανελίστες» ως συμπλήρωμα στο θέαμα, όχι τίποτα άλλο, αλλά μην θεωρηθούν και χαζοί..(άλλο είδος «νούμερων» και αυτοί).
Το «μέσον» αυτοτροφοδοτείται διαρκώς. Ανακαλύπτει και παράγει «νούμερα» τα οποία ανακυκλώνει. Από τα «μεσημβρινά» στη σάτιρα και από τη σάτιρα στα «μεσημβρινά» μέχρι να πάρουν σειρά και τα «σοβαρά» και η Ρούλα να αναλύει το πρόβλημα της ..Ολυμπιακής στην εκπομπή του Αυτιά!(5/11/07) Και πούσαι ακόμα..

Στο άτομο του 21ου αιώνα αξία δίνει μόνο η δημοσιότητα και ιδιαιτέρως η τηλεόραση. Δεν έχει σημασία ο τρόπος. Είτε κυνηγώντας τον Αλβανό, είτε ως αναγνωρισμένο ψώνιο, είτε ως πωλήτρια χαλιών, όπως η Μιραράκη, είτε ως «πανελίστας», ως «τραγουδιστής», ως «δημοσιογράφος», το ζητούμενο είναι πάντα η δημοσιότητα. Μερικές φορές η κατάληξη είναι η πολιτική η οποία, εκτός των άλλων, αποτελεί την πλήρη και δημοκρατική δικαίωση κάθε ξεφτίλας! Όσοι όμως δεν γίνουν «εκλεκτοί» του λαού και κάποια στιγμή το αδηφάγον «μέσον» τους θεωρήσει ξεπερασμένους, τούς φτύσει και τούς βυθίσει στην αφάνεια, τότε τα πράγματα δεν είναι για γέλια. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις οι αυτοκτονίες και οι ακρότητες δεν αποκλείονται ως ύστατη επιλογή.. Μόλις σήμερα ακούσαμε ότι στην Αμερική κάποιος «λεβέντης» οπλοφόρος καθάρισε «άνευ λόγου και αιτίας» οκτώ άτομα και αυτοκτόνησε αφήνοντας ένα σημείωμα ότι «τώρα πλέον θα γίνει διάσημος»
!Η μορφή και η ένταση αυτής της αρρώστιας λοιπόν διαβαθμίζεται από την πιο χαλαρή και κοινή επιδίωξη της ικανοποίησης μιας ματαιοδοξίας, πού λίγο πολύ έχουμε όλοι μας, περνάει στην ανακάλυψη του νοήματος της ζωής στη δημοσιότητα και φτάνει έως και τις ακραίες αρρωστημένες περιπτώσεις πού αναφέραμε..
Ο Ντεμπόρ έλεγε ότι υπάρχει μια διολίσθηση από το «είναι» προς το «έχειν» και ακόμα πάρα κάτω προς το «φαίνεσθαι».
Δηλαδή το άτομο δεν αξίζει γι αυτό πού είναι, αλλά αξίζει όσο αυτά πού έχει και κατέχει και πλέον σήμερα ούτε καν για αυτά. Αξίζει μόνο όσο και για ότι φαίνεται..
Δυστυχώς η πλειονότητα των ασχολουμένων διακαώς με την τηλεόραση, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο πάσχουν.. Οι περιπτώσεις διακρίνονται αρκετά εύκολα. Εκείνοι πού χρησιμοποιούν το “μέσον” κυρίως για οικονομική και κοινωνική ανέλιξη και εκείνοι πού το χρησιμοποιούν κυρίως για επιβεβαίωση.. Αν αυτό πού κάθε μέρα τρώει τα σωθικά μερικών είναι κυρίως η επιβεβαίωση τους μέσα από τα νούμερα της τηλεθέασης, τότε είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άρρωστο περιστατικό..
Τον Τράγκα για παράδειγμα τον ενδιαφέρει κυρίως ο πλουτισμός.. «Υγειές» άτομον αυτός..
Η Στάη και ο Τριανταφυλλόπουλος μετράνε την αξία τους όχι τόσο με τα πάρα πολλά χρήματα που έχουν, όσο με τα νούμερα της τηλεθέασης..
Λέγεται δε από ανθρώπους του χώρου ότι η εν λόγω κυρία, στην περίπτωση πτώσης της εκπομπής της κατά μισή μονάδα, πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη και γίνεται ο τρόμος και ο φόβος των συνεργατών της, η κακιά σκύλα της τηλεόρασης.. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Κάποια στιγμή πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί οι άρρωστοι χωρίς το «γυαλί» της δημοσιότητας; Τα χάπια δεν αποτελούν τη λύση και η στιγμή αυτή είναι πάντα πολύ κοντά..

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2007

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2007

Στις νέες αυξήσεις της ΔΕΗ εμείς απαντάμε με μποϋκοτάζ!


Το κακό έχει παραγίνει. Αγαθά απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητα μας (νερό, ηλεκτρικό κτλ) να φτάνουν σε τιμές απαγορευτικές για τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς της Ελλάδας. Το καταλαβαίνω να είναι ακριβά καταναλωτικά αγαθά δεύτερης ανάγκης αλλά όχι και το ρεύμα ρε παιδιά! Στην Σκωτία το νερό π.χ. θεωρείται κοινωνικό αγαθό και παρέχεται δωρεάν σε όλους! Λογικό δεν είναι; Πια κοινωνία μπορεί να απαγορέψει το νερό στα μέλη της; Ποια κοινωνία θα απαγορέψει (έστω και έμμεσα) το ρεύμα στα μέλη της; Όλα βορά στο κέρδος πια;
Ηλέκτροδότηση-υδροδότηση-θέρμανση(και αν θέλετε να το πάμε και παραπέρα στέγη και τηλεπικοινωνίες) για όλους! Δεν είμαστε στη ζούγκλα όπου ο καθένας επιβιώνει αν μπορεί και όπως μπορεί. Μας διατυμπανίζουν κάτι για κοινωνικό κράτος και παροχές στους φορολογούμενους. Μποϋκοτάζ τώρα στη ΔΕΗ, μποϋκοτάζ όταν έρθει η ώρα σε αυτούς που αφήνουν τη ΔΕΗ και κάθε ΔΕΗ να κάνει αυτά που κάνει (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;) )

Διαβαστε Περισσοτερα...

Greek Bloggers‏

Greek Bloggers‏
.Έχω μοιραστεί μαζί σου ένα χάρτη με όνομα Greek Bloggers:Μπορείτε να δείτε και να επεξεργαστείτε αυτόν τον χάρτη στη διεύθυνση αυτή. βαλτε το στίγμα σας στο χάρτη τωνελλήνων bloggers εάν θέλετε, ελάτε νακάνουμε την παρουσία μας αισθητή

http://press-gr.blogspot.com/

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ. ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 1954.

27-12-1973 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΔΙΑ ΦΟΙΤΗΣΙΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
17-12-1974 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
21-12-1977 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).
1-1-1982 ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΤΤΕ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ.
8-4-1982 ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.
18-11-1982 ΕΜΗΝΥΘΗ.
6-4-1983 ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ 625 Τ.Π. (ΙΩΑΝΝΙΝΑ).
6-4-1983 ΔΙΕΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ, ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ BΑΡΕΙΑ ΨΥΧΟΝΕΥΡΩΣΙΝ.
25-3-1985 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ. ΕΚΡΙΘΗ ΙΚΑΝΟΣ Ι1 ΓΙΩΤΑ ΕΝΑ).
13-8-1985 ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟ Κ.Ε.Ε.Μ. (ΣΠΑΡΤΗ).
13-8-1985 ΕΚΡΙΘΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΝ Ι5 (ΓΙΩΤΑ ΠΕΝΤΕ), ΩΣ ΠΑΣΧΩΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΡΕΙΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ).

ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 166/ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ


Αφιερωμένο σε ολους τους μαιντανούς-προσκεκλημένους των Εκπομπών του, και στα Γερμανικά νουμεράκια που έχουμε κάνει όλοι μας εκτός από τον Μάκη με την βίλα και το Καγιέν..
_____________________________________________________________
Post a Comment On: Coming From Corfu ......
"ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ)"
1 Comment -
WritePostCollapsor();

Show Original Post

Anonymous said...
Ρε φιλαράκι δεν το ξέρεις ότι ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Αναστασιάδης είναι τα μεγαλύτερα πουλημένα κορμιά αυτής της χώρας; Δεν είδες στην βάφτιση του παιδιού του Μάκη ποιος ήταν ο νονός; Ο Βαρδυνογιάννης. Ήξερες ότι ο Θέμος είχε σχέση με μια από τις καλύτερες δημοσιογράφους της Ελλάδας και της κρατικής τηλεόρασης κι ότι όταν αυτή έπαθε καρκίνο την παράτησε γιατί λέει, "δεν άντεχε την πίεση";
6 Δεκέμβριος 2007 2:50 μμ

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share