Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Το photoshop των 50s




Ποιος είπε ότι το ρετούς είναι καινούργια εφεύρεση;

Το Photoshop είναι σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη, αλλά οι «πειραγμένες» εικόνες όμορφων γυναικών προϋπήρχε και μάλιστα πολλά χρόνια πριν.

Μια σειρά φωτογραφιών που ενέπνευσαν διαφημιστικά πόστερ, τη δεκαετία του '50, αποδεικνύει ότι οι απανταχού γραφίστες είχαν ανέκαθεν την τάση – ή την άνωθεν εντολή – να μικραίνουν τη μέση, να μεγαλώνουν το στήθος και γενικώς να εξαφανίζουν ατέλειες και να ωραιοποιούν πρόσωπα και σώματα γυναικών.

Και να σκεφθεί κανείς ότι, εκείνα τα χρόνια, τα πρότυπα ομορφιάς ήταν διαφορετικά και το «γεμάτο» σώμα αποθεωνόταν...


....................


Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Χτες στο ΑΚΤΑΙΟΝ ίσως η καλύτερη μουσική βραδιά του φετινού καλοκαιριού, ...

Χτες στο ΑΚΤΑΙΟΝ μια απίστευτη μουσικά βραδιά ίσως η καλύτερη μουσική βραδιά του φετινού καλοκαιριού, ... (γιατί είναι καλοκαίρι ακόμα)όλα τα παιδιά στα καλύτερα τους  ο Αντρέας Πολυζωγόπουλος μας εξέπληξε ...... ήταν μια πάρα πολύ καλή βραδιά

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αλλάζει σήμα ο ΑΝΤ1

Διαβαστε Περισσοτερα...

Όταν η τέχνη βρίσκει το photoshop!!!


..........







Διαβαστε Περισσοτερα...

Ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά



Δεν υπάρχει, πλέον, περιορισμός στη χορήγηση αδειών

Απελευθερώνεται η πώληση προϊόντων καπνού καθώς και το επάγγελμα του περιπτερά με την υπ' αριθ. Φ. 900/13/158602 Σ. 797/5-9-12 απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατ' εφαρμογή του Ν.3919/2011: «Αρχή της επαγγελματικήςελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων».

Συγκεκριμένα, βάση της απόφασης, καταργούνται οι εξής περιορισμοί για την εκμετάλλευση περιπτέρων:

- Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.

- Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.

- Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.
...................

Διαβαστε Περισσοτερα...

Τα πρώτα παγωτά στην Ελλάδα του Όθωνα!


Εν όψει της εξάπλωσης του παγωτού, της δροσιστικής αυτής απόλαυσης μικρών και μεγάλων, είναι ευκαιρία να παρουσιάσουμε την περιπετειώδη εισαγωγή του στην Ελλάδα. Οι Αθηναίοι γεύθηκαν παγωτό για πρώτη φορά το 1835 σε μία από τις κοσμικές εκδηλώσεις του Βαυαρού πρωθυπουργού Άρμασπεργκ.
Ένας Ιταλός, ονόματι Κάλβος, διευθυντής ξενοδοχείου στην Αθήνα, σκόπευε να ιδρύσει ζαχαροπλαστείο κι έτσι, για να το διαφημίσει, πρότεινε στην κόμισσα Άρμασπεργκ να κατασκευάσει παγωτά για τους προσκεκλημένους της. Εκείνη δέχθηκε με προθυμία, αφού θα παρουσίαζε κάτι νέο στους καλεσμένους της. Άλλωστε, φαίνεται ότι οι Ιταλοί ήταν από τους πρώτους που διδάχθηκαν την τέχνη του παγωτού από τους ανατολίτες. Η προσφορά των παγωτών κατενθουσίασε τους επισκέπτες μιλώντας με θαυμασμό για τον Κάλβο, του οποίου το ζαχαροπλαστείο η κ. Άρμασπεργκ δεν έχανε ευκαιρία να διαφημίζει. Σε λίγη ώρα το κλίμα άλλαξε. Ενώ το βαλς εξακολουθούσε να παίζεται από την μπάντα του Βαυαρικού Τάγματος, οι αίθουσες του Μεγάρου άδειαζαν. Γυναίκες και άνδρες εξαφανίζονταν. «Μετέβαλον το δάπεδον της αιθούσης εις δεινώς κυμαινόμενον σκάφος», προσπαθώντας να βρουν κάποια σκοτεινή γωνιά για να «ακουμπήσουν» τις στομαχικές διαταραχές τους! Ο Κάλβος, προκειμένου να παρουσιάσει πιο εντυπωσιακά τα παγωτά του, χρησιμοποίησε χημικά χρώματα, αφού στην Αθήνα δεν υπήρχαν τότε φυσικές χρωστικές ουσίες. Έτσι οι καλεσμένοι έπαθαν όλοι τροφική δηλητηρίαση. Ο χορός διαλύθηκε και όλοι έσπευδαν να καλέσουν γιατρό. Ο Κάλβος, δε, φρόντισε να εξαφανιστεί από την Αθήνα μέχρι να ξεχαστεί το γεγονός. Οι πρώτες εντυπώσεις από τα παγωτά στην πρωτεύουσα δεν ήταν και ιδιαίτερα ευχάριστες, όμως αργότερα ο Καρδαμάτης άνοιξε ζαχαροπλαστείο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ευριπίδου προσφέροντας παγωτά, τα οποία απολάμβαναν με πάθος οι Αθηναίοι. Έγιναν μάλιστα τόσο λαϊκά, ώστε λίγο αργότερα φάνηκε στην πόλη το περίφημο Γιάτσο, το οποίο υπήρξε η μεγαλύτερη ευχαρίστηση της «λουστραρίας» της πρωτεύουσας.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Electric Bicycle bei Volkswagen



Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ξέρω τι έκανες χθες το βράδυ


Ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια οι εφαρμογές για κινητά που επιτρέπουν στους χρήστες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται ο κάτοχος μιας άλλης συσκευής.
Κάτι που αποτελεί πλέον... βούτηρο στο ψωμί των γονιών, που θέλουν να ξέρουν πού βρίσκεται το βλαστάρι τους.
Η πιο πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (στοιχεία 2011) καταδεικνύει ότι η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου υπερβαίνει το 80%.
Ετσι και οι γονείς φαίνεται πως ξύπνησαν και πλέον χρησιμοποιούν τη «λαχτάρα» των παιδιών τους για ένα καλό κινητό, ως το κατασκοπικό εργαλείο.
Σύμφωνα με τα Νέα οι πιο γνωστές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι γονείς για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται και τι κάνουν τα παιδιά τους είναι:
..............

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μαγευτικές εικόνες



'Εργα Βρετανών φωτογράφων, που βραβεύτηκαν στα British Wildlife Awards 2012...


Διαβαστε Περισσοτερα...

Μεγάλο «φούσκωμα» του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, σύμφωνα με Βρετανούς και 'Ελληνες επιστήμονε


Μεγάλο «φούσκωμα» του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, σύμφωνα με Βρετανούς και 'Ελληνες επιστήμονες
Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, σε συνεργασία με 'Ελληνες συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας).

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η προσθήκη αυτού του μάγματος, από άποψη όγκου, θεωρείται η σημαντικότερη που έχει λάβει χώρα από το 1955, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου.

Διαβαστε Περισσοτερα...

φίλος

Ο καθένας μπορεί να σταθεί δίπλα σου όταν έχεις δίκιο, αλλά ένας πραγματικός φίλος, θα σταθεί δίπλα σου ακόμα και όταν είσαι λάθος ...

Ένας απλός φίλος ανοίγει μια συζήτηση με ένα πλήρες δελτίο ειδήσεων για τη ζωή του.
Ένας πραγματικός φίλος, λέει, «Ποια είναι τα νέα σου;"

Ένας απλός φίλος θεωρεί ότι κλαψουρίζεις για κάποιο προσφατό πρόβλημα.
Ένας πραγματικός φίλος, λέει, "Κλαψουρίζεις για το ίδιο πράγμα εδώ και 14 χρόνια. Στάματα επιτέλους και κάνε κάτι γι 'αυτό."

Ένας απλός φίλος δεν σ' έχει δει ποτέ να κλαις. Ένας πραγματικός φίλος έχει μουσκέψει τους ώμους του από τα δάκρυα σου.

Ένας απλός φίλος δεν γνωρίζει τα ονόματα των γονέων σου. Ένας πραγματικός φίλος έχει τους αριθμούς τηλεφώνων τους στο βιβλίο διευθύνσεων του.

Ένας απλός φίλος ενοχλείται όταν του τηλεφώνεις αφού έχει πάει για ύπνο. Ένας πραγματικός φίλος σε ρωτά γιατί δεν έχεις πάρει τηλέφωνο εδώ και τόσο καιρό.

Ένας απλός φίλος επιχειρεί να μιλήσει μαζί σας για τα προβλήματά σου. Ένας πραγματικός φίλος προσπαθεί να σε βοηθήσει με τα προβλήματά σου.

Ένας απλός φίλος, όταν σ' επισκέπτεται, λειτουργεί σαν επισκέπτης. Ένας πραγματικός φίλος ανοίγει το ψυγείο σου και βοηθάει τον εαυτό του.

Ένας απλός φίλος πιστεύει ότι η φιλία τελείωσε όταν έχετε μία διαφωνία.
Ένας πραγματικός φίλος ξέρει ότι αυτό δεν είναι φιλία μετά από ένα καβγά.

Ένας απλός φίλος περιμένει να είσαι πάντα εκεί για εκεινόν. Ένας πραγματικός φίλος είναι πάντα εκεί για σένα!

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share