Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΡΑΣ ΤΙ ΒΙ....


 


Αλλά αυτό το πράγμα πραγματικά ξεπερνά τα πάντα ολα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ












Διαβαστε Περισσοτερα...

Tα 10 πιο θανατηφόρα κορμιά στην Ελλάδα



Η μαμά φύση και οι πλαστικοί χειρούργοι στα πέριξ της πλατείας Κολωνακίου δεν αρκούν για να σε κρατήσουν στην δημοσίοτητα, ελληνίδα celebrity.

Χρειάζεται να ιδρώσεις επί ώρες σε διαδρόμους, πιλάτες και χοτ yoga για να μας κάνεις να σε αποθεώσουμε.
Όπως ακριβώς έχουν κάνει οι παρακάτω.
 
 
 

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Τουριστικό «πέρασμα» στην Ινδία


Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΟΥΤΕΤΣΗ

Μύκονος, Μικρή Βενετία, αρχές Οκτωβρίου. Περίπου 40 άτοµα ηθοποιοί και συνεργείο ινδικής εταιρείας παραγωγής της κινηµατογραφικής βιοµηχανίας του Μπόλιγουντ βρίσκονται στο νησί για γυρίσµατα ταινίας. «Είναι η καλύτερη διαφήµιση για το νησί και εντελώς ανέξοδη» υπογραµµίζει ο δήµαρχος Μυκόνου κ. Α. Κουσαθανάς-Μέγας λέγοντας ότι οι συντελεστές έµειναν µε τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Μύκονο, που εφέτος φιλοξένησε µια σειρά κινηµατογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Παράλληλα τονίζει τις προοπτικές διείσδυσης στην ινδική αγορά, αναφερόµενος στα 13 εκατ. Ινδών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και την επιρροή του Μπόλιγουντ στις επιλογές τους.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Εκκεντρικό εστιατόριο: Ό,τι ψαρεύεις… τρως!!!




Οι ιδιοκτήτες του εκκεντρικού εστιατορίου «Zauo» στην Ιαπωνία μάλλον είχαν στο μυαλό τους το ρητό «Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον ταϊσεις για μια μέρα, μάθε του πώς να ψαρεύει και θα τον ταϊζεις μια ζωή»…
 perierga.gr - Εκκεντρικό εστιατόριο: Ό,τι ψαρεύεις... τρως!!!
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στο «Zauo», που στα Ιαπωνικά σημαίνει «κάτσε και ψάρεψε», αφού οι επισκέπτες παίρνουν καλάμια και απόχες, βάζουν δολώματα και περιμένουν υπομονετικά μέχρι να πιάσουν τα ψάρια της επιλογής τους!


Διαβαστε Περισσοτερα...

Ευάγγελος Βενιζέλος Band - Θα τα πούμε στην Κόλαση (Rare Live)

Διαβαστε Περισσοτερα...

Το τσιγάρο περιέχει 22 δηλητήρια!!!


perierga.gr - Το τσιγάρο περιέχει 22 δηλητήρια!!!Η βλαπτική επίδραση του καπνίσματος οφείλεται σε έναν μεγάλο αριθμό τοξικών ουσιών που βρίσκονται στον καπνό. Ορισμένες από αυτές υπάρχουν ήδη από τη φυτική κατάσταση του καπνού, αλλά οι περισσότερες παράγονται κατά την καύση του τσιγάρου, στη ζώνη πυρόλυσης, όπου επικρατεί θερμοκρασία 950 βαθμών Κελσίου. Στον καπνό του τσιγάρου έχουν ανιχνευθεί, είτε ως αέρια είτε ως μικροσκοπικά σωματίδια, περισσότερες από 4.000 διαφορετικές ουσίες, μεταξύ των οποίων 22 δραστικά δηλητήρια.
1. Ακετόνη (ασετόν)
2. Οξικό οξύ (ξίδι)
3. Αμμωνία (υγρά καθαρισμού)
4. Αρσενικό (συστατικό των ζιζανιοκτόνων)
5. Βενζόλιο (ατμοί πετρελαίου)
6. Κάδμιο (μπαταρίες)
7. Μονοξείδιο του άνθρακα (εκπομπές καυσαερίων)
8. Τετραχλωράνθρακας (υγρό στεγνού καθαρισμού)
9. DDT (εντομοκτόνο)
10. Φορμαλδεϋδη (υγρό βαλσάμωσης)
11. Υδρογονάνθρακες (υγρά αυτοκινήτων)
12. Υδροκυάνιο (βιομηχανικός ρύπος)
13. Μόλυβδος (μπαταρίες, ατμοί πετρελαίου)
14. Μεθανόλη (καύσιμο πυραύλων)
15. Ισοκυανικό μεθύλιο (υπεύθυνο για την οικολογική καταστροφή στο Bhopal)
16. Νικοτίνη (εντομοκτόνο)
17. Νιτρικό οξύ (εκπομπές από ηλεκτρικούς σταθμούς)
18. Πολώνιο-210 (ραδιενεργό κατάλοιπο)
19. Θειικό οξύ (εκπομπές ηλεκτρικών σταθμών)
20. Πίσσες (επίστρωση επιφανείας δρόμων)
21. Τολουόλιο ( βιομηχανικός διαλύτης)
22. Ραδόνιο (ραδιενεργό αέριο)

Διαβαστε Περισσοτερα...

καλημερα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κουκλοθεατρο

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα άνετο διαμέρισμα 46 τ.μ.


Η οικονομία, η λειτουργικότητα και η προστασία της ιδιωτικής ζωής ήταν οι βασικοί παράγοντες στο σχεδιασμό αυτού του διαμερίσματος-γραφείου.
Σχεδιασμένο λαμβάνοντας υπόψιν και την παραμικρή λεπτομέρεια το μόλις 46 τ.μ διαμέρισμα προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης, καθιστώντας το εξαιρετικά λειτουργικό.
Μια κρεβατοκάμαρα σοφίτα δημιουργεί χώρο για μια ευρύχωρη ντουλάπα από  κάτω, ενώ η «έξυπνη σκάλα» κρύβει μια σειρά ενσωματωμένων συρταριών. Κάθε εκατοστό του χώρου έχει πράγματι αξιοποιηθεί.
Το αποτέλεσμα είναι σύγχρονο, καθαρό και συνοπτικό, παρέχοντας τόσο τη ζεστασιά ενός σπιτιού και όλες τις λειτουργικές απαιτήσεις ενός γραφείου.
Perierga.gr
Το διαμέρισμα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η κατασκευάστρια εταιρεία Jordan Parnass Digital Architecture (JDPA) κέρδισε εξαιτίας του το βραβείο αρχιτεκτονικής μικρών κατασκευών του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής για το έτος 2010.



Διαβαστε Περισσοτερα...

Εκοψαν κλήση σε μία... αφίσα


Κλήση για τροχαία παράβαση έκοψαν οι Αρχές της Ισπανίας όχι σε κάποιον γκαζιάρη μηχανόβιο, αλλά σε μία... αφίσα κινηματογραφικής ταινίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική τροχαία επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στην εταιρεία διανομής του χολιγουντιανού φιλμ "Larry Crowne". 

Γιατί;

Επειδή στην αφίσα που κυκλοφόρησε για την προώθηση της συγκεκριμένης ταινίας οι δύο πρωταγωνιστές (ο Τομ Χανκς και η Τζούλια Ρόμπερτς) απεικονίζονται να οδηγούν ένα σκούτερ χωρίς να φορούν κράνος. Ως εκ τούτου, πάντα σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, οι εν λόγω αστέρες "προωθούν την επικίνδυνη οδήγηση", πράγμα το οποίο απαγορεύεται στην Ισπανία ήδη από το 1985. 

"Οταν μας ήρθε η κλήση, αρχικά νομίσαμε πως επρόκειτο για αστείο. Δεν περιμέναμε ότι θα μας τύχαινε κάτι τέτοιο ούτε όταν αναλάβαμε την προώθηση της ταινίας ''Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι''", δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής "Tripictures".

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισπανικές αρχές ρίχνουν ένα τέτοιου τύπου πρόστιμο.

Χαρακτηριστικά, το ίδιο έκαναν πέρυσι όταν έκοψαν κλήση στην τραγουδίστρια Σακίρα επειδή αυτή οδήγησε χωρίς κράνος μία μηχανή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός βιντεοκλίπ στη Βαρκελώνη.

ΕΘΝΟΣ

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Aυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης στις ευρωπαϊκές χώρες. Οι “ηγέτες” κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σφίγγονται για μία εβδομάδα και γεννάνε ένα …ποντίκι το οποίο μπορεί να “χώνεται” παντού, να τρώει λίγο τυρί απ’ εδώ και λίγο απ’ εκεί, να υπογράφει συμβάσεις, να γλυτώνει τις φάκες και να μη δίνει λογαριασμό σε αυτό που, παλιά, αποκαλούσαμε Λαό.
ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ  Ελληνας δημοσιογράφος ιδρυτής του μοναδικού Ελληνικού φιλοσοφικού περιοδικού "4 Τροχοί" που ενίοτε γράφει και για αυτοκίνητα...

Ἡ λύση δέν εἶναι νά φύγει τό ΠΑΣΟΚ ἀπό τήν ἐξουσία, ἀλλά νά φύγει ὁ πασοκισμός ἀπό τή ζωή μας.
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ελληνας Ιστορικός και Συγγραφέας

Ποιοι κυβερνούν ; Οι ευρύπρωκτοι.
Αριστοφάνης, 445-386 π.Χ.,

Διαβαστε Περισσοτερα...

.... Θέλω να μάθω

Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη τη σύνταξη, έλεγε η δασκάλα στο σχολείο. Τώρα κατάλαβα ότι δεν εννοούσε τα γραπτά μου!!

Θα ζήσουμε την ιστορική στιγμή παράδοσης-παραλαβής του twitter account   @PrimeministerGR

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που το Star έχει πια ειδήσεις!!

Μικροποσότητες δερματίνης προερχόμενης πιθανότατα από καρέκλα, βρέθηκαν στα νύχια του Πρωθυπουργού, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

sms: «Τελειώνετε με τις μαλακίες κι ελάτε. Στις 9 έχει dancing»  Κάρολος Π.

Άραγε η νέα συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Σαμαράς θα λέγεται ΠΑΠ - ΑΡΑΣ ?

Άνοιξε το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας.

Αν συνδυάσεις το μαλλί του Σαμαρά, το μουστάκι του ΓΑΠ και το ύψος της Αλέκας, βγαίνει ο Σούπερ Μάριο!!

Κάποιος να τους πει να τελειώνουν επιτέλους..... Θέλω να μάθω τι νόμισμα θα βάλω φέτος στην βασιλόπιτα..

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο γάτος του τον ακολούθησε για 2000 χιλιόμετρα!





Ο 52χρονος Ravila Hairova όταν αποφάσισε να μετακομίσει από το Gulistan του Ουζμπεκιστάν, σκέφτηκε να αφήσει τον γκρίζο γάτο του, Karim, στους γείτονές του.
Έτσι λοιπόν τους…
άφησε την αγαπημένη του καρέκλα, το μαξιλάρι και το μπολ που έτρωγε έτσι ώστε να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

Όμως ο Karim δεν μπορούσε να ζήσει μακριά από το αφεντικό του και αποφάσισε να πάει να τον βρει. Μετά από 2 χρόνια ο Ravila βρήκε τον Karim λερωμένο και πεινασμένο στο κατώφλι του νέου του σπιτιού στο Liska της Ρωσίας!

«Ήξερα ότι είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των γειτόνων μου. Λίγες μέρες μετά την αποχώρησή μας ήταν πολύ λυπημένος, αλλά ποτέ δεν άκουσα τίποτα άλλο γι ‘αυτόν », είπε.

«Μία μέρα γύρισα σπίτι από τη δουλειά και είδα μία γάτα που φαινόταν να με περιμένει. Όταν την πλησίασα είδα ότι ήταν ο Karim – λεπτός και σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά ήταν αυτός.»

«Είναι πολύ χαρούμενος που είμαστε και πάλι μαζί. Δεν έχω ιδέα για το πως μας βρήκε αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανε.»

Τέλος, η σύζυγός του Ravila είπε: «Μοιάζει σαν να έχει εξαντλήσει και τις 9 ζωές του για να μας βρει.»

Διαβαστε Περισσοτερα...

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Για λίγο προσοχή σήμερα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Σάσα Μπάστα γυμνή … γιατί μας έλειψε !






Διαβαστε Περισσοτερα...

Κόμματα, κομμάτια και θρύψαλα

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Νέος Καποδίστριας ανέλαβε, ελπίζουμε να μην αναλάβει και ο νέος Μαυρομιχάλης


Ο Λουκάς Παπαδήμος έρχεται μέσα σε μια ΠΑΓΚΟΙΝΗ αποδοχή (πλην Σύριζα και ΚΚΕ αλλά και αριστεριστών βέβαια) για να “σώσει” την Ελλάδα. Οι προσδοκίες και το είδος της αποστολής του μοιάζει πολύ με εκείνο του Καποδίστρια. Εκείνος είχε έρθει για να ζητήσει θυσίες (στρατό αντί αντάρτικο, τάξη αντί κλέφτικης προστασίας, νόμους αντί θυμοσοφίας, ανεξιθρησκία αντί ορθοδοξίας, κράτος αντί ομοσπονδίας συντεχνιών κλπ.) και ο σημερινός έρχεται με ανάλογες απαιτήσεις (φορολογική συνείδηση, κράτος δικαίου. μειώσεις μισθών και απολύσεις, νέο πολιτικό ήθος κλπ.). Με διαφορά 180 περίπου χρόνων το έργο του είναι παρόμοιο και μπορεί να συνοψιστεί στην προσπάθεια και του ενός και του άλλου να φορέσουν στους Έλληνες ευρωπαϊκή φορεσιά! Μια φορεσιά που την θεωρούν επιθυμητή και αναγκαία αλλά που για να τους μπει πρέπει να ρίξουν κιλά, να ζοριστούν και να υποφέρουν. Με τις μεγάλες δυνάμεις και τότε και τώρα να κανονίζουν τα πάντα για την τύχη μας και να απειλούν ανοιχτά με κατάρρευση τότε της ανεξαρτησίας της και τώρα της οικονομίας της.
Ο νέος Καποδίστριας έφτασε και αναλαμβάνει. Ελπίζουμε να μην ακονίζει κάπου σε μια γωνιά τα μαχαίρια του ο νέος Μαυρομιχάλης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Μια βόλτα στα …σύννεφα!


Τα σύννεφα είναι ένα πολύ συνηθισμένο αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Κάθε σχηματισμός νεφών είναι όμορφος αλλά μερικές φορές τα παιχνίδια της φύσης ξεπερνούν ακόμη και τον πιο εμπνευσμένο καλλιτέχνη. Ανάλογα με την επίδραση κλιματολογικών παραγόντων, όπως η θερμοκρασία, ο αέρας, η υγρασία και το υψόμετρο μπορούμε να θαυμάσουμε μοναδικούς σχηματισμούς.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Συμφώνησαν στον κ. Λ. Παπαδήμο

 
Δήμητρα Κρουστάλλη 
Συμφώνησαν στον κ. Λ. Παπαδήμο
Εφτασε ήδη στο Προεδρικό Μέγαρο μετά από πρόσκληση του κ. Παπούλια και των τριών πολιτικών αρχηγών
Συμφώνησαν στον κ. Λ. Παπαδήμο




Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στο όνομα του κ. Λ. Παπαδήμου ως νέου πρωθυπουργού της χώρας και της κυβέρνησης συνεργασίας και ο κ. Παπαδήμος κλήθηκε και ήδη έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ορκομωσία του νέου πρωθυπουργού θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Διαβαστε Περισσοτερα...

«Μαγικός» χορός των πουλιών στον αέρα!


perierga.gr - Ο "μαγικός" χορός των πουλιών στον αέραΟι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι τα πουλιά κάνουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον ουρανό, πετώντας ανά σμήνη. Λίγοι, όμως, έχουμε δει από κοντά αυτό το θαύμα της φύσης… Δύο κοπέλες στην Ιρλανδία, κάνοντας κανό στον ποταμό Shannon, έγιναν μάρτυρες εντυπωσιακών σκηνών, όταν πλήθος από θαλασσοπούλια και ψαρόνια σχημάτισαν στον ουρανό… μαγικές εικόνες! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τους σχημ






Murmuration from Sophie Windsor Clive on Vimeo.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Είμαστε 5 μέρες χωρίς Κυβέρνηση και.... !


1)έχουν πιάσει τον Ψωμιάδη,
2)κατέσχεσαν την περιουσία του Λαυρεντιάδη,
3)έπιασαν λιμενικούς που πουλούσαν ναρκωτικά,
4)απέλυσαν υπαλλήλους του υπουργείου που τα "έπαιρναν" και το κυριότερο..
5)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΤΡΑ!

Τελικά ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας είναι ο "ΚΑΝΕΝΑΣ"..

Διαβαστε Περισσοτερα...

50 of the World’s Best Breakfasts

1145 50 of the Worlds Best Breakfasts
1. A full English Breakfast – it must have beans, sausages, bacon, eggs, mushrooms, hash browns and toast. Of course, it should all be knocked back with a cup of tea, but black pudding is optional as far as I’m concerned.


Διαβαστε Περισσοτερα...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θα τρελαθούμε τελείως: Ο Σαμαράς θα αναστήσει στο τέλος και τον Γιώργο!

Χρήστος Ράπτης


Τελικά ίσως έχουν δίκιο όλοι αυτοί που λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Το 1989 η εμμονή του Κώστα Μητσοτάκη να οδηγήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο συσπείρωσε το ΠΑΣΟΚ και δρομολόγησε την επιστροφή του Ανδρέα στην εξουσία.
Ο Μητσοτάκης και το τότε έξαλλο επιτελείο του που το συναποτελούσαν άμυαλοι πολιτικοί δεν καταλάβαιναν ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στον πολιτικό σου αντίπαλο κρίνεται από την κοινωνία. Η εμμονή του Μητσοτάκη να βάλει φυλακή τον Ανδρέα λειτούργησε σαν μπούμερανγκ δημιουργώντας ένα κύμα συμπάθειας για τον Παπανδρέου, απομονώνοντας τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που ήταν βέβαιο ότι θα τον είχαν τελειώσει εκείνοι αν δεν του έδινε το φιλί της ζωής ο Μητσοτάκης.
Βεβαίως, οι συνθήκες έχουν αλλάξει, η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα διαφορετικά προβλήματα, κυρίως την παραμονή της στην Ευρωζώνη αλλά η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας συμπεριφέρεται με τον ίδιο έξαλλο τρόπο όπως τότε. Η πολωτική αντιπολίτευση του Σαμαρά τους τελευταίους μήνες, που έδινε την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται σε ένα δεξιό ΚΚΕ, μπορεί να ικανοποιούσε τους ακραίους συνεργάτες του, αποθάρρυνε ωστόσο το κεντροδεξιό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, θέλει πολιτική σταθερότητα και κυρίως αντιλαμβάνεται ότι η σωτηρία της Ελλάδας περνάει μέσα από τη συναίνεση και τη συνολική μεταρρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας και άρα του πολιτικού κόσμου.
Η εμμονή του Σαμαρά στο να αρνείται τα προφανή τον μετέτρεψε ουσιαστικά σε εύκολο θύμα για τους αντιπάλους του, αφού τώρα που εξαναγκάζεται να αποδεχτεί την κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο την πλήρη αποδοχή της δανειακής σύμβασης και του δεύτερου μνημονίου, τον φέρνει σε αντίθεση με την ακραία πτέρυγα του κόμματός του. Έχοντας διαπαιδαγωγήσει τους δικούς του στη λογική της ολοκληρωτικής άρνησης στην Τρόικα και υποκύπτοντας στις λαϊκίστικες σειρήνες, η συμμετοχή στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας φαντάζει σαν μια ολέθρια συνθηκολόγηση τύπου «δεξιάς Βάρκιζας». Μοιάζει μπροστά στα μάτια των δικών του δακρυσμένων «μαυροσκούφηδων» να καταθέτει όπως ο Δημοκρατικός Στρατός το Φλεβάρη του 1945 τα όπλα στο αστικό καθεστώς. Τότε μόνο ο Άρης Βελουχιώτης είχε αρνηθεί να καταθέσει τα όπλα.
Είναι προφανές ότι λέγοντας το «ναι» στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ο Σαμαράς δημιουργεί τις προϋποθέσεις ρήξης με τους οπαδούς του «όχι». Αν αρνιόταν να πάρει μέρος στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας όχι μόνο θα οδηγούσε τη χώρα εκτός ευρώ, αλλά θα έπαιρνε οριστικό και τελεσίδικο διαζύγιο με τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που θέλουν την συγκυβέρνηση, δεν θέλουν τη δραχμή και δεν αντιλαμβάνονται γιατί ένα αστικό κόμμα που έβαλε ουσιαστικά την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Τώρα ο Σαμαράς βλάπτει και με έναν τρίτο τρόπο τον εαυτό του. Τα πισωγυρίσματα του τύπου «στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν βάζω κανέναν υπουργό μου» δεν ικανοποιούν ούτε τους μεν ούτε τους δε, με κίνδυνο να τους στρέψει πλέον όλους εναντίον του.
Υπάρχουν και χειρότερα. Ο ταπεινωτικός τρόπος με τον οποίο ήθελε να διώξει τον Παπανδρέου (έναν τελειωμένο ουσιαστικά πολιτικό) θα κάνει στο τέλος τον Γιώργο συμπαθή ακόμα και σε εκείνους που έως χτες ήθελαν να φύγει ο απερχόμενος πρωθυπουργός νύχτα.
Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος ο Σαμαράς, θα καταφέρει το ακατόρθωτο, να τους στρέψει όλους εναντίον του, σε βάρος του δικού του πολιτικού μέλλοντος.
Ας ελπίσουμε ότι την τελευταία στιγμή θα τον φωτίσει ο Θεός και θα κάνει το σωστό.

Διαβαστε Περισσοτερα...

Mπράβο κυρία Μαίρη!



Δεν σου 'ρχεται πραγματικά να το πάρεις και να το τρίψεις στην μούρη του σουβλατζή που σε χρεώνει 2.40€ το τυλιχτό, στο καφέ που ο φρέντο κάνει 5€, στο σινεμά των 10€, στο θέατρο με τα 25€ κ.ο.κ.; Δείχνεις τον δρόμο κυρία Μαίρη μ' αυτή την ακαταμάχητη προσφορά, μας καλείς να γίνουμε πρεσβευτές της πράξης σου. Και θα γίνουμε! Αφήστε τώρα σχόλιο-έπαινο!

Διαβαστε Περισσοτερα...

"Επίγεια σοφία"


Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει.
Joseph De Maistre, 1753-1821, Ιταλός διπλωμάτης

Όταν οι λαοί αποτυγχάνουσι, δεν ερωτώσι, και καλώς κάμνουσι, αν έπταισαν αι κυβερνήσεις, αλλά το πρώτον των έργον είναι να τας ρίψωσι.
Ελευθέριος Βενιζέλος, 1864-1936, Έλληνας πολιτικος

Η λέξη «λαός» είναι το μεγαλύτερο λογοπαίγνιο της Ιστορίας.
Πολύβιος Δημητρακόπουλος, 1864-1922, Έλληνας θεατρικός συγγραφέας

Διαβαστε Περισσοτερα...

Δεν πουλάω ρε



Τί γίνεται αν δεν θέλεις να πουλήσεις το σπίτι σου στην εταιρεία που έχει αγοράσει όλα τα γύρω οικόπεδα;
Δεν πουλάω
Δεν πουλάω
Δεν πουλάω
Δεν πουλάω
Δεν πουλάω
Δεν πουλάω
Δεν πουλάω

Διαβαστε Περισσοτερα...

Ένα δέντρο μεγαλώνει… πάνω από το χώμα!!!


Το Tetrameles nudiflora ανήκει στην οικογένεια  Tetramelaceae και φύεται σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά είδη θα συναντήσει κανείς στην Καμπότζη. Οι ντόπιοι το γνωρίζουν με την κοινή ονομασία «Silk Cotton tree», ενώ οι τουρίστες το αναγνωρίζουν από μια ιδιαιτερότητα που έχει: Οι ρίζες του αναπτύσσονται έξω από το έδαφος και μοιάζουν με ερπετά, ενώ συχνά καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις, ακόμη και σπίτια!
perierga.gr - Το πιο παράξενο δέντρο του κόσμου!
Πολλά δέντρα Tetrameles nudiflora αναπτύσσονται εδώ και εκατοντάδες χρόνια με εκπληκτικό τρόπο στο αρχαιολογικό Πάρκο Angkor στην Καμπότζη, και πιο συγκεκριμένα κοντά στο ναό «Ta Prohm»....


Διαβαστε Περισσοτερα...

Οι 12 θαυμαστές όπερες του κόσμου!


Το κτίριο μιας Όπερας αποτελεί για κάθε χώρα ένα «στολίδι», υποδηλώνοντας τον πλούτο αλλά και τη δύναμη ενός έθνους. Ακολουθώντας κλασικές γραμμές στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση -με βαρύτιμα έπιπλα και περίτεχνες τοιχογραφίες-  ή πιο λιτό design στα πιο σύγχρονα κτίρια, οι Όπερες ανά τον κόσμο καταδεικνύουν τον πολιτισμό της χώρας όπου βρίσκονται. Οι 12 θαυμαστές Όπερες που σας παρουσιάζουμε έχουν φιλοξενήσει σημαντικές ιστορικές και πολιτικές προσωπικότητες, σπουδαίους καλλιτέχνες και μουσικούς, αξέχαστες φωνές και μοναδικά μουσικά έργα έχουν πλημμυρίσει τους χώρους τους, συνεχίζοντας η καθεμία ξεχωριστά την πορεία της με αξιώσεις στο σύγχρονο γίγνεσθαι…
1. Σκάλα του Μιλάνου, Ιταλία
Μιλάνο


Διαβαστε Περισσοτερα...

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.





ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

1.     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2.     ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ πχ 200
3.     ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8
4.     ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ
5.     Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ
6.     ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
7.     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
8.     ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ
9.     ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

                                      ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
                                          ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ



Διαβαστε Περισσοτερα...

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Πολύ πριν το Photoshop…



Ο Tsunehisa Kimura (1928-2008) ήταν ένας Ιάπωνας φωτογράφος, ο οποίος για τα έργα του χρησιμοποιούσε κολάζ, δηλαδή έφτιαχνε μια φωτογραφία ενώνοντας κομμάτια από άλλες. Αυτό σήμερα γίνεται πολύ εύκολα με τη βοήθεια διάφορων προγραμμάτων.
Τα εντυπωσιακά παραδείγματα κολάζ που ακολουθούν είναι από ένα βιβλίο του με θέμα το φωτομοντάζ. Το βιβλίο αυτό είχε εκδοθεί το 1979, πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση του Photoshop, του πασίγνωστου προγράμματος για την επεξεργασία φωτογραφιών.
perierga.gr - Πριν το Photoshop
perierga.gr - Πριν το Photoshop
perierga.gr - Πριν το Photoshop

Διαβαστε Περισσοτερα...

Νεαρή ζωγράφος χρησιμοποιεί τη… βαρύτητα σαν πινέλο..Βιντεο!

Είναι σχεδόν αδύνατον να πιστέψουμε ότι μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τόσο όμορφους πίνακες ζωγραφικής χωρίς να χρησιμοποιήσει πινέλα ή βούρτσες για να απλώσει την μπογιά στον καμβά! Κι όμως, η Αμερικανίδα ζωγράφος Amy Shackleton το κάνει χρησιμοποιώντας απλώς τους νόμους της βαρύτητας! Πώς γίνεται αυτό;
perierga.gr - Νεαρή ζωγράφος χρησιμοποιεί τη βαρύτητα σαν πινέλο!
perierga.gr - Νεαρή ζωγράφος χρησιμοποιεί τη βαρύτητα σαν πινέλο!



Διαβαστε Περισσοτερα...

Διαγωνισμός μουστακιού!!!


Το ευρωπαικό πρωτάθλημα γενιών και μουστακιών έλαβε χώρα στις αυστριακές Άλπεις στις 2 Οκτωβρίου 2010. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 150 άτομα από 8 διαφορετικές χώρες. Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε 17 εκκεντρικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων οι «γενειάδα ελεύθερης κολύμβησης», «φυσικό μουστάκι» και «Verdi». Νικητής στην τελευταία κατηγορία αναδεικνύετε ο διαγωνιζόμενος του οποίου το μουστάκι και τα γένια μοιάζουν περισσότερο με τα αντίστοιχα του διάσημου μουσικοσυνθέτη!!!

Διαβαστε Περισσοτερα...

ΑΚΟΜΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ .... Αυτή είναι Πραγματική ξανθιά !!!!!

ΑΚΟΜΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ....

Αυτή είναι Πραγματική ξανθιά !!!!!




Διαβαστε Περισσοτερα...

Ο Τζάκ και η φασολιά στο Θέατρο Γκλόρια


ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΣΕΖΟΝ 2011-2012
Ο Τζάκ και η φασολιά
Ο Τζάκ και η φασολιά

Ο Τζάκ και η φασολιά «Jack and the Beanstalk»
Σε διασκευή -σκηνοθεσία  Χάρη Σώζου

Εναρξη Κυριακή 13 Νοεμβρίου ώρα 11 π.μ. και 3 μ.μ.

Στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια, για τη σεζόν 2011-2012 θα ανεβεί το έργο «Ο Τζάκ και η φασολιά» (Jack and the Beanstalk) , ένα παραμύθι αγγλικής προέλευσης,  που πρωτοεκδόθηκε ανώνυμα στο Λονδίνο από τον Benjamin Tabart  το 1807.
Ο σκηνοθέτης Χάρης Σώζος, έγραψε για τον Τζάκ και την Φασολιά:  «Τα παραμύθια μπορούν να λειτουργήσουν ως καθαρτήρια δύναμη στο επιβαρημένο υποσυνείδητο του σύγχρονου ανθρώπου. Θίγουν τα βασικά προβλήματα της ζωής, ιδίως εκείνων που είναι συνυφασμένες με την πάλη για να επιτευχθεί ωριμότητα.  Ο κόσμος του φανταστικού και του παράλογου μπορεί να λειτουργήσει και ως λυτρωτική δύναμη, καθώς τα παραμύθια  «Λένε µε τον πιο καθαρό και ποιητικό τρόπο μεγάλες αλήθειες» Η τέχνη της παράστασης  έχει έναν μαγικό τρόπο να µας βυθίζει στα βάθη του ασυνειδήτου και να μας ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς και ενώ εμείς συναναστρεφόσαστε µε θεούς και δαίμονες, αρχέτυπα και σύμβολα, να αισθανόμαστε σαν να είναι γείτονές µας».
Σε αυτό το μαγικό σκηνικό στο Θέατρο Γκλόρια, εξελίσσεται το παραμύθι «Ο Τζάκ και η φασολιά» που μας αφηγείται την ζωή ενός ζωηρού και σκανδαλιάρικου αγοριού του Τζάκ, που ζεί φτωχικά με την μητέρα του σε ένα μικρό αγροτόσπιτο. Η ζωή όμως του επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, αφού ξαφνικά ο μικρός μας ήρωας με την βοήθεια της μαγεμένης φασολιάς και μιας καλής νεράιδας, καταφέρνει να ανακαλύψει το μεγαλοπρεπές κάστρο που ανήκε στον πατέρα του και να εξολοθρεύσει με έξυπνο και ευρηματικό τρόπο, τον κακό γίγαντα που είχε αρπάξει όλη την περιουσία του.  Στην σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια θα ζήσουμε όλοι μαζί την τρομερή περιπέτεια του μικρού ήρωα του παραμυθιού και θα ανακαλύψουμε τους τρόπους που χρησιμοποίησε για να πετύχει τον στόχο του.
Εναρξη των παραστάσεων Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 και λήξη την Κυριακή των Βαίων.

Παίζουν: Θοδωρής Ρωμανίδης, Μαρία Καρακίτσου, Αναστάσιος Μερκούρης, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Μαρία Ψαρολόγου,  Αφροδίτη Κλεοβούλου.

Διασκευή – Σκηνοθεσία : Χάρης Σώζος
Σκηνικά: Μυρτώ Αναστασοπούλου
Κοστούμια: Ελένη  Καραμέρου
Στίχοι – Μουσική: Λεωνίδας Σώζος
Ενορχήστρωση:  Μάξιμος Δράκος
Συμμετοχή στα ομαδικά τραγούδια : Αλεξ Παναγής, Κατερίνα Κυριακού, Δημήτρης Πάσιος
Χορογραφία: Μπέτυ Βυτινάρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίνα Μαρνέρου

Διαβαστε Περισσοτερα...

Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της ελληνικής κρίσης



XRIMANEWS.GRΠαρά το γεγονός πως στην Ελλάδα επικρατεί ακόμη πολιτικό χάος…
η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν τα πράγματα όσον αφορά στο οικονομικό μέλλον της χώρας φαίνεται πως έχει καθοριστεί: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα στηρίξουν την υπογραφή της νέας συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 'ως έχει', ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Διαβαστε Περισσοτερα...
Bookmark and Share